>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Wuhan, Taszkient 27.09.2015-3.10.2015

Status
Zamknięty.
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik

Miejsce: WUHAN, Chiny
Data rozgrywania: 27.09.2015-3.10.2015
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: Premier
Pula Nagród: $2,212,250
Oficjalna strona turnieju: http://www.wuhanopen.org/
Lista startowa: http://www.tennisforum.com/2705-wuhan-open/952601-wuhan-md-q-lists.html
Drabinka: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1075/MDS.pdf
Plan gier: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1075/OP.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/china/wta-wuhan-2015/

Miejsce: TASZKIENT, Uzbekistan
Data rozgrywania: 28.09.2015-3.10.2015
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: International
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.tashkentopen.uz/
Lista startowa: http://www.tennisforum.com/2713-tashkent-open/952609-tashkent-md-q-lists.html
Drabinka: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/825/MDS.pdf
Plan gier: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/825/OP.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/uzbekistan/wta-tashkent/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Barthel M. - Tig P. M. 2 @ 4,25 MarathonBet ✅ 4-6 2-6
Sprawdziło się to o czym pisałem w poście odnośnie meczu Barthel z Schmiedlovą. Niemka przegrała, a potem najwyraźniej spakowała się i poleciała do Wuhan, bo według Order of play kobitki jednak zagrają. Nie wiem na ile to potwierdzone info, ale najwyżej będą zwroty. O grze Mony już pisałem i wszystko się sprawdziło w meczu ze Słowaczką. Rumunka Tig zabłysła w tym sezonie w Baku, gdzie przegrała w 3 setach z Gasparyan. Jej gra również opiera się na ofensywie. Posiada przyzwoity serwis, uderzenie kończące z forehandu, z backhandu też nieźle sobie radzi. Kurs 1,20 na chimeryczną Niemkę, która potrafi dostać zaćmienia mózgu w najmniej odpowiednim momencie, jest co najmniej śmieszny. Dodatkowo kilka godzin wcześniej rozegrała 3 setowy mecz i to nie było spotkanie, gdzie wymiany kończyły się po 2-3 uderzeniach i nie było żadnych równowag. Mimo wszystko to może mieć swoje konsekwencje w tym meczu. Wysoki kurs na Rumunkę to w danych okolicznościach jak dla mnie spore value.

Otrzymane punkty reputacji: +22
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Linette 1.67 1xbet⛔ dramat..

Będzie krótko, Polka zrobiła w tym roku niesamowity postęp i krok do przodu. Bardzo fajne spotkanie z Radwańską podczas US Open, bardzo dobry turniej 2 tyg temu w Tokyo, gdzie dotarła do finału i uległa po zaciętym spotkaniu Wickmayer, o dziwo w kolejnym turnieju pech chciał, że znowu dziewczyny zagrały między sobą i ponownie wygrała Belgijka. Tutaj Magda musi przedzierać się przez kwalifikacje, pierwszy krok ma za sobą, bo bez problemu ograła zawodniczkę gospodarzy, dobrze już znaną Duan. Dodatkowo Polka została nominowana do występu wschodzących gwiazd tenisa do 23 roku, gdzie 18 zawodniczek walczy o miejsce w tymże turnieju. Jest to na pewno dodatkowa motywacja dla Linette, żeby właśnie w tym momencie pokazać się z jak najlepszej strony. Moim zdaniem jutro ma ułatwione zadanie, bo jej rywalka Amerykanka Davis jest zupełnie bez formy w tym roku i z każdym dniem jest co raz niżej w rankingu. kolejny argument przemawiający za Madzią jest fakt, że Davis zagrała dzisiaj maraton z mało znaną, przynajmniej dla Mnie, Chińską tenisistką, gdzie broniła nawet piłki meczowej w 2 secie, i ma w nogach blisko 4 h spotkanie, które na pewno jutro odbije się na jej dyspozycji. Zresztą Amerykanka ostatnio praktycznie same porażki, nie tak dawno grały między sobą i gładko wygrała Polka nie będąc faworytką. Myślę, że i tym razem będzie to szybki i jednostronny pojedynek - niby niższy kurs, niby WTA, ale trzeba uderzać w kierunku Magdy, która od US Open pokazuje naprawdę fajny tenis.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Kania P. - Kalashnikova O. 1 @ 1,33 ✅ 6-2 6-1
Martic P. - Dushevina V. 1 @ 1,37 ✅ 6-4 6-3
AKO: 1,82 @ MarathonBet ✅
Martic jakiegoś wybitnego sezonu nie ma, ale spokojnie przechodzi kwalifikacje do turniejów. Na US Open wpadka z Sakkari, ale w Dalian półfinał, w Guangzhou pech, bo po kwalifikacjach trafiła na Halep. Petra gra cały czas w ofensywie, pogoni czasem do siatki, ale głównie opiera gra na sile uderzeń z FH i serwisu. Dushevina zagrała w tym roku całe 4(!) spotkania, a ostatnio grała na French Open. Rozumiem, że kiedyś była naprawdę solidną, ofensywną zawodniczką, ale bez jaj, bez rytmu meczowego nie widzę dla niej szans.
Kania super występ w Quebec. Nawierzchnia w Taszkiencie jest mega szybka, więc teoretycznie lepiej dla Polki. Paula nie ma jakiś super mocnych argumentów siłowych. Bazuje głownie na dobrej grze po cross&#39;e, rozrzucaniu rywalki po korcie i w miarę cierpliwym przebijaniu piłek pod końcową linie. Dodatkowo lata do siatki i tam sobie nieźle radzi, co pokazały dobre rezultaty w deblu. Kalashnikova w singlu gra od święta i bez żadnych dobrych wyników. W deblu idzie jej lepiej, bo wygrała turnieje ITF 100k w Contrexeville oraz 250 w Bukareszcie, ale były to turnieje na mączce. Jest ofensywną tenisistką, leworęczną, bazującą na kończącym uderzeniu z FH. Widziałem ją ostatnio w meczu deblowym z Piter i tam wywalała wszystko co popadnie. Przy dobrej grze kątowej Kani będzie raczej podobnie, bo im dłuższa wymiana tym gorzej dla niej.

Otrzymane punkty reputacji: +13
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Gavrilova D. - Pereira T. 1 @ 1,30 ✅ 6-2 7-6
Liu C./Yang Z. - Kudryavtseva A./Savchuk O. 2 @ 1,26 ✅ 1-6 4-6
AKO: 1,64 @ 1xBet ✅
Nic ciekawszego nie przyszło mi do głowy na 1 dzień w Wuhan, stąd taki dubel. Daria ostatnio trochę spuściła z tonu. Myślę, że w Azji będzie chciała zapunktować na tyle, aby na Australian Open wejść z rozstawienia. Niewiele jej brakuje, bo aktualnie jest na 39 miejscu. Australijka gra bardzo ofensywny tenis, z dużą ilością płaskich piłek, cały czas gra po cross&#39;e/down the line, szybkie wymiany, silny serwis, lubi chodzić do siatki, ale czasem lubi się zaciąć. Pereira to typowa ziemniaczka. W jej grze nie ma tyle siły, co u Gavrilovey. W Wuhan weszła bez kwalifikacji, ale patrząc na kalendarz imprez nie miała zbytnio wyboru, bo brakowało jakiś konkretnych ITFów na ziemi, a gra na hardzie w USA raczej średnio jej pasuje. Brazylijka gra głównie w defensywie, dużo operuje topspinem i slajsem, ale brakuje jej kończącego uderzenia. W tym roku wygrała tylko 1 raz na hardzie i to na samym początku sezonu, gdzie w kwalifikacjach do AO ograła Kostovą, a tak 4 mecze w plecy. Podobnie powinno być nad ranem czasu polskiego, bo nie przewiduje, aby mogła się przeciwstawić ofensywnej sile młodej Australijki.
Kudryavtseva zaskoczyła mnie i jednak nie gra w Wuhan z Pavlyuchenkovą. W singlu radzi sobie raczej średnio, więc powinna ugrać coś w deblu. W Chinach gra z Savchuk, która ma podobny problem i nie punktuje w singlu. Obie panie powinny się dogadać, bo grają cały czas mocne piły z forehandu, mają silny serwis, przy siatce też sobie radzą. Ich rywalki w Wuhan grają tylko dzięki WC. Liu i Yang grają po raz 1 ze sobą. Mają za sobą sporo występów w deblu, ale wszystko to na poziomie ITF. Jeśli Ukrainka i Rosjanka nie dostaną zaćmienia umysłu to powinny odprawić Chinki.
Kontaveit A. - Piter K. 2 @ 5,00 U.nibet ⛔ 7-6 4-6 6-3
Po takim kursie muszę po prostu spróbować nawet za 1j. Grałem lekko na Polkę w meczu z Amanmuradova i nie zawiodłem się. Piter ograła Uzbeczkę dość pewnie. Patrząc po statystykach bardzo dobrze siedział 1 serwis, wysoki % wygranych piłek po nim, 2 DF, 4 asy. Statystki Kontaveit wyglądają gorzej niż u Kaśki. Dodam, że Marozova grała w kwalifikacjach dzięki WC, a normalnie zajmuję miejsce gdzieś w okolic 500 miejsca. Zwycięstwo Estonki nie było aż takie pewnie. Widziałem jej mecz z SS Zheng i miała miliard szans, aby ugrać co najmniej seta (miała bodajże 8 SP), a nawet i mecz. Ewidentnie nie radziła sobie z moonball&#39;ami Chinki. Piter nie ma aż takiego stylu gry, ale też sporo gra pod końcową linię, gdzie piłki odbijają się dość wysoko. Takie przebijanie może napsuć sporo krwi. Argumentem poza sportowym może być faktem, że Anette rozstawiona jest w kwalifikacjach z 1. W turniejach WTA dalej istnieje zasada, że do głównej drabinki wchodzi zawodniczka najwyżej rozstawiona w ostatniej rundzie, co jest kompletną głupotą. Niedawno mieliśmy przykład Tsurenko, która jako LL doszła do półfinału w New Haven. W MD w Taszkiencie znajduje się Sasnovich, która gra w finale turnieju w Seoulu. Dla niej jest to życiowe osiągnięcie i na pewno myśli tylko o jak najlepszej grze w finale i nie jest na straconej pozycji w meczu z Begu. Nie chce tu prorokować, ale wcale bym się nie zdziwił, gdyby wycofała się z turnieju w Uzbekistanie. Podskoczy w rankingu jakieś 35 miejsc i może nawet uda jej się wejść do pierwszej 100, więc kto wie, może odpuści i zwolni miejsce. Z rozstawionymi z 1 zawsze jest to ryzyko, że mogą wiedzieć więcej od nas. Patrząc na ten aspekt jestem wstanie zaryzykować i zagrać na Piter. Czysto sportowo stoi na straconej pozycji, ale właśnie tym swoim przebijaniem może wyprowadzić z uderzenia Kontaveit.

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
WTA TASHKHENT 2015

Bojana Jovanovski &amp; J.Ostapenko
typ Bojana Jovanovski 2.50 bet365 ✅✅

Bojana ostanio przygasla sezon fatalny wypadla poza 1 setke rankingu mimo to doskonale zdaje sobie sprawe na co stac te zawodniczke i Bojana Jovanovksi w formie zjadlaby nie jaka Ostapenko to nie ulega watpliwosciom.Serbka pokazala sie z calkiem dobrej strony w Wuhan ogladalem to spotkanie i wygladalo to calkiem obiecujaco,ulegla swietnie dysponowanej Allertowej,ktora doszla do finalu tamtego turnieju.Nawierzchnia w Taszkiencie jest bardzo szybka wiec jeszcze lepiej dla Bojany.Dla mnie spotkanie 50/50 i pujde w strone doswiadczonej powracajacej do optymalnej formy Jovanovski

Otrzymane punkty reputacji: +8
macio106 186,8K

macio106

Znawca - MMA
Kontaveit, Anett - Krunic, Aleksandra⛔???? 0-2!
Typ: 1 @ 1.35 Unibet

Ja tam specem do tenisa nie jestem, ale logika nakazuje tutaj grać na Estonkę. Już tłumacze dlaczego. Kontaveit na 10 ostatnich meczy przegrała dwa z Williams V. i Zheng S. Natomiast jej rywalka na 10 ostatnich meczy wygrała 2... Dokładną odwrotność. Teraz passa siedmiu meczy bez zwycięstwa, dostaje po tyłku solidnie przegrywa wyraźnie. Co lepsze Krunic ostatni raz na twardej wygrała w lutym! Kontaveit dobry występ na US Open, w Chinach tragedii nie było. Teraz w Taszkencie dwie wygrane, jak dla mnie ona nie ma prawa tego przegrać.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Hradecka L./Hlavackova A. - Liang C./Wang Y. 1 @ 1,31 ✅ 6-2 6-4
Dabrowski G./Rosolska A. - Groenefeld A./Vandeweghe C. 2 @ 1,43 ⛔ 6-3 2-6 10-8 Żałosna para wygrywa z tak samo żałosną parą...
AKO: 1,86 @ Betsafe ⛔
Dubel deblowy, który moim zdaniem wydaje się dość pewny. Patrząc na obecną formę Polki i Kanadyjki śmiem wątpić, że będą w stanie wygrać w 1 rundzie w Wuhan. W ostatnim czasie przegrywały z dziwnymi parami np. Abanda/El Tabakh. Na hardzie od US Series całkiem im nie idzie i nie zmieni tego półfinał w Stanford. Obie panie nie mają po prostu argumentów siłowych, aby nawiązać jakąś wyrównaną walkę. Dodatkowo mają beznadziejny serwis i taka Dabrowski to przez większość meczu gra cały czas 2 podaniem. Coco i Ana-Lena świetny występ na US Open, w Tokyo minimalnie przegrały z siostrami Chan. Siła uderzeń obu pań powinna zmieść Alicję i Gabriele.
Wang i Liang w tym roku 2 finały: w Shenzhen i wygrany w Kuala Lumpur. Chinki w debla grają całkiem sporo, ale sukcesy głównie w tych turniejach niskich rang. Chen w tym sezonie przyzwoita forma, kilka finałów zrobiła, ale w parze z Chuan. Wang dobrze operuje forehandem i ma przyzwoity płaski serwis. O Czeszkach za bardzo nie ma co pisać, bo to znana para. Nie grają w Wuhan w singlu. Podejrzewam, że chcą dobrze się zgrać i przygotować formę na Singapur. Nie wydaje mi się, aby odpadłby w 1 rundzie.
Radwanska A. - Williams V. 2 @ 2,20 MarathonBet ✅
Dobra, Isia fajne, że wygrała w Tokyo, gdzie zawsze notowała dobre wyniki i dochodziła przynajmniej do ćwierćfinału. Pojadła sushi, ale teraz trzeba przenieść się na chińczyka. Po turnieju w Japonii w poprzednich latach już jej tak świetnie nie szło, bo w Pekinie czy w Wuhan tak daleko nie dochodziła. Polka ma wciąż teoretyczne szanse na Singapur, ale jakoś średnio chce mi się wierzyć, że tam poleci. W 1 rundzie dostaje wypoczętą Venus. Jak wiadomo nigdy jej dobrze z nią nie szło. W tym sezonie przegrała z Amerykanką 2 razy i moim zdaniem przegra po raz 3. Z ultra ofensywnym tenisem i wielką siłą ciężko będzie jej walczyć. Każda wolniejsza piłka będzie atakowana z całą siłą.
Bouchard E. - Bencic B. 1 @ 3,75 Bet365 zwrot
Mniej więcej podobna sytuacja jak u Radwańskiej i Williams. Bencic to nie maszyna. Zagrała w tym sezonie multum meczy, poszybowała wysoko w rankingu. Po wygranym turnieju w Toronto poleciała do Cincinnati. Ograła Kerber i Pennette, ale już z Safarovą musiała kreczować. Już chyba w 1 meczu grała opatrunkiem na ręką, bo dolegało jej coś z nadgarstkiem. 5 meczy w kilka dni to nie jest jakiś wielki wysiłek, ale ten turniej może jednak poczuć w nogach i rękach. Bouchard od nieszczęśliwego upadku na US Open nie grała. Patrząc po wpisie na twitterze raczej nic już jej nie dolega. Ostatnio obie panie grały ze sobą w Toronto i tam górą była Szwajcarka. Kanadyjka nie była jeszcze wtedy w optymalnej formie, ale było widać jakieś światełko w tunelu. Genie musi w końcu zacząć punktować w azjatyckim tourne. Finał sprzed roku będzie jej ciężko powtórzyć, ale odpuszczenie już w 1 rundzie było dość nierozsądne. Tym bardziej, że ma przyzwoitą drabinkę na spokojnie półfinał. Gram na Bouchard, bo kurs 3,75 ma w sobie mega value i granie na Bencic po 1,30, gdzie dzień wcześniej grała w finale jest trochę ryzykowne.
Kontaveit A. - Piter K. 2 @ 5,00 U.nibet 7-6 4-6 6-3 ⛔
Chciałem tylko dodać kilka słów odnośnie tego typu, bo niektórzy zarzucili mi, że to kompletna głupota stawiać na Piter. Otóż wszystko co pisałem odnośnie tego typu się sprawdziło. Co dokładniej? Jako LL do głównej drabinki weszła Petra Martic, rozstawiona w kwalifikacjach z numerem 2. Wszystko zależało od Kontaveit, która mogła dogadać się z Martic, albo chciała puścić Piter mecz, ale jest na tyle beznadziejna, że nie potrafiła tego wykorzystać i przy stanie 1*-0 oddała od razu przełamanie. Potem nie wykorzystała kolejnych BP, ani BP na odrobienie straty serwisu. Już nie mówiąc o 3 piłkach setowych w 1 secie. Petra Martic po tym meczu wiedziała, że ma pewne miejsce, więc lajtowo podeszła do meczu z Kozlovą. To są tylko moje dywagacje, ale spowodowany debilnym zapisem o LL w WTA.

Otrzymane punkty reputacji: +26
dx2 278,6K

dx2

Użytkownik
Lucic-Ka.Pliskova 2 @1.48
Czeszka grała dosc dobrze w tym okresie rok temu, wygrała w Seulu, natomaist w Wuhan przegrala po zacietym meczu z Petra Kvitova, triumfujaca tam pozniej w calym turnieju. Mimo, ze za tydzien najwazniejszy turniej w Azji w Pekinie i tez bedzie w Wuahn kilka nietypowych rozstrzygniec to jednak iwazam, ze Pliskova bedzie grac, gdyz to jest zaowdniczka grajaca dosc oszczednie i bazujaca na bardzo duzej sile. Zreszta obydwie panie prezentuja silowy tenis. Lucic tutaj zw 1 rundzie zdemolowala Stosur oddajac jej w meczu 3 gemy, wiec jezle iAustralijka ugrywa 3 gemy to ja juz wiem jaki to bym mecz i z jakim podejsciem zagrala Stosur. I tak sadze, ze Pliskova ma wieksze szanse, a kurs nie najgorszy.

Otrzymane punkty reputacji: +2
machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Radwańska vs V.williams 1 @ 1.8 pinnacle W tokio pięknie tu fatalnie % 1 serwisu 40 do tego poziom winnerow mizerny znowu stara radwańska. A błąd w tie breaku przy stanie 5;4 nie wiem jak mam określić.
Ostatnie dwa mecze to wygrane pani W, ale tym razem tak nie bedzie. Aga trafiła w świetną formę co potwierdza wygrany turniej. Co mnie zdziwiło ONA ATAKUJE aż szok bierze, że nasza defensorka zaczyna coś atakować może jeszcze nie tak jakby się tego chciało, ale robi to i to bardzo cieszy. Świetny mecz z Cibulkovą i jeszcze lepszy z Bencic. Do tego w końcu buduje pewność siebie, której tak jej brakowało. Zmęczenie? Nie sądze by to miało znaczenie tutaj bo by mogła sobie odpuścić ten turniej, ale jednak tu jest i myślę, że jest w stanie pokusić się o drugie zwycięstwo w turnieju. Williams to armata albo strzela i trafia albo strzela i nie trafia w takiej formie radwańska może wyprowadzić ją z rownowagi przez co będzie strzelać w out. Tyle ode mnie. Isia do przodu!

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Pavluchenkova vs Halep 1 @ 4.7 pinnacle ⛔ Bez niespodzianki
Szczerze mówiąc typ przeciw logice. H2h na korzyść halep Pavlu nigdy z nią nie wygrała. Ostatnio tak samo bylo z Kuznetosovą i Pavlu ją rozniosła.
2. W Wuhan dzieją się niestworzone rzeczy jeżeli ktoś gra na pinnacle po kursach to pewnie ładnie sobie teraz przelicza.
3. Halep w tej części sezonu nigdy nie błyszczy i zalicza wpadki.
4. Rosjanka całkiem nieźle pogrywa i jest w stanie powalczyć.
5. Liczę na niestworzone rzeczy w tym spotkaniu i zwycięska Rosjankę, albo krecz ze strony halep w końcu co chwila mamy krecze w tym turnieju faworytek ;)
Jeszcze raz dzisiaj próbuje vs Halep. Argumenty podobne jak wyżej. Tyle, że4. Konta to młoda zawodniczka i ma fantastyczny bilans zwycięstw. Nie dodaje nowego postu bo szkoda spamu.
4.7 pinnacle limit szczescia :razz:✅✅

bouchard 118

bouchard

Użytkownik
Konta J.-Williams V.
Bukmacherzy nie za bardzo doceniają w tym spotkaniu Brytyjkę. Kurs ponad 3,20 na jej zwycięstwo przy jej formie?. Odprawiła tutaj na prawdę znakomity zawodniczki. Zaczynając od pierwszej Petkovic Azaranki a dzisiaj wielką Simone Halep. A Williams? ograła zmęczoną Agę po turnieju w Tokio, Julie Georges która jest zawodniczką o wiele niższej klasy no i na koniec mega Carle Suarez która końcówkę sezonu ma po prostu żenującą.
Kursy w tym spotkaniu są totalnym nie porozumieniem
Dlatego trzeba brać skoro dają:
Konta win 3,25 ComeOn⛔ ( 5-4 i własne podanie...szkoda)
Konta +1,5 seta 1,65 ComeOn✅
Konta +4,5 gem 1,66 ComeOn✅
i jeszcze lekko Konta dw 2-0 5,20 ComeOn⛔

Otrzymane punkty reputacji: +8
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Johanna Konta - Venus Williams Typ: Johanna Konta @ 3.36 Pinnacle
Posypały się faworytki podczas turnieju Wuhan. Jednocześnie jest to pewna tradycja ostatnich lat, gdyż z uwagi na długi i wyczerpujący sezon niewiele z topowych zawodniczek dociera do końca sezonu w dobrym zdrowiu. Dlatego też Asian Swing to doskonała okazja dla tenisistek z niższych pozycji, a prezentujących dobrą formę na spory awans w rankingu i dobry wynik. Starcie Johanny Konty z Venus Williams bezsprzecznie do takich należy. Brytyjka to rewelacja ostatnich tygodni. Wygrane z Muguruzą, Halep i dwukrotnie z Petkovic to nie przypadek. Konta gra bardzo dobry tenis. Jest regularna w wymianach i dobrze się broni. Z Venus na pewno nie będzie mieć lekiego życia. Amerykanka ograła rozpędzoną Radwańską, która po wygranej w Tokio liczyła na kolejne punkty w rankingu Road to Singapore. jednak kto oglądał turniej w Japonii uważnie ten wie, że wynik był znacznie lepszy niż gra Polki, która bardziej wygrywała spotkania od strony mentalnej niż czysto tenisowej. Dla przykłada taka Bencic, która lała ostatnio wszystkich jak leciało w finale doznała kontuzji mózgu i zapomniała, jak się gra, zaś Pliskova znowu granie każdej piłki na maxa wyszło bokiem. Inne rywali Venus to będąca kompletnie bez formy Suarez Navarro oraz jednowymiarowa Goerges. Dlatego też jeśli Konta po starciu z Halep będzie w stanie odbudować się fizycznie powinna podołać i pokonać Venus Williams, która jak najbardziej jest w jej zasięgu.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Hibino N. - Vekic D. 1 @ 1,87 1xBet ✅ 6-2 6-2
Finał turnieju WTA w Taszkiencie. Oglądałem 2 pełne mecze oraz z doskoku 2 pozostałe obu tenisistek. Zdecydowanie lepsze wrażenie zrobiła na mnie Japonka. Warunkami fizycznymi nie dorównuje Vekic, ale nadrabia szybkością i zwrotnością oraz poruszaniem się po korcie. Nao gra typowy tenis dla Azjatek, czyli piłki po cross&#39;e odbijają się z wysokim kozłem pod końcową linią, sporo ciętego slajsa, do siatki raczej średnio gania, serwis dość regularny, nie wali DF na potęgę, ale raczej jest to podanie kierunkowe i bardzo wyrzucające. Widziałem jej mecze w ITFach w USA podczas przygotowań do US Open. Wygrała turnieje $50k w Lexington, Stockton,w Sacramento przegrała w półfinale, a w $100k Vancouver ćwierćfinale. Dlaczego zwracam na to uwagę? Może nie ograła jakiś wybitnych tenisistek, ale 80% to były zawodniczki pokroju Vekic, czyli napieprzające pustaki np. Crawford, Pegula, Mattek-Sands, Kozlova, Marand x2, Frenkel, Hesse x2. Donna zbytnio się od nich nie różni, bo też opiera swoją grę na serwisie i grze z forehandu, bo backhand to jakaś porażka. W Taszkiencie dobrze jej idzie i to jej 2 finał w ciągu 4 lat. Widziałem jej mecze i grała swój klasyczny tenis, czyli jak wchodzi to jest ok, jak się zacina (a zawsze się zatnie) to już jest problem. Powinna polecieć już z Friedsam, ale jak Niemka nie potrafi skorzystać z 3 piłek meczowych, a potem w swoim gemie serwisowym łamie się to o czym tu mówić. Donna w tym meczu walnęła 16 DF, co już samo w sobie jest dość śmieszne. Z pyzatą Rodiną wygrała o dziwo łatwo, ale jak Rosjanka wywalała wszystko jak leci to z czym do ludzi. Chorwatka może i złapała wiatru w żagle, ale ten sezon ma tragiczny i nie zmieni tego ten finał. Nie jest zawodniczką regularną i wystarczy chwila, aby wszystkie walnęło w cholerę. Finał na pewno mobilizuję, ale w jej przypadku może to zadziałać w drugą stronę. Gram w tym meczu na zawodniczkę, która jest bardziej regularna i częściej używa mózgu na korcie.

Otrzymane punkty reputacji: +12
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom