>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Wygrać mniej, ale wygrać :)

T 13

tianse

Użytkownik
Cześć i czołem!
Od kilku latek bardzo sporadycznie i amatorsko bawię się w bukmacherkę i nadszedł czas, że chciałbym spróbować regularnej gry. Od pewnego czasu obserwowałem forum wiedząc, że pewnego dnia to nastąpi ????
Skąd tytuł tematu &quot;Wygrać mniej, ale wygrać&quot;? Otóż doświadczenie mi pokazało, że wielokrotnie można wtopić kaskę przez pokuszenie się na jakiś z perspektywy czasu w ogóle niepotrzebny typ. Dlatego stwierdziłem, że dużo lepszą taktyką jest brać po małej łyżeczce, a często, niż dużo i rzadko. Przyniosło to efekty, dzięki czemu ląduje tutaj.
Przede wszystkim muszę wszystkich ostrzec, że od 13 lat jestem wiernym kibicem Manchesteru United, więc zdarzy mi się na nich postawić wtedy, kiedy lepiej jest tego nie robić :razz:
Zasady jakie staram trzymać podczas obstawiania:
- wstrzymywanie emocji
- grać maksymalnie 3 zdarzenia na kuponie
- stawiać bezpieczniej (z podpórką, azjany, dnb itd.)
- nigdy nie pluję sobie w brodę, że mogłem postawić bez podpórki i byłoby więcej kasy
Ostatni punkt zasad jest bardzo ważny, jednak z początku trudny do opanowania i przeżycia. Trzeba to w sobie wewnętrznie poukładać. Zmienić mentalność z &quot;mogłem mieć więcej&quot; na &quot;fajnie, bardzo się cieszę, że wygrałem&quot;. Mi się udało i na dłuższą metę bardzo mnie to przekonało, ponieważ miałem okres, gdzie zdarzało mi się bardzo dużo zwrotów. Patrząc na to, że przeważnie gram double lub treble, to zwrot powodował zwrot zainwestowanej stawki + do tego inne zakłady na kuponie które weszły. Bez zwrotu ta &quot;hipotetyczna&quot; wygrana byłaby większa, jednak kupon by nie wchodził i przepadałaby cała kasa.
Osobiście jestem zwolennikiem statystyk i je bardzo lubię, choć de facto one w większości przypadków nic nie znaczą. Mam na myśli tu wszelkiego rodzaju statystyki sportowe, nie te prowadzone tu na forum. W tym temacie będę prowadził pełne statystyki, aby pokazać na ile jestem skuteczny i czy w ogóle warto tu zaglądać ;)
Postaram się również dawać jakieś uzasadnienia do swoich typów. Prawdopodobnie nie będą one aż tak rozbudowane jak w temacie typów dnia, jednak zawsze lepiej mieć namiastkę czyjegoś punktu widzenia, niż brać od niego cokolwiek w ciemno.
Jako, że jestem amatorem gram za małe stawki. Traktuję to jako małe hobby, zabawę, nie w celach zarobkowych. Póki co jestem zwolennikiem płaskiej stawki, wynoszącej 25zł. Budżet startowy jaki przeznaczam na zabawę to 125zł, a więc 5 zakładów. Czy cokolwiek z tego wyjdzie nie wiem, zobaczymy ????
Bukmacher u jakiego gram to Bet365. Wszystkie zdarzenia i kursy będą podawane na podstawie danych właśnie ze strony Bet365.
Forma w jakiej będę chciał przedstawiać i rozliczać swoje poczynania:
Kupon #0
Zdarzenie 1 ✅
Zdarzenie 2 ⛔
Zdarzenie 3
Kurs całkowity: xxx
Stawka: xxx
Stan konta po zakładzie: xxx

Po rozliczeniu każdego kuponu dorzucać będę pod nim statystyki w następującej formie:
Statystyki
Zdarzenia
Wygrane: 0
Przegrane: 0
Zwrot: 0
Kupony
Przegrane: 0

Zabawę czas zacząć! Pierwsze typy podam jutro przed spotkaniami eliminacyjnymi. Życzę sobie i wszystkim powodzenia w obstawianiu ????
Startowa wartość stanu konta: 125zł

Otrzymane punkty reputacji: +2
T 13

tianse

Użytkownik
Polska - Szkocja -&gt; uzasadnienie typu w temacie typów dnia ???? Szkoda, że zakładu nie postawiłem w chwili opisywania tego zdarzenia w typach dnia, bo wówczas kurs był 1.80, teraz spadł do 1.72.
Węgry - Wyspy Owcze -&gt; Dlaczego daję -2 na gospodarzy, skoro jest to niemalże typowo under&#39;owa drużyna, która mało strzela jak i mało traci? Trzeba bliżej przyjrzeć się sytuacji reprezentacji Węgier. Są w sytuacji, gdzie mają szansę awansować na turniej od wielu lat, można powiedzieć piłka nożna powoli odradza się na nowo w tym kraju. W grupie zajmują obecnie trzecie miejsce i jeszcze teoretycznie mają szanse na bezpośredni awans, jednak w rzeczy samej wiedzą, że praktycznie jest to mało realne (patrz na rozkład spotkań jaki pozostał w tej grupie). Jednak mimo wszystko to Węgrzy lub Ukraińcy zostaną drużyną z największą liczbą punktów z trzecich miejsc, dlatego Węgrzy do tego spotkania podejdą z myślą, że 3 punkty są już ich, teraz wszystko zależy od stylu w jakim je zdobędą. Dodatkowo popatrzmy na mecze Węgier na swoim stadionie. Praktycznie nie tracą tam bramek (wyjątek Irlandia Płn.), a słabszym drużyną poza Grecją potrafią pyknąć kilka goli, jak to miało miejsce w wygranym towarzyskim spotkaniu z Litwą 4:0. Moim zdaniem wygrana Węgrów jest pewna, wynik jaki był w pierwszym spotkaniu (dla przyp. 1-0 dla Węgrów) ich nie zadowoli na własnym obiekcie i nie da pewności dowiezienia 3 punktów do końca, więc pokuszą się na pewno o więcej bramek. Zasada &quot;wygrać mniej, ale wygrać&quot;, więc przy 2-0 dla Węgrów mamy zwrot, a jak przypadkiem strzelą więcej, to wygrywamy ????

Kupon #1

Szkocja - Polska 2dnb 1.72 [2-2]
Węgry - Wyspy Owcze 1 (-2 handi azjat) 2.50 [2-1]
Kurs całkowity: 4.31
Stawka: 25zł
Stan konta po zakładzie: 100zł
Statystyki

Zdarzenia
Przegrane: 1
Zwrot: 1

Kupony
Przegrane: 1

T 13

tianse

Użytkownik
Hiszpania - Luksemburg -&gt; Hiszpanie formą i bramkostrzelnością nie grzeszą w ostatnim czasie, jednak na ich teren przyjeżdża jedna z najsłabszych drużyn świata. Pierwszy mecz Hiszpanie wygrali 4-0, jednak przed własną publicznością będą chcieli udowodnić, że stać ich na więcej. Moim zdaniem wynik 5-0 lub 6-0 dla Hiszpanów jest jak najbardziej realny.
Liechtenstein - Szwecja -&gt; Szwedzi potrzebują punktów jak mało kto. Muszą odrabiać starty do rywali z grupy, jednak czasu mają niewiele. Szwedzi liczą na potknięcie Rosjan znów z Mołdawią lub na stratę punktów w następnej kolejce z Czarnogórą, dlatego nie mogą odpuścić sobie nawet minuty w tym spotkaniu. Będą chcieli w końcu zagrać dobry mecz.
Szwajcaria - San Marino -&gt; Ostatni mecz Szwajcarów przed własną publicznością w tych eliminacjach, zatem chcą pokazać dobrą piłkę. W pierwszym spotkaniu wygrali 4-0, jednak to nie jest wszystko na co ich stać. Jeśli spojrzeć w historię, to ostatni mecz między tymi drużynami na terenie Szwajcarii zakończył się zwycięstwem 7-0 dla gospodarzy.
Anglia - Estonia -&gt; Anglicy to fenomenalna drużyna eliminacyjna. Zawsze pokazują wspaniała piłkę w eliminacjach, po czym grają lipę na turnieju. Dlatego korzystajmy póki możemy, gdyż na Wyspy przyjeżdża prawdziwy przeciętniak, który potrafił zanotować taki wpadki jak przegrana z Litwą czy remis z San Marino! W pierwszym meczu było skromnie 1-0 i wynikało to bardziej ze słabego dnia Anglików, aniżeli dobrej postawy Estonii. Kibice liczą na grad bramek.
Słowenia - Litwa -&gt; Słoweńcy potrzebują punktów, lecz są świadomi, że ich rywale Szwajcarzy wygrają oba ostatnie spotkania, więc ich nie dogonią. Mimo takiej perspektywy nie odpuszczą meczu ze słabiuteńką Litwą która ledwie co wygrała z San Marino, dlatego iż stracili by miejsce barażowe. Słoweńcy już dziś chcą zapewnić sobie 3 lokatę w grupie, a do tego potrzebne jest im zwycięstwo na własnym terenie i wygrana Anglików z Estonią. Ostatni mecz między tymi drużynami na Litwie zakończył się zwycięstwem Słoweńców 2-0.

Kupon #2

Hiszpania - Luksemburg 1 (-4 handi azjat) 2.25 [4-0]
Liechtenstein - Szwecja 2 (-2 handi azjat) 1.625 [0-2]

Szwajcaria - San Marino 1 (-5 handi azjat) 1.90 [7-0]
Kurs całkowity: 6.94
Stan konta po zakładzie: 97.50zł

Kupon #3
Anglia - Estonia 1 (-2 handi azjat) 1.775 [2-0]
Słowenia - Litwa 1 (-1 handi azjat) 1.625 [1-1]
Kurs całkowity: 2.88
Stan konta po zakładzie: 97.50zł

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 1
Przegrane: 2
Zwrot: 4

Kupony
Przegrane: 2

T 13

tianse

Użytkownik
Kazachstan - Holandia -&gt; Holendrzy są pod murem, muszą wygrać, muszą pokazać dobry styl, muszą gonić Turków i modlić się, aby Czesi im urwali punkty. Holendrzy jadą na niewygodny teren, jednak chcą się przełamać, nowy trener ma cel na najbliższe dni uzyskać miejsce barażowe. Wysoka wygrana podbuduje morale, dlatego będą chcieli wywieść z Kazachstanu jak najwyższy wynik.
Izrael - Cypr -&gt; Izrael to prawdziwy średniak jeśli chodzi o reprezentacje, jednak należy zwrócić uwagę, iż bardzo dobrze grają na własnym stadionie. Potrzebują dziś za wszelką cenę 3 punktów a Cypr to nie jest reprezentacja która będzie stawiała wygórowane warunki na murawie.

Azerbejdżan - Włochy
-&gt; Trzeba przyznać, że reprezentacja Azerbejdżanu zaskoczyła wszystkich swoją serią remisów, jednak dziś poprzeczka postawiona jest za wysoko, nawet pomimo tego iż Włosi wcale nie grają super piłki i strzelili w całych eliminacjach bramkę mniej niż sam Robert Lewandowski. Dzisiaj Włosi chcą zgarnąć 3 pkt i zapewnić sobie awans na ME. Tak też się stanie. Przewiduję wynik 1-0 lub 2-0 dla Włochów, więc w najgorszym wypadku będzie zwrot z tego spotkania.
Norwegia - Malta -&gt; Gospodarze zachwycili formą, mieli być zmieceni przez Włochów i Chorwatów, a oni tymczasem aktualnie zajmują 2 miejsce w grupie. Sytuacji nie mają łatwej, ponieważ ostatnie spotkanie mają z Włochami, dlatego dzisiaj ze słabiutkim rywalem liczą się tylko 3 pkt i to w dobrym stylu.
Andora - Belgia -&gt; Ostatnie spotkanie zakończone zwycięstwem Belgów 6-0. Jest to spotkanie dwóch różnych poziomów piłki nożnej. Niezwykle utalentowana kadra Belgii chce pokazać swoją siłę i postawić ostateczną kropkę nad &quot;i&quot; jeśli chodzi o bezpośredni awans na ME. Wielu ludzi jest w stanie postawić, że sam Kevin de Bruyne strzeli minimum 2 bramki w tym spotkaniu. Pożyjemy, zobaczymy. Liczę na grad bramek w tym spotkaniu.

Kupon #4
Kazachstan - Holandia 2 (-2 handi azjat) 2.60 [1-2]
Izrael - Cypr 1 (-1 handi azjat) 1.925 [1-2]

Kurs całkowity: 5.00
Stan konta po zakładzie: 47.50

Kupon #5

Azerbejdżan- Włochy 2 (-1 handi azjat) 1.50 [1-3]
Norwegia - Malta 1 (-2 handi azjat) 1.975 [2-0]
Andora - Belgia 2 (-3.5 handi azjat) 1.95 [1-4]
Kurs całkowity: 5.77
Stan konta po zakładzie: 47.50
Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 2
Przegrane: 5
Zwrot: 5

Kupony
Przegrane: 4

T 13

tianse

Użytkownik
Gibraltar - Szkocja -&gt; Bezpieczny kurs, ponieważ nie było meczu w którym Gibraltar ostatnio nie straciłby minimum 4 bramek. Szkoci w meczu z Polską pokazali zaciętość i waleczność. Mimo iż aktualnie grają ten mecz o pietruszkę, to na pewno nie będą chcieli być drużyną która ledwo wygra to spotkanie.
Armenia - Albania -&gt; Goście mają jeden cel, który brzmi wręcz niewiarygodnie, czyli bezpośredni awans ma ME. Albania była stawiana w gronie drużyn do bicia, a tymczasem pokazała dobrą zespołową piłkę. Armenia zaś nie wygrała w tych eliminacjach ani jednego spotkania, więc standardowo jest dostarczycielem punktów. Sytuacja w grupie I wygląda następująco: porażka i remis Albańczyków da im 3 miejsce w grupie i baraże, zaś zwycięstwo zapewnia bezpośredni awans na ME 2016. W gwoli wyjaśnienia, gdy padnie remis Albania będzie mieć tyle samo punktów co Dania, jednak to Duńczycy awansują na ME ponieważ mają lepszy bilans bezpośredni. W Danii rywalizacja pomiędzy Danią i Albanią zakończyła się bezbramkowym remisem, zaś w Albanii padł wynik 1-1. Dlatego reprezentacja Albanii zagra dziś na 200%. Chcą dokonać historycznego awansu, a zagrają mecz z ostatnią drużyną w grupie. Pierwszy mecz Albania wygrała 2-1 (Ormianie bramki nie zdobyli, ponieważ Albania trafiła gola samobójczego). Stąd też w tym spotkaniu psychologicznie Albańczycy będą dominować nad Ormianami. Przewiduję wynik 2-0 dla Albanii, ponieważ jednobramkowa przewaga będzie nie pewna i zapewne reprezentacja Albanii nie będzie ryzykować bezpośredniego awansu na ME 2016 we Francji. Stąd też typ -1 na Albanię, ponieważ wygrana niemalże pewna, dlatego gorzej niż zwrotu z tego spotkania nie oczekuję.
P.S. Dla odważnych polecam -2 handi azjatycki ????

Kupon #5

Gibraltar - Szkocja 2 (-3.0,-3.5 handi azjat) 1.85 [0-6]
Armenia - Albania 2 (-1 handi azjat) 3.10 [0-3]

Kurs całkowity: 5.73
Stan konta po zakładzie: 165.88

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 4
Zwrot: 5

Kupony
Wygrane: 2

T 13

tianse

Użytkownik
Szwecja - Mołdawia -&gt; Szwecja pod ścianą. Nie dość, że musi wygrać, to do tego w tym samym czasie musi modlić się o zwycięstwo nie grającej już o nic Czarnogóry. Szwedzi pierwsze spotkanie pomiędzy tymi drużynami wygrali 2-0, a dziś na pewno nie będą chcieli ryzykować i grać z jednobramkowym prowadzeniem, więc na pewno chcą strzelić kilka bramek - tym bardziej, że grają przed własną publicznością. Nie oszukujmy się, Mołdawia w tych eliminacjach jest dostarczycielem punktów, gdyż na 9 spotkań mają 2 remisy i 7 porażek. Jedyne co może dziwić, to remis z reprezentacją Rosji, jednak... czy to był tak dobry mecz reprezentacji Mołdawii, czy tak słaby występ Rosjan? Szwedzi do tego meczu podchodzą z nastawieniem pewnych 3 punktów. Mają wyśmienitego napastnika klasy światowej, podobnie jak reprezentacja Polski. Więc dziś Zlatan będzie chciał odegrać taką rolę jak wczoraj Robert -&gt; poprowadzić drużynę do zwycięstwa i bezprecedensowo być najlepszym zawodnikiem na boisku. Moim zdaniem stać dziś Szwedów na wynik 3-0 lub nawet 4-0. Jak bardzo zmotywowane są zmotywowane drużyny awansem na Euro 2016 pokazały mecze Polski i Albanii. Obie reprezentacje zagrały na ponad przeciętnym poziomie swoich umiejętności. Kolejną taką drużyną jest Szwecja.
Luksemburg - Słowacja -&gt; Goście mają szanse na bezpośredni awans na ME 2016. W zasadzie na tym można by skończyć tą analizę, gdyż różnica klas w zespołach jest widoczna gołym okiem. Słowacy wtopili mecz z Białorusią, dlatego dziś muszą zagrać na 3 pkt. Ostatni mecz z Luksemburgiem wygrali 3-0. Gdyby dziś powtórzyli zwycięstwo, to nawet jeśli Ukraina wygra z Hiszpanią, to i tak Słowacy zajmą 2 pozycję w grupie dzięki lepszemu bilansowi bezpośredniemu i pojadą do Francji. Luksemburg traci średnio 2,55 gola, dlatego uważam że Słowacy na pewno zdobędą 2 gole, jeśli nie więcej. Stąd typ -2 w handicapie azjatyckim na Słowację, gdyż w najgorszym wypadku będzie zwrot.
Litwa - Anglia -&gt; Krótko i na temat. Litwa w rozpaczy, Litwa w rozpadzie, Litwa gra naprawdę bardzo słabo. Wyciągnęli remis ze Słowenią po rzucie karnym, jednak... Anglia ma szansę pozostać jedyną drużyną w eliminacjach ME 2016 który wygra wszystkie spotkania! Mimo iż Hodgson będzie chciał wpuścić więcej młodzieży do gry, mimo iż Anglicy mają zagwarantowany awans, to na pewno będą chcieli wygrać to spotkanie i chełpić się dziesięcioma zwycięstwami, a rywal jest bardzo słaby, więc to osiągnięcie wydaje się być na wyciągnięcie ręki.

Kupon #6
Szwecja - Mołdawia 1 (-2 handi azjat) 2.00 [2-0]
Luksemburg - Słowacja 2 (-2 handi azjat) 3.10 [2-4]

Litwa - Anglia 2 (-1 handi azjat) 1.60 [0-3]
Kurs całkowity: 9.92
Stan konta po zakładzie: 180.88

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 5
Zwrot: 7

Kupony
Wygrane: 3

T 13

tianse

Użytkownik
Malta - Chorwacja -&gt; Goście po słabym okresie gry spięli tyłki i pokonali Bułgarów 3-0. Jak widać gra pod presją i mus zwycięstwa dobrze wpływa na Chorwatów. Dziś podobnie. Chorwaci muszą zgarnąć 3 pkt, a ich rywal to przecież regularny dostarczyciel punktów w grupie H. Fakt, że Malta nie traci wielu bramek, jednak z drugiej strony Chorwaci pod presją dużo strzelają, a styl gry na boisku zależy od tej mocniejszej drużyny. Myślę, że dwubramkowe zwycięstwo Chorwatów gwarantowane. Nie chcę ponownie przeżyć tego co wczoraj stało się w meczu Luksemburgu ze Słowacją ;p

Walia - Andora
-&gt; Dlaczego Walijczycy ograją Andorę do zera? Kilka punktów statystycznych świadczących o tym, że Andora nie strzeli bramki. Andora w tych eliminacjach:
- strzeliła tylko 4 bramki
- żadnej drużynie nie strzeliła dwóch goli (Walia straciła w pierwszym meczu, więc statystycznie w tym nie straci)
- wszystkie 4 bramki zdobyli na swoim boisku, czyli nie strzelają na wyjazdach
Warto też dodać, że Walia na swoim terenie straciła tylko jedną bramkę w tych eliminacjach (z Cyprem w wygranym meczu 2-1). Więc Walijczycy na swoim terenie zasadniczo bramek nie tracą.
Syria - Afganistan -&gt; Ostatnie spotkanie grane w Afganistanie zakończyło się zwycięstwem Syryjczyków aż 6-0. W trzech spotkaniach Afganistan stracił 13 bramek. Nie widzę przeciwwskazań, aby Syryjczycy znów odnieśli wysokie zwycięstwo.

Wietnam - Tajlandia
-&gt; Typ trochę na czuja. Może to być wyrównane spotkanie, lecz pierwszy mecz Tajlandia wygrała 1-0. Spójrzmy jednak na statystykę. Ostatni raz Wietnam wygrał z Tajlandią w... 2008 roku. Taki fakt nie przekonuje o tym, aby Wietnam posiadał jakąś silną reprezentację. Do tego weźmy pod uwagę wynik z 2012 roku, gdzie Tajlandia wygrała 3-1. Patrząc na aktualne eliminacje:
- Tajlandia straciła najmniej bramek w grupie, czyli tylko 2 bramki
- Tajlandia nie przegrała jeszcze meczu w grupie i po dzisiejszym zwycięstwie będzie miała prostą drogę do wygrania grupy
- Wietnam wygrał tylko ze słabiutkim Tajwanem i to przewagą jednej bramki
- Wietnam otrzymuje zdecydowanie najwięcej żółtych kartek
- Wietnam jako jedyna drużyna w grupie otrzymała czerwoną kartkę w meczu (właśnie przeciwko Tajlandii)
Przeciwko mojemu typowi może przemawiać to, że Tajlandia w ostatnim meczu strzeliła bramkę gdy Wietnam grał w dziesiątkę. Jednak mecz meczowi nie równy, dlatego dzisiaj decyduję się na taki ruch. Trzeba dać szczęściu szansę, bo z zasady gram ostrożnie i zachowawczo ????
Jeszcze jedno... Jeśli już tak się czepiać statystyki, to jest to mój trzeci typ po kursie 3.10. Pierwszy mecz po tym kursie wygrałem, z drugiego był zwrot, więc dziś niestety... pokażę, że statystyka mówi &quot;przegrana&quot;, a wygram! ????

Kupon #7

Malta - Chorwacja 2 (-2.0,-2.5 handi azjat) 2.00 [0-1]
Walia - Andora 1 (wygra do zera) 1.44 [2-0]
Kurs całkowity: 2.88
Stan konta po zakładzie: 105.88

Kupon #8
Syria - Afganistan 1 (-2 handi azjat) 1.725 [5-2]
Wietnam - Tajlandia 2 (-1 handi azjat) 3.10 [0-3]

Kurs całkowity: 5.34
Stan konta po zakładzie: 239.57

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 8
Przegrane: 6
Zwrot: 7

Kupony

Otrzymane punkty reputacji: +1
T 13

tianse

Użytkownik
Peru - Chile -&gt; Chile w gazie, Chile w mocy, Chile w swojej życiowej formie. Dopiero co wygrali Copa America i jeszcze nie zdążyli wyhamować, pokonując Brazylię cztery dni temu 2-0! Bezprecedensowo można rzec, że Chile posiada aktualnie najmocniejszą kadrę w historii. Mało tego, są przy tym jednym z najlepiej ułożonych zespołów na świecie. Ostatniego spotkania pomiędzy tymi drużynami nie trzeba długo szukać, gdyż spotkały się w półfinale Copa America, gdzie Chile odniosło zwycięstwo 2-1. Do tego warto dorzucić spotkanie które odbyło się niemalże rok temu, bo 11 października 2014 roku, które Chile zwyciężyło 3-0.
Jak te drużyny wyglądają na papierze? Popatrzmy na skład Peru, w którym... jedynym bardziej znanym piłkarzem jest Claudio Pizzaro! Fakt, iż piłka Peru opiera się na ścisłym kolektywie (czyt. grze zespołowej), jednak tylko ten aspekt nie wystarcza aby pokonywać najlepszych. Co zaś widzimy w drużynie Chile? Claudio Bravo, Marcelo Diaz, Mauricio Isla, Arturo Vidal, Alexis Sanchez, król strzelców Copa America Eduardo Vargas i odkrycie sezonu w reprezentacji Chile czyli Valdivia! Wydaje się, że przeciwko takiej paczce Peru nie jest w stanie postawić skutecznego oporu. Wygrana Chile wydaje się być niemal pewna, ponieważ oni są na fali i wiedzą, że w przyszłości będą musieli zmierzyć się z trudniejszymi rywalami pokroju Argentyny, Kolumbii czy Urugwaju. Strata punktów z Peru nie wchodzi zatem w rachubę.
Dodajmy do tego postawę Peru z ostatniego przegranego meczu z Kolumbią. Na boisku widzieliśmy cień reprezentacji Peru, która występowała na Copa America, gdzie zajęła 3 miejsce. Mamy zatem Chile w gazie i Peru w słabszej dyspozycji. Czego chcieć więcej? Wydaje się, że tylko naprawdę słaba dyspozycja reprezentacji Chile lub jakaś czerwona kartka może zapobiec porażce gospodarzy.
Paragwaj - Argentyna -&gt; Fatalna pierwsza kolejka eliminacji w wykonaniu Argentyny. Jednak czy muszę pisać w jakim położeniu będzie Argentyna, gdyby w tym spotkaniu nie zdobyła trzech punktów, wiedząc że kolejne spotkanie to mecz z zawsze ciężką do pokonania Brazylią? Może i Argentyna zagra bez swoich dwóch super napastników, jednak w tym kraju wyśmienitych piłkarzy mają naprawdę pod dostatkiem. Moim zdaniem Argentyńczycy są pod presją, pomimo tego, że to dopiero 2 kolejka eliminacji i nie odpuszczą tego spotkania.
Kupon #9

Peru - Chile 2 (-1 handi azjat) 3.55 [3-4]

Paragwaj - Argentyna 2 2.05 [0-0]
Kurs całkowity: 7.27
Stan konta po zakładzie: 239.57

Statystyki

Zdarzenia
Przegrane: 7
Zwrot: 8

Kupony
Przegrane: 6

T 13

tianse

Użytkownik
Dwa spotkania Pucharu Hiszpanii. Nie znam tych drużyn, gdyż to za niski poziom ligowy, aby się nimi interesować, więc są to zakłady wybrane na podstawie aktualnej formy zespołu i miejsc zajmowanych w tabelach. Po prostu wybrałem te zespoły które są najwyżej w tabelach i grają z tymi drużynami, które są niżej. Stąd też zabezpieczenie w postaci &quot;draw no bet&quot;, aby w razie remisu był zwrot, ponieważ lepiej wygrać mniej, ale wygrać ????

Kupon #10

Leganes - CD Alavses 2 (dnb) 2.20 [3-1]
Villanovense - R Ferrol 2 (dnb) 1.66 [2-1]

Kurs całkowity: 3.66
Stan konta po zakładzie: 214.57

Statystyki

Zdarzenia
Przegrane: 9

Kupony
Przegrane: 7

T 13

tianse

Użytkownik
Cork City - Longford Town -&gt; To już 31 kolejka najwyższej klasy rozgrywkowej w Irlandii. Aktualny wicelider tabeli Cork City podejmie na własnym stadionie przeciętną drużynę ze środka tabeli. Oba zespoły dzieli przepaść jeśli chodzi o poziom prezentowany na boisku, co odzwierciedla aktualna tabela ligowa. Cork mając rozegrane jedno spotkanie mniej niż ich dzisiejsi rywale mają aż... 30 punktów więcej od nich na swoim koncie! Jak się układa historia ostatnich spotkań pomiędzy tymi zespołami? Proszę bardzo:
Cork City - Langford Town
4-1
2-0
3-1
6-1
3-1
Mamy zatem pięć zwycięstw dzisiejszego gospodarza. Warto zwrócić uwagę, że każde z tych spotkań kończyło się wygraną minimum dwóch bramek, dlatego sądzę iż uzasadnionym jest dać dzisiaj -1 w handicapie azjatyckim na drużynę gospodarzy. Do tego warto podkreślić, że Cork City ma jeszcze szanse na mistrzostwo kraju. Jeśli dziś zwyciężą i z zaległego meczu również wywiozą 3 punkty, to strata do lidera zmniejszyłaby się do 6 punktów, jeśli ten by się dziś potknął, a na to liczą piłkarze Cork City.
Vianense - Benfica -&gt; Spotykają się dwa światy piłkarskie, mam nadzieję, że Benfica poważnie potraktuje to spotkanie. Vianense to totalna niewiadoma z jakiś niskich lig. Jednak jeśli Benfica podejdzie do tego spotkania z powagą, to odniesie wysokie zwycięstwo do zera.
FC Vion Zlate Moravce - MSK Zilina -&gt; Zilina to solidny zespół, który po ostatniej wpadce z jedną z najsłabszych drużyn w lidze musi jak najszybciej się pozbierać i zagrać znów dobrą piłkę. Rywal nie jest wymagający. Ostatnie cztery spotkania tych zespołów kończyły się wygraną Ziliny minimum 3 bramkami, co jest warte podkreślenia, stąd moja decyzja o postawieniu -1 na Ziline.
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze -&gt; Trzeba przyznać, że po fatalnym początku Lechia wstaje na nogi i zaczyna grać w piłkę. Co roku jest mnóstwo transferów, wielkie nadzieje i oczekiwania i co roku była klapa. W tym sezonie jednak może być inaczej. Lechia jest zdecydowanym faworytem na własnym boisku. Do tego Górnik na wyjazdach gra fatalnie. Jeśli Lechia dziś rzeczywiście odniesie zwycięstwo, to może nam się ładnie rozpędzić.
FC Vitebsk - BATE Borisov -&gt; Niekwestionowany lider ligi Białoruskiej, BATE Borisov będzie chciał zgarnąć kolejne 3 pkt i zbliżyć się do tytułu mistrzowskiego. Vitebsk zaś musi walczyć o utrzymanie i dzisiaj mecz może okazać się jednostronnym widowiskiem. Ostatnie spotkanie zakończyło się zwycięstwem 4-0 dla BATE i tym razem może być podobnie.
Kupon #11

Cork City - Longford Town 1 (-1 handi azjat) 1.925 [2-3]
Vianense - Benfica 2 (wygra do zera) 1.57 [1-2]
FC Vion Zlate Moravce - MSK Zilina 2 (-1 handi azjat) 1.70 [4-0]

Kurs całkowity: 5.14
Stan konta po zakładzie: 164.57

Kupon #12
Lechia Gdańsk - Górnik Zabrze 1 (-1 handi azjat) 2.30 [1-1]
FC Vitebsk - BATE Borisov 2 (-1.0,-1,5 handi azjat) 1.975 [0-2]
Kurs całkowity: 4.54
Stan konta po zakładzie: 164.57

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 9
Przegrane: 13

Kupony
Przegrane: 9

T 13

tianse

Użytkownik
Niedawno byłem bliski podwojenia początkowego stanu konta, a dziś znów schodzę poniżej początkowej sumy, czyli 125zł. Dlatego pogram bezpieczniej, czyli większość zdarzeń będzie z podpórką, która będzie w postaci dnb.

Cambuur Leeuwarden - AZ -&gt; Gospodarze w tragicznej formie, rzekłbym że w gorszej niż zła. Na więcej niż remis nie stać ich nawet ze słabszymi drużynami w lidze. Goście zaś na odwrót. Mają wielu utalentowanych młodych piłkarzy i po słabszym początku sezonu rozpędzają się na dobre.
Waasland-Beveren - Genk -&gt; Gdyby nie to, że ostatnio sporo zdarzeń mi nie weszło, to grałbym śmiało -1 na gości. Jednak wolę zagrać bezpieczniej i cokolwiek ugrać, niż znów stracić, jak to miało miejsce wczoraj w meczu Lechii. Mecz raczej pewny, dla odważnych polecam grać spokojnie -1 na Genk.
Crystal Palace - West Ham -&gt; Oto mój typ dnia. Spotykają się w tym starciu dwie równe sobie drużyny. West Ham zanotował ostatnio dwa remisy z rzędu, ponieważ czegoś im w grze brakuje, takiej małej iskierki, która zapaliła by ten zespół do naprawdę bardzo dobrej gry. Za to Crystal Palace w tym sezonie jeszcze nie remisowało.
Ostatni remis pomiędzy tymi zespołami padł 25 lutego 2012 roku. Mecz ten wówczas zakończył się bezbramkowo. Od tamtego czasu zespoły te zmieniły się nie do poznania, a z czterech późniejszych konfrontacji trzykrotnie zwycięstwo odnosił zespół Crystal Palace.
Co mówi czysta statystyka? Z jednej strony, że Crystal Palace powinno w końcu zremisować w lidze, zaś z drugiej strony mało prawdopodobne jest, aby West Ham miało trzeci remis z rzędu, prawda? Choć można na to spojrzeć inaczej - skoro Crystal Palace jeszcze nie remisowało, a West Ham odnotował ostatnio dwa remisy, to właśnie jest to idealna drużyna do gry na remis ????
Warto spojrzeć jeszcze na fakt, iż gospodarze są bardzo, bardzo solidni w defensywie. Jeśli przegrywają, to jedną bramką, a jeśli wygrywają, to przeważnie do zera. Młoty zaś są bardziej zbilansowanym zespołem, który strzela mniej więcej tyle samo, ile traci. Patrząc na to spotkanie typowałbym 1-1 lub powtórka wyniku sprzed kilku lat, czyli 0-0.
Sigma Ołomuniec - Slovan Liberec -&gt; Równe kursy na oba zespoły, tylko że... gospodarz to jedna z najsłabszych drużyn w lidze, a Slovan to drużyna walcząca o mistrzostwo i nieźle sobie radząca w Lidze Europy. Skoro tak, to ja to biorę.
Academico Viseu - Braga -&gt; Typowy valuebet. Na zwycięstwo Bragi kurs aż 1.53, na -1 aż 2.00. Pewnie dlatego, iż te drużyny rozegrały między sobą tylko towarzyskie spotkanie, które Viseu wygrało 2-1. Buk musiał wziąć to spotkanie pod uwagę, czyli popełnić błąd. Przecież gra tutaj drugoligowy przeciętniak z jedną z najlepszych drużyn w Portugalii.
West Brom - Sunderland -&gt; Nowy trener gości podniesie tą drużyną z kolan. West Brom jest pretendentem do spadku i świetną okazją na pierwsze zwycięstwo w sezonie. Sunderland ogółem ma pecha, bo gra dobrą piłkę, tylko strasznie mało skuteczną. Gdy poprawią ten aspekt, to spokojnie w końcowej klasyfikacji uplasują się w granicy 12 miejsca w tabeli. Kurs na Sunderland bardzo duży, a patrząc na zmiany jakie zaszły to ich pierwsze zwycięstwo w tym sezonie jest jak najbardziej prawdopodobne.

Kupon #13
Cambuur Leeuwarden - AZ 2 (dnb) 1.66 [1-1]
Waasland-Beveren - Genk 2 (dnb) 1.50 [0-1]
Crystal Palace - West Ham X 3.75 [1-3]
Kurs całkowity: 9.37
Stan konta po zakładzie: 114.57

Kupon #14

Sigma Ołomuniec - Slovan Liberec 2 (dnb) 1.83 [1-1]

Academico Viseu - Braga 2 (-1) 2.00 [0-3]
West Brom - Sunderland 2 (dnb) 2.62 [1-0]
Kurs całkowity: 9.62
Stan konta po zakładzie: 114.57

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 11
Przegrane: 15
Zwrot: 10

Kupony
Przegrane: 11

T 13

tianse

Użytkownik
Dziś bez analizy. Wczoraj mi ręce opadły, bo zawsze muszę dobrać zdarzenia tak, że jedno na kuponie nie wchodzi... Jakbym nie mógł kiedyś ich postawić na jednym kuponie ;p

Kupon #15
Bordeaux - Montpellier 1 1.66 [1-1]
Villarreal - Celta Vigo 1 2.10 [1-2]

Kurs całkowity: 3.49
Stan konta po zakładzie: 89.57

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 11
Przegrane: 17

Kupony
Przegrane: 12

T 13

tianse

Użytkownik
CSKA Moskwa - Manchester United -&gt; Przed przerwą reprezentacyjną United doznało srogiej porażki z Arsenalem. Wówczas Luis van Gaal bardzo żałował, że zawodnicy w większości się rozjeżdżają i nie będzie mógł podnieść mentalnie zespołu po porażce. Po przerwie ekipa z Manchesteru grała z Evertonem, gdzie wówczas wielu z użytkowników tego forum stawiało na Everton, ponieważ trzeba przyznać, że ta drużyna grała naprawdę mocną piłkę. Jednak w ubiegły weekend okazało się, iż Czerwone Diabły zagrały jedno z najlepszych spotkań pod wodzą LvG. Poczynione zostało kilka zmian w składzie, a niektórzy zawodnicy zeszli z boiska gdy wynik był pewny, aby ich oszczędzić na mecz właśnie w Rosji. Dość przeszłości.
Spójrzmy na rywala - CSKA w lidze na 12 spotkań, aż 10 wygrała i 2 zremisowała. Hmm... Czyżby to był tak ciężki przeciwnik? Nie sądzę. Poziom ligowy w Rosji nie jest tak wysoki jak w topowych ligach, przykładowo na Wyspach. Zatem skoro CSKA nie przegrywa w lidze, to statystyczne porażki musi nadrobić w LM ????
Z drugiej strony LvG nie oszczędzi składu dziś i chce wywieźć 3 pkt. Jak sam powiedział po meczu z Evertonem (a jestem kibicem United, więc śledzę dokładnie wszystko): &quot;Nie jestem głupi, nie zmienię za wiele&quot;. To świadczy tylko o tym, iż na boisko wybiegnie najsilniejsza możliwie jedenastka z czerwonej części Manchesteru. Prawdopodobnie znajdzie się w niej ponownie Ander Herrera, czyli moim zdaniem najkreatywniejszy zawodnika środka pola, jaki aktualnie znajduje się w United. Ten zawodnik jednym prostopadłym podaniem potrafi odmienić losy spotkania i za to go uwielbiam. Jeśli Manchester powtórzy grę i zagra jak z Evertonem, to CSKA może dzisiaj robić co chce, a nie zatrzyma Czerwonych Diabłów.
Trochę statystyki. Te drużyny grały ze sobą w fazie grupowej LM ostatni raz w 2009 roku, w grupie B, czyli tak jak w tym sezonie. Wówczas w Moskwie Manchester odniósł zwycięstwo 1-0, zaś na Old Trafford padł remis 3-3.
Do tego warto dodać, że stadion w Moskwie jest niebywale szczęśliwy dla Manchesteru United. Właśnie tam Manchester United wygrał Ligę Mistrzów ????

Atletico Madryt - FC Astana
-&gt; Łatwe spotkanie dla gospodarzy. Z tego co widzę wielu typuje nawet -3 na Atletico, jednak Kazachowie lubią murować bramkę, dlatego wolę bezpieczniej na -2.
Juventus - Borussia M&#39;gladbach -&gt; Gospodarz w formie. Różnica klas pomiędzy zespołami widoczna gołym okiem. Raczej niespodzianek tutaj nie przewiduję.

Kupon #16
CSKA Moskwa - Manchester United 2 2.40
Atletico Madryt - FC Astana 1 (-2 handi azjat)
Juventus - Borussia M&#39;gladbach 1 (-1.0,-1.5 handi azjat)
Kurs całkowity: 7.22
Stan konta po zakładzie: xxx​

T 13

tianse

Użytkownik
Podsumowanie poprzedniego kuponu, tutaj ponieważ miałem awarię z komputerem i nie mam możliwości już edycji poprzedniego postu:
Kupon #16
CSKA Moskwa - Manchester United 2 2.40 [1-1]
Atletico Madryt - FC Astana 1 (-2 handi azjat) [4-0]
Juventus - Borussia M&#39;gladbach 1 (-1.0,-1.5 handi azjat) [0-0]
Kurs całkowity: 7.22
Stan konta po zakładzie: 64.57 zł

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 12
Przegrane: 19

Kupony
Przegrane: 13

Oraz kuponik na dzisiaj, na szybko bez analizy:

Kupon #17

Zagłębie Sosnowiec - Cracovia 2 (dnb) 1.66 [1-2]
Sheff Wed - Arsenal 2 (-1 handi azjat) 1.55 [3-0]
Erzgebirge Aue - Eintracht Frankfurt 2 1.53 [1-0]

Kurs całkowity: 3.96
Stan konta po zakładzie: 39.57zł

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 13
Przegrane: 21

Kupony
Przegrane: 14

T 13

tianse

Użytkownik
Ostatnio nic nie idzie. Zostało na dwa niepełne zakłady, więc chyba niedługo będzie koniec ;p
Kupon #17
Manchester United - Middlesbrough 1 1.44 [0-0]
Viktoria Cologne - Bayer Leverkusen 2 (-2 handi azjat) 2.425 [0-6]
Feyenoord - Ajax X2 1.70 [1-0]
Kurs całkowity: 5.95
Stan konta po zakładzie: 14.57zł

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 14
Przegrane: 23

Kupony
Przegrane: 15

T 13

tianse

Użytkownik
Na koncie pozostało 14.57, zatem ostatni zakład leci ???? Dziś odmiennie, gram na szalonego ????

Kupon #18
Crystal Palace - Manchester United 2 (-1 handi azjat) 2.85
Valencia - Levante 1 (-1 handi azjat) 1.90
Śląsk Wrocław - Lech Poznań 2 2.30
Kurs całkowity: 12.45
Stawka: 14.57zł
Stan konta po zakładzie: xxx​

Do góry Bottom