Kasatkina - Makarova, 1, @ 1.72 Pinnacle
2:0 6:4 6:1
DW 2:0 @ 2.75 Bwin
Kasa w dniu wczorajszym tylko 1 BP w secie pierwszym z przełamaniem z Bencic. Później już nie dopuszczała do takich sytuacji. A co Makarova z Gibbs? Pierwszy set tragedia, 4 razy łamana, mnóstwo błędów własnych, jasne, ze odłamywała, ale to Gibbs dodatkowo grała też tragedię, i dlatego przełamania raz po raz. W drugim secie Gibbs się posypała (na przerwie z trenerem "płakała", twarz w ręcznik, i się już nie ogarnęła). Dziś silniejsza rywalka, Kasa ją ogarnie, wczoraj już w deblu sobie poradziła. Prawdopodobnie 2:0 powinno wyjść, fizycznie Makarova musi się oszczędzać, Singapur tuż tuż i lot długi. Typy możliwe do ogarnięcia.
Georges - Vesnina, 1, @ 2.18, Marathonbet
2:0 7:5 6:0
DW 2:0 , 3.35
Unibet
Typ na Niemkę uzależniam od postawy i wyniku Makarovej. Jeżeli Maka przegra, i to w stylu na 0:2, to zakładam, że razem z Vesniną już mają kupione bilety na wcześniejszy lot do Singapuru. Oczywiście Julia też może kalkulować, grać też będzie w parze deblowej w Singapurze. Uważam jednak, że Vesnina będzie po prostu bardziej chytra, może być nawet jej krecz (jak nie zrobi tego wcześniej Julia), i wtedy ewentualne zwroty. Aspektów sportowych nie będę przytaczał w tym pojedynku, tu jest chłodna kalkulacja i to spotkanie z innym spotkaniem łączy wiele czynników.
Petkovic - Garcia, 1, @ 2.45, Pinnacle
2:0 6:1 6:1
Kalkulacje w dniu dzisiejszym z mojej strony. Garcia numer jeden z Mladenovic w Singapurze. No jakoś nie chce mi się wierzyć, że będzie cisnąć ten turniej w Luksemburgu na amen. Dziś dostaję zawodniczkę, którą w tym roku ogarnęła dwa razy w singlu, ale to już historia, i jesteśmy tu i teraz. Ich wczorajsze mecze z goła odmienne. Petkovic odrodzona ja feniks, po miernym 1:6 pierwszym secie z Minnellą. Natomiast Garcia huśtawki w grze w meczu z Estonką, mogła przegrać 0:2 (w 1 secie było 5:6 z przełamaniem), jednak wyciągnięte spotkanie. Jeżeli Garcia dziś będzie się napinać, i walczyć mocno, to się bardzo zdziwię. Tak naprawdę te wszystkie mecze są w dniu dzisiejszym do typowania na
LIVE, obserwacji zachowań poszczególnych zawodniczek na korcie.
edit:W tylko jednym spotkaniu, Vesniny, zawodniczka stwarzała pozory gry (przynajmniej w pierwszym secie). Reszta, to już nie był przypadek, że....spotkania puszczone... Tym samym żniwa w dniu wczorajszym robione z mojej strony