>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wysokość kursów

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Zainteresowała mnie pewna sprawa. Czy ktoś może wie jak buki oblicząją, że na faworyta jest np. 1.50? Jeśli ktoś wie to chciałbym, aby się podzielił i wyjaśnił to na jakimś przykładzie. Pozdrawiam ????

revil 0

revil

Użytkownik
Za tym stoją odpowiedni ludzie. Goście, którzy znają się zarówno na sporcie jak i na matematyce. Tak dobierają kursy, by ilość zakładów na każdą możliwość była zbliżona, wtedy buki mają zyski

ciunek 335

ciunek

Użytkownik
Tego akurat się domyśliłem, myślałem że może znasz po prostu matematyczny sposób obliczania tego lub czym się kierują. Czy jakimiś seriami np. zwycięstw u siebie itp. czy bardziej tak z głowy wymyślają, najbardziej prawdopodobny kurs na dane zdarzenie.

buukie 0

buukie

Użytkownik
Spece od poszczególnych dyscyplin siadają z piwkiem i na bazie swojej wiedzy eksperckiej (i statystyk, kontuzji, systuacji z trenerem i tzw. atmosfery w zespole) oceniają prawdopodobieństwo zaistnienia danego zdarzenia (tj. wygrana, remis, przegrana...) - a nastepnie przeliczają to na kursy, pamiętając o tym, żeby ustawić jest tak aby bukmacher zawsze był do przodu (co sprawdzisz, że aby na 100% wygrać np. 100 zł to musisz wpłacić 112 zł...:kwasny4565 ????

dawidm 9

dawidm

Użytkownik
szanse mysle ze sa ustalana wlasnie przez ekspertow i tak, zalozmy ze jest mecz - dla uproszczenia dwudrogowy(12), pomiedzy 2 druzynami A i B
szanse A na zwyciestwo : 80 %
szanse B na zwyciestwo : 20 %
kurs na zwyciestwo A : 1/0,8 = 1,25 - prowizja
kurs na zwyciestwo B : 1/0,2 = 5 - prowizja
buki liczą sobie do tego prowizje powiedzmy 10 % co nam daje
KURS NA A : 1,25 - 10 % *1,25 = 1,125
KURS NA B : 5 - 10% * 5 = 4,5
mam nadzieje, ze cos sie wyjasnilo ;)

ramzi 0

ramzi

Użytkownik
Do matematyków i specjalistów od sportu, muszą jeszcze posiadać wiedzę na temat ludzkich reakcji... bo dzięki temu, że zareagujesz (czytaj postawisz) na dane zdarzenie(dużo ludzi gra po kursach, z tego żyje totomix ???? ???? jak widzę te stare dziadki co stawiaja 20 meczy i kazdy po kursie 1,05) ???? zarabiają ????

zioloziolo 7

zioloziolo

Użytkownik
dokładnie ramzi, częsta scenka u mnie w profie:
wchodzi gościu i: &quot;K#### znowu jeden mecz mi z###### kupon, ja pier####&quot; i tak w koło ???? a ja patrze a ten puszcza 20 meczy za 15zł i z 2500 pln do wygrania a gra juz tak od jakiegoś czasu ???? tak więc wpuszczają go z miłą chęcią ????

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
Pozatym niektore mecze daje podpuchy ;)
najczesciej na faworyta na wyjezdzie dadza kurs kolo 1.80-2.00 i nieogarnieci ludzie ktorzy jak zobaczy taki kurs to leca z jezorem na japie do buka.Na to trzeba uwazac ;)

Do góry Bottom