>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wygrać mniej, ale wygrać 2 :)

T 13

tianse

Użytkownik
Cześć i czołem!

Po nieudanej próbie kilka miesięcy temu postanowiłem w nowym roku wrócić i spróbować swoich sił ponownie. Zakładam zatem drugi temat z cyklu &quot;wygrać mniej, ale wygrać&quot;, z nadzieją że tym razem mi się uda coś skubnąć ;)
Cały wstęp przytoczę z poprzedniego tematu:
Od kilku latek bardzo sporadycznie i amatorsko bawię się w bukmacherkę i nadszedł czas, że chciałbym spróbować regularnej gry. Od pewnego czasu obserwowałem forum wiedząc, że pewnego dnia to nastąpi :smile:

Skąd tytuł tematu &quot;Wygrać mniej, ale wygrać&quot;? Otóż doświadczenie mi pokazało, że wielokrotnie można wtopić kaskę przez pokuszenie się na jakiś z perspektywy czasu w ogóle niepotrzebny typ. Dlatego stwierdziłem, że dużo lepszą taktyką jest brać po małej łyżeczce, a często, niż dużo i rzadko. Przyniosło to efekty, dzięki czemu ląduje tutaj.

Przede wszystkim muszę wszystkich ostrzec, że od 14 lat jestem wiernym kibicem Manchesteru United, więc zdarzy mi się na nich postawić wtedy, kiedy lepiej jest tego nie robić :razz:

Zasady jakie staram trzymać podczas obstawiania:
- wstrzymywanie emocji
- grać maksymalnie 3 zdarzenia na kuponie
- stawiać bezpieczniej (z podpórką, azjany, dnb itd.)
- nigdy nie pluję sobie w brodę, że mogłem postawić bez podpórki i byłoby więcej kasy

Ostatni punkt zasad jest bardzo ważny, jednak z początku trudny do opanowania i przeżycia. Trzeba to w sobie wewnętrznie poukładać. Zmienić mentalność z &quot;mogłem mieć więcej&quot; na &quot;fajnie, bardzo się cieszę, że wygrałem&quot;. Mi się udało i na dłuższą metę bardzo mnie to przekonało, ponieważ miałem okres, gdzie zdarzało mi się bardzo dużo zwrotów. Patrząc na to, że przeważnie gram double lub treble, to zwrot powodował zwrot zainwestowanej stawki + do tego inne zakłady na kuponie które weszły. Bez zwrotu ta &quot;hipotetyczna&quot; wygrana byłaby większa, jednak kupon by nie wchodził i przepadałaby cała kasa.

Osobiście jestem zwolennikiem statystyk i je bardzo lubię, choć de facto one w większości przypadków nic nie znaczą. Mam na myśli tu wszelkiego rodzaju statystyki sportowe, nie te prowadzone tu na forum. W tym temacie będę prowadził pełne statystyki, aby pokazać na ile jestem skuteczny i czy w ogóle warto tu zaglądać :wink:

Postaram się również dawać jakieś uzasadnienia do swoich typów. Prawdopodobnie nie będą one aż tak rozbudowane jak w temacie typów dnia, jednak zawsze lepiej mieć namiastkę czyjegoś punktu widzenia, niż brać od niego cokolwiek w ciemno.

Jako, że jestem amatorem gram za małe stawki. Traktuję to jako małe hobby, zabawę, nie w celach zarobkowych. Póki co jestem zwolennikiem płaskiej stawki, wynoszącej 25zł. Budżet startowy jaki przeznaczam na zabawę to 125zł, a więc 5 zakładów. Czy cokolwiek z tego wyjdzie nie wiem, zobaczymy :smile:

Bukmacher u jakiego gram to Bet365. Wszystkie zdarzenia i kursy będą podawane na podstawie danych właśnie ze strony Bet365.

Forma w jakiej będę chciał przedstawiać i rozliczać swoje poczynania:

Kupon #0
Zdarzenie 1 ✅
Zdarzenie 2 ⛔
Zdarzenie 3
Kurs całkowity: xxx
Stawka: xxx
Stan konta po zakładzie: xxx

Po rozliczeniu każdego kuponu dorzucać będę pod nim statystyki w następującej formie:
Statystyki
Zdarzenia
Wygrane: 0
Przegrane: 0
Zwrot: 0
Kupony
Przegrane: 0

Zabawę czas zacząć! Pierwsze typy podam jutro przed spotkaniami eliminacyjnymi. Życzę sobie i wszystkim powodzenia w obstawianiu :smile:

Startowa wartość stanu konta: 125zł

T 13

tianse

Użytkownik
Oxford Utd - Swansea -&gt; Patrząc na typ ktoś powie &quot;głupiś jest że stawiasz na Swansea&quot;? Chwila, chwila... Mamy mecz drużyny z Premier League z drużyną w League Two (czwarty poziom rozgrywkowy). Czyż ten fakt sam w sobie nie jest miażdżący? Patrząc na wczorajsze spotkanie na Old Trafford okazuje się, że nie, ale Pan LvG gra nudną i taką samą piłkę od wielu miesięcy, dlatego przyjmę ten mecz jako ewenement. Łabędzie grają zupełnie inny styl, a ich słaba passa związana jest z poziomem przeciwników z jakimi się spotkali oraz brakiem szczęścia w ofensywie. Proszę bardzo, mecz z Manchesterem United przegrali 2-1, bo trafili w słupek... Poprzednie 3 spotkania zagrali na zero z tyłu, bo naprawdę grają bardzo fajną konsekwentną piłkę. Piąty mecz wstecz to porażka 2-1, ale również z gigantem, czyli z niebieską częścią Manchesteru. Swansea gra naprawdę widowiskową piłkę i ma bardzo solidnych piłkarzy, z którymi zawodnicy czwartoligowego zespołu nie mogą się równać. Po składach wystawianych we wczorajszych meczach widać, że trenerzy nie zlekceważyli rywali wystawiając rezerwy, tylko grali pierwszym składem, więc o to bym się nie martwił. Podsumowując... kiedyś mecz klasowego zespołu z 3-, 4-ligowcem to była kwestia ustalenia wyniku czy będzie 5-0, czy 6-0, a dziś coś się z piłką stało, że drużyna z Premier League gra jak równy z równym z drużyną z League Two. Dziś mam nadzieję na mecz, który w końcu jasno podkreśli ten dystans i liczę na jakieś 3-0 dla Swansea :smile:
Giresunspor - Fenerbahce -&gt; Spotkanie na podwórku Pucharu Turcji, gdzie zmierzą się dwie absolutnie nierówne ze sobą zespoły. Goście są na fali, wygrali w swojej grupie już 2 spotkania i zapewne odniosą dziś kolejne zwycięstwo, pozbawiając tym samym swoich rywali zdobycia chociażby punktu w grupie.

Kupon #1
Oxford Utd - Swansea 2 (-1 handi azjat) 3.20 [3-2]
Giresunspor - Fenerbahce 2 1.50 [0-2]
Kurs całkowity: 4.80

Stawka: 25
Stan konta po zakładzie:100zł
Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 1
Przegrane: 1

Kupony
Przegrane: 1

T 13

tianse

Użytkownik
Oczywiście pierwszy kupon wtopiony, bo czwarta liga dokopuje pierwszej lidze... Niedługo bezpieczne obstawianie będzie polegać na stawianiu na 4- i 5-ligowców w starciu z gigantami piłkarskimi w danym kraju ;)
Co na dziś? Ciekawy wieczór się zapowiada i zagram troszkę odważniej, czyli bez podpórek - czyste stawianie:
Guingamp - Lille -&gt; Dziś dwa typy, z czego jeden na przeczucie, drugi na rozum. Ten mecz idzie na przeczucie, bo wynik może być dosłownie każdy. Ligowy outsider podejmuje jedną z solidniejszych francuskich drużyn, z tym że nie grająca najpiękniejszej piłki. Fakt, że goście ostatnimi czasy są trochę na fali wzmocnił moje przeczucie, to jednak nie zmienia to, że potrafią zagrać kompletną padakę. Trudno, zawsze chciałem stawiać na pewniaka, na rozum, żeby było wszystko obmyślone. I co? I nie wygrywałem. Ten mecz idzie na przeczucie i jak to mówią - niech się dzieje wola nieba, z nią zawsze zgadzać trzeba ????
Villarreal - Athletic Bilbao -&gt; Drugi typ poddałem dogłębnej analizie i to jest mecz stawiany na rozum. Początkowo zaznaczyłem 1 dnb, ale zmieniłem na zwycięstwo Żółtej Łodzi Podwodnej. Jak szaleć to szaleć, dziś mam taki jakiś dzień, że nie wiem :p Za gospodarzami przemawia kilka czynników - przegrali pierwsze spotkanie (2-3), więc muszą walczyć dziś koniecznie o zwycięstwo i o ile się nie pomyliłem, to na 10 ostatnich spotkań u siebie wygrali aż 8! Fantastyczny wynik, przed swoją publicznością prezentują naprawdę dobrą piłkę, a Bilbao na wyjazdach jest poniżej przeciętnej, nawet bilans bramkowy maja na minusie. Mam nadzieję, na dobry, szybki i zacięty mecz, który zakończy się zwycięstwem Villarreal&#39;u ????
Kupon #2
Guingamp - Lille 2 2.62 [0-0]
Villarreal - Athletic Bilbao 1 2.40 [0-1]

Kurs całkowity: 6.30
Stan konta po zakładzie: 75zł

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 1
Przegrane: 3

Kupony
Przegrane: 2

T 13

tianse

Użytkownik
Chyba nie warto ze mną grać, wszystko póki co przepierniczam ;)
Dziś bez opisów, na czuja 4 spotkania z nadzieją na fart, ewentualnie nastawiam się na zamknięcie przed czasem jeśli zdarzy się taka możliwość.

Kupon #3
Aston Villa - Leicester 2 2.20 [1-1]
Tuluza - PSG 2 (-2 handi azjat) 3.35 [0-1]

Cambuur - Vitesse 2 1.85 [0-2]
Estoril - Benfica 2 (-1 handi azjat) 1.90 [1-2]
Kurs całkowity: 25.80
Stan konta po zakładzie: 50zł

Statystyki

Zdarzenia
Wygrane: 2
Przegrane: 5