Już dzisiaj odbędzie się 17 czyli przedostatnia kolejka rundy zasadniczej. Zapowiadają się ciekawe mecze. Najciekawiej może być w Rzeszowie gdzie nawet bukmacherzy nie widzą faworyta spotkania. Chciałbym przedstawić moje typy na tą kolejkę:
Rzeszów-Zielona Góra typ 2 (zabezpieczenie remisem) 2/10 Bet365
(tak jak mówiłem na styku dla ZG)
Mecz trudny do zatypowania. Rzeszów w ostatnim czasie nie błyszczy, ale dzisiaj ma przysłowiowy nóż na gardle, bo jeśli nie wygrają ich sytuacja stanie się dramatyczna. Sądzę jednak, że taką samą sytuację mieli przed meczem z Gorzowem a był tylko remis. Niewątpliwie drużyna z Zielonej Góry jest w tym sezonie mocniejsza od Gorzowa. Jednak trzeba pamiętać, że mecz meczowi nie równy. Jeśli Zielona poważnie podejdzie do tego spotkania to uważam, że to oni są faworytem. Mają po prostu większe armaty w składzie. Typ do zagrania za niewielką liczbę pieniędzy, bo zdarzyć się może wszystko jednak w mojej ocenie 52% do 48% dla ZG.
Gorzów(-10)-Wrocław typ 1 kurs 1,8 7/10 (zabezpieczenie remis +10 kurs 15,00)
61-29 mówi samo za siebie
Stal w ostatnim czasie w meczach u siebie pokazuje bardzo wysoką formę. Przekonały się o tym takie zespoły jak Toruń czy Tarnów. Od początku są świetnie spasowani z torem, a na dystansie ciężko się wyprzedza. Można powiedzieć, że Wrocław w Lesznie także nie był faworytem, ale z całym szacunkiem do Leszna uważam, że nie mają oni liderów w meczach u siebie. W Gorzowie tacy liderzy są: kosmiczny Iversen, mocny Kasprzak, świetnie spasowani u siebie Zmarzlik i Gapiński, coraz lepiej jeżdżący w ostatnim czasie Nermark i Cyfer który robi bardzo duże postępy. Wrocław nie ma juniorów a Woffindenowi na tym specyficznym torze bardzo ciężko będzie zdobywać trójki od samego początku, Batchelor to nie jest typ zawodnika który mógłby pociągnąć drużynę w takim meczu dodatkowo przeciętni Jędrzejak,Ljung, Suchecki...ogólnie mówiąc nie wiem jak oni mogliby zdobyć tutaj ponad 40 pkt. Na pewno zagram na ten mecz
Daniel Nermark powyżej 6,5 pkt kurs 1,9 6/10-Bet365
( bez problemu nawet 11 pkt zdobył)
Bardzo mała linia na Nermarka, nie róbmy z niego już kompletnej "ciamajdy". Wydaje mi się, że jego forma wzrasta 12 pkt w Szwecji przeciwko Dacarnie w 5. biegach, świetny występ w eliminacjach do
Grand Prix. Wrocław nie jest to jakiś wielki zespół aby Nermark mógł nie zdobyć chociaż 7 pkt.
Grigorij Łaguta-Artiom Łaguta+6 typ 2 kurs 1,5 -bet365 6/10 (także bez problemu, wygrał nawet bez handi
Wydaje mi się, że ten handicapp jest trochę zbyt wysoki. Artiom w wielu spotkaniach polskiej ligi pokazał się z dobrej strony. Na łatwym torze w Częstochowie gdzie w dużym stopniu liczy się sprzęt Artiom spokojnie może zdobyć ok. 10 pkt co za tym idzie typ jest wygrany.
Pomyliłem się z tym kursem -6 na Cze-we. Źle spojrzałem, bo to jest typ po 8 biegach. Normalny typ to linia -10 który jednak można grać ale już z pewnym ryzykiem