21:00 Atletico Madryt - Real Madryt
powyżej 30.5 fauli @ 1.86
Etoto
Na to spotkanie nasuwają mi się tylko typy związane z kartkami oraz faulami. Z racji, że buki jeszcze nie wystawiły linię na over kartkowy oraz na poszczególnych zawodników w ETOTO gram ilość fauli. Obie ekipy są daleko od swojej idealnej formy, a więc trudno jest tu wskazać faworyta do zwycięstwa w tym spotkaniu. Z racji z tego, że są to Derby to w takich spotkaniach lubi padać mnóstwo kartek oraz fauli. Myślę, że jednym z tych, który jutro będzie miał naprawdę ciężko jest Felix. Młody chłopak będzie musiał się trzymać nerwy na wodzy bowiem po drugiej stronie o jego dyskomfort zapewne zadba Ramos. W obu ekipach nie brakuje zawodników, którzy mają ostry temperament, a Derby są dobrą okazją do ujawnienia go. Na dodatek obie ekipy mają rachunki do wyrównania. Mam tu na myśli ostatnie zwycięstwo Atletico 7:3 nad Realem, gdzie sam Ramos był zdziwiony, że Los Colchoneros podeszli do tego meczu na poważnie. Spójrzmy jednak na statystyki jeśli chodzi o ilość fauli:
27.07.19 | ICC | Real Madryt | Atl. Madryt ==> 32 | |
09.02.19 | LL | Atl. Madryt | Real Madryt ==> 37 | |
29.09.18 | LL | Real Madryt | Atl. Madryt ==> 24 | |
15.08.18 | SC | Real Madryt | Atl. Madryt ==> 42 | |
08.04.18 | LL | Real Madryt | Atl. Madryt ==> 29 | |
18.11.17 | LL | Atl. Madryt | Real Madryt ==> 27 | |
Jak widzimy powyżej nie zawsze linia 30 fauli została przekroczona, to jednak nie oznacza, że jutro nie będzie gorąco. Sędzia jutrzejszego pojedynku będzie Jose Gonzalez, który raczej nie jest wylewny jeśli chodzi o pokazanie żółtych kartek. Jednak musi uważać mocno żeby ten mecz nie wymknął mu się spod kontroli...
Myślę, że oprócz dobrego widowiska piłkarskiego zobaczymy w tym spotkaniu trochę złośliwości oraz fauli. Ten mecz dla obu ekip jest prestiżowy, a to z tego względu, że po raz kolejny trzeba udowodnić rywalowi kto rządzi w Madrycie.
16:00 Getafe - Barcelona
obie strzelą gola @ 1.76
Fortuna
Krótko i na temat. Barcelona po raz kolejny potwierdziła, że ma problemy w defensywie. Co prawda wygrali z Villarreal 2:1, ale nie było to jakoś mocno przekonujące zwycięstwo. Teraz czas na kolejny mecz wyjazdowy czyli męczarnie, które mogą skończyć się kolejną kompromitacją. Na 90% nie zobaczymy Messiego, który doznał urazu. Na pewno nie zagrają Alba oraz Umtiti, a więc zestawienie linii obrony na pewno będzie podobne do tego ostatniego. Getafe mocno punktuje, a co najlepsze w każdym rozegranym spotkaniu strzela przynajmniej jednego gola. Tylko na inaugurację sezonu nie udało im się pokonać Atletico, gdzie ostatecznie przegrali 1:0. W spotkaniach domowych są nie pokonani od kwietnia 2019 roku co jest naprawdę imponującym wynikiem. Za gole odpowiedzialni są tutaj duet napastników Molina-Mata, którzy mają już na swoim koncie w sumie pięć trafień. Tak naprawdę bardziej martwię się tu o gola gości niż o gospodarzy. Suarez został mocno wygwizdany na Camp Nou za brak formy. Za to bardzo dobrze wygląda Fati, który po wejściu na boisku dał jakość w ofensywie. Sam jestem ciekaw czy od pierwszych minut zagra Fati czy Dembele, który wraca po kontuzji. Barcelona jeśli ma tu wygrać to zrobi to po męczarniach, gospodarze natomiast poszukaj niespodzianki i będą chcieli wykorzystać niemoc rywali w obronie...
Edit:
Bramkarze: ter Stegen, Neto.
Obrońcy: Semedo, Piqué, Todibo, Lenglet, Wagué, Sergi Roberto, Junior Firpo.
Pomocnicy: Rakitić, Busquets, Arthur, Aleñá, de Jong, Vidal.
Napastnicy: Suárez, Dembélé, Griezmann, Pérez.
Kontuzjowani: Leo Messi, Samuel Umtiti, Jordi Alba, Ansu Fati.