cytat z dnia 20 lutego 2020 18:12 przez tofik015Handicap 0:1
Legia W. - Jagiellonia - Jagiellonia lub remis @1,59 fortuna
Porównując oba zespoły w dotychczasowych meczach to na pewno lepiej wygląda Legia zdobywając przy tym 4 pkt a Jagiellonia tylko 1 plus porażkę aż 3:0 z Wisłą. Jednak ja tutaj nie skreślałbym Jagiellonii, skład mają ciekawy i mogą w końcu zaskoczyć. Już z Koroną wyglądało to nieźle, mocno zdominowali spotkanie ale brakło wykończenia i precyzji. Na Legię na pewno będą zmobilizowani aby powalczyć o urwanie punktów i nawet jeśli to im się nie uda to wydaje mi się że porażka więcej niż jedną bramką jest mało realna bo Legia też ma swoje problemy. Jednym z głównych problemów Legii będzie tutaj obrona gdzie z ŁKS i Rakowem ich gra w tej formacji zostawiała już wiele do życzenia a w tym meczu będzie pauzował jeszcze za kartki Jędrzejczyk czyli nie najlepiej to wygląda zważywszy na to, że Wieteska(prawdopodobne zastępstwo) jest nie pewny a Lewczuk obecnie wyglądał gorzej niż w poprzedniej rundzie. W ataku też brakuje im trochę skuteczności/dokładności, niby strzelili 5 bramek w dwóch meczach ale mieli mnóstwo sytuacji a tutaj z Jagiellonią powinno być ich mniej niż to miało miejsce z ŁKS czy Rakowem. Jak dla mnie ciekawy, dość bezpieczny typ po niezłym kursie
Z tych 5 ostatnich spotkań u siebie to 4 były 2 miesiące temu a to ostatnie szczęśliwie odwrócone w końcówce więc nie nazwał bym tego przekonującym zwycięstwem. Co do Wieteski to może w sparingach wygląda nieźle, ale tam nie miał presji a tutaj jest jednak mecz o stawkę i w nich do tej pory zazwyczaj grał słabo co w porównaniu ze słabą grą drużyny w obronie może zwiastować jeszcze większe problemy. Dla mnie w tych dotychczasowych meczach Legia pomimo niezłej gry jednak rozczarowała a szczególnie z Rakowem i niby bramki strzelali ale sami tracili i to z zespołami raczej o mniejszym potencjale niż Jagiellonia. Fakt, Jagiellonia jeszcze nie strzeliła bramki, ale w końcu musi i myślę, że mecz z Legią będzie dobry na przełamanie, zwłaszcza jak to jest w zwyczaju aby na Legię się spinać żeby ugrać dobry wynik. Za nimi dwa mecze więc powinni również trochę się rozkręcić i nawet jak Legia strzeli 2-3 bramki bo taki scenariusz jest prawdopodobny to jednak Jagiellonia będzie w stanie odpowiedzieć i strzelić 1-2 bramki co pokazały już teoretycznie słabsze zespoły, że jest to możliwe. Zobaczymy też jak to będzie ze skutecznością Legii bo raczej Jagiellonia nie da się tak bardzo zdominować jak ŁKS czy Raków i tyle okazji do strzelenia gola mieć nie powinnicytat z dnia 20 lutego 2020 18:52 przez tarki_16
Moim zdaniem kurs nie warty gry. Legia ostatnie 5 spotkań u siebie to przekonujące zwycięstwa i to minimum dwoma bramkami. Zabraknie Jędrzejczyka to fakt, ale Wieteska grywał w sparingach w Turcji, strzelił nawet dwie bramki, przytrafiają mu się słabsze spotkania, ale nadrabia właśnie strzelając jak na obrońcę sporo bramek. Może i Legia jest trochę nieskuteczna to fakt, bo brakuje napastnika z pełnego zdarzenia po odejściu Niezgody. Kante jest w formię, ale on woli się cofać i rozgrywać, ale nie zmienia to faktu, że Legia strzeliła w 2 spotkaniach 5 bramek, z Rakowem nie wygrała, ale grała dobrze i myślę, że po meczu Cracovia - Lech było to najlepsze spotkania dla oka. Skład Jagi może i ciekawy, ale jest w budowie, odeszło sporo piłkarzy, zastępcy jeszcze nie do końca wkomponowali się w taktykę zespołu i o dobry wynik w Warszawie będzie na prawdę ciężko, zwłaszcza, że to oni grzeszą nieskutecznością, bo na wiosnę nie strzelili nawet bramki. Jak już wspominasz o absencjach to chyba zapomniałeś o brakach kadrowych u przyjezdnych, za kartki pauzować będzie podstawowy stoper Arsenic, drugi podstawowy stoper Runje nie grał w dwóch dotychczasowych meczach i stracił cały okres przygotowawczy z powodu kontuzji łydki i jego brak w składzie był widoczny w Krakowie, i jego występ w Warszawie stoi pod znakiem zapytania. Z tego powodu zagram na bramki gospodarzy, myślę, że Legia po ostatnich domowych występach spokojnie stać na minimum dwie bramki, a nawet trzy.
Legia over 1.5 bramki @1.51
Legia over 2.5 bramki @2.61
cytat z dnia 20 lutego 2020 22:30 przez tofik015
Z tych 5 ostatnich spotkań u siebie to 4 były 2 miesiące temu a to ostatnie szczęśliwie odwrócone w końcówce więc nie nazwał bym tego przekonującym zwycięstwem. Co do Wieteski to może w sparingach wygląda nieźle, ale tam nie miał presji a tutaj jest jednak mecz o stawkę i w nich do tej pory zazwyczaj grał słabo co w porównaniu ze słabą grą drużyny w obronie może zwiastować jeszcze większe problemy. Dla mnie w tych dotychczasowych meczach Legia pomimo niezłej gry jednak rozczarowała a szczególnie z Rakowem i niby bramki strzelali ale sami tracili i to z zespołami raczej o mniejszym potencjale niż Jagiellonia. Fakt, Jagiellonia jeszcze nie strzeliła bramki, ale w końcu musi i myślę, że mecz z Legią będzie dobry na przełamanie, zwłaszcza jak to jest w zwyczaju aby na Legię się spinać żeby ugrać dobry wynik. Za nimi dwa mecze więc powinni również trochę się rozkręcić i nawet jak Legia strzeli 2-3 bramki bo taki scenariusz jest prawdopodobny to jednak Jagiellonia będzie w stanie odpowiedzieć i strzelić 1-2 bramki co pokazały już teoretycznie słabsze zespoły, że jest to możliwe. Zobaczymy też jak to będzie ze skutecznością Legii bo raczej Jagiellonia nie da się tak bardzo zdominować jak ŁKS czy Raków i tyle okazji do strzelenia gola mieć nie powinni
Każdy ma różne spojrzenia i swoje przewidywania a jak będzie to mecz pokaże. Ostatnie mecze Jagiellonia zagrała słabo, ale to nie oznacza, że z Legią będzie tak samo bo potencjał na pewno mają aby zagrozić Legii większy niż ŁKS czy Raków a jak wyjdzie w praktyce to zobaczymy. Poza tym na Legię się spinają a Legia ma też swoje problemy tak jak i Jagiellonia a kto sobie lepiej poradzi z nimi dowiemy się po meczu. Z Twojego tonu wynika jakbym typował ich zwycięstwo a ja typuję, że jedną bramką mogą przegrać bo Legia jakoś świetnie też nie gra aby byli poza zasięgiem wszystkich w lidze co pokazały te dwa ostatnie mecze. Co do braku Runje to myślę, że bardziej będzie odczuwalny jednak brak Jędrzejczyka po stronie Legii ale to moje przewidywania a Twoje pewnie będą odmienne. Piszesz też, że tak grający Raków przejechał by się po Jadze a tymczasem w pierwszym meczu z Lechem dostali gładko i pewnie 3:0 to w takim razie to chyba słaba gra Rakowa a z Legią jednak musieli zagrać nieźle, że urwali punkty a po Jadze by się przejechali, czyli wychodzi na to, że jednak można poprawić się i zagrać dobrze względem poprzedniego meczucytat z dnia 20 lutego 2020 22:48 przez tarki_16
Mecz na przełamanie mieli z Koroną, a i z Wisłą powinni coś pokazać. Poświęcasz czas jaka to Legia słaba w obronie i mizerna w ataku , a o Jadze piszesz, że muszą się przełamać, szkoda tylko , że grali straszny piach w 2 ostatnich spotkaniach. Myślę, że tak grający Raków z Legią przejechałby się jak walec po Jadze. A co powiesz jak zabraknie obok Arsenica jeszcze Runje?