>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zakłady Systemowe

P 0

pocz_gracz

Użytkownik
Witam otóż jestem początkującym graczem i chciałbym zagrać tzw. zakład systemowy czyli z możliwością popełnienia błędu.
A więc chciałbym zagrać nadchodzące 4 mecze ligi mistrzów.Może przedstawię moje typy oraz kursy na te zdarzenia :
Pierwszy mecz :
Real Madryt 1.22 VS Szchalke
Drugi mecz :
Porto 1.47 VS Basel
Trzeci mecz :
Bayern Monachium 1.15 VS Szachtar
Czwarty mecz :
Atletico Madryt 1.60 VS Leverkusen
(Stawiam na te zespoły które zostały podkreślone)
No i chciałbym zagrać kombinację 3 z 4 ,czyli z możliwością popełnienia jednego błędu.Rozpisałem sobie to w ten sposób :
1.Bayern i Real
2.Bayern i Atletico
3.Bayern i Porto
4.Real i Atletico
5.Real i Porto
6.Atletico i Porto
Czyli możliwych jak widzimy jest aż 6 kombinacji.Załóżmy że chciałbym zagrać za całkowitą stawkę w wysokości 100 zł ,a skoro mamy aż 6 kombinacji to muszę podzielić 100 /6 = 16.66 zł i ta kwota je przydzielana na każdą możliwą kombinację tak ?Czy to jakoś inaczej się liczy ?
Następnie załóżmy że jeden mecz nie został wytypowany poprawnie a tym meczem jest Porto z Basel, czyli wyglądało by to tak:
1.Bayern i Real + 16.66 zł
2.Bayern i Atletico + 16.66 zł
3.Bayern i Porto - 16.66 zł
4.Real i Atletico + 16.66 zł
5.Real i Porto - 16.66 zł
6.Atletico i Porto - 16.66 zł
(+ trafiony )
(- nietrafiony)
W takim wypadku 3 kombinacje były by trafiony i 3 nietrafione.Moją ewentualną wygraną policzył bym tak:
1.22 *1.15 *1.60 = 2.24 - kurs
16.66 * 3 = 50 zł (w zaokrągleniu )
50 * 2.24 = 112 zł
112 - 100 zł = 12 zł
Moja wygrana wynosiła by w tym przypadku 12 zł nie odliczając od tego podatku oczywiście.
Bardzo bym was prosił o opinię czy moje obliczenia są dobre czy coś źle policzyłem.

_hank_ 1,3K

_hank_

Użytkownik
No faktycznie mieszasz 2z4 z 3z4 i dokładasz złe obliczenia. Poczytaj sobie o systemach zanim zaczniesz coś grać za pieniądze.
To co może być dla Ciebie ważne to że grając za 100 z system 3z4 i przy 1 pomyłce stracisz między 28 zl a 49zl w zalezności jaki kurs nie wejdzie. Jak widać granie systemem takich kursów mija się z celem. Pozdrawia

P 0

pocz_gracz

Użytkownik
A mógłby ktoś rozpisać te moje zakłady na kombinacje oraz możliwe wygrane ,wtedy by się może szybciej w tym połapał ????

josef39 1,3K

josef39

Użytkownik
W linku który Ci podałem wyżej , w poście nr9 kolega @edi8 rozpisał to dokładnie.A wygrane to kurs x kurs x kurs x stawka (w Twoim wypadku to 25pln bo 100pln dzielimy na 4 kombinacje)

P 0

pocz_gracz

Użytkownik
Aha czyli mój rozpis wyglądał by w ten sposób:

1. Bayern - Real - Atletico
2. Bayern - Real - Porto
3. Real - Atletico - Porto
4. Porto - Atletico - Bayern

System 3 z 4 ,czyli pierwsza liczba mówi nam ile meczy mieścić się będzie w jednym zakładzie a druga ile tych kombinacji będzie tak ?

I dajmy na to że zagrałbym tak jak już wcześniej pisałem za 100 zł stawkę całkowitą ,a że ma 4 kombinacje muszę podzielić 100/4 = 25zł na zakład.

A jak obliczyć ile mógłbym wygrać w przypadku trafienia wszystkich meczów i nietrafienia jednego ?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
A jak obliczyć ile mógłbym wygrać w przypadku trafienia wszystkich meczów i nietrafienia jednego ?
Już przecież dostałeś odpowiedź:
wygrane to kurs x kurs x kurs x stawka
Przy trafieniu 4 typów wygrasz wszystkie 4 kupony treble (3-elementowe) więc wygrana łączna to suma wygranych z tych 4 kuponów.
Przy 1 błędzie ( np. mecz Realu ) w koszu wylądują 3 kupony, więc pozostanie 1 kupon i jego ako ( akumulowany kurs ogólny) będzie Twoją wygraną.
Przy ew. grze w polskich firmach, zostanie pobrany także 12% podatek obrotowy.
System 3 z 4 ,czyli pierwsza liczba mówi nam ile meczy mieścić się będzie w jednym zakładzie a druga ile tych kombinacji będzie tak ?
W tym systemie tak akurat jest, że ilość kombinacji 3z4=4, ale to przypadek a nie reguła - bo np. w systemie 3z5 ilość możliwych do ułożenia zakładów 3-elementowych, to przecież nie 5 a już 10.
Owszem, pierwsza cyfra mówi tu o tym, po ile zdarzeń w zakładzie będziesz grupował swoje wszystkie typy.
..............
A tak generalnie to przy systemie 3z4, grającym nim chodzi przede wszystkim o to, aby zabezpieczyć sobie zwrot kosztu gry przy popełnieniu 1 błędu w tym typowaniu 4 zdarzeń.
Aby przy koszcie 3z4=4j. ten zwrot 4j. trafiając 3 typy sobie zapewnić, kursy tych zdarzeń użytych w w/w systemie powinny oscylować wokół @1.6 bo 1.6^3=4.09, a nie takie jakie są u Ciebie: 1.15-1.22-1.47-1.6
Do obliczenia jaka +- wysokość kursów zdarzeń w systemie jest nam potrzebna do uzyskania zwrotu kosztu gry, możesz użyć tablic czy tego kalkulatora:
http://oblicz.to/narzedzia/pierwiastkowanie;jsessionid=009A1587489C31B9FC78E08346D880FF
z pomocą którego dowiesz się, że w tym przypadku gry systemem 3z4:

(pierwiastek 3 stopnia z 4) to :

czyli te w/w około @1.6 - gdyż 1.6^3=1.6*1.6*1.6=4.09

.

Do góry Bottom