Legia Warszawa – Raków Częstochowa Typ: Legia Warszawa wygra @ 1,64 Fortuna 3:1
W tej kolejce proponuję zagrać na Legię. W czwartek v-ce mistrz Polski odpadł w ostatniej rundzie kwalifikacji Ligi Europy. Myślę, że Legia zagrała przyzwoicie. Miała kilka okazji na zdobycie bramki. Zabrakło wykończenia, którego nie ma w ostatnim czasie. Kulenovic to nie jest dobra opcja. Może inaczej: opcja jest, ale niewykorzystywana. Legia od początku sezonu gra bardzo dobrze w obronie. Mało traciła w Lidze Europy. W lidze wygląda trochę gorzej. Chociażby w ostatnim wygranym meczu stracili 2 bramki. Sytuacja w tabeli Legi jest dobra. Pomimo rozegranie jednego meczu mniej od czołówki ma już 10 ptk. Zaległy mecz Legia gra z Wisłą Płock, więc rywal, z którym można spokojnie zapewnić sobie trzy punkty. Legia ma szeroką kartkę. Kadrowo Legia jest bardzo mocna.
Jutrzejszy rywal jest jak najbardziej do ogrania. Ostatni mecz Rakowa to przegrana z Lechem u siebie 3-2. Jednak wynik nie oddaje zupełnie tego co działo się na boisku. Kilka karygodnych błędów sędziego Złotka. Arbiter tego meczu został zawieszony w swojej pracy w tym tygodniu. Błędy z tego meczu przepełniły szalę. Pierwszy karny dla Rakowa, niepodyktowany karny dla Lecha i naciągana kartka dla Makuszewskiego to kilka błędów z tego meczu. Raków w ogóle nie przekonuje swoją obecną dyspozycją. Dwie, szczęśliwie wygrane zapewniły cały dotychczasowy dorobek beniaminka. Myślę, że Raków nie będzie miał spokojnego miejsca gwarantującego utrzymanie. Przypominam, że od tego sezonu miejsce 24 nie gwarantuje utrzymania.
Myślę, że Legia swoim doświadczenie, lepsza kadrą oraz argumentami boiskowymi pokona Raków. Obrona i bramka będzie najprawdopodobniej podobna jak w czwartek. Kilka rotacji pewnie będzie w pomocy. W ataku za Kulenovica wejdzie pewnie Niezgoda, który zdobył 2 bramki z ŁKSem i miał znakomitą sytuacją przeciwko Rangers, która zmarnował. Carlitos w czwartek był na ławce. Miał odchodzić z Legii, ale jeszcze w czwartek był w 18 meczowej. Mówiło się o klubie z Arabii Saudyjskiej. W tygodniu czytałem o plotkach wiążących go z powrotem do Hiszpanii, konkretnie do Almeriii. Wszystko wskazuje, że opuści stolicę nie wiadomo jeszcze gdzie. . Spodziewam się łatwego meczu Legii, która będzie chciała pokazać siłę po nieudanej przygodzie z Europą. Jedyne co zadowoli kibiców z Warszawy w obecnej sytuacji będzie podwójna korona, która jest możliwa. Kurs całkiem niezły, w
Fortunie 1,64. Można poczekać i zagrać na
live gdy kurs trochę podrośnie. Nie sądzę, że Legia nie strzeli na początku spotkania. Powodzenia.
NA dokładkę proponuję zakład 1x na Lecha z Cracovią. Lech umie grać u siebie z Cracovia. Dodatkowo forma Lecha jest w porządku. Kurs na 1x 1,29.. biorę.
Razem wychodzi 2,13. Netto 1,87 Ciekawa opcja na niedzielę dla większych emocji.
Legia Warszawa – Raków Częstochowa Typ: Legia Warszawa wygra @ 1,64 Fortuna 3:1
Lech Poznań – Cracovia Kraków Typ: Lech Poznań lub remis @ 1,29 Fortuna 1:2
Kurs łączny: 2,13
Fortuna 1,87 netto