Raków Częstochowa - Legia Warszawa Typ:
Legia Warszawa lub remis i poniżej 3,5 bramek @ 1,75 Forbet 2:2
Ciężka kolejka do typowania, nie łatwo wybrać typ. Wczoraj miałem ochotę zagrać w stronę Piasta jednak na całe szczęście odpuściłem. Myślałem o meczu Cracovia - Lech i typie w stronę pasów jednak kurs na zwycięstwo lub remis Cracovii jest niższy niż 1,50. Jaga raczej powinna wygrać z Korona, ale odpuszczę. Mecz zagłębia z Wisłą zapowiada się raczej overowo. Inną fajną opcją do też typ obie strzelą bramkę. Ostatecznie zdecydowałem się na typ z meczu Raków Częstochowa - Legia Warszawa. Lider przyjeżdża do Bełchatowa, gdzie swoje "domowe" mecze rozgrywa Raków. Każda z ekip miała zupełnie innych start rundy. Raków pojechał do Poznania gdzie przegrał 3;0. W pierwszej połowie bronili się dzielnie, jednak nie wytrzymali naporu ze strony gospodarzy i wysoko ulegli. Legia mierzyła się z ŁKS. Początkowo wydawało się, że dojdzie do sensacji. Po pierwszej bezbramkowej połowie Legia musiała gonić wynik. Od wejścia na boisko Rosołka w tym meczu wiele zmieniło się. Gospodarze poprawili swoją grę ostatecznie pokonali gości 3:1. Dzisiaj już Rosołek zaczyna od początku,. Obie ekipy mierzyły się już w poprzednim sezonie w ramach Pucharu Polski. W regulaminowym czasie padł wynik 1:1. Jednak do następnej fazy awansowali gospodarze. W dogrywce strzeli na 2:1 i sensacyjnie odprawili mistrza polski z rozgrywek. Mecz ten rozgrywany był wtedy w Częstochowie. NA myśl przychodzą mi dwa typy. Zakład łączony 2 x i poniżej 3,5 lub powyżej 8,5 rożnych. Oba z nich dostępne są na
forbet. Wyższy z nich jest na ten pierwszy. Oba mają spore szanse powodzenia. Raków przed przerwą dobrze grał u siebie i najprawdopodobniej to wpływa na wyższy kurs dla tego pierwsze zdarzenia. Jednak nie sądzę, żeby Legia nie zdobyła chociaż jednego punktu w tym meczu. za plecami czyha Cracovia, która raczej nie przegra z Lechem. Różnie może być z bramkami. Legia potrafi stracić bramki i później gonić rywala. Jeśli chodzi o rożne to obie ekipy są overowe. W pierwszych meczach obu ekip ten over został pokryty. Legia w swoim pokryła go sama, jednak wtedy goniła wynik. Nie spodziewam się, żeby musiała robić to dzisiaj. Spodziewam się spokojniejszego meczu. Warto wspomnieć, że Legia bije bardzo dużo rożnych na wyjazdach. Ostatecznie zagram w typie zakład łączony, głównie przez to, że kurs jest większy na ten typ. Mecz można oglądać w TVP. Dodatkowo polecam zakład na 1X w meczu Cracovia - Lech. Kurs mniejszy niż 1,50, ale według mnie fajna opcja na jutro.