A ja wam powiem - największy (podobno) leming i POlszewik z forum, że ponieważ z dwójki u mnie startuje z PO kompletny cwaniaczek i jeden z "kolesi", którzy się dorobili na polityce, a był już też zamieszany w jedną z afer, prawdopodobnie w ogóle nie wezmę udział w głosowaniu lub zagłosuję na ZL (ale muszę sprawdzić kto ma jedynkę). Po prostu na tą mordę (tego kandydata z PO) nie zagłosuję bo by mi ręka uschła. Oczywiście PO zrobiła taki zabieg jak w całej Polsce, że na "jedynce" jest osoba w nic nie zamieszana, wcześniej mało się udzielająca, ale wiadomo, że dwa pierwsze miejsca mogą wejść. Po za tym ten skompromitowany człowiek nie miał prawa się znaleźć na listach PO ! Na PiS bym zagłosował, bo jest jedna fajna osoba, która dużo zrobiła dla mojego miasta, ale wiem, że będzie związany dyscypliną partyjną, a program PiS jest niekorzystny dla kraju. Na Nowoczesną, partię banków nie zamierzam głosować, bo co prawda jestem przeciwny dodatkowemu podatkowaniu banków, ale są na tyle silne, że nie potrzebują jeszcze własnej partii ! Jeśli będzie brzydka pogoda na 100% po prostu zostanę w domu i tyle. Piszę to w tym dziale ponieważ macie tu mało zwolenników PO, a myślę, że dużo elektoratu może tak zrobić jak ja, czyli po prostu się wstrzymać. To by sugerowało typy na under na PO i under frekwencyjny, gdyby taka postawa miała być szersza, ewentualnie over dla ZL. Jeśli mam do wyboru kolesi, którzy co prawda umieją rządzić krajem, ale przy okazji na tym nieźle zarabiają i stworzyli sobie z tego dojną krowę tak w sensie dosłownym, ale w wielu innych znaczeniach i amatorów, którzy kompletnie się mylą, ale mają dobre intencje, po prostu nie mam na kogo. Tak może pomyśleć dużo elektoratu PO. W związku z czym należało by chyba wejść w under frekwencyjny.
edit// właśnie sprawdziłem jedynkę ZL i jest to kolejny cwaniaczek i karierowicz na jakiego nie mogę patrzeć tym razem z ZL. W związku z powyższym na 99% nie będę głosować.