Gasparyan vs Giorgi Over 20,5g @1,79 Unibet
Gasparyan wraca z Taskent po odpadnięciu w 1/8 finału, ona każde spotkanie traktuję bardzo poważnie. Chce wystąpić w igrzyskach olimpijskich w tej konkurencji, i chce się stać jednym z filarów w Fed Cup.
Jej potencjał jest dość oczywisty i udowodniła, to po raz kolejny.
Jej rekord to 17-2 ( indoor ) w turniejach
ITF w tym sezonie, myślę że, to nie jest przypadkiem.
Była również bardzo skuteczna w halowych turniejach
ITF i nagrała 25 zwycięstw w poprzednim sezonie.
Rosjanka miała przyzwoitą przeciwniczkę jaką jest Witthoeft.
Gasparyan miał lepszy rozpoczęcia meczu i obielą prowadzenie nawet 5-1, ostatecznie 1 set zakończył się wynikiem 6-3.
Niemiecka tenisistka była lepsza w drugim secie a to przez jej fenomenalny serwis. Straciła tylko trzy gemy. Ostatecznie w decydującym secie. Niemiecka tenisistka obiela prowadzenie 2-0, a następnie Rosjanka powróciła wygrywając cztery gemy z rzędu.
Znalazła odpowiednie tempo w spotkaniu. I ogarnęła ją 6-3.
- Myślę, że grałam bardzo dobrze.
Zwłaszcza że, to było trudne spotkanie, więc musiałam podnieść swój poziom w pewnych momentach.
Jestem szczególnie zadowolona z mojego forehandu.
Mogłam lepiej serwować ale to można poprawić w następnym meczu - powiedziała Gasparyan po meczu.
Giorgi łatwo ogarnęła w dwóch setach Georges, która jest zawsze groźna, zagrała dobre spotkanie i widać że, zależy jej tutaj aby dojść jak najdalej.
Nie ma co się dziwić bardzo lubi ten turniej w zeszłym sezonie doszła tutaj do finału.
Pokazała że, serwis jej siedzi i nie dała się złamać ani razu.
Młoda Rosjanka z pewnością zagra tutaj bez kompleksów, dobrze gra przy siatce co jest konieczne aby odnosić dobre wyniki w tych warunkach.
Dużo w tym pojedynku bd. zależało od lepszej w rankingu Włoszki, jednak myślę że, obie pokryją taką linie.
Mitu vs Friedsam over 20,5g @1,80 Unibet
Mitu będzie tutaj mocno pewna siebie po tym co pokazała w 1 rundzie.
Można uznać, że pierwszy argument dla proponowanego typu, to to że, zagrała niemal bezbłędnie w poprzedniej rundzie.
A zmierzyła się nie z byle kim a silną Safarovą która jest obecnie w czołówce najlepszych rakiet w żeńskim tenisie.
Mitu prowadzi ze swoją rywalką w bezpośrednich konfrontacjach, 3:0 a w każdym z dotychczasowych spotkań zakończył się w 3 setach ( over pokryty ).
Więc Andreea ma przewagę psychologiczną nad Anną, ale spodziewam się z jej strony chęci zemsty, i przewiduję trudności ze zwycięstwem dla obu pań.
Młoda Mitu z pewnością jest talentem i jej zwycięstwo dziś będzie ogromną niespodzianką, dlatego z pewnością podbudowana ostatnim wynikiem i meczami H2H będzie tutaj nie lada wyzwaniem.
Friedsam pomimo młodego wieku, ma naprawdę ogromny potencjał w agresywnej grze a świadczą o tym jej warunki fizyczne.
Ma całkiem mocny serwis, i umie walić nietuzinkowe bomby po kątach kortu.
Trudno ją złamać.
Gdy serwis będzie jej siedział, to jej dzisiejsza rywalka ma małe szanse na wygraną, ale jak dla mnie taka mała linia powinna z łatwością zostać pokryta przez znające się zawodniczki, które posiadają ogromne umiejętności i każda z nich ma coś ciekawego do zaoferowania.
Może jakieś 3 sety albo tie breaki?
Nie mniej jednak liczę że, ogarną linie.
Wang vs Radwanska Under 17,5g @1,92 Unibet
Tutaj mam jeszcze taką perełkę, na rano...
Czy Wang zdoła wygrać 6 lub więcej gemów w tym meczu?
Wątpię.
Była bardzo blisko wygranej całego seta w pojedynku z Wozniacki , ale nie udało się jej...
I pojedynek zakończył się 7-5, 6-0 .
Teraz, taki wynik pokrył by linie, ale ja mam swój pomysł na przebieg tego spotkania.
Wierzę jednak, że Radwańska wymęczy rywalkę dużą ilością piłek po kątach kortu.
Wang jest atakującą zawodniczką, i tak trzeba grac jeśli chce się pokonać Age ...
Qiang nie posiada siły w serwisie ale i w trakcie gry bd. można zobaczyć że, chce grac agresywnie ale bez większej mocy.
Granie z tak inteligentną zawodniczką jak Aga to w przypadku tej zawodniczki pewna przegrana, i nie sądzę aby mogła w którymś secie ugrać 5 g tak jak w przypadku Karoliny ( która 1s. sobie odpuściła ).
Radwańska była bardzo solidną zawodniczką w pierwszej rundzie przegrywając zaledwie 1g.
Wang przegrała 6-3 , 6-2 przeciwko Uli w zeszłym miesiącu, teraz kolej na starszą z sióstr a wygrana powinna być jeszcze bd. przekonująca.