Apropo meczu Wisly Plock z Cracovia.
Co myslicie o zakladzie dotyczacym podania sobie reki przez obu szkoleniowcow?
Cytat z artykulu Gazety Krakowskiej:
Co myslicie o zakladzie dotyczacym podania sobie reki przez obu szkoleniowcow?
Cytat z artykulu Gazety Krakowskiej:
Kurs na to, ze nie podadza sobie reki to 2.85. Jaka jest Wasza opinia?"Probierz, będąc trenerem Jagiellonii nie podał ręki Sobolewskiemu, gdy oba zespoły spotkały się w Białymstoku, a „Sobol” objął funkcję trenera Wisły. Potem Probierz tak komentował tę sytuację: - W piłce to, co było wczoraj, dzisiaj się nie liczy. Jest taka książka Mario Puzo, która uczy, że najważniejsza w życiu jest lojalność. Nie można robić z takich rzeczy sensacji. To są normalne koleje rzeczy. Trenerzy też się muszą szanować.- Proszę mi wierzyć, że to bardzo dobrze o mnie świadczy, że pan Probierz nie podał mi ręki – odparowywał później Sobolewski. Potem drogi obu panów skrzyżowały się przy okazji derbów Krakowa. Popularny „Sobol” był trenerem Wisły. „Pasy” przegrały na swoim boisku, i to dotkliwie – 1:4. Przed meczem Sobolewski spojrzał głęboko w oczy Probierza. Nie doszło do uścisku ręki obu panów. W sobotę pewnie znowu nie dojdzie do uścisku rąk, ale tego na sto procent nie wiemy. Probierza nie można było zapytać o adwersarza na przedmeczowej konferencji prasowej. Prowadzący ją rzecznik Cracovii Przemysław Staniek stwierdził: - Prosimy o nie zadawanie personalnych pytań o trenera Radosława Sobolewskiego, bo trener Probierz nie będzie się do nich odnosił."