IRLANDIA: Premier Division
20:45 Bohemians - Bray
20:45 Drogheda - Cork City
20:45 Dundalk - Limerick
21:00 Finn Harps - Galway
21:00 Shamrock Rovers - Derry City
IRLANDIA: Dywizja 1
20:45 Athlone - Wexford
20:45 Cabinteely - Waterford
20:45 Shelbourne - UC Dublin
Witam po krótkiej przerwie
. Dzisiaj postaram się wam przybliżyć wszystkie mecze z Irlandii..wybór typów pozostawiam wam..
Bohemians-Bray
To jest bardzo ciekawy mecz z punktu..statystyk. Niesłychana historia bo Cyganie zdobyli 6 oczek w ostatnich dwóch kolejkach z Shamrock i Cork ! Mało tego oni wygrali na..wyjeździe ! Za to u siebie grają mega padakę i są na przedostatnim miejscu w tabeli. Bray...tu już w ogóle niesamowita historia. Ten zespół przegrał ostatnie 4 mecze z rzędu ! Tak sobie przejrzałem ich spotkania w ubiegłych latach i nie zauważyłem żeby Mewy przegrały 4 razy pod rząd. A aż 5 dokładając dzisiejszą porażkę ? Bo wszyscy eksperci grają dziś na Bohemians...ja łaskawie odpuszczę ten mecz pod kątem 1X2. Osobiście pograłem
BTS i tego się trzymam.
Drogheda-Cork City
Co by nie pisać Cork w końcu przegrał, zeszła presja i dzisiaj znowu powinien wygrać bez problemu z najgorszą ekipą w Premier. Z czystego obowiązku napiszę że nie zagra równo po 4 graczy z każdej drużyny. Nazwiska mogę podać tylko wtedy gdy ktoś się zgłosi po odpowiedź
. Reasumując tu nie ma co się bawić i proponuję
handicap -1,5 na Cork. Istnieje jeszcze jedna możliwość że Cork się skurwi i sprzeda to spotkanie ale wtedy pies ich jebał bo na to nic nie poradzimy. Pisze tak wulgarnie żeby podkreślić sytuację że formalnie -1,5 powinien wejść na miętko bo doskonale znam te ekipy.
Dundalk-Limerick
Czytam artykuły jaki to Dundalk ma spadek formy oraz wiele innych bzdur na ich temat. Gó wno prawda. Drwale po prostu stracili motywacje i tyle. Takiej przewagi po 23 kolejkach pierwszej drużyny nad drugą to ja nie pamiętam. Ale wszystko ma swoje granice. Gospodarze po dwóch beznadziejnych spotkaniach dla mnie wygrają dzisiaj wysoko. Ofiarą będzie Limerick który jak pisałem przed sezonem będzie w środku tabeli. To jest taki zespół który jak będzie zagrożony spadkiem nagle zacznie wszystko wygrywać. Zakład ? Ekspertów irlandzkich dziś nie posłucham. Piszą że Dundalk będzie się niemiłosiernie męczyć. Ja obstawiam minimum
handicap -1,5 na Drwali. Ewentualnie
1/over 2,5. Obie ekipy bez ubytków.
Finn Harps-Galway
Od razu piszę że na głównym kuponie zagrałem że
Harfy strzelą gola. Dla mnie to lokata dnia z tym że po prowincjonalnym kursie, haha. Wyobraźcie sobie ze Galway grało tydzień temu z Cork i dzisiaj zagra bez 5 zawodników z tamtego spotkania ! Nie zagra nawet podstawowy bramkarz Anglik Conor Winn. Mało tego oprócz tych 5 graczy nie zagra jeszcze 3 długoterminowych. Harpie bez Dannego Morrisseya (czy on się kiedyś będzie zdrowy ?) i nie wiadomo czy zagra Barry Molloy, Killian Cantwell i Paddy McCourt. Pytanie czy grać po dobrym kursie 2,20 zwycięstwo gospodarzy. Ja nie zagrałem
.
Shamrock Rovers-Derry City
Analiza będzie krótka. To dwie równorzędne ekipy na teraz. Jednak trzeba napisać że w ostatnich 6 spotkaniach 5 razy wygrywali goście i raz padł remis. Wchodzę w ten mecz opcją
BTS. Miedzy tymi ekipami rozegra się walka o 3 miejsce czyli o Ligę Europy. Zostało chyba 9 kolejek, Derry ma 5 oczek przewagi ale mecz więcej. Stawiam na gole. The Hoops bez Paula Corry i Roberta Lopesa a Derka bez Nickiego Lowa.
Athlone-Wexford Dwie potęgi rozstrzygną która zasługuje na ostatnie miejsce w tabeli a która na przedostatnie. Te ekipy są tak słabe że nie zdziwie się jakimś hokejowym wynikiem. Mimo że Wexford jest na razie ostatni i gra wyjazd daje mu więcej szans. Mój typ to
BTS.
Cabinteely-Waterford
Olałem ten mecz. Goście powinni wygrać ale "Biegacze z południowego Dublina" mogą sprawić niespodziankę. Chce ktoś absencje ?
Shelbourne-UC Dublin
Muszelki tydzień temu w końcu wygrały z Longfordem a Studenci po raz kolejny skompromitowali się przegrywając u siebie 2:3 z Cabinteely. Ostatni raz kiedy dali sobie wbić trzy gole u siebie to czasy ich gry w
Premier League chyba z Limerick więc żenada podwójna. Tutaj mała konkluzja. Doszedłem do wniosku że w tej lidze im biedniejszy klub tym lepiej gra. Chłopaki grając praktycznie za darmo pokazują wielką determinacje i wole walki stąd chyba taki "dziwny" układ sił w tabeli. Zaprawdę powiadam wam że ludzie w Irlandii łapią się za głowę patrząc kto zajmuje odpowiednio 1,2 i 4 miejsce w tabeli. Wracając do meritum stawiam w tym spotkaniu na
BTS.
Reasumując te analizy zajęły mi ok. 3 godzin więc to do cholery doceńcie.
Pozdrawiam/Psycho