>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Historia czatu

M mcz:
chyba mi nie wejdzie kuponik z ENCE
hallik hallik:
i cyk, Donk 4 fragi w pistoletówce xD
C cwaniaczek0:
jest gdzieś dzisiaj jakiś kodzik albo bonusik bez depozytu dla zarejestrowanych?
Prince de Belial Prince de Belial:
thx
C cichybob:
https://www.washingtonpost.com/national-security/interactive/2022/ukraine-road-to-war/ tutaj jeden z artykułów, polecam jak kogoś interesuje.
K Kretu21:
Lotniska w Hostomlu?
C cichybob:
Atak na to lotnisko był rozpracowany, ponieważ dokładnie ten sam atak ruscy symulowali podczas ćwiczeń z białorusią pare miesięcy wcześniej.
moze kiedys sie dowiemy, ja w to szczerze wątpię, ale kto wie.
C cichybob:
Dokładnie tak. I tutaj w początkowej fazie pamiętam, że pojawiały się różne ''depesze'' o działających międzynarodowych komandosach. Głównie w nocy. Również polscy mieli tam być.
C cichybob, kluczowa sprawa byla obrona tego lotniska, fartem im sie udalo, mase zolnierzy bylo kupuonych przez ruskich
C cichybob:
Prince de Belial Baqu, I tak i nie. Skala ataku była zaskakująca, ale byli mocno na to przygotowani.
C cichybob:
szukam artykułu gdzie było zestawienie masy różnych wypowiedzi, które fajnie rzuca światło na skale przygotowań do tej wojny, które trwały już od lat
C cichybob, Amerykanie byli pewni ze UKR nie przetrwa natarcia
M mcz:
jacys bujraci rzuceni na pierwszy ogień do kijowa
M mcz:
nie pamietacie obrazków z tamtych dni? czołgisci rosyjscy proszący ukraincow o paliwo? przeciez to kabaret
C cichybob:
Amerykanie aktywnie działali na Ukrainie od 2014. Javeliny i cały sprzęt do niszczenia czołgów, zdjęcia z satelit, przejrzenie taktyki rosja. to wszystko dzieło amerykanów
i chwala im za to gdyz mieli bardzo wielu oplaconych szpiegow
M mcz:
kijow obronili sami ukraincy
M mcz:
bo pomoc od zachodu dotarla o wiele pozniej
M mcz:
a czy ja temu zaprzeczam? i do czego ma sie to odnosić?
Psychosocial Psychosocial:
M mcz, przeciez gdyby nie pomoc USA Ukraina padłaby w 3 dni
M mcz:
sens był taki zeby zapobiec dalszej integrancji ukrainy z zachodem
C cichybob:
Twoja perspektywna nie jest perspektywą Rosyjską. Z ich puktu widzenia miało to sens. Sam atak na kijów to amatorka, ale sens można zrozumieć.
M mcz:
ten jełop myslał ze kijow mu sie podda w 3 dni
M mcz:
nazywanie putina mądrym po ataku na ukraine. juz samo to było szaleństwem
C cichybob, Putin jest zbyt mądry by nas zaatakowac...doskonale wie że to bez sensu
C cichybob:
zbrojnie przejąć
C cichybob:
A ktoś w ogóle podał powód dla którego Rosja miałaby dzisiaj lub w przyszłości przejąć Polskę ? Prócz imperializmu ?
K Kretu21:
boje sie nie mniej niż wezwania do armii.
K Kretu21:
jutro mam gastroskopie
G general1973:
już nie piszę nic więcej :)
K Kretu21:
xD
deepred deepred:
Psychosocial Psychosocial, ja posiedzę jak coś ;)
K Kretu21:
Ide robić popcorn
K Kretu21:
jedna wielka rzeź, jak w Buczy.
K Kretu21:
zobaczysz co będzie jak pójdziesz
Przez was nie moge sie skupic na knuciu i zarabianiu pieniedzy a wychodze do pracy o 13..tylko musze was tu pilnować :p
K Kretu21:
M mcz, xD
K Kretu21:
walczyła by tu śmietanka żołnierzy :)
K Kretu21:
A wiecie ilu żołnierzy przyjechało by do Polski w trakcie wojny? takich np z Legii cudzoziemskiej, Polacy mają tam poważanie, to samo z innych państw. Legion międzynarodowy byłby 10 razy liczniejszy niż na Ukrainie :)
M mcz:
dostaniesz pośmiertnie order ziemniaka. o ile znajdą twoje bebechy gdzieś na polu
Ale wy sie kochacie :p
M mcz:
lubisz se być cyferką w excelu to sobie bądź
deepred deepred:
Chłop co na niego usiadł haha
G general1973:
i taka miękka faja jak M mcz coś tu pisze o wojsku i wojnie? no ludzie :)
M mcz:
general1973 nie rozumie, że są ludzie którzy maja własne zdanie. on najchętniej by rozporządzał życiem innych. a weź wypier... czasy sie zmienily dziadku
jedni by uciekli z kraju drudzy by za niego gineli..noi spoko po co te emocje???
d1sc1plIN d1sc1plIN:
dobra panowie, do następnego i zieloności
K Kretu21:
chyba że mnie złapią gdzieś na granicy ubrudzonego w błocie
K Kretu21:
ja będę uciekał jak już mówilem wcześniej
M mcz:
jak tutaj są ludzie którzy się szczycą tym że wycierali kible dla kaprali to ja wysiadam.
K Kretu21:
panowie spokojnie, nikt nie zostanie bez broni, rząd po prostu w trakcie mobilizacji rozda obywatelom i będziecie szaleć
G general1973:
bym go ze 2 tygododnie przeciągnął po poligonie to by wracał z płaczem do mamusi...wiec skończ M mcz pier...ć farmazony
Psychosocial Psychosocial, własnie dlatego ze służyłeś to umiesz trzymac emocje na wodzy :)
G general1973, nie wiem co moze słuzyłem prawie 2 lata w armii ale nikogo nie obrażam
K Kretu21:
fajna dyskusja jest to już pyskówki lecą
M mcz:
trepku czasy którym jakiś stary dziad krzyczał na młodych mężczyzn się skończył. dociera?
G general1973:
co on może wiedzieć o wojsku? ziemniaki obierał czy coś wie więcej?
każdy moze sie wypowiedzieć bo ile ludzi tyle charakterów ale bez obrazania
G general1973, ostatnie ostrzeżenie
Do góry Bottom