Wlókniarz Czestochowa - PGE Marma Rzeszów
Rune Holta over 9,5 1,85
Rider points handicap Wygrana
28.0716:00 Darcy Ward +0.5 Niels K. Iversen -0.5 1 1,70
kurs 3,15 stawka 100,00 EWK 315,00
Rider points handicap
28.0718:30 Emil Sajfutdinov +0.5 Nicki Pedersen -0.5 1 1,65
Rider points handicap Wygrana
28.0716:00 Tomasz Gollob -1.5 Bartosz Zmarzlik +1.5 1 1,85
kurs 3,05 stawka 50,00 EWK 152,50
Tym razem typy żużla. Jak zawsze istnieje w tym sporcie ryzyko wypadku i innych nieprzewidywanych zdarzeń losowych,ale mamy idealne warunki do ścigania ( moze nie dla tych panów w skórach) ale o 18,30 powinno być już w miare przyzwoicie. W pierwszym kuponie over 9,5 na Rune Holte przy obecnej jego dyspozycji wydaje sie być malym prezentem od bukmacherów, bowiem Holtański potrafi teraz objechać każdego, a co najwazniejsze nawet gdy nie za dobrze wyjdzie startu lata wprost po torze i staje na przysłowiowych rzęsach by wyprzedzić rywali. Dobra dyspozycja Holty to też idealnie dopasowany sprzęt z którym wreszcie się dogadał.
Drugi typ na kuponie to Darcy Ward +0.5 Niels K. Iversen -0.5. Jezcze miesiąc temu nie postawił bym tak bo Iversen fruwał po gorzowskim torze.Teraz jakby trochę przgasł i tu widze szanse dla Warda ,ktory ten handicap powinien w pełni wykorzystać.
Drugi kupon to głodny żużla po kontuzji Emil sajfudinow i Nicki Pedersen. Nie wiem czy bukmacherzy żyją na innej planecie niż ja , ale ja bym ten handi dal zupełnie odwrotnie. Pół punkta handi dla Emila to chyba własnie gwoźdź do trumny dla buków, bo myśle ,że emil powinien puknąć komlecik ( no chyba ,że pójdzie taktyczna to inna rozmowa) Mimo wszystko daje na Emila bo mam taką cichą nadzieje ,że Nicki straci punkty nie tylko z Emilem.
Tomek pokazuje od dwóch meczy (Liga i Mistrzostwa Europy,że to cały czas ten sam Gollob jakiego znamy. Ci którzy spisali już Tomka na straty muszą jeszcze trochę poczekać. W prawdzie Zmarzlik na swoim torze też jest bardzo szybki, ale myśle ,że straci jakieś punkty z Torunianami, i ten handi wejdzie na styk.