Też myślałem, żeby zagrać na Raków w Gdańsku, ale jak zobaczyłem, że 3 podstawowych zawodników z Częstochowy się wykartkowało, to zmieniłem szynko zdanie. Zabraknie przede wszystkim motoru napędowego drużyny, pomocnika Schwarza, ponadto pomocnika Sapały i stopera Jacha, a więc bardzo duża strata dla drużyny. A ile znaczą tacy zawodnicy dla drużyny to widać było tydzień temu we Wrocławiu,gdzie Śląsk bez Mączyńskiego i Chrapka nie istniał, wczoraj w Kielcach, gdzie Cracovia bez Janusza Gola nie potrafiła strzelić bramki Koronie grającej w osłabieniu. Ponadto Raków na wyjazdach nie przekonuje, ostatnie porażki z Cracovią i Koroną 3:0 nie napawają optymizmem. Lechia też zagra osłabiona w sobotę, zabraknie Sobiecha i Wolskiego, o ile w Rakowie ciężko znaleźć wartościowych zmienników dla pauzujących zawodników, o tyle w Lechii Paixao zagra wysuniętego napastnika, a w miejsce Wolskiego zagra doświadczony Peszko. Zgodzę się, że Gdańszczanie zagrali słaby mecz z Jagiellonią, zespół gra w kratkę, ale przed własną publicznością rzadko zaliczają wpadki, zwłaszcza z zespołami z dolnej części tabeli. Myślę, że osłabiony Raków będzie miał ciężko o wywiezienie chociażby jednego pkt z Gdańska, powtórka wyniki z Kielc i Krakowa bardzo prawdopodobna, osobiście gram na bramki dla Lechii.
Lechia over 1.5 bramki @1.85
Lechia 3+ bramki @3.10
Lechia 1/+2.5 @2.65
Ponadto mam pograną Legie, kursy od wczoraj już pospadały, a to dlatego, że Legia w gazie i Zagłębie zagra bez Guldana oraz Oka, dwóch podstawowych obrońców, nie wiadomo, czy Balic się wykuruje, jeśli nie, to trener Zagłębia będzie miał problem z zestawieniem linii obronnej drużyny.
edit./ Oficjalnie Zagłębie bez , Oka i kontuzjowanego Balica. Gualdan jednak zagra, błąd na livescore odnośnie kartki w ostatnim meczu.