Nie wiem mógłbyś mi wytłumaczyć
W postach na poczatku tlumaczylem bardzo dlugo, chociaz pewnie nie musialem, bo mozna to samo bylo napisac w kilkunastu zdaniach.
Akurat jak siadlem dzis to znalazlem taki przyklad, ze bedzie najkrocej jak sie da:
Średnie kursy na obie opcje to 1,93 i 1,86, tak jak gdzies wczesniej wspomniales to bardzo blisko 50 - 50, da sie to policzyc dokladnie mając te kursy i ten payout, ta ikonka kalkulatorka w prawym dolnym rogu w tym pomaga. Mozna powiedziec ze buki są niemal w 100% procentach przekonane, ze rozklad prawdopodobienstwa bedzie taki a nie inny, jesli wystawiają takie a nie inne kursy. Pisze to zeby zaznaczyc ze zaden z moich 'typow' to nie jest PEWNIAK 100% za kase.
Bez kursów z BetJoe, dla 6 buków średnia to (1,87 - 1,87), klasycznie 50 - 50. Ewidentnie jest tylko jeden kurs powyzej 2, BetJoe 2,24. Jak było napisane jesli gramy kurs wiekszy niz 2 przy implikowanym prawdopodobienstwie 50% to jestesmy na plusie longterm bez zadnego liczenia
Spodziewany przecietny zwrot z zakładu, np. 110%, oznacza ze po bardzo dlugim czasie będziemy z takiego zakładu na plusie o 10% postawionej stawki od zakładu. Tutaj, z mojego wzoru ktory moze byc niepewny i zalezec od innych czynnikow 2,24/1,93 * 94,7% = 109,91%, ok 110%. Jasne, w tym zakładzie wejdzie albo nie, albo 0, albo 224zl. Po np. dziesieciu tysiacach zakladow moge spodziewac sie zwrotu z takiego zakladu około 110% z 100zl