U 0 urbi Użytkownik Kwiecień 9, 2008 #1 Zadanko z FIZY Podaj amplitude drgan obciaznika zawieszonego na sprezynie,jezeli rozncia miedzy najwyzszym a najnizszym skrajnym polozeniem wynosi 9cm. Mi sie wydaje ze odpowiedz to 4,5 cm dobrze mysle??
Zadanko z FIZY Podaj amplitude drgan obciaznika zawieszonego na sprezynie,jezeli rozncia miedzy najwyzszym a najnizszym skrajnym polozeniem wynosi 9cm. Mi sie wydaje ze odpowiedz to 4,5 cm dobrze mysle??
T 9 tosterkm Użytkownik Kwiecień 9, 2008 #2 Zadanko z FIZY Podaj amplitude drgan obciaznika zawieszonego na sprezynie,jezeli rozncia miedzy najwyzszym a najnizszym skrajnym polozeniem wynosi 9cm. Mi sie wydaje ze odpowiedz to 4,5 cm dobrze mysle?? Kliknij aby rozwinąć... tak pojęcie amplitudy często jest mylone, jako różnica pomiędzy maksymalną a minimalną wartością przebiegu [wikipedia]
Zadanko z FIZY Podaj amplitude drgan obciaznika zawieszonego na sprezynie,jezeli rozncia miedzy najwyzszym a najnizszym skrajnym polozeniem wynosi 9cm. Mi sie wydaje ze odpowiedz to 4,5 cm dobrze mysle?? Kliknij aby rozwinąć... tak pojęcie amplitudy często jest mylone, jako różnica pomiędzy maksymalną a minimalną wartością przebiegu [wikipedia]