Pierwsze zdanie mnie podirytowało więc Ci odpisze. Twój post można skwitować krótko "Płacz dziecka po przegranym zakładzie"
Popatrz jak gra Aga, ile meczy z rzędu grała i kogo ogrywała i później się zastanów czy zasługuje na 2 miejsce w rankingu. Moim zdaniem jest poza Sereną najrówniej grającą zawodniczką w tourze. Rzadko ma wpadki z przeciętnymi zawodniczkami a to że dziś z Bacinszky przegrała...no cóż nie zawsze się wygrywa, Bacinszky to nie jest anonimowa zawodniczka,a poza tym organizmu nie oszukasz-Radwańska miała całkiem wymagający miesiąc. To że Azarenka potrafi ograć Serene... Aga gra inaczej, Vika gra inaczej i to każdy wie i rozumie.Serenie łatwiej ograć drabną, bardziej grającą technicznie Age niż siłowo grające Kerber czy Vike i to trzeba zrozumieć.Pozdrawiam!
Tylko zdaje się ze to Ty przegrales zakład, a chlopak ma absolutną racje. Za wcześnie może żeby mowic o zmierzchu Sereny, ale coś ewidentnie jest na rzeczy.
Radwanska jest takim samym nieporozumieniem na miejscu nr2, jak Carolina na miejscu nr 1. Aga poza Miami (chyba,z Maria w finale) nie wygrała nic znaczącego, jej h2h z czołówką to dobitnie pokazuje.
Dobra defensorka i tyle, niestety dla Niej, w odróżnieniu od tenisa mężczyzn tytuly wygrywa się grając do pprzodu. Szlem Kerber to wyjątek.
Ja stawiałem to co napisałem tutaj w dziale odnośnie tego meczu więc o moje
finanse się nie martw
Nic znaczącego nie wygrała?! Turniej
Masters na koniec roku to dla Ciebie rozumiem nic znaczącego :grin:
Masz rację, że jest dobrą defensorką ale wspomnisz moje słowa...swojego szlema jeszcze wygra
I tak na marginesie kto według Ciebie powinien być numerem 2 jak nie Aga?
Powiem Ci tak, Aga jest numerem 2 bo zgromadziła najwięcej punktów, tu nie ma dyskusji. Natomiast nazywanie jej drugą rakietą świata daje już takie możliwości. Aza to naturalny nr 2, jest lepszą tenisistka od Agi, to samo tyczy się Marii. Co do reszty, jest kilka zawodniczek, jak chocby przywołana Kerber, ktore uważam za lepsze, ale ich brak regularnosci doprowadza do sytuacji takiej, a nie innej.
Przecież taka Keys, jeśli potrafilaby zagrać caly sezon na równym poziomie (wysokim) to bierze szlema raz w roku.
A co do Mastersa kończącego sezon, powiedzmy ze to znaczacy tytuł. To ze jest tam elita, nie świadczy o tym ze ten turniej jest traktowany jako priorytet. To bardziej dobra kasa zacheca.
A co do szlema Agi, no nie zdziwię się mocno. Serena schodzi ze sceny, Maria w zależności od kary, do tenisa moze juz nie wrócić. No jest Aza ktora moze nabijać teraz tytuly, ale jej przestoje i przede wszystkim kontuzje, sie zdarzaja.
Ale jak pisalem, jast Keys, Muguruza, Stephens czy nawet Halep. Poza tym pamietaj ze Age moze odstrzelic każda zawodniczka z dniem konia, bijaca mocno, np. Giorgi czy Garcia.