>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Zakład wielokrotny

P 0

przemon17

Użytkownik
Witam, jestem nowy i chciałem dowiedzieć się więcej o zakładach wielokrotnych, a szczególnie o tym jak w nich jest liczony kurs.

Taki przypadek, stawiam &quot;pewną wygraną&quot; , to znaczy wszystkie trzy możliwości, drużynę 1, remis i drużynę dwa. Stawiam 1zł na rząd, czyli w sumie 3zł. Co jeśli wygra drużyna nr 1, której kurs jest 1.80 ? Mnożę 1zł*1.80 czy w jaki sposób to działa, bo jeśli tak, to takie obstawienie, nie ma najmniejszego sensu(i w sumie o to może właśnie chodzić :p ) ? Proszę o jasne rozpisanie mi tego wszystkiego, pozdrawiam ????

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Jak jesteś nowy to zacznij czytać regulaminy firm bukmacherskich - bo tam masz wszystko opisane.
Np. Regulamin firmy Totolotek:
http://help.totolotek.pl/pomoc/?regulaminy-gier-glowna/toto-mix.html

§ 12.
1. Sposób określenia kwoty wygranej w przypadku zakładu prostego pojedynczego:
Kurs x stawka x współczynnik = wygrana
- Kwoty wygranych zaokrągla się do 1 grosza; jeśli w wyniku przemnożenia na trzecim miejscu po przecinku znajduje się cyfra 5, to wygraną zaokrągla się do góry.
2. Sposób określenia kwoty wygranej w przypadku zakładu prostego wielozdarzeniowego:
Iloczyn kursów (po zaokrągleniu) x stawka x współczynnik = wygrana
- Iloczyn kursów powstaje przez przemnożenie poszczególnych kursów i jest zaokrąglany do dwóch miejsc po przecinku; jeśli na trzecim miejscu po przecinku znajduje się cyfra 5, to iloczyn zaokrągla się do góry.
- Kwoty wygranych zaokrągla się do 1 grosza; jeśli w wyniku przemnożenia na trzecim miejscu po przecinku znajduje się cyfra 5, to wygraną zaokrągla się do góry.
3. W przypadku zakładu systemowego oraz mieszanego wygraną określa się jako sumę wygranych z trafnie wytypowanych kombinacji prostych, w których wygrane są obliczane zgodnie z zasadami opisami w § 12 pkt 1 i 2

Do góry Bottom