Terminy na rozgrywanie meczy mało atrakcyjne ale co zrobić.
Grupa Mistrzowska:
Jagiellonia Białystok - Lech Poznań
Jagiellonia wygra 2,18
Fortuna
Jagiellonia niestety osłabiona brakiem Novikovasa i to jedyne co mnie martwi. Bo wszystkie inne aspekty po stronie gospodarzy. Lech rozbity z problemami. Niewiadomo kto zagra w tym meczu. Czy zawodnicy którzy wiedzą że wylatuja czy pozostali zawodnicy. Nie wygląda to kolorowo. Liczę na fajne oskrzydlajace akcje Jagi i sporo zamieszania w polu karny Lecha a wtedy coś do siatki wpadnie. Jaga w defensywie spisuje się nieźle i tutaj większego zagrożenia przyjezdni nie powinni sprawić.
Legia Warszawa - Cracovia Kraków
Cracovia wygra lub zremisuje 2,01
Fortuna
Jak dla mnie mecz 50/50. Legia mimo że wygrywa nie gra jakoś super. W meczu z Pogonią u siebie początek spotkania nie istnieli. Probierz wie jak ustawić zespół na Legie co już pokazywał. Cracovia w ostatniej kolejce pokazała że szczelna defensywa Lechii jest do rozmomtowania to co tu mówić o Legii. Wypada Wieteska. Na środek wejdzie Remy ale on po przerwie za czerwona kartkę wyglądał bardzo niepewnie. Legia ma kim straszyć w ofensywie bo Szymański , Carlitos i Medeiros coraz lepiej się rozumieją jednak czy jutro dostaną tyle miejsca na boisku? Myślę że Cracovia odetnie od piłki kluczowych graczy. Krakowianie to fajnie wyglądający zespół. Fajnie się przesuwają na boisku i jest równowaga między formacjami.
Grupa Spadkowa
Górnik Zabrze - Arka Gdynia
Górnik wygra 2,37
Fortuna
Gvillia, Angulo, Zurkowski, Jimenez ci goście zrobią różnicę na boisku. Wyszkolenie techniczne, indywidualne rajdy czy fajne techniczne zagrania z pierwszej piłki to ich cechuje.
W Arce zmiana trenera nie pomoże.
Wisła Kraków - Wisła Płock
Wisła Płock Wygra 2,55
Fortuna
Krakowianie niestety nie weszli do górnej 8. Teraz spokojnie Stolarczyk może ogrywać mniej doświadczonych, młodszych zawodników tym bardziej że w tym meczu nie zobaczymy trzech filarów zespolu: Blaszczykowski, Sadlok, Wasilewski. Obrona bez tej dwójki będzie mało zgrana i tam trener Ojrzyński zapewne upatruje szansy dla swojego zespołu. Bez Kuby Wisła już tak groźna w kontrach też nie będzie. Krakowianie nie grają o nic , zbierają doświadczenie. Płock potrzebuje pkt jak ryba wody.