Według mnie główną zasługę dzisiejszego rozwoju gospodarki nie należy przypisywać żadnemu rządowi . Gospodarka tak na prawdę w takim kraju sama się obroni . (Można jej tylko zaszkodzić co w ostatnich miesiącach robi PiS) . Polacyr bogacą się dwa razy więcej rocznie niż rośnie PKB !! Choć największą zasługę polityczną IMO tego stanu rzeczy można przypisać rządowi nie AWS , PIS-u czy SLD a niezależnego wtedy ( choć tak na prawdę partii demokratów , która nie załapała się w poprzednich wyborach do sejmu :| ) . Teraz są częścią LiD-u . A bezrobocie ? Co z tego , że zmalało skoro trzeci milion Polaków wyjeżdża na zmywaki do GB . Co z tego , że społeczeństwo się bogaci skoro ludzi , którzy żyją na skraju nędzy i ubóstwa oraz poniżej średniej krajowej przybywa z każdym miesiącem ! 10 % Polaków ! ...
estiach . Elastyczność to dobra sprawa ale nie można przeginać ani na
le
Według mnie to nie jest sprzeczne . PO jest partią nijaką , coraz bardziej populistyczną i zmienną w niektórych kwestiach . Elastyczność jest dobrą cechą ale jej nadmiar jest o wiele gorszy niż jej brak . A mam wrażenie , że PO coraz bardziej zależy na władzy a nie na zmienianiu Polski . Dwa lata temu może bym i na nich zagłosował ale teraz nie . Mówi się , że Kaczyński jest "dyktatorem" PiS-u . Może to i prawda , ale Tusk wcale nie jest taki cacy , ba IMO jest gorszy bo ciągle pozbywa się ludzi którzy razem z nim tworzyli siłę PO jak Olechowski , Płażyński , Gilewska a teraz Rokita chociażby . Zostawia samych "przydupasów" , którzy mu nie "fikną" .Ja jestem przekonany , że dopóki PO będzie dowodzone przez Tuska to nigdy nie będą samodzielnie rządzić Polską . I może dobrze ... Kaczyński dzieli naród jak nikt inny wcześniej od wielu lat , ale jest konsekwentny i ma wizję której się trzyma . Moim zdaniem strasznie nieudolnie przeprowadzaną i po prostu złą , lecz to w nim trzeba szanować . Taki typowy polityk lat 70-80 , który stosuje sprawdzone metody . Ja jestem przeciwnikiem PiS-u bo te rządy są strasznie
nieudolne , lecz co by nie mówić jest to jakiś trwały pogląd . Ja jestem za zaostrzeniem przepisów w niektórych sprawach , walką z korupcją itd. Ale pierdolenie za przeproszeniem o układach , złych korporacjach to głupota . Zwłaszcza , że sami w partii i w rządzie mają korupcję i układ . No i to wykorzystanie TVP i sądów by prowadzić swoją propagandę jest żenujące :-| Nie wspominając o budowie infrastruktury ( nie licząc dworca gosiewskiego we włoszczowej ) czy utracie środków unijnych przez opieszałość i nieudolność pisu.
Że co ?? :-|:-o Nie sądziłem , że kiedyś to przeczytam ... PIS kojarzy mi się właśnie z czymś zupełnie odwrotnym
Sorry ale tu też Ciebie nie rozumiem . Jak to kto będzie w Lidzie ? A Kwaśniewski przecież nie głosuje do sejmu i to jest od dawna wiadome :| On jest ich liderem programowym i ew. kandydatem na premiera a nie na posła ...
Żeby było jasne wcale nie twierdze , że LiD jest the best i tylko cacy ( sami demokraci z częścią SDPL byłoby lepszym rozwiązaniem ). Ale ja innej alternatywy nie widzę . I to jest smutne ...
I tak najlepszy byłby rząd profesjonalistów a nie polityków . Mam nadzieje , że kiedyś w Polsce będziemy głosować podobnych zasadach jak w
USA czy GB .
A póki co to najlepszym rozwiązaniem IMO byłby sojusz LiD-u z PO. Choć i tak daleko im do dobrego rządu , nie mówiąc o idealnym . Ale ja jestem niemal pewny , że będzie koalicja PIS PO / POP IS ...