>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zakłady systemowe 5z8

M 53

marekz

Użytkownik
Siemka.
Szczerze mówiąc to pierwszy raz się z tym spotykam, gdyż u stacjonarnych raczej tego sie nie praktykuje. Przynajmniej w moim oddziale.
Czytałem dużo o tym, ale nie potrafię nadal pojąć o co w tym chodzi. Wyczytałem, że opłaca się je grać, ale dopiero za wyższą stawkę.
Wiem, że temat był, ale nie wyjaśnił mi nic. Dlatego przepraszam, że pytam o rzeczy dla Was banalne.
Wytłumaczcie mi proszę tak na chłopski rozum o co biega w tym. Najlepiej na przykładach.
Tu w załączniku mam taki przykładowy kupon. 5 z 8. Mamy 8 zdarzeń i rozumiem, że jak wejdzie 5, wyorana to łączna stawka [199.92] razy kurs [5.11], tak? A jeśli wejdzie wiecej? O co chodzi z tymi rzędami?
5 z 7 zdarzeń weszło w tym kuponie, bo York gra 12.05. Dajmy przykad, że wejdzie ten York i nie.
Najlepiej jest byłoby postawić taki zakałd i zobaczyć jak się to ma, ale 2 stówki, to dla mnie trochę funduszy jest.
Pozdrawiam i dziękuje za pomoc.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Siemka.
Szczerze mówiąc to pierwszy raz się z tym spotykam, gdyż u stacjonarnych raczej tego sie nie praktykuje. Przynajmniej w moim oddziale.
Czytałem dużo o tym, ale nie potrafię nadal pojąć o co w tym chodzi.
Wg mnie jest wręcz przeciwnie i zakłady rozpisowe ( w tym blokowe ) stanowią większość tam zawieranych.

Co do pytania - to przeczytaj moje odpowiedzi w tym wątku:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/rozpiski-systemow-2-z-5-3-z-5-4-z-6-trixie-patent-itd-59-9.html

a szczególnie ta #179 powinna wszystko Ci wyjaśnić.
.........

System 5z8 ma 56 kombinacji 5-elementowych i przy opłacie 200j. grasz 56 takich oddzielnych kuponów AKO ze stawką 200/56=3.572j.

Minimum dla wygrania 1 kombinacji to trafienie 5z8 zdarzeń - ale oczywiście ew. wygrana w sensie finansowym zależy od kursów trafionych zdarzeń.

Tak więc to ile wygrasz takich kombinacji 5-elementowych , uzależnione jest od tego ile zdarzeń trafisz w tym zbiorze 8.

Przy trafieniu:
a/ 8 wygrasz 5z8=56 kombinacji 5-elementowych
b/ 7 wygrasz 5z7=21 kombinacji 5-elementowych
c/ 6 wygrasz 5z6=6 kombinacji 5-elementowych
d/ 5 wygrasz 5z5=1 kombinację 5-elementową

Pozdrawiam

P.s: granie w zakładzie systemowym ( rozpisowym ) zdarzeń o kursach podanych w Twoim załączniku jest pozbawione sensu...
.

M 53

marekz

Użytkownik
Dzięki za odpowiedź.
Czyli patrząc na mój kupon, liczę tak:
1.28*1.30*1.35*1.28*1.25=3.59
I co teraz? dzielę ten wynik przez 7 i mnożę przez 199?
Skąd mam wiedzieć ile mam kombinacji i czy to maja być 4 rzędowe czy 2?
I co to są te kombinacje? to, że np. w kuponie wejdzie mecz 1,2,3,4,5 lub np. 1.3.4.6.7?
Pozdrawiam.
Edit:
Oki dzięki. I tak mi to nic nie mówi. Nie będę grał tych systemowych, bo ich nie rozumiem. Chyba za głupi jestem.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Tak jak już Ci napisałem:

System 5z8 ma 56 kombinacji 5-elementowych i przy opłacie 200j. grasz 56 takich oddzielnych kuponów AKO ze stawką 200/56=3.572j.

a zatem stawka każdej kombinacji 5-elementowej jest stała i w tym przykładzie wynosi 3.572j. a zatem wygrana tej w/w linii ( kombinacji ) to 3.59*3.572

Skoro wybierasz system 5z8 , to masz tu kombinacje 5-elementowe...

Ilość kombinacji wynika ze wzoru o nazwie dwumian Newtona:

http://pl.wikipedia.org/wiki/Symbol_Newtona

i musisz/musiałeś go mieć w szkole ???? a ponadto tu masz link do tabelki z ilością kombinacji przy grze systemowej:

http://www.unisport.pl/strona3.php

Ew. wygrane możesz po wpisaniu kursów i ogólnej kwoty stawki łącznej policzyć posługując się przydatnym narzędziem w postaci kalkulatora bukmacherskiego

http://eurogol.maniak.pl/rozpisy/

.

M 53

marekz

Użytkownik
I z tych 56 muszę wyrzucić te w których są liczby 2,3,4, bo te zdarzenia nie weszły. Czyli będzie ich tylko kilka. I jak wejdzie 10 z tych 56, to te 10 * (3.59*3.572) ?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Kolego, ja nie w tym celu piszę abyś Ty tego nie czytał!

Powtarzam ostatni raz:

Tak więc to ile wygrasz takich kombinacji 5-elementowych , uzależnione jest od tego ile zdarzeń trafisz w tym zbiorze 8.

Przy trafieniu:
a/ 8, wygrasz 5z8=56 kombinacji 5-elementowych
b/ 7, wygrasz 5z7=21 kombinacji 5-elementowych
c/ 6, wygrasz 5z6=6 kombinacji 5-elementowych
d/ 5, wygrasz 5z5=1 kombinację 5-elementową

czyli w tym przykladzie gry systemem 5z8 możesz wygrać TYLKO i WYŁACZNIE:
56-21-6-1 zakładów a więc masz tu 4 stopnie ilości wygrywających kombinacji , gdyż za trafienie 4z8 już nic nie wygrasz, ponieważ oczywistym jest że z 4 zdarzeń nie można utworzyć ani jednej kombinacji 5-elementowej.

A zatem to co napisałeś:

&quot; I z tych 56 muszę wyrzucić te w których są liczby 2,3,4, bo te zdarzenia nie weszły. Czyli będzie ich tylko kilka. I jak wejdzie 10 z tych 56, to te 10 * (3.59*3.572) ? &quot;

jest pozbawione sensu - gdyż nie istnieje matematyczna możliwość wygrania 10 kombinacji - a jedynie
56-21-6-1 a gdy wyrzucisz te np. 2,3,4 które nie weszły - to skoro grasz 8 a wypadły 3 , to 8-3=5 i dlatego pozostanie 5 zdarzeń które weszły, a one mogą utworzyc jedynie 1 kombinację 5-elementową...

Wygraną stanowi AKO liczone z kursów zdarzeń trafionej/trafionych kombinacji*3.572j.
( w podanym wcześniej przykładzie trafionej kombinacji, jej AKO wyniosło akurat 3.59)

Gdy trafisz 5 zdarzeń to wygrasz 1 kombinację , gdy 8 to 56 , a gdy 7 to 21 kombinacji, gdy 6 to 6 kombinacji i wtedy łączna wygrana jest sumą wszystkich wygranych z tych trafionych ( 56-21-6 ) kombinacji granych w ramach systemu 5z8.
Przy 5 trafionych jest tylko 1 trafiona kombinacja - a więc wtedy nic się już tu nie sumuje.

.............

A co do kursów: abyś miał np. luz popełnienia 3 błędów wśród 8 typów ( przy koszcie 200j ) i nie był stratny , to musiałbyś mieć zdarzenia z kursami po @2.25 , bo trafiając 5z8 i wygrywając wtedy 1 kombinację 5-elementową , wygrywasz 205j. gdyż 2.25^5=2.25*2.25*2.25*2.25*2.25=57.66*3.572=205j.

.

pankoperek 158

pankoperek

Użytkownik
Witaj , postaram Ci się to wytłumaczyć.
System 5 z 8 ma 56 kombinacij ( to znaczy , że gdybyś chciał zagrać na 5 zdarzeń każdą możliwą kombinację jako ako to musiałbyś puścić 56 kuponów , rozumiesz?) Ale , żeby Pani w buku nie wklepywała 56 kuponów , wymyślono zakłady systemowe aby ując to w jednym kuponie.
5 z 8 oznacza , że grasz 8 meczów ( lub tworzysz 8 bloków ako, wtedy wyższa wygrana ale wyższe ryzyko bo masz więcej zdarzęń ) a 5 oznacza , że musi ci wejść 5 meczów lub 5 bloków ako ( zależy jak zagrałeś ). A więc jeśli wejdzie ci tylko 1, 2 , 3 lub 4 to nic nie wygrywasz.
Jeśli wejdzie Ci 5 zdarzeń ( lub bloków ako ) to tak jakbyś wygrał jeden kupon.
Jak wejdzie Ci 6 zdarzeń ( lub bloków ako ) to tak jabyś wygrał 6 kuponów
Jak wejdzie 7 to tak jak 21
a jak 8 to głowna wygrana i jak 56 kuponów.

Jak obliczać wygraną?

Przykład ( załóżmy , że grasz pojedyncze mecze a nie ako )
1) wisła - legia 1 kurs 2
2) widzew - gornik 1 kurs 2
3) polonia - piast 1 kurs 2
4) zawisza - jaga 1 kurs 2
5) milan - inter 1 kurs 2
6 ) m.city - chelsea 1 kurs 2
7) dotmund - sevilla 1 kurs 2
8) juve - roma 1 kurs 2

założmy , że wchodzi 5 zdarzeń ( dla łatwości liczenia wszystkie mają kurs 2 )
twoja wygrana to - 2*2*2*2*2= 32 zl a koszt gry 56 zl , więc w plecy
zaółżmy, że weszło 6 zdarzen , twoja wygrana to
32*6= 192 zl więc zysk
założmy , że wchodzi 7 zdarzeń, twoja wygrana to
32*21=672 ł
a jak wszystkie to
32* 1792 zł

Można grać też inne systemy np . 2 z 6 lub 9 z 10, w internecie znajdziesz rozpiske ile kosztuje każdy system. Ja podalem przyklad z kursem 2 dla łatwości liczenia , ale pewnie twoje kursy będą różne. Pamiętaj , jak obliczasz wygraną to mnożysz kursy jak w ako ale nie więcej niż pięciu zdarzeń ( bo grasz 5 z 8) , obliczasz wygraną tak jak dla każdej kombinacij. Najlepiej poćwicz w domu i rozpisz sobie wszystkie kombinacje np. systemu 4 z 8 .

Ja dla przykładu rozpisze 3 z 5 abyś rozumiał o co chodzi.
a,b,c,d,e, - to oznaczenia meczów
w tym systemie mamy 10 kombinacij
1) abc
2)abd
3)abe
4)acd
5)ace
6)ade
7)bcd
8)bce
9)bde
10)cde

teraz jak weszlo ci tylko 3 zdarzenia to wygrasz jeden kupon , jak weszły 4 to wygrasz 4 kupony a jak wszystkie to wygrasz 10 kuponów. Wysokość wygranej zależy od kursów. Mam nadziejie , żę pomogłem , pisz jeśli coś jeszcze nie rozumiesz. Sorry za błędy.

Do góry Bottom