>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zakłady sportowe a podatek

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
tak wiec przegladajac stare posty na temat legalnosci zakladow bukmacherskich w internecie postanowilem sie zapytac, co na ten temat maja do powiedzenia sami zainteresowani w tym wypadku bet at home, widac ze sam nie wiedza jak sie do tego ustosunkowac bo z odpowiedziami czekalem czasem po kilka minut. z tego co sie dowiedzialem, nawet jakby cos bylo nie tak to bedzie to nasza wina, oni od tego umywaja rece.... bo jak to zostalo powiedziane powinnismy podejsc do tego indywidualnie.... pytania niektore sa laickie ale chcialem wyciagnac od goscia jak najwiecej informacji
bet-at-home.com PL: Dobry wieczor, w czym moge pomoc?
Sie: mam pytanie ,czy to prawda ze zaklady w Polsce sa nielegalne ?i czy ze to nie odprowadzamy podatku grajac np w bet at home moze byc karalne i traktowane jako przestepstwo ?
bet-at-home.com PL: Niestety prawo polskie nie wyraza sie jasno na temat opodatkowania wygranych z zakladów sportowych.
bet-at-home.com PL: Opodatkowanie pozostawiamy kazdemu z graczy indywidualnie.
Sie: a jesli gracz nie odliczy sobie wygranych od podatku, moze pozniej miec z tego tytulu jakies konskewencje? wiekszosc graczy w tym ja moze nie wiedziec jak z tych wygranych sie rozliczyc
bet-at-home.com PL: Firma bet-at-home.com dziala od wielu lat na wielu rynkach, posiada wszelkie wymagane zezwolenia i licencje oraz dziala zgodnie z prawem (równiez w zakresie prawa podatkowego).
bet-at-home.com PL: Poza tym - jest spólka notowana na gieldzie, przez co podlega najsurowszym z mozliwych kontroli finansowo - prawnych.
Sie: ale firma bet at home zarejestrowana jest z tego co wiem na Malcie a nie w Polsce
bet-at-home.com PL: tak jest zarejestrowana na malcie
bet-at-home.com PL: Pan rejestrujac konto i oddajac zaklady jak rowniez wyplacajac wygrane jest zobowiazany do pozyskania informacji odnosnie rozliczenia podatkowego
Sie: a czy w regulaminie bet at home sa takie informacje\?
bet-at-home.com PL: odnosnie rozliczenia podatkowego nie
bet-at-home.com PL: odnosnie rejestracji tak
Sie: Bo skoro wy nie odprowadzacie podatku, zawierajac swego rodzaje umowy z graczami to raczej wy powinniscie zadbac zeby ze strony podatkowej wszystko bylo ok
Sie: w wielu bukmacherach naziemnych wisza ogloszenia ze zawieranie zakladow w internecie jest nielegalne i podlega karze , wiec nie wiem jak sie do tego mam odniesc
bet-at-home.com PL: Nasz serwis stosuje sie do prawa maltanskiego
bet-at-home.com PL: pozostaje Pana decyzja zawieranie zakoladow
Sie: a do jakiego mam sie stosowac? do maltanskiego czy do polskiego ?
bet-at-home.com PL: prosimy o kontakt w prawnikiem w celu wyjasnienia tej kwestii
Sie: aha, tak wiec to wszystko dziekuje
w sumie teraz nikt sie nas nie czepia ale nie wiadomo, jak to bedzie za jakis czas, bo przeciez dzieki temu wplyneloby do panstwa duzo kasy....

sieku 31

sieku

Użytkownik
Oj, jasiek. A jak się mają czepiać? przecież bah nie wyśle listy polskich klientów do skarbówki. Poza tym to jest raczej kwestia bardziej złożona niż się wydaje: regulacji można szukać na linii umów międzynarodowych zawartych pomiędz Polską a Maltą i UE a Maltą, ponadto warto zbadać ustawę podatkową i regulacje dotyczące gier i zakładów wzajemnych... to kwestia nierozstrzygnięta i nie ma o co się martwić.

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
no wlasnie, czy my zyjemy w tak zacofanym kraju zeby nie mozna nie moglo byc wszystko legalnie.... mamy XXI wiek z tego co mi sie wydaje a tu taka samowolka :p jak se pan odprowadzisz podatek to bedzie jak nie to nie, no wlasnie biorac pod uwage ze bah nie bedzie sam sobie szkodzil i nie robil nic na nasza szkode skarbowka ma jakies inne zrodla zeby sie dowiedziec o wygranych w internecie ?

sieku 31

sieku

Użytkownik
nie, nie... prawo jest znacznie bardzoej skomplikowane na chwile obecną, właśnie dlatego że XXI wiek ????
to nie jest nasze zacofanie, to między innymi internet, który legislacja stara się dogonić ale tak jak pisałem. umowy między maltą z polską, kwestia ue a nie wszystkie buki są na malcie...

jasiek09 0

jasiek09

Użytkownik
szkoda tylko ze tacy experci jacy sa np w bahu nie potrafia tego wyjasnic ani wytlumaczyc....w sumie to do konca chyba nikt nie jest za bardzo w stanie tego wytlumaczyc ????

sieku 31

sieku

Użytkownik
większość supportów ma schematy odpowiedzi, więc z mini nie pogadasz ????
istotnie o konkretną odpowiedź będzie cięzko bo sprawa jest niejasna...

Do góry Bottom