>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Moskwa, Luksemburg - 17.10-22.10.2016

Status
Zamknięty.
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP

Miejsce: Moskwa, Rosja
Data rozgrywania: 17.10.2016 - 22.10.2016
Nawierzchnia: Indoor
Kategoria: Premier
Pula nagród: $758,788
Oficjalna strona turnieju: http://www.kremlincup.ru/
Lista startowa: http://images.kremlincup.ru/players/players_list_2016_w_ru.pdf
Drabinka: http://www.kremlincup.ru/db/grids/
Plan gier: http://www.kremlincup.ru/db/results/
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/russia/wta-moscow/
Zwyciężczyni singla 2015: Svetlana Kuznetsova
Zwyciężczyni deblowe 2015: Elena Vesnina i Daria Kasatkina

Miejsce: Luksemburg, Luksemburg
Data rozgrywania: 17.10.2016 - 22.10.2016
Nawierzchnia: Indoor
Kategoria: International
Pula nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.bglbnpparibas-open.lu/main_en.html
Lista startowa: http://www.bglbnpparibas-open.lu/play_en.html
Drabinka: http://www.bglbnpparibas-open.lu/draws-en.html
Plan gier: http://www.bglbnpparibas-open.lu/assets/oop2016.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/luxemburg/wta-luxemburg/
Zwyciężczyni singla 2015: Misaki Doi
Zwyciężczyni deblowe 2015: Laura Siegemund i Mona Barthel

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

jordan_na_maxa 15

jordan_na_maxa

Użytkownik
Govortsova - Rodina - godz 16:00 0:2 (1:6 2:6)
Typ: 0-2 (dokładny wynik w setach)
Kurs: 3.40 ✅
Stawka: 10j
OddsRing
won: 24j
Warto zwrócić uwagę na to spotkanie kwalifikacyjne w Moskwie, kursy lecą niczym łeb na szyję. Powoli Rodina zaczyna doganiac w notowaniach przed meczowych swoją rywalkę. Nie będę pisał wypracowania, bo po co ! Wiem przecież co robie. Govortsova to typowy &quot;rozdziaw&quot; tenisowy. Wielkie babsko słabo się poruszające. Jak nie wchodzi danego dnia, to nic jej nie wychodzi ! Serwis bardzo niepewny i tylko granie na jeden raz. Za to Rodina to fighterka dobrze się poruszająca jak i z dobrą ręką. Podobna w grze do Amerykanki McHale. Tu Govortsova będzie kompletnie bezradna. Bardzo opłacalny kurs niedługo będzie juz niedostępny !

Otrzymane punkty reputacji: +15
dx2 279,4K

dx2

Użytkownik
Tomova-Rodina 2 @1.35
Podbilbym ten typ na Rodine. Rodina ma 27 lat i to taka zawodniczka, ktora wygrywala mecze w turniejach WTA w duzo mlodzym wieku. Pozniej ta kariera sie zalamala i byl nawet moment, ze w ogole ciekzo bylo sie doszuac tego nazwiska w rozgrywkach ITF, ale w tamtym sezonie bywalo niezle. Rodina to zawodniczka nie dysponujaca duza sila, ale duzy pracus. Wczoraj oddala ledwo 3 gemy na Oldze Govortsovej, ktora nota bene dosc dawno temu byla finalista turnieju w Rosji, ale Govortsova to tez przypadek zawodniczki o wielkim talencie, ktora od 2-3 sezonow sie pogubila.
Rodina zna turniej w Moskwie, wygrywala tutaj nawet mecz w drabince glownej swego czasu i to w czasach kiedy ten turniej cieszyl sie wieksza renoma, zaliczyla kilka wystepow, forma ostatnio lepsza, wiec na pewno ten truniej traktuje priorytetowo i sadze, ze dotrze do tej decydujacej rundy kwalifikacji. Typ oczywiscie kombinacyjny, chyba jasne.

rooni 135

rooni

Forum VIP
Honcova vs Tig ✅✅
typ: 2 kurs 1.33
bet365

Kurs dosyć niski na obecną chwile mi się udało połapać trochę wyższy. Różnica między tymi zawodniczkami jest taka że Rumunka póka do bram WTA tour, a Honcova to jest zawodniczką która głównie gra w turniejach niższej rangi i to bez większego sukcesu. Oczywiście Tig, oprócz Madrytu szału nie zrobiła w tym sezonie. Ale jest to zawodniczka która potrafi urwać seta wyżej notowanym zawodniczkom. Nie chce mi się rozpisywać ogólnie to co przemawia dla mnie za tym typem to: Tig zawodniczka która jest bardziej ograna na wyższym poziomie, gra z zawodniczkami WTA tour która musi wpływać na jej gre ( oczywiście wszystko to pisze mając na uwadze dzisiejszy pojedynek, porównując obie zawodniczki bo ogólnie Rumunka szału nie robi) Honcova jest to słąba zawodniczka, ma straszne problemy na poziomie Challenger ITF, przegrywa z anonimowymi zawodniczkami i suma summarum sama taką jest, też nie jest to zawodniczka która jest nastolatką i jest nieopierzona ona ma już 24 lata. Jeżeli się tu nie zdarzy nic nieoczekiwanego Rumunka powinna łatwo wygrać. Kurs trochę spadł, ale warto dorzucić do jakieś kombinacji.

rooni 135

rooni

Forum VIP
Ana Konjuh vs Nicole Gibbs⛔⛔
typ:1 kurs :1.60
Odds Ring
Szkopuł w tym typie tkwi taki jak zagra Ana ? Okej po udanym Us Open, w Azji nie poszło tak jakby tego napewno chciała zawodniczka. Czym to jest spowodowane nie wiem nie oglądałem jej meczy nie czytałem żadnych wypowiedzi nie wiem. Jaki ona ma potencjał to każdy wie ona ma dopiero 18 lat więc też nie można od niej oczekiwać cudów chociaż apetyty rosną. Gibbs fakt faktem połowa sezonu bardzo udana, Indian, Meksyk, teraz obniżyła loty ale to nie jest dla mnie zawodniczka która może rywalizować z Aną w optymalnej formie. Praktycznie cały hard grała u siebie to coś tam pograła, przyjechała na ziemie do Eu i kiszka, tak tylko o tym wspominam bo to też jest jakiś tam wyznacznik jak cały hard się gra u siebie w kraju, a ziemia czy trawa inna bajka. Ana bez problemów pokonanie dwóch pierwszych zawodniczek, wydaje mi się że jest zdeterminowana żeby fajnie zakończyć sezon. Mnie Nicole nie przekonuje mimo że tam wygrała powiedzmy z Keys na Indian, ale różnica potencjału między zawodniczkami o wiele większa niż to pokazują kursy. Wydaje mi się że to wszystko przez Azje że wyszło jak wyszło. Ale teraz jest turniej w Europie i Ana to bierze.

M 19

magic-bean

Użytkownik
Co sądzicie o typie na Khromacheva? Lesia rozstawiona z 1 w ostatniej rundzie kwali moze &quot;odpuścić&quot; reprezentantce gospodarzy? Jakie jest Wasze zdanie?

S 431

strike

Użytkownik
Irina-Camelia Begu vs Timea Babos
Typ:
1 + 3.5 gema @ 2.0 B365 5/10j ⛔
1 @ 3.0 B365 1/10j ⛔

e: trzeba było zagrać +1.5seta a rozważałem tę opcję. Słaby okres ostatnio.
Pierwsza runda turnieju w Moskwie. Panie grały ze sobą dotychczas dwa razy, 2-0 dla Begu, ostatni mecz w tym roku w finale turnieju w Brazyli. Obie zawodniczki ostatnio słabsza forma jednak uważam , że kursy na Rumunkę zdecydowanie zawyżone więc warto skorzystać.
Szanse 45/55 a kurs zachęca do grania w kierunku Begu. Powinna powalczyć i pokryć handi gemowe a może i wygrać całe spotkanie.
Szkoda, że na b365 nie mają wystawionej lini +4.5, poczekam do początku spotkania i na live pogram jeszcze +4.5 jak się uda. Powodzenia;)

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Begu - Babos
Begu @3.0 Bet365
Zadziwiający kurs!!!
H2H to 2:0 dla Begu!!
23.04.2012 Irmina Begu 2:0 Babos
05.08.2016 Irmina Begu 2:1 Babos !
Dwa na dwa z nią wygrywa i kurs 3? Bez jaj. Miejsca w rankingu to 28 pozycja Begu i 26 Babos więc i tutaj nie mogę znaleźć luk dlaczego kurs tak wysoki. W sierpniu dobrze pamiętam że grałem to spotkanie albo na Begu albo +1.5 w jej stronę seta, weszło. Bo też kursy były sporo wyższe na nią, sytuacja się powtarza i trzeba to szybko wykorzystać! Spotkanie rusza za ok. 20min, powodzenia. Pozdrawiam!

Y 8

yulek

Użytkownik
Akurat chcialem zapytac czemu na brgu mamy 3q kurs. Cos mi tutaj smierdzi z daleka....

Tsurenko jesli przegra to i tak awansuje jako lucky looser?

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Akurat chcialem zapytac czemu na brgu mamy 3q kurs. Cos mi tutaj smierdzi z daleka....

Tsurenko jesli przegra to i tak awansuje jako lucky looser?
teraz z tego co się orientuje odbywa się losowanie wśród rozstawionych zawodniczek odpadających w ostatniej rundzie eliminacji

macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Makarova/Vesnina-Gavrilova/Kasatkina 3-6,6-4,6-10
Over 18 gemów 1.89 1xbet
✅✅✅
Bardzo ciekawy mecz już w 1R w Moskwie. Naprzeciw siebie stanął dwie triumfatorki sprzed roku w tym turnieju, czyli Elena Vesnina i Daria Kasatkina, które w zeszłym sezonie wspólnie dość pewnie wygrały wszystkie mecze. Tym razem starsza z tej pary wraca tutaj ze swoją stałą partnerką, czyli Ekayeriną Makarovą. Młodziutka Rosjanka także zagra tutaj z tenisistką, z którą rozegrała już trochę wspólnych spotkań. Wiadomo, że wyraźnymi faworytkami tutaj są o wiele bardziej doświadczone Rosjanki, które w tym sezonie zdobyły m.in. złoto olimpijskie, jednak widzę tutaj kilka argumentów za tym, że o wiele młodszą parę stać tutaj chociaż na postawienie się. Po pierwsze za tydzień rusza już Singapur, a Rosjanki mają tam zapewniony udział. Nie widzi mi się odpuszczanie &quot;mastersa&quot; kosztem ich rodzimego turnieju, mimo że ma rangę premier. Po drugie duet DD potrafi pograć w debla na niezłym poziomie. Wprawdzie ostatnio nie zaliczały udanych spotkań, jednak swój potencjał pokazywały na Wielkich Szlemach, gdzie potrafiły już w 1R odesłać do domu Luckę z Betką. Szczerze mówiąc liczę tutaj na jakąś niespodziankę. Okres, w którym rozgrywany jest turniej w Moskwie nie sprzyja graniu na 100% przez zawodniczki z czołówki rankingów. Jest to okazja właśnie także dla młodszych tenisistek z potencjałem. Stać je tutaj na urwanie seta, ale bardziej liczę na zaciętą grę i brak jakichś odjazdów w stylu 6-1, czy 6-2. W takim wypadku linia na 18 gemów powinna być co najmniej pokryta ze zwrotem.

M 115

matlaurent

Użytkownik
Zadam pytanie od końca: kiedy kobitki grające w Singapurze, mają się stawić na tym tak zwanym oficjalnym wieczorku w sukniach balowych, który otwiera turniej? Dziś mamy na rozkładzie debel Makarova/Vesnina, a są jeszcze Georges, Safarova, Makarova, jutro chyba Vesnina, Mladenovic, chyba Babos jutro, Babos z Pavluchenkova w deblu, Mladenovic w deblu z Bencic, Hlavackova z Hradecką w kolejnych dniach. Lot bardzo długi, z przesiadkami w Dubai-u albo Hong Kongu (jakieś 14-16 godzin,a nawet do 20 h). Znowu będą jak kalkulować zawodniczki, mam Deja Vu, przed dwoma laty Makarova z Vesnina poodpuszczaly wszystko w Moskwie. Coś czuję, że będzie podobnie teraz. Inne zawodniczki również pod lupę trzeba wziąść.

Otrzymane punkty reputacji: +17
B 293

buks65

Użytkownik
Konjuh A. - Blinkova A.
Konjuch wygrała walkowerem
Typ 1 kurs 1,5 bet365
Dwie zawodniczki z kwalifikacji. Ba, Konjuh nawet tam przegrała, ale jest w drabince jako Lucky Loser, ale dla mnie to nic nie znaczy. First round Bilinkowa wygrała z groźną Sevastową, ale Konjuh z jeszcze lepszą i groźniejszą Strycovą. Tu dla mnie doświadczenie i umiejętności Konjuh będą górą nad fantazją 246-tej zawodniczki rankingu.
Elina Svitolina - Yulia Putintseva ✅✅✅
Typ 1 kurs 1,44 bet365
Putincewa w ostatnich kilku turniejach nic nie ugrała. Max 2 runda, a Svitolina to już marka sama w sobie. Ostatni występ to półfinał w Pekinie i porażka z Radwańską. Nie widziałem jeszcze Svitoliny, aby &quot;odpuściła&quot; jakiś mecz, więc Dlatego 1.

Otrzymane punkty reputacji: +2
C 259,7K

czary-mary

Użytkownik
Daria Kasatkina 2:0 @2,60 ✅✅✅✅WIELKI PLUS 2:0 (6:4; 6:1) ✅✅✅
Tutaj nie będzie innego scenariusza, niż szybkie 2:0 dla Młodej zdolnej Kasatkiny. Ten sezon zdecydowanie lepszy w wykonaniu Darii. W pierwszej rundzie szybko i pewnie ograła swoją rywalke. Podczas gdy Makarova była raz po raz łamana. Wczoraj, gdy spotkały się w deblu czyli tam gdzie teoretycznie królować miała makarova z vesnina, była stroną zdecydowanie przeważająca. Makarovej juz nic w Moskwie nie trzyma. W sb musi siea stawić się w Singapurze co oznacza daleki lot i zmianę stref czasowych. Zalecany byłby wiec jak najszybszy wylot. I śmiem wątpić czy Makarovej w ogóle zalezy na udziale w tym turnieju. Tym bardziej w singlu. Kiedy za pasem wielki turniej Masters z ogromną pula pieniędzy. Do tego wczoraj Makarova podczas jednej wymian dostala potezny cios w czolo z pilki. Po czym musiala prosic o przerwe w grze. Kasatkina zdeterminowana robi dzisiaj szybkie 2:0

Otrzymane punkty reputacji: +16
M 115

matlaurent

Użytkownik
Kuznetsova - Cornet, 1, @ 1.45 Pinnacle ✅✅✅ 6:4 7:5
Carla już się nie liczy w rywalizacji o Singapur. Wielka szansa dla Kuzy, żeby wyprzedzić Kontę. Pierwszy krok, pokonać dziś Alize. Ciśnienie jest, to nie podlega dyskusji. Ma wszystko w swoich rękach. Półfinał może ogarnąć, bo ewentualny przeciwnik w CF, to ktoś z pary Mladenovic/Babos, a obydwie muszą robić ewakuację na Singapur. Także Kuza dziś win.

M 115

matlaurent

Użytkownik
Kasatkina - Makarova, 1, @ 1.72 Pinnacle 2:0 6:4 6:1 ✅✅✅
DW 2:0 @ 2.75 Bwin ✅✅✅

Kasa w dniu wczorajszym tylko 1 BP w secie pierwszym z przełamaniem z Bencic. Później już nie dopuszczała do takich sytuacji. A co Makarova z Gibbs? Pierwszy set tragedia, 4 razy łamana, mnóstwo błędów własnych, jasne, ze odłamywała, ale to Gibbs dodatkowo grała też tragedię, i dlatego przełamania raz po raz. W drugim secie Gibbs się posypała (na przerwie z trenerem &quot;płakała&quot;, twarz w ręcznik, i się już nie ogarnęła). Dziś silniejsza rywalka, Kasa ją ogarnie, wczoraj już w deblu sobie poradziła. Prawdopodobnie 2:0 powinno wyjść, fizycznie Makarova musi się oszczędzać, Singapur tuż tuż i lot długi. Typy możliwe do ogarnięcia.

Georges - Vesnina, 1, @ 2.18, Marathonbet 2:0 7:5 6:0 ✅✅✅
DW 2:0 , 3.35 Unibet ✅✅✅

Typ na Niemkę uzależniam od postawy i wyniku Makarovej. Jeżeli Maka przegra, i to w stylu na 0:2, to zakładam, że razem z Vesniną już mają kupione bilety na wcześniejszy lot do Singapuru. Oczywiście Julia też może kalkulować, grać też będzie w parze deblowej w Singapurze. Uważam jednak, że Vesnina będzie po prostu bardziej chytra, może być nawet jej krecz (jak nie zrobi tego wcześniej Julia), i wtedy ewentualne zwroty. Aspektów sportowych nie będę przytaczał w tym pojedynku, tu jest chłodna kalkulacja i to spotkanie z innym spotkaniem łączy wiele czynników.

Petkovic - Garcia, 1, @ 2.45, Pinnacle 2:0 6:1 6:1 ✅✅✅

Kalkulacje w dniu dzisiejszym z mojej strony. Garcia numer jeden z Mladenovic w Singapurze. No jakoś nie chce mi się wierzyć, że będzie cisnąć ten turniej w Luksemburgu na amen. Dziś dostaję zawodniczkę, którą w tym roku ogarnęła dwa razy w singlu, ale to już historia, i jesteśmy tu i teraz. Ich wczorajsze mecze z goła odmienne. Petkovic odrodzona ja feniks, po miernym 1:6 pierwszym secie z Minnellą. Natomiast Garcia huśtawki w grze w meczu z Estonką, mogła przegrać 0:2 (w 1 secie było 5:6 z przełamaniem), jednak wyciągnięte spotkanie. Jeżeli Garcia dziś będzie się napinać, i walczyć mocno, to się bardzo zdziwię. Tak naprawdę te wszystkie mecze są w dniu dzisiejszym do typowania na LIVE, obserwacji zachowań poszczególnych zawodniczek na korcie.

edit:W tylko jednym spotkaniu, Vesniny, zawodniczka stwarzała pozory gry (przynajmniej w pierwszym secie). Reszta, to już nie był przypadek, że....spotkania puszczone... Tym samym żniwa w dniu wczorajszym robione z mojej strony ;)

Otrzymane punkty reputacji: +49
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Dzalamidze/Kudermetova-Hlavackova/Hradecka 0-2
Dzalamidze/Kudermetova 6.50 b365
⛔
Na pierwszy rzut oka mamy tutaj wielkie faworytki. W normalnych warunkach i grając o sporą stawkę by tak było, jednak podobnie jak we wczorajszym meczu Rosjanek tak nie jest. Czeszki dostały się do Singapuru i w pewnym momencie będą musiały wreszcie ruszyć w podróż. Turniej wieńczący sezon zaczyna się w niedzielę, więc nie ma już dużo czasu. Już w meczu 1R widać było, że Andrea i Lucie nie grały na 100%. Straciły seta i męczyły się z Rosolską oraz Ivakhenko. Młode Rosjanki wręcz przeciwnie. Dość pewnie ograły Kalashnikovą i Ostapenko, które potrafiły się już pokazać w grze podwójnej na poziomie WTA. Dzalamidze z Kudermetovą występowały do tej pory na poziomie ITF i trzeba przyznać, że tam radziły sobie świetnie. Bilans 46/11 na przestrzeni dwóch lat i 34/7 na różnych nawierzchniach w tym sezonie trochę nam mówi. Widać, że młode potrafią coś zagrać, może nie jest to bardzo wysoki poziom, ale na mało zmotywowane Czeszki, które już ostatnio nie były tak daleko odpadnięcia może wystarczyć. Uważam, że kurs 6.50 jest warty ryzyka i po prostu należy go spróbować.

dx2 279,4K

dx2

Użytkownik
Kasatkina-Goerges 1 @1.4
Kasatkina chyba najwiekszy progres i odkrycie tego sezonu. Dziewczyna z Moskwy, duzo wywiadow przed tym turniejem, duze oczekiwania i widac, ze sie nakreca na ten turniej. Rok temu Kasatkina dotarla do polfinalu, mysle ze tym razem bedzie rowneiz starac sie o jak najlepszy wynik. Goerges troche postrzela, ale Niemka swoj top forny osiagnela jakies 5 sezonow temu. Biore Kasatkine do kombinacji i sadze ze nie zawiedzie mloda Rosjanka.

B 0

bukmac

Użytkownik
Popieram typ, Goerges zmyka do Singapuru, poza tym jest przeziębiona, w koło sięga po chusteczkę. A Wiesnina to niezła agentka, zorientowała się że Goerges też cieniuje to oddała seta do 0 wrzucając dosłownie wszystko w siatę i jeszcze się popłakała ROTFL.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom