Hazardem, o przepraszam, zakładami bukmacherskimi zainteresowałem się w 2005 roku, od tamtej pory zgłębiałem moją wiedzę dotycząca tej branży, oczywiście przechodziłem przez różne "systemy". Zaczynałem tak jak chyba każdy od zawierania "tasiemców" na jednym kuponie: 5,8 zakładów, wchodziło bardzo rzadko, cóż, takie prawdopodobieństwo. Były potem inne systemy gry, m.in. Progresja na remisy w piłce nożnej, ale także zabawa w
MLB w systemie Martignale, ale to nie jest aż takie istotne, postanowiłem spróbować swych sił w zakładach
live, z racji tego, że moim ulubionym sportem jest
piłka nożna, to zacząłem obserwować zdarzenia
live u różnych bukamcherów, m.in. Sportingbet, Bwin,
Unibet, aż doszedłem do Bet365, tam przy meczach piłkarskich
live jest często dostępna opcja zawierania zakładów na rzuty rożne:
- RACE TO 3 CORNERS
- RACE TO 5 CORNERS
- RACE TO 7 CORNERS
- RACE TO 9 CORNERS
- kto więcej zdobędzie rożnych
- kolejny rzut rożny po następnym
- HANDICAP na rzuty rożne
a zaczęło się to od meczu Manchesteru United, pierwszy zakład
live na race to 9 corners (chyba tak) i od razu wygrany, przez długi czas ( a może krótki?) doskonaliłem się w tym systemie, by dojść do wniosków...
Co jest najważniejsze w systemie CBL, tak jak w każdym innym systemie-przestrzeganie zasad:
Przy zawieraniu zakładów bierzemy pod uwagę:
- miejsce rozgrywania meczu - gospodarz/gość
- jaki jest wynik w danym momencie - drużyna, która przegrywa, raczej przechodzi do ataków
- dominacja - przy wyniku 0-0 drużyna dominująca ma zazwyczaj więcej różnych
- potencjał - drużyny "lepsze na papierze" mają teoretycznie większe szanse na np. wygranie RACE TO 3 CORNERS
- Kartki - zespół grający w 10 może mieć problemy z przejęciem dominacji w meczu
- Czas - po 85 minucie zazwyczaj nie powinno się zawierać zakładów, ale są wyjątki.
- Kurs - lepiej omijać niskie kursy, to może być tylko niepotrzebny stres, choć są mecze w których kurs na dano zdarzenie wynosi 3,00 a prawdopodobieństwo jest całkiem wysokie, oczywiście oszacowane przez gracza.
- Stawka meczu - lepiej omijać mecze
towarzyskie oraz takie, w których drużyna nie ma presji wyniku.
Chciałem dodać screen ze strony bet365 z mojego konta potwierdzający moje osiągnięcia, ale niestety nie mogę, może ktoś mi napiszę jak mogę to zrobić? Jeśli ktoś jest zainteresowany, to mogę pisać o tym dalej, najlepiej będzie jak ktoś będzie mi zadawał pytania, a ja postaram się na nie odpowiadać.
Chciałem dodać screen z historią konta, ale nie wiem jak.
Pozdrawiam
HrabiaCezary