>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

WTA Tour - Linz, Hong Kong, Tianjin 12.10-18.10.2015

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Miejsce: Linz, Austria
Data rozgrywania: 12.10.2015-18.10.2015
Nawierzchnia: Indoor Hard
Kategoria: International
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.generali-ladies.at/de/news/index_ger.html
Lista startowa: http://www.tennisforum.com/2729-generali-ladies-linz/963017-linz-md-list.html
Drabinka: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/528/MDS.pdf
Plan gier: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/528/OP.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/austria/wta-linz/

Miejsce: Hong Kong, Sar
Nawierzchnia: Hard
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.hktennisopen.hk/p/en/home
Lista startowa: http://www.tennisforum.com/2737-prudential-hong-kong-tennis-open/963001-hong-kong-md-list.html
Drabinka: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1074/MDS.pdf
Plan gier: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1074/OP.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/hong-kong/wta-hong-kong/

Miejsce: Tianjin, China
Nawierzchnia: Hard
Pula Nagród: $426,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.tianjinopen.com/en/
Lista startowa: http://www.tennisforum.com/2745-tianjin-open/963009-tianjin-md-list.html
Drabinka: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1076/MDS.pdf
Plan gier: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1076/OP.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/china/wta-tianjin/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Rybarikova M. - Friedsam A-L. 2 @ 2,17 Betsafe ✅ 3-6 3-6
Rybarikova zawiodła mnie ostatnio po całości. Widać, że jej forma dalej wygląda jak sinusoida. Na koniec sezonu jakoś średnio widzi mi się, aby nagle spinała się i szukała jakiejś formy. Na halowej nawierzchni w tym sezonie bez specjalnych sukcesów i 2 porażki w 1 rundach. Friedsam po kontuzji kolana w meczu z Koukalovą wraca powoli do odpowiedniej dyspozycji. W Taszkiencie 1/4 finału, gdzie na dobrą sprawę powinna wygrać z Vekic. Z Allertovą w Guangzhou przyzwoity mecz, gdzie spokojnie mogła wygrać przynajmniej seta z późniejszą finalistką tego turnieju. Niemka nie gra jakiegoś finezyjnego tenisa. Gra piłki pod samą linię końcową, z wysoką parabolą. Pomaga jej przy tym silny forehand i zmienny serwis. Rok temu doszła do 1/2 finału w Linzu. W tym roku będzie dużo trudniej o taki rezultat, bo w 2 rundzie trafi najprawdopodobniej na Safarovą (1). W meczu ze Słowaczką nie stoi na straconej pozycji, bo Magdalena nic wielkiego w ostatnich tygodniach nie pokazuje.
Mitu A./Brengle M. - Goerges J./Larsson J. 2 ✅ 2-6 6-7
Spears A./Kops-Jones R. - Groenefeld A./Rosolska A. 1 ✅ 6-3 3-6 10-7
AKO: 2,01 @ Betgun ✅
Amerykanki zapewne zdecydowały się na start w Linzu z racji zbliżającego się turnieju w Singapurze. Tam też turniej będzie rozgrywany na nawierzchni halowej, więc trzeba się trochę przyzwyczaić. Na dodatek ostatnio taki sobie występ w Pekinie, gdzie odpadły z Ka. Pliskovą i Goerges. Na turniej kończący forma sama nie przyjdzie i trzeba trochę się ograć. Groenefeld znowu gra z inną partnerką, ale wątpię, aby Ala Rosolska jakoś jej pomogła. Dobrym serwisem nie grzeszy, w tym sezonie z Dabrowski też bez jakiś sukcesów i masa porażek ze słabszymi parami. Serwis Niemki na pewno jest groźny, ale problemem jest % trafienia, gdyż przeważnie gra na 2 podaniu i łatwo się łamie.
Goerges i Larsson grają ze sobą 1 raz, ale w tym sezonie obie panie pogrywają w debla z sukcesami. Każda z nich ma na koncie przynajmniej 1 wygrany turniej. Szwedka na hali radzi sobie bardzo dobrze, bo jej dość defensywny styl ze sporą ilością slajsowanych piłek oraz piłkami granymi z wysokim kozłem dobrze się sprawdza. Julia to oczywiście siła razy ramię i na takiej nawierzchni jej atuty mają sporą siłę przebicia. Pod siatką drewniane nie są i jakoś specjalnie kaleczyć nie powinny. Brengle i Mitu to tzw. sklejka na jeden turniej. Rumunka ostatnio kompletnie bez formy, w 1 rundzie trafia na Safarovą, która powinna bardziej myśleć o Singapurze, więc może wyczuje swoją szansę. Brengle rok temu doszła do 1/4 finału i powinna skupić się na meczach singlowych. Szwedka z Niemką powinny sobie poradzić z taką parą i myślę, że mogą dojść gdzieś dalej, aniżeli odpaść już w 1 rundzie.

Otrzymane punkty reputacji: +12
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Ostapenko J.vs Voegele S. over 20,5g @2,00 bet365 ✅

Pojedynek o 11:00 Linz ( Austria ).

Jelena Ostapenko jest obecnie 78 w rankingu, i ma bardzo dobre wyniki, szybko nwzniosła się w rankingu, głównie przez wyniki w tym roku.
Z drugiej strony, Stefanie Voegele, znana tenisistka już od wielu lat, ma bardzo dobry styl gry,warto podkreślić jej stałą formę, 165 rakieta.
Jeśli chodzi o styl gry, Jelena Ostapenko jest bardzo agresywną tenisistką, rozrzuca piłkę po korcie z ogromną siłą nie miłosiernie, czasem mam wrażenie że, brakuję jej taktyki. Stefanie Voegele gra bezpieczny tenis, ma słabszy serwis, ale znacznie lepiej się rusza po korcie, jest precyzyjna, a jej zwrotność jest na całkiem przyzwoitym poziomie.
Obie zawodniczki kończą swoje pojedynki zazwyczaj wynikiem 2:0 ????
Ale tutaj widzę tie breaki, może 3 sety, nie wiem ale obie prezentują całkiem niezły poziom na obecną chwilę.
Warto dodać że, ostatni ich pojedynek to win Voegele 2:1 ( ziemia ) ( 1 tie break ).

Otrzymane punkty reputacji: +19
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Gasparyan M. - Witthoeft C. 2 @ 2,10 Expekt ⛔ 6-3 2-6 6-3
Trochę nie rozumiem czemu Rosjanka stawiana jest w roli faworytki w tym spotkaniu. Fajnie, że wygrała już swój pierwszy tytuł rangi WTA 250, ale po zwycięstwie w Baku nic nie zagrała. 5 meczy i tylko 2 wygrane, a do Azji nie poleciała wcale. Na hali grać na pewno potrafi, bo w Rosji raczej średnio z dostępnością kortów otwartych i większość meczy grają właśnie na takiej nawierzchni. Turniejów rangi ITF wygrała sporo i 3 właśnie na halowej nawierzchni. Jakiś wielkich nazwisk nie ogrywała i poziom WTA to według mnie jeszcze za wysokie progi. Jej styl jest ultra ofensywny i nie ma tam miejsca na długie przebijanki. Jednoręczny backhand, mocny forehand i serwis - cała filozofia jej gry. Witthoeft sezon w kratkę i forma póki co chwiejna. Na hali grać potrafi i jej w miarę cierpliwe granie piłkami z wysoką parabolą lotu mogą sprawiać problemy rywalkom, a Linzu w tamtym roku nawierzchnia dawała spory kozioł. Siłowych argumentów zbytnio nie posiada, bardziej bazuje na technice i umiejętnym zmienianiu tempa gry. Dłuższe wymiany powinny być na jej korzyść, bo Margarita preferuje szybkie kończenie akcji. Forma Rosjanki to zagadka i nie ufam jej w tym momencie.
Flipkens K. - Lepchenko V. 1 @ 2,28 MarathonBet ✅ 6-3 7-6
Dobra, Flipkens to straszna niedojda i w głowie ma średnio poukładane. Ale są takie turnieje, gdzie potrafi się ogarnąć i coś jednak zagrać. Tak właśnie jest w Linzu, gdzie dochodziła do 1/2 i 1/4 finału. Wyleciała z pierwszej 100, więc trzeba spróbować nałapać punktów, bo inaczej czekają ją kwalifikacje do AO 2016. Na halowej nawierzchni radzi sobie dobrze, bo jej styl idealnie pasuje pod nią. Dużo slajsa, bieganie do siatki, całkiem silny serwis, granie pod linie wysokich piłek. Lepchenko w Azji zbytnio sobie nie pograła, ale ranking ma bardzo dobry, więc końcówka sezonu spokojna. W Luksemburgu rok temu 1/4 finału, więc powinna raczej na tym turnieju się skupić. Chyba, że woli tutaj zapunktować. Trochę w to wątpię, bo to co widziałem w jej meczu z Q. Wang nie napawa mnie optymizmem. Amerykanka gra dużo bardziej ofensywny tenis od Belgijki. Leworęczna tenisistka z silnym uderzeniem z forehandu i dobrym serwisem, nie ma planu B, cały czas gra cross&#39;em. Kirsten jak ma dobry dzień i nie psuje za dużej ilości piłek to potrafi wkurzyć takie tenisistki. Wystarczy cięty slajs i trzeba będzie się inaczej ustawić do piłki, a to nie będzie zbyt korzystne dla Varvary. Zdecydowanie wolę grać na Flipkens jak nie jest faworytką, bo zwyczajnie potrafi odpalić w najmniej spodziewanym momencie.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Schmiedlova 1.81 Pinnacle zwrot

Wydaję mi się, że jest to pewniak na jutrzejszy dzień w Austrii. Dlaczego? Rywalką Słowaczki jest jej rówieśniczka z Niemiec, Annika Beck, która w ostatnim czasie zanotowała zwyżkę formy wygrywając w turniej rangi International w Quebecu. Jakby nie patrzeć bardzo dobry wynik, jednak zawodniczki, które pokonała to praktycznie końcówka 1szej setki rankingu, no może Hradecka trochę wyżej notowana, jednak grająca mocno w kratkę. Niemka turniej w Linzu traktuje jako przetarcie przed Luxemburgiem, gdzie czuje się najlepiej, bo dwa lata temu jako anonimowa zawodniczka dotarła do finału i uległa Wozniackiej, a rok temu już okazała się najlepsza i wygrała. W Austrii w dotychczasowych startach odpadała już w 1 rundzie. Szkoda, że dla Schmiedlovej sezon pomału się kończy, bo zanotowała w tym roku niesamowity postęp, co zaowocowało awansem w ostatnim czasie do czołowej 30tki. W Rio na mączce finał i porażka z Errani. Wygrana w Katowicach, trzeba podkreślić, że na hard w hali, wygrana w Bukareszcie, gdzie zrewanżowała się Errani za porażkę w Brazylii. Warte podkreślenia wyniki w Cinncinati, gdzie dotarła do 1/4 finału i podobnie w Wuhan. W Pekinie nie wyszło, ależ ile można grać, trzeba było w końcu odsapnąć. Teraz wraca do Europy, nie wydaje mi się, że nastąpiło nagłe załamanie formy, bo praktycznie cały rok grała na równym, wysokim poziomie, a spotkania, które widziałem w jej wykonaniu na bardzo wysokim poziomie, m.in z Wozniacką czy Radwańską. Dziewczyny grały między sobą tutaj rok temu i górą była Słowaczka, i zapowiada się powtórka z rozrywki. Jeśli Schmiedlova zaprezentuje poziom, który ostatnio prezentuje i który widziałem na oczy, może zamieszać w tym turnieju bardzo mocno. Niemka grała ostatnio na swoim równym, wysokim poziomie, ale na rozkładzie nie ma zawodniczki nawet z top50, którą pokonała, nie licząc pokonanie bezbarwnej Radwańskiej w Maju w Paryżu. Będzie się starała Beck utrzymywać piłkę w korcie, grać defensywnie, ale na tak dysponowaną i ofensywnie grającą Słowaczkę to póki co za mało. Po takim kursie wydaje się to pewniak na dzień jutrzejszy.

Lucic-Baroni +5.5 gema 1.88 Pinnacle ✅

Tutaj też przyzwoity kurs na linie hc wystawioną przez bukmacherów. Nie skreślałbym w tym starciu Chorwatki, oczywiście swoje lata ma już za sobą, ale grę na hali bardzo lubi i na pewno się zepnie na to starcie, i nie jest zupełnie bez szans, bo Wozniacka w tym roku i nawet w ostatnim czasie jest zupełnie pod formą. Nie wiem czego szuka Karolina w tym turnieju, w końcu słabe pieniądze do zarobienia jak na jej umiejętności, mało pkt do zdobycia, może liczyła, że będzie musiała jeszcze pod koniec sezonu bić się o Singapur, ale wszystko legło w gruzach po jej fatalnej postawie w US Open i tournee po Azji i jest już bez szans na udział w tych zawodach, przez co straci dużo pkt do rankingu i przyszłoroczny sezon rozpocznie prawdopodobnie dopiero z okolic 20ego miejsca. Fatalna postawa w meczu z Kerber, który przegrała z kretesem, a jak zobaczyłem pierwszy set z anonimową Chinką, która biła się z nią jak równy z równym to łapałem się za głowę - Wozniackej daleko od optymalnej formy jaką miała dokładnie rok temu. Może to właśnie wykorzystać doświadczona Chorwatka, która dysponuje mocnym uderzeniem i serwisem, oczywiście miewa przestoje, ale jak wejdzie w swój rytm to dla Dunki nie będzie to łatwe spotkanie, i myślę, że ranga turnieju nie jest również warta gry na najwyższych obrotach dla Karoliny. Dlatego moim zdaniem warto zagrać coś w kierunku Lucic, ja decyduje się na linie gemową, ale nawet porażka Wozniackiej nie powinna tutaj nikogo dziwić.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Lepchenko 1.60 ⛔
Amerykanka niedawno pozamiatała po Belgijce. Czy od tamtego czasu mogła zajść jakaś diametralna zmiana? Wydaje się że nie. Tak si się składa, że oglądałem tamto spotkanie z którego było widać, że lewa ręka Amerykanki nie służy Belgijce. Wyżej cenię w tym spotkaniu Lepchenko. Gramy w ciepłej hali...ale w/g mnie nie ma to aż takiego znaczenia.

Andre@

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Voegele 2.05 1xbet✅

Ja tutaj czegoś nie rozumiem, albo po prostu bukmacherzy nie rozumieją!? Jakaś pomyłka?? Ja wszystko rozumiem, że Szwajcarka w tym roku nic nie grała, i przez to takie miejsce w rankingu, ale na Boga, żeby faworytką w tym starciu była jeszcze niżej notowana Paszek, która w tym roku nic nie osiągnęła i nawet nie pokonała zawodniczki z czołoweoj 100? Voegele zwykle w tym okresie i w Linzu notowała przyzwoite wyniki i jej gra wyglądała o niebo lepiej. Chyba wystarczy popatrzeć na mecze kwalifikacyjne, bo Smitkova, Vekic, i przede wszystkim dobrze dysponowana ostatnio Ostapenko zostały pokonane przez Szwajcarkę, a to nie są anonimowe nazwiska, a zawodniczki, które zaliczały ostatnio nawet finały w randze International. Ja rozumiem, że Paszek gra u siebie, ale co z tego jak głównie grała ostatnio ITF i to w dodatku bez żadnych sukcesów i nawet będąc w lepszej formie w poprzednich latach nigdy nic nie osiągnęła w tym turnieju. Voegele ma silne uderzenie, potrafi utrzymać piłkę w korcie, do tego dochodzi solidny i mocny serwis, moim zdaniem Paszek nie ma co jutro szukać w tym starciu i szykuje się szybkie 2:0, polecam zagrać, bo kursy polecą.

Otrzymane punkty reputacji: +41
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Ng M./Ki Yan-T. - Chang K-C./Kato M. 1 @ 13 U.nibet zwrot
Od razu zaznaczam na wstępie, że ten typ jest do gry po najniższych stawkach i w stylu &#39;&#39;może akurat się uda&#39;&#39;. Skąd taki pomysł? Oglądałem Chang w mecz z Komardiną i przy stanie bodajże 5-2* wzięła medical time-out. Fizjoterapeutka próbowała zdziałać coś z plecami. Nie wiem co dokładnie, bo kamera nie była mobilna. Wyglądało to dość poważnie, bo Chinka w ogóle się nie ruszała i serwowała od dołu. Niektórzy twierdzą nawet, że sprzedała mecz, bo nie skreczowała. ???? Nie wiem ile w tym prawdy, ale jeśli faktycznie kontuzja jest tak poważna to pomagać zbytnio nie będzie. O ile oczywiście wyjdzie na kort. W deblu widziałem już chyba wszystko i nawet po kreczu czy kontuzji chłop/kobita wychodzi na kort i gra. Przeważnie taki mecz oddaje, co ostatnio pokazał Paire, ale hajs się zawsze będzie zgadzał. Nie będę tu czarować i ściemniał o rywalkach Chinek. Ng M. to miejscowa tenisistka i dostała WC razem z koleżanką. Kurs z kosmosu, bo różnica poziomów jest właśnie taka. Bet365 miał @ 12, ale już spadło do 8 i taki powinien być normalny kurs, a nie @ 13 w U.nibet. Za &#39;&#39;końcówkę z konta&#39;&#39; można spróbować, gdyby argumenty sportowe nie miały racji bytu w tym meczu.

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Bukmacherzy dzisiaj naprawdę nas rozpieszczają i dużo jest tzw &quot;pewniaków&quot; jak to się skończy to zobaczymy.
Pierwszy bet na dziś Stosur vs Ozaki 2 +1.5 @ 3.5 pinnacle ⛔ Mecz dno co chwila piłka za kortem.
Stosur lubi stracić seta, a Azjatki są wyjątkowo waleczne co zawsze podkreślam pod każdym względem. Oczywiście nie ma co tu się łudzić, że ozaki dorównuje dla stosur poziomem bo nic z tych rzeczy nie ma miejsca i nie będzie miało. Po prostu mam dziwne przeczucie, że uda jej się tutaj urwać tego seta.

Kozlova vs Cornet 2 @ 2.0 pinnacle ✅
A tu to już szok i niedowierzanie. No przepraszam bardzo Kozlova faworytką w meczu z Cornet. Ja rozumiem słaby sezon i nie idzie jej teraz 3 pojedynki z rzędu przegrane, ale mimo wszystko między tymi paniami jest przepaść poziomowa. Cornet jest zacznie bardziej wszechstronną tenisistką i powinna przejechać kozlovą nawet 2:0. Liczę na jej dzisiejsze przełamanie

Otrzymane punkty reputacji: +5
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Schiavone F. - Kerber A. 1 (+1,5 seta) @ 3,38 Pinnacle ✅ 7-6 2-6 3-6
Schiavone F. - Kerber A. 1 @ 7,59 Pinnacle ⛔
Aż żal nie spróbować grania przeciwko murowanym faworytkom. Dzisiaj poleciała już Pennetta, Pliskova też raczej nie myśli o zostawaniu dłużej w Azji i spakuje się po meczu z Kucovą. Kerber jest kolejną kandydatką do wylotu. Taki obrót sprawy przewiduje głównie z racji zbliżającego turnieju WTA Finals w Singapurze. Wcześniej odbędzie się jeszcze Kremlin Cup w Moskwie, turniej rangi Premier. Naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić, aby Niemka przy pewnym udziale w Singapurze miała nie zatankować w którymś z tych dwóch turniejów. Sezon długi, po beznadziejnym początku sezonu opamiętała się i na spokojnie skończy w top10, a kto wie czy nie przesunie się wyżej niż 9 miejsce. Turniej w Hong Kongu to tylko marna 250, a w Azji pograła całkiem sporo. Schiavone ostatnimi czasy forma kiepska. Dobry mecz Jankovic i nawet urwany set to jedyny plus jej meczy po US Open. Rok temu w tym turnieju doszła do 1/2 finału. Po ewentualnym ograniu Kerber otwiera się drabinka i o powtórzenie takiego rezultatu grałaby zapewne z Garcią. Franka wyleciała poza 100 i to chyba ostatni moment, aby jeszcze coś wyciągnąć z tego sezonu. Ograła Kerber na początku sezonu w Antwerpii, ale Niemka była wtedy w beznadziejnej formie. Włoszka ma dość niewygodny styl gry. Dużo gra ciętym slajsem, sporo gra jednoręcznym backhandem, piłki raczej gra na wyrzucenie rywalki z kortu, bo siły w łapie jakoś nie posiada. W obliczu końcówki sezonu moim zdaniem nie ma co grać takich śmiesznych kursów i trzeba upatrywać niespodzianek, bo zawodniczki mają ciekawsze turnieje, aniżeli takie jak w Hong Kongu.

Otrzymane punkty reputacji: +12
dx2 290,7K

dx2

Użytkownik
Barthel-Bertens 2 @2.85
Turniej nieduzy, wiele zawodniczek wraca z azjatyckiego tournee i nic tu nie jest pewne. Mona Barthel zagrała bardzo dobry mecz z Agnieszka Radwanska w Pekinie, ale niekoniecznie musi tu grac o przyslowiowe zycie. Kiki Bertens ten sezon duzo slabszy od poprzedbniego i tak naprawde tylko na US Open cos pokazała. Tuaja w Linzu przebrnela jednak przez kwalifkacje , a bylo w jej czesci drabinki duzo ciekawych nazwiska, wiec wnioskuje, ze jest calkem niezle. Duzo walki było w meczach kwalifikacyjnych Bertens, ale to wychodzi tylko na dobre pozniej. Holenderka ma argumenty silowe podobnie jak Barthel i moze tez pokaze tutaj troche niezlego tenisa, gdyz ona juz 3 mecze zagrala i tutaj mobiloizacji nie zabraknie, wiec przy takim kursie po prostu probuje.

Nie wyrazam zgody na ingeowanie innych osob w tresc zamieszczonych osob. Jezeli nie naruszaja regulaminu forum lub dóbr innych osob. Nie przypominam sobie abym cokolwiek w moim oswiadczeniu zmienial. Juz to chyba przerabialismy.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Barthel -3,5g @1,80 Betsson ⛔
Mona Barthel nie może zaliczyć tego sezonu do udanych, ale trzeba podkreślić że, na chwilę obecną gra coraz lepiej a tendencje zwyżkową można zaobserwować od połowy lipca.
Bastad na pewno dał jej zastrzyk pewności siebie, Barthel nagrała 16 zwycięstw od połowy lipca do teraz.
Dla porównania, miała tylko 6 we wszystkich pozostałych turniejach łącznie!!.
To na pewno oznacza, że ​​niemiecka tenisistka gra dużo lepiej.
Co do trasy azjatyckiej, udała się do Azji z mieszanymi uczuciami.
Mona grała trzy turnieje, z QFS w Seulu nie powinna byc zadowolona po przegranym starciu ze Schmiedova.
Ale przegrała również z TIG (której nie ma w Top 100) w Wuhan.
W Pekinie, Mona wygrała swój pierwszy mecz rundy i zrobiła małą sensację wygrywając pierwszego seta z Radwańska.
Jednak Radwańska była po prostu zbyt dużym wyzwaniem dla Niemieckiej tenisistki, mimo potężnych zagrań z jej strony.
Mona sprawiła jej wiele kłopotów.
Gra agresywny tenis, chociaż nie zawsze się to opłaca bo jeśli jej rywalka ogarnia db. grę obronną to jej nie ma, i raczej trudno myśleć o jej wygranej.
Na plus dla niej na pewno jest to jak gra w pomieszczeniach.
Bertens przyszła do Linz po wielkim US Open.
Dotarła do turnieju głównego, wygrała pierwszy mecz rundy, a następnie uznała wyższość Sereny w jednym secie grając Tiebreak.
To jednak nie dało jej kopa i potem grała już padake, zagrała 3 porażki z rzędu i nic nie wskazywało na to że, do Linz przyjdzie w dobrej dyspozycji.
Ale Bertens wygrała trzy rundy kwalifikacyjne, chociaż nie wszystko poszło gładko.
Zagrała trzy sety w dwóch meczach i potrzebny był jeden tie-break.
Bertens był we wszystkich tych spotkaniach faworytką.
Warto wspomnieć że, wycofała się z gry podwójnej w Pekinie z powodu jakiejś kontuzji nadgarstka.
Jest to zawodniczka typowa na ITFy, dużą cześć sezonu pograła na innych nawierzchniach.
Jeśli chodzi o sezon WTA, grało cienko.
H2H to 6:2 na korzyść Barthel, w tym 4 ostatnie pojedynki.
Młodsza zawodniczka raczej nie może nam nic zaoferować, dziś co mogło by skutkować jej zwycięstwem.
Nie tutaj, nie na tej nawierzchni, i nie w hali.
Z pewnością, będzie się rozwijać, jest jeszcze dość młoda ale na razie brakuję jej pewnych cech dzięki którym mogła by wygrywać z takimi zawodniczkami jak Mona, która jak tylko chce to porozrzuca ją swoimi piekielnie mocnymi zagraniami po korcie.
Tyle w temacie.....
e. Pamiętajcie o rozliczaniu typów/// Tarki16

merida1879 1,2K

merida1879

Użytkownik
Koukalova K. - Allertova D. - 2 k. 1.69 ✅
Młoda Denis jeszcze się nigdy spotkała ze swoją doświadczoną krajanką w żadnym turnieju. Bardziej doświadczona Czeszka ostatnio niema wysokich lotów krótko mówiąc jest bez formy, a przynajmniej daleko jej do takich dni jak grała z najlepszymi &quot;strzelbami&quot; jak równa z równą. Dletego uważam, ze młoda Czeszka śmiało poradzi sobie ze starszą koleżanką.
I to ma być argumentacja?? Do poprawy analiza + brak buka/// Tarki16

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Riske A. - Babos T. 1 @ 2,29 Pinnacle ⛔
Riske dogiem w meczu z Babos, więc trzeba próbować. Ja rozumiem, że Amerykanka miała serie 7 porażek z rzędu i sezon kompletnie nieudany, ale bez przesady. Babos w porównaniu z nią może się pochwalić co najwyżej finałem w Marrakeszu i to na nawierzchni...ziemnej. Obie panie bez formy ostatnim czasie. Timea rozwaliła 6-0 6-1 Kudryavtsevą, co fajnie wygląda, ale spoglądałem na ten mecz i Rosjanka zostawiła mózg w szatni. Dla mnie jest to zawodniczka z półki kompletnie bezmózgich tenisistek i tym meczem tylko to potwierdziła, gdyż wyrzucała wszystko jak leci. Węgierka nie zagrała jakiegoś świetnego spotkania. Alison rok temu turniej w Tianjin wygrała, ale wątpię, aby teraz zbliżyła się do tego sukcesu. Raczej musi walczyć, aby nie wypaść na koniec sezonu z pierwszej 100. Jakie argumenty czysto tenisowe? Riske gra prosty tenis, który opiera się na graniu większości piłek po cross&#39;e, szybkich wymianach, sporo ostatnimi czasy lata do siatki za sprawą Sheeperes, która jej to zaszczepiła. Babos to głównie serwis i ładowanie z forehandu oraz dobra gra pod siatką wyniesiona z dobrych występów deblowych. Wygrana z Kudryavtsevą nie robi na mnie wrażenia i nie spodziewałbym się, że Babos będzie faworytką tego meczu. Nie sądzę, aby Riske miała się położyć na korcie i zdecydowanie nie stoi na straconej pozycji.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Mitu +1.5seta 1.83 Pinnacle⛔

Nie będę nazywał tego pewniakiem, bo zaraz wiele osób zarzuci mi, że w kobiecym tenisie nazywaniem czegoś pewniakiem to kryminał. Po prostu nie można robić w tym przypadku takiej faworytki z Niemki, kursy nie są adekwatne do tego, co dziewczyny zagrały w pierwszej rundzie w Linzu. Byłem pod ogromnym wrażeniem gry Rumunki, oczom nie mogłem uwierzyć, co tam dziewczyna wyprawiała wczoraj na korcie z Safarovą. Oczywiście można powiedzieć, że Czeszka nie grała miesiąc w tenisa, a wszystko spowodowane było lekką kontuzją i chorobą zawodniczki, trenowała tylko kilka dni i na pewno zagrała poniżej oczekiwań. Ale żeby Mitu nie pozwoliła zupełnie dojść do słowa Safarovej - tego się zupełnie nie spodziewałem, bo zawodniczka, która do tej pory preferowała grę na Clayu, tam osiągała najlepsze wyniki, sporo wygranych ITFów, dojście do 4 rundy w Paryżu, le to tylko na mączce, na hardzie mało grywała i bez większych sukcesów. A wczoraj zagrała chyba swój najlepszy mecz w karierze, bardzo mocny i precyzyjny serwis, niekiedy Czeszka była bezradna, bardzo mocne, kończące uderzenia - po prostu grała bez skrupułów, i w kluczowych momentach, kiedy były zagrożenie i tak znana zawodniczka po drugiej stronie, ręka jej nie drżała i widzieliśmy co raz to piękniejsze uderzenia. Oczywiście mecz meczowi nie równy, i jedna jaskółka wiosny nie czyni. Friedsam to rok temu była mało znana zawodniczka, która zabłysnęła właśnie w Linzu, gdzie przedzierała się przez kwale, pokonała Cibulkovą i przegrała dopiero w 1/2 finału z Pliskovą, późniejszą zwyciężczynią. Niemka też bez większych sukcesów w tym roku, w rankingu trzyma się na początku pierwszej setki, nie jest to zawodniczka, która gra agresywnie, ale bardziej skupia się na trzymaniu piłki w korcie i grę pod końcową linie. Po wynikach widać, że lubi grę halową, więc na pewno będzie chciała pokazać się z najlepszej strony i spróbować powtórzyć wynik sprzed roku, wcześniej wydawało się to niemal niemożliwe, ale po odpadnięciu Czeszki wszystko stoi otworem. Niemniej jednak nie jest to zawodniczka nie do pokonania, zwłaszcza jak Mitu zaprezentuje wczorajszą formę, to Friedsam może być w ogromnych tarapatach. Kursy mocno zaniżone, w dotychczasowych starciach trzy razy wygrywała Rumunka po bardzo zaciętych spotkaniach i to na nawierzchni twardej. Myślę, że dzisiaj również zobaczymy zacięte starcie, set dla Mitu w moim odczuciu wydaje być się niemal pewny - zagraj tylko dziewczyno połowę tego, co wczoraj zaprezentowałaś. Win po kursie 3.00 też warto popróbować.

tikanes 246

tikanes

Użytkownik
Mitu +1.5seta 1.83 Pinnacle

Nie będę nazywał tego pewniakiem, bo zaraz wiele osób zarzuci mi, że w kobiecym tenisie nazywaniem czegoś pewniakiem to kryminał. Po prostu nie można robić w tym przypadku takiej faworytki z Niemki, kursy nie są adekwatne do tego, co dziewczyny zagrały w pierwszej rundzie w Linzu. Byłem pod ogromnym wrażeniem gry Rumunki, oczom nie mogłem uwierzyć, co tam dziewczyna wyprawiała wczoraj na korcie z Safarovą. Oczywiście można powiedzieć, że Czeszka nie grała miesiąc w tenisa, a wszystko spowodowane było lekką kontuzją i chorobą zawodniczki, trenowała tylko kilka dni i na pewno zagrała poniżej oczekiwań. Ale żeby Mitu nie pozwoliła zupełnie dojść do słowa Safarovej - tego się zupełnie nie spodziewałem, bo zawodniczka, która do tej pory preferowała grę na Clayu, tam osiągała najlepsze wyniki, sporo wygranych ITFów, dojście do 4 rundy w Paryżu, le to tylko na mączce, na hardzie mało grywała i bez większych sukcesów. A wczoraj zagrała chyba swój najlepszy mecz w karierze, bardzo mocny i precyzyjny serwis, niekiedy Czeszka była bezradna, bardzo mocne, kończące uderzenia - po prostu grała bez skrupułów, i w kluczowych momentach, kiedy były zagrożenie i tak znana zawodniczka po drugiej stronie, ręka jej nie drżała i widzieliśmy co raz to piękniejsze uderzenia. Oczywiście mecz meczowi nie równy, i jedna jaskółka wiosny nie czyni. Friedsam to rok temu była mało znana zawodniczka, która zabłysnęła właśnie w Linzu, gdzie przedzierała się przez kwale, pokonała Cibulkovą i przegrała dopiero w 1/2 finału z Pliskovą, późniejszą zwyciężczynią. Niemka też bez większych sukcesów w tym roku, w rankingu trzyma się na początku pierwszej setki, nie jest to zawodniczka, która gra agresywnie, ale bardziej skupia się na trzymaniu piłki w korcie i grę pod końcową linie. Po wynikach widać, że lubi grę halową, więc na pewno będzie chciała pokazać się z najlepszej strony i spróbować powtórzyć wynik sprzed roku, wcześniej wydawało się to niemal niemożliwe, ale po odpadnięciu Czeszki wszystko stoi otworem. Niemniej jednak nie jest to zawodniczka nie do pokonania, zwłaszcza jak Mitu zaprezentuje wczorajszą formę, to Friedsam może być w ogromnych tarapatach. Kursy mocno zaniżone, w dotychczasowych starciach trzy razy wygrywała Rumunka po bardzo zaciętych spotkaniach i to na nawierzchni twardej. Myślę, że dzisiaj również zobaczymy zacięte starcie, set dla Mitu w moim odczuciu wydaje być się niemal pewny - zagraj tylko dziewczyno połowę tego, co wczoraj zaprezentowałaś. Win po kursie 3.00 też warto popróbować.
Większość się zgadza, ale za bardzo się ekscytujesz grą Mitu. Safarova przed Linzem już miała wykupiony bilet do Moskwy i wiadomym było, że zagra sobie treningowo po infekcji, co przecież było widać na korcie. Safarova czasami pobiegała, ale ogólnie to wiele piłek odpuszczała - oglądałem cały mecz - tam nie było woli walki po stronie Czeszki. Widać, że chciała zobaczyć jak wygląda kondycyjnie, przypomnieć sobie tenis, poodbijać sobie dla zabawy i spadać do Moskwy. Mitu ma duże szanse z Niemką - nie neguje tego w żaden sposób, ale wczorajszy mecz Safarovej jak większość spotkań czołowych tenisistek to były okazje do zarobienia z wiadomych przyczyn.

canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Gasparyan vs Giorgi Over 20,5g @1,79 Unibet ✅
Gasparyan wraca z Taskent po odpadnięciu w 1/8 finału, ona każde spotkanie traktuję bardzo poważnie. Chce wystąpić w igrzyskach olimpijskich w tej konkurencji, i chce się stać jednym z filarów w Fed Cup.
Jej potencjał jest dość oczywisty i udowodniła, to po raz kolejny.
Jej rekord to 17-2 ( indoor ) w turniejach ITF w tym sezonie, myślę że, to nie jest przypadkiem.
Była również bardzo skuteczna w halowych turniejach ITF i nagrała 25 zwycięstw w poprzednim sezonie.
Rosjanka miała przyzwoitą przeciwniczkę jaką jest Witthoeft.
Gasparyan miał lepszy rozpoczęcia meczu i obielą prowadzenie nawet 5-1, ostatecznie 1 set zakończył się wynikiem 6-3.
Niemiecka tenisistka była lepsza w drugim secie a to przez jej fenomenalny serwis. Straciła tylko trzy gemy. Ostatecznie w decydującym secie. Niemiecka tenisistka obiela prowadzenie 2-0, a następnie Rosjanka powróciła wygrywając cztery gemy z rzędu.
Znalazła odpowiednie tempo w spotkaniu. I ogarnęła ją 6-3.
- Myślę, że grałam bardzo dobrze.
Zwłaszcza że, to było trudne spotkanie, więc musiałam podnieść swój poziom w pewnych momentach.
Jestem szczególnie zadowolona z mojego forehandu.
Mogłam lepiej serwować ale to można poprawić w następnym meczu - powiedziała Gasparyan po meczu.
Giorgi łatwo ogarnęła w dwóch setach Georges, która jest zawsze groźna, zagrała dobre spotkanie i widać że, zależy jej tutaj aby dojść jak najdalej.
Nie ma co się dziwić bardzo lubi ten turniej w zeszłym sezonie doszła tutaj do finału.
Pokazała że, serwis jej siedzi i nie dała się złamać ani razu.
Młoda Rosjanka z pewnością zagra tutaj bez kompleksów, dobrze gra przy siatce co jest konieczne aby odnosić dobre wyniki w tych warunkach.
Dużo w tym pojedynku bd. zależało od lepszej w rankingu Włoszki, jednak myślę że, obie pokryją taką linie.
Mitu vs Friedsam over 20,5g @1,80 Unibet ✅
Mitu będzie tutaj mocno pewna siebie po tym co pokazała w 1 rundzie.
Można uznać, że pierwszy argument dla proponowanego typu, to to że, zagrała niemal bezbłędnie w poprzedniej rundzie.
A zmierzyła się nie z byle kim a silną Safarovą która jest obecnie w czołówce najlepszych rakiet w żeńskim tenisie.
Mitu prowadzi ze swoją rywalką w bezpośrednich konfrontacjach, 3:0 a w każdym z dotychczasowych spotkań zakończył się w 3 setach ( over pokryty ).
Więc Andreea ma przewagę psychologiczną nad Anną, ale spodziewam się z jej strony chęci zemsty, i przewiduję trudności ze zwycięstwem dla obu pań.
Młoda Mitu z pewnością jest talentem i jej zwycięstwo dziś będzie ogromną niespodzianką, dlatego z pewnością podbudowana ostatnim wynikiem i meczami H2H będzie tutaj nie lada wyzwaniem.
Friedsam pomimo młodego wieku, ma naprawdę ogromny potencjał w agresywnej grze a świadczą o tym jej warunki fizyczne.
Ma całkiem mocny serwis, i umie walić nietuzinkowe bomby po kątach kortu.
Trudno ją złamać.
Gdy serwis będzie jej siedział, to jej dzisiejsza rywalka ma małe szanse na wygraną, ale jak dla mnie taka mała linia powinna z łatwością zostać pokryta przez znające się zawodniczki, które posiadają ogromne umiejętności i każda z nich ma coś ciekawego do zaoferowania.
Może jakieś 3 sety albo tie breaki?
Nie mniej jednak liczę że, ogarną linie.
Wang vs Radwanska Under 17,5g @1,92 Unibet ✅
Tutaj mam jeszcze taką perełkę, na rano...
Czy Wang zdoła wygrać 6 lub więcej gemów w tym meczu?
Wątpię.
Była bardzo blisko wygranej całego seta w pojedynku z Wozniacki , ale nie udało się jej...
I pojedynek zakończył się 7-5, 6-0 .
Teraz, taki wynik pokrył by linie, ale ja mam swój pomysł na przebieg tego spotkania.
Wierzę jednak, że Radwańska wymęczy rywalkę dużą ilością piłek po kątach kortu.
Wang jest atakującą zawodniczką, i tak trzeba grac jeśli chce się pokonać Age ...
Qiang nie posiada siły w serwisie ale i w trakcie gry bd. można zobaczyć że, chce grac agresywnie ale bez większej mocy.
Granie z tak inteligentną zawodniczką jak Aga to w przypadku tej zawodniczki pewna przegrana, i nie sądzę aby mogła w którymś secie ugrać 5 g tak jak w przypadku Karoliny ( która 1s. sobie odpuściła ).
Radwańska była bardzo solidną zawodniczką w pierwszej rundzie przegrywając zaledwie 1g.
Wang przegrała 6-3 , 6-2 przeciwko Uli w zeszłym miesiącu, teraz kolej na starszą z sióstr a wygrana powinna być jeszcze bd. przekonująca.

Otrzymane punkty reputacji: +26
canabis 2,5K

canabis

Użytkownik
Barthel vs Krunic Over 21,5g @1,90 Unibet ✅

Krunic wygrała tylko raz w ciągu ostatnich 7 turniejów, dlatego było sporą niepodzianą dotarcie jej tu do turnieju głównego.
Jednak ona okazała się wystarczająco dobra i w sposób przekonujący uporała się w kwalifikacjach.
Jedyny pojedynek w którym ona była spisywana na stratę to ten z Vinci chociaż pokonała już ją wcześniej 2 razy.
Nawet jeśli Vinci złamała ją już w 1 grze, to Krunic zdobyła resztę gemów, i pokazała Vinci że, postawi twarde warunki.
Krunic dobrze grała przy siatce i niewątpliwie jej kombinacyjna gra przyniosła pożądany efekt w decydującym secie Vinci była już zmęczona.
Serbka całkiem nieźle zagrała w Tie beaku.
To był kolejny dobry mecz Krunic, zagrała na wysokim poziomie.
Krunic może być zadowolona z jej ostatnich występów, ale za to Barthel nie może ( jej wyniki nie są nadzwyczajne w ostatnim czasie na + trzeba zaliczyć urwanie seta mocnej Agnieszce ), warto podkreślić że, ostatnie 2 pojedynki to 3 sety.
Niemiecka tenisistka zagrała słabe spotkanie z Berthens ale udało się jej wygrać, ponieważ jej przeciwniczka zagrała jeszcze gorzej.
Barthel z pewnością zagra bd. ofensywnie niż Vinci i jej bomby będą dużym zagrożeniem dla rywalki, gdy serwis bd. jej siadał, Krunic powinna się bać, jednak po ostatnim pojedynku jest wiele do życzenia od jej gry.
Krunic grała już 4 mecze tutaj, z których 4 były świetne.
Ona na pewno pozostawiła lepsze wrażenie do tej pory ...
Nie mniej jednak uważam że, bd. to dość ciekawe starcie i nie sądzę żeby któraś z zawodniczek odstawała na ten moment drugiej, powinniśmy zobaczyć całkiem długie spotkanie z pokryciem linii podaną prze zemnie.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Nara K. - Kerber A. 1 (+1,5 seta) @ 3,75 Pinnacle ⛔
Nara K. - Kerber A. 1 @ 10,49 Pinnacle
⛔
Gram konsekwentnie przeciwko Kerber. Gdyby Schiavone miała z 3-4 lata mniej to prawdopodobnie Włoszkę zobaczylibyśmy w kolejnej rundzie. Przez 1,5 seta gra była pod jej dyktando, ale od stanu 2*-0 w 2 secie przegrała 4 gemy z rzędu. 3 set to pokaz dobrej gry z obu stron, ale widać, że Fransexa kondycyjnie już nie nadążała. Tego problemu nie powinna mieć Japonka. Kurumi jest tenisistką niższą od Schiavone, ale z dość solidnie zbudowanymi udami, sprytna i nieźle poruszająca się po korcie. Oczywistym faktem jest, że z takimi warunkami fizycznymi nie będzie kończyć piłek jak Azarenka czy Sharapova. Swoją grę opiera raczej na cross&#39;owych zagraniach z BH, pójściu do siatki, a nie kończeniu piłek po swoim serwisie. Co do Kerber to wystarczy przejść kilka postów wyżej. W obliczu zbliżającego się turnieju w Moskwie oraz turnieju w Singapurze większość tenisistek szybko zawija się z tych mniejszych turniejów. Niektóre zawodniczki jak Bacsinszky będą walczyć o kończący turniej w Luksemburgu. Angelique w 1 meczu strasznie się męczyła. Dzisiaj rywalka na podobnym poziomie, ale trochę inaczej usposobiona. Podejrzewam, że może być to znowu ciężkie spotkanie.
Pavlyuchenkova A. - Voegele S. (+1,5 seta) 2 @ 2,00 Betsafe ⛔
Pavlyuchenkova A. - Voegele S. 2 @ 3,75 Bet365
⛔
W Linzu trzeba grać na Szwajcarkę niezależnie od tego z kim gra. 2 lata temu półfinał, rok temu ćwierćfinał. Wystarczy przeczytać analizę Tarkiego odnośnie meczu z Paszek, aby wiedzieć o co biega. Stefanie na nawierzchni halowej prezentuje się bardzo solidnie. Sezon kompletnie nieudany, ale potrafi wystrzelić właśnie w sąsiedniej Austrii. Dobrze trzyma piłkę z końcowej linii, w uderzenia wkłada sporo siły, serwis raczej też potrafi jej pomóc. Pavlyuchenkova po początkowo kiepskim starcie odrodziła się w US Series, a potem w Azji. Punktów nazbierała sporo i przed turniejem w swoim kraju jakoś średnio mi się widzi, aby wypruwała sobie flaki. Kremlin Cup wydaje mi się dużo ważniejszym turniejem. Tym bardziej, że rok temu go wygrała, a 2 lata temu doszła do 1/2 finału. Jakoś średnio chce mi się wierzyć, że będzie chciała wygrać turniej w Austrii, a potem lecieć do Moskwy i szybko oddać swój mecz. Trzeba trochę siły jednak zachować. Voegele jest 1 mecz od powtórzenia zeszłorocznego rezultatu i liczę, że sprawi tutaj kolejną niespodziankę.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom