cytat z dnia 9 kwietnia 2019 00:45 przez kibic-zwierze
Jak dla mnie w zasadzie nie ma co stawiac bo w zasadzie można tylko gdybac. Jak dla mnie w walce o osemke wszyscy będą czekac co się wydarzy w Lubinie. Zagłębie jest już pewne ósemki więc jeśli Wisła coś tam strzeli to się zacznie sraczka Pogoni. Jak w Poznaniu zobaczą, że Pogoń ma remis to sraczka będzie w tamtym meczu.
Na pewni dla ekstraklasy, pzpnu, PRu wszyscy by chcieli Wiśle w ósemce no bo co to by była za historia w mediach, że klub którego jeszcze parę miesięcy temu mogło nie być teraz w top8. No ale żeby tak było to Lubin musi im odpuścić...
Ja coś czuję, że się skończy remisem i w Lubinie i w Poznaniu i generalnie skład nie ulegnie zmianie tak jak to jest teraz.
Pogoń potrzebuje punktu no ale tu wiele zależy od sytuacji w Krakowie, no bo jak Lechia będzie wygrywać to Lechia nie może odpuścić Pogoni. A z drugiej strony dla Legii dobrze mieć Pogoń w top8. Bo byłoby klasyczne 3za3 ewentualnie 1za3 )))
Na siłę spróbuję:
Cracovia - Lechia
Lechia będzie pół półfinale PP. Ciekawi mnie czy faktycznie Cracovia będzie walczyć o puchary czy odpuści natomiast tak czy siak Probjerz przeciwko swoje byłej drużynie i po porażce z Miedzia już sobie nie pozwoli na kolejną porażkę. Napewno w Cracovii maja wystarczająco dużo jakości aby urwać Lechii chociaż punkt. Cracovia 1x 1.39 jest ok.
Piast - Korona
Korony szansę na top8 tak jak nasz kraj za czasów PO jest czysto teoretyczne ale też mając 40 punktow "walczyć o spadek" nie będą. Wydaje mi się, że ostatnie kilka meczów spuchli i jednak wyszło, że jakościowo mimo wszystko są gorsi. Tak jak Lettieri wykonywał tak super pracę przez wiele miesięcy mimo zenujacych transferow no to teraz to wyszło i w tym roku zabrakło aby zagrać w top8.
Piast niespodzianka ale też bym nie orzecenial, że oni mają jakąś super drużynę. Natomiast Fornalik pokazuje, że jest bardzo fajnym trenerem.
Piast 1x 1.24
Legia - Pogon
Opisałem już wyżej. Nawet jak Legia odpuści na remis to na stratę 3 punktów nie może sobie pozwolić. Z Vuko jakiejś wielkiej poprawy nie ma bo być nie może ale w dwóch meczach sytuacji podbramkowych chyba tyle ile przez te pół roku z Pinto.
Legia 1x 1.21
Zagłębie Lubin - Wisła Krakow
Też mniej więcej opisałem wyżej. Lubin w zasadzie nic nie musi. Oni o puchary zabijać się nie będą a top8 maja juz pewne. Dużo wieksza mobilizacja po stronie Wisły.
Wisła x2 1.77
Te cztery mecze ako 3.63
cytat z dnia 9 kwietnia 2019 16:21 przez kibic-zwierze
To zamiast wysmiewac przypomnij sobie kolejkę numer 29 i mecz Legia - Korona sprzed dwóch sezonów.
Ja Ciebie też serdecznie pozdrawiam
cytat z dnia 11 kwietnia 2019 21:21 przez tofik015
Zag.Lubin - Wisla K. - Wisła wygra, kurs 3,2
Zagłębie pierwszą 8 mają pewną więc mogą zagrać na luzie osiągając już główny cel. Natomiast Wisła wciąż ma duże szanse aby dostać się do górnej 8, ale najlepiej musi to spotkanie wygrać żeby nie oglądać się na innych przy remisie. Co do formy to Zagłębie w ostatnich 3 meczach 2 mecze wygrali i jeden zremisowali, ale ich rywale, czyli Płocka, Zabrza czy Kielc prezentowali się we wcześniejszych meczach słabo. Wisła natomiast poza defensywą a szczególnie z Sosnowcem, wygląda bardzo dobrze. Pogrom Legii, z mocnym i w dobrej formie Piastem remis. Motywacja zdecydowanie będzie po stronie Wisły i na pewno będą chcieli to spotkanie wygrać a Zagłębie może ten mecz trochę odpuścić, ale też mogą zagrać normalnie i w obu tych opcjach widzę szansę Wisły na wygraną
cytat z dnia 11 kwietnia 2019 18:46 przez stefan-siara
I co w związku z tym remisem z Korona bo nie bardzo rozumiem??
cytat z dnia 12 kwietnia 2019 12:20 przez gelo-14071
cytat z dnia 11 kwietnia 2019 18:46 przez stefan-siara
I co w związku z tym remisem z Korona bo nie bardzo rozumiem??
Dzięki temu Korona weszła do ósemki, a w grupie mistrzowskiej nie robiła Legii dużych problemów w zdobyciu 3 punktów w Kielcach.
cytat z dnia 11 kwietnia 2019 22:28 przez endrius
cytat z dnia 11 kwietnia 2019 21:21 przez tofik015
Zag.Lubin - Wisla K. - Wisła wygra, kurs 3,2
Zagłębie pierwszą 8 mają pewną więc mogą zagrać na luzie osiągając już główny cel. Natomiast Wisła wciąż ma duże szanse aby dostać się do górnej 8, ale najlepiej musi to spotkanie wygrać żeby nie oglądać się na innych przy remisie. Co do formy to Zagłębie w ostatnich 3 meczach 2 mecze wygrali i jeden zremisowali, ale ich rywale, czyli Płocka, Zabrza czy Kielc prezentowali się we wcześniejszych meczach słabo. Wisła natomiast poza defensywą a szczególnie z Sosnowcem, wygląda bardzo dobrze. Pogrom Legii, z mocnym i w dobrej formie Piastem remis. Motywacja zdecydowanie będzie po stronie Wisły i na pewno będą chcieli to spotkanie wygrać a Zagłębie może ten mecz trochę odpuścić, ale też mogą zagrać normalnie i w obu tych opcjach widzę szansę Wisły na wygraną
Głównymi atutami Wisły w tym meczu jest brak varu, co jest dobrym żartem i sędzia Raczkowski, czary na zawołanie będą. Na siłe przepychanie żebraków, piękna romantyczna ballada trwa w najlepsze
cytat z dnia 12 kwietnia 2019 16:13 przez kibic-zwierze
Proszę Cię, nie kompromjtuj się. Sytuacja na max analogiczna. Podział punktów wtedy nie miał zadnego znaczenia. A jak już to właśnie teraz więcej faktów pokazuje, że ten punkt bardziej potrzebny bo nie ma podziału.
cytat Roger
No no, ci żebracy jak nazwałeś Wisłę nie dali Legii,czy grając za free Lechii(mowie tu o 1 meczu) bo w drugim to Lechia miała więcej farta niż rozumu.. powąchać kawałka trawy. Wiśle należy się grupa Mistrzowska jak psu buda. Sam jestem kibicem Legii ale już wolę tak grającą Wisłę by walczyła o Europejskie Puchary niżeli mająca non stop farta Lechia. Nie mówię już to wg o Lechu bo to już jest nieporozumienie i mam nadzieje że grupa mistrzowska wyjaśni wszystko w przypadku Lechii czy Lecha. O ile Lech wogole zagra w tej grupie.