Chcesz powiedzieć że każdy kto ma swojego małego bloga z typami czy czymkolwiek na temat bukmacherki i dostaję jakąś kasę z pp buków ma działalność gospodarczą?
Wydaje mi się że większość ma tak małe pieniądze na tym że nie warte to zakładania firmy.Trochę to by było nie poważne ze strony US czy policji ściganie jakiegoś małolata że na swojej stronce o piłce nożnej zarabia 300 zł miesięcznie.
I właśnie niech się wypowie jakiś praktyk na ten temat,ścigają takich maluczkich ?
Jeszcze teraz tak pomyślałem ,skąd ewentualnie US by wiedział że osiągam dochód z pp bukmacherów jak buki nie są zarejestrowane w Polsce ,czyli US nie ma żadnego wglądu w to co robią bukmacherzy, komu i za co przesyłają kasę.
Mało poważne? :grin:. Państwo Polskie w obecnej formie w wielu dziedzinach z powagą nie ma nic wspólnego.
Czy już zauważyłeś, że w Policji, skarbówce itp. instytucjach liczą się przede wszystkim statystyki? Inaczej mówiąc: tzw. wyniki.
Wiesz, kto im jest potrzebny do tych statystyk? Ktokolwiek.
I tak jak często, zwykły "krawężnik" nie ma po co wracać na komisariat, jeśli w zębach nie przyniesie mandatu i nie wyrobi "normy", tak omawiane instytucje działają na innych polach.
Obecne Państwo Polskie opiera się na systemie represyjnym. Nikomu w nim (oprócz tzw. zwykłych i porządnych obywateli) nie zależy aby obywatel był uczciwy. W normalnie funkcjonującym państwie, cieszy się ono kiedy jest mniej przestępstw i wykroczeń. W Polsce one muszą być, ponieważ największa "branżowa" banda (reżimowi urzędnicy), musi z czegoś żyć.
Złapać, ukarać, otrzymać nagrodę od szefa.
W przestrzeni internetowej, działają "lotne patrole" i policyjne i "skarbowe".
Nie są to może
orły z dziedziny IT ale wiele się już nauczyli.
Skąd będą wiedzieć? Internet, wbrew obiegowej opinii nie jest miejscem anonimowym. Wystarczy, że trafią na Twoją stronę, tam gdzie zechcesz zarabiać. Później, pójdzie jak z płatka. Na samym końcu łańcuszka są przychody jakie trafiają na Twój rachunek bankowy.
Żyjesz w "państwie", gdzie sprzedaż dwóch niepotrzebnych Ci i prywatnych książek na Allegro to jest już działalność gospodarcza.
Poza tym, to co napisał wyżej Dawczan.
I odsyłam Cię do mojego wcześniejszego posta. Nie stać Cię na działalność gospodarczą w Polsce, to zrób to w jakimś cywilizowanym gospodarczo miejscu poza Polską. Wtedy nikt się do Twojej strony nie przyczepi.