>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Kaohsiung, St. Petersburg - 30.01- 05.02.2017

Status
Zamknięty.
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP

Miejsce: Kaohsiung, Taiwan
Data rozgrywania: 30.01.2017 - 05.02.2017
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: International
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.taiwanopen.com.tw/en
Lista startowa: http://www.taiwanopen.com.tw/players
Drabinka:
Plan gier: http://www.taiwanopen.com.tw/draws?show=schedule
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/taiwan/wta-kaohsiung/http://www.oddsportal.com/tennis/australia/wta-kaohsiung/

Miejsce: St. Petersburg, Rosja
Data rozgrywania: 30.01.2017 - 05.02.2017
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: Premier
Pula Nagród: $710,900
Oficjalna strona turnieju: http://wta.formulatx.com/en/
Lista startowa: http://wta.formulatx.com/en/player/
Drabinka:
Plan gier:
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/russia/wta-st-petersburg/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz!

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Mladenovic 2.72 1xbet
Nie wiadomo, czy do tego spotkania w ogóle dojdzie, ale można spróbować zagrać. tak doświadczona staruszka jak Venus Williams potrzebuje minimum 2 tygodni, żeby dojść do siebie po Wielkim Szlemie, gdzie dotarła aż do finału i uległa swojej młodszej o dwa lata siostrze. Po tak udanych zawodach w Melbourne Amerykance zupełnie nie potrzebny jest turniej w Rosji i pewnie go oleje, bo już niebawem Dubaj i Doha, a tam Venus lubi pograć i osiągać dobre wyniki. Nie wiem, czy się nie wycofa, ale póki co żadnej informacji nie ma na ten temat. Venus w hali raczej ostatnimi czasy nie grywała, więc i nawet nie patrząc na zmęczoną rywalkę, Mladenovic jest w stanie powalczyć. Ona w przeciwieństwie do Venus w hali potrafi osiągać dobre wyniki, potrafi rywalizować z najlepszymi. Dzisiaj pierwsze koty za płoty, wyeliminowała zwyciężczynie turnieju w Hobart, Belgijkę Mertens w dwóch setach, pod koniec sezonu francuska pokazała się z dobrej strony w Fed Cup w spotkaniach z Czeszkami. Potrafi grać przy siatce, jest dobrą deblistką i potrafi zagrać ofensywnie. Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Venus, jeśli oczywiście dojdzie do tego spotkania, będzie dawała z siebie wszystko, bo jest zmęczona AO, do tego dochodzi drastyczna zmiana klimatu i zmiana nawierzchni. Trzeba pograć na Mladenovic.
Vinci 2.23 1xbet
Kolejne nie zrozumiałe dla Mnie kursy. Włoszka, może i już u schyłku kariery, na pewno już niczym nowym nie zaskoczy swoje rywalki, ale forma nadal stabilna, która pozwala jej zajmować lokatę w czołowej 30 WTA. Trzeba zwrócić uwagę, że to zwyciężczyni tego turnieju sprzed roku, więc sporo pkt ma do obrony, więc motywacja na pewno spora. Kolejny aspekt przemawiający za Vinci to fakt, że ona w poprzednim sezonie miała bardzo dobry początek sezonu, później zdecydowanie spuściła z tonu, a więc w Petersburgu, Dubaju i Doha powinniśmy zobaczyć dobre rezultaty u doświadczonej Włoszki. Dzisiaj miała sporo problemów z Babos, która miewała dobre momenty w meczu, gdzie wszystkie piłki lądowały w korcie i nawet dobra gra w defensywie Roberty nie wystarczała, ale doświadczenie wygrało. Ale podobnie było rok temu, gdzie mecz z Węgierką na początku turnieju był dla niej najtrudniejszy, po czym sięgnęła później po zwycięstwo w całych zawodach. Nie wiem, czemu Niemka jest tutaj faworytką, od kilku lat próbuje wrócić na szczyt, ale czegoś brakuje w jej grze. Niby tutaj wygrała kwale, i bez problemu ograła Begu, ale Rumunka ostatnio zdecydowanie pod formą i przegrywa wszystko, a i w kwalach rywalki z drugiej półki. Petkovic będzie musiała zagrać ofensywny tenis, bo jeśli będzie się wdawała w długie wymiany z Vinci to raczej jest skazana od razu na porażkę, bo Włoszka potrafi kapitalnie zagrać techniczny tenis i tym spokojnie może ograć NiemKę. Vinci zazwyczaj przegrywa z zawodniczkami prezentujące ofensywny tenis i kiedy ma zły dzień i brakuje jej motywacji, a na to w Rosji się nie zanosi.

Otrzymane punkty reputacji: +46
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Na jutro jeszcze jeden typ na niespodziankę.
Konjuh +1.5 seta 1.76 Pinnacle
Konjuh 3.24 1xbet

Gram na niespodziankę w jutrzejszym dniu. Kursy na seta jeszcze się nie pojawiły, bo będzie to mój główny typ, a wygraną Chorwatki zagram za mniejszą stawkę. Czemu właśnie w kierunku młodziutkiej zawodniczki? W głównej mierze z powodu formy Halep, która na początku sezonu spisuje się wręcz fatalnie - jak na zawodniczkę z samego topu. Turniej w Shenzen bardzo słaby, AO katastrofa, widziałem jej spotkanie z Rogers, po prostu dramat, gładka wygrana niżej notowanej Amerykanki, po prostu oddany mecz przez Rumunkę. Nie wiem jak potraktuje ten turniej w Petersburgu, myślę, że będzie szukała formy przed Dubajem, gdzie już wygrywała, bodajże 2 lata temu, bo tam lepsze pieniądze do zgarnięcia. Forma to jedna wielka niewiadoma, ale dużej poprawy u Halep raczej się nie spodziewam, więc Konjuh ma tu naprawdę duże szanse na wygraną, a tym bardziej może wykorzystać słabą dyspozycje rywalki i ugrać tego seta, bo Rumunka często odpuszcza seta. Konjuh to wielka nadzieja chorwackiego tenisa, mimo 19 lat jest już 39 w rankingu, bardzo dobry początek sezonu, finał w Auckland, gdzie przegrała z Davis, 2 runda AO i porażka po wyrównanym spotkaniu z Gavrilovą. Cieszy na pewno dobra dyspozycja Anki i fakt, iż na hardzie zaczyna osiągać dobre wyniki. Pamiętam jej dwa spotkania z Radwańską, która o włos wygrała podczas Wimbledonu, ostatni set 9:7, po czym Chorwatka zrewanżowała się w Nowym Yorku i nie dała szans Polce prezentując bardzo dobry poziom gry. Poczuła już smak rywalizacji z czołowymi zawodniczkami, więc raczej presji u młodej zawodniczki nie powinniśmy zobaczyć, zwłaszcza w początkowej fazie turnieju. Dzisiaj ciężka przeprawa z Niculescu, ale ten żałosny tenis Rumunki potrafi sprawić kłopoty wielu zawodniczkom, więc o formę jestem spokojny. Jutro na pewno duża szansa na walkę ze słabo dysponowaną na początku sezonu Halep - wygrana Konjuh nie będzie dla mnie niespodzianką.

A 531

albuquerque

Użytkownik
Mladenovic 2.72 1xbet
Nie wiadomo, czy do tego spotkania w ogóle dojdzie, ale można spróbować zagrać. tak doświadczona staruszka jak Venus Williams potrzebuje minimum 2 tygodni, żeby dojść do siebie po Wielkim Szlemie, gdzie dotarła aż do finału i uległa swojej młodszej o dwa lata siostrze. Po tak udanych zawodach w Melbourne Amerykance zupełnie nie potrzebny jest turniej w Rosji i pewnie go oleje, bo już niebawem Dubaj i Doha, a tam Venus lubi pograć i osiągać dobre wyniki. Nie wiem, czy się nie wycofa, ale póki co żadnej informacji nie ma na ten temat. Venus w hali raczej ostatnimi czasy nie grywała, więc i nawet nie patrząc na zmęczoną rywalkę, Mladenovic jest w stanie powalczyć. Ona w przeciwieństwie do Venus w hali potrafi osiągać dobre wyniki, potrafi rywalizować z najlepszymi. Dzisiaj pierwsze koty za płoty, wyeliminowała zwyciężczynie turnieju w Hobart, Belgijkę Mertens w dwóch setach, pod koniec sezonu francuska pokazała się z dobrej strony w Fed Cup w spotkaniach z Czeszkami. Potrafi grać przy siatce, jest dobrą deblistką i potrafi zagrać ofensywnie. Jakoś nie chcę mi się wierzyć, że Venus, jeśli oczywiście dojdzie do tego spotkania, będzie dawała z siebie wszystko, bo jest zmęczona AO, do tego dochodzi drastyczna zmiana klimatu i zmiana nawierzchni. Trzeba pograć na Mladenovic.
Przecież Venus planuje wystąpić dopiero na Indian Wells - http://live-tennis.eu/en/wta-schedule
Zagra tam (Dubai, Doha) tylko wtedy jeżeli będzie się ubiegała o dziką kartę, a jeszcze musi ją dostać.

P 441

polish.hammer

Użytkownik
Godz: 16:35
WTA Petersburg
Daria Gavrilova - Svetlana Kuznetsova
Typ: Daria Gavrilova +4.00 (AH)
Kurs: 1.91
Pinnacle
10j

Turniej w Petersburgu w Rosji z dziwnymi &quot;podtekstami&quot; w tle. Tam jak zwykle suma stawek na zakłady w trakcie turnieju przewyższa o milion albo i więcej pulę nagród tego &quot;turnieju&quot; WTA. Ostatnie spotkanie obu Pań pamiętam bardzo dobrze. Końcówka 2016 roku turniej w Moskwie - Finał. I ten finałowy mecz musiała wygrać Kuza, aby uzyskać awans do kończącego sezon Turnieju Mistrzyń. Gavrilova w tam tym pojedynku miała dużą ochotę i możliwości na wygranie owego finału/turnieju. Jednak musiała się podłożyć rodaczce co uczyniła z pełną premedytacją i Sveta otrzymała upragniony awans. Kuza w meczu poprzedzającym finał mierzyła się ze Svitolina. Ukrainka informowała media itp iż grożono jej jeżeli nie pozwoli wygrać meczu Rosjance. I co dziś może zrobić Svetlana, ma wielki dług wobec rodaczki. Uważam że Sveta nie traktuje tego turnieju poważnie. Ona musi bardzo inteligentnie zarządzać siłami, swoim organizmem i nie tracić energii na &quot;nieistotne&quot; pojedynki, jak dzisiejsza konfrontacja. Gavrilova ponadto może ten pojedynek wygrać w czystej walce. Jest to taka słabsza wersja Simony Halep. Niesamowicie biega, bardzo mocno i dynamicznie uderza mimo słabych warunków fizycznych. Jest zawsze agresywna i gra do przodu. Zagrała bardzo dobrze na AO i jest w dobrej formie. Kuznetsova może mieć dziś ogromny problem ze złapaniem rytmu i mecz może jej szybko uciec. Warto grać na WiN Gavrilovej @ 3.00, ja jednak decyduję się na bardzo bezpieczny handicap @ 1.90, a ten turniej traktuje z dużym przymrużeniem oka.

_black_horse_ 6,7K

_black_horse_

Użytkownik
jak myslicie warto dzisiaj stawiac na Mladenovic?Venus chyba nie bedzie sie napinac po finale w Melbourne
2.48 warte gry?

Otrzymane punkty reputacji: +1
grzena 0

grzena

Użytkownik
jak myslicie warto dzisiaj stawiac na Mladenovic?Venus chyba nie bedzie sie napinac po finale w Melbourne

2.48 warte gry?
bez napinania czasem jest lepiej takze biorac ostatnia forme stawiam na Venus

P 441

polish.hammer

Użytkownik
Godz: 16:35
WTA - St. Petersburg
Dominika Cibulkova - Donna Vekic

Typ: Donna Vekic +5.50 (AH)
Kurs: 1.71
Pinnacle
10j

Typ: Zwycięstwo Donna Vekic
Kurs: 3.92
Pinnacle
3j

Donna Vekic po całkowitym odpuszczeniu końcówki poprzedniego sezonu w tym roku gra już na 100% i widać tą ciężką pracę na korcie, jak i zasłużone efekty. Ona ma świetne warunki fizyczne i talent. Brakuje jej jedynie mocnego ogrania i zapewne paru kilogramów. W poprzednim sezonie po US Open skupiła się głównie na towarzyszeniu Wawrince (jej partner). Teraz, co można szybko dostrzec priorytetem jest tenis. Dobre gry przed AO, a w trakcie Grand Slam dobry pojedynek z Woźniacki. Jest w rytmie i świetnie się czuje na tym turnieju. Widać dużo dynamiki i pewności siebie. Mocno grany serwis jak i potężne strzały z końcowej lini robią wrażenie. Na returnie prezentuje maksymalne skupienie i wywiera ciągłą presję na rywalce. Dominika Cibulkova odstaje warunkami fizycznymi, jest niższa i posiada krótsze rękawy. Nie jest już tak pewna słowacka tenisistka, jak w końcówce poprzedniego sezonu. Widać brak rytmu i swobody w grze. Dziś Cibulkova nie ma prawa dominować, a starcie zapowiada się na bardzo zacięte, bądź efektowne zwycięstwo Donny Vekic. Dominika bez swego rytmu jest za pasywna i popełnia za dużo seriami błędów. Jej styl to duze ryzyko, grane z pełną świadomością, jednak to nie może się dziś udać.

Vekic 2:6 2:6 ⛔

Takiego poziomu intelektualnego u Vekic się nie spodziewałem. Każdą piłkę w meczu zagrała źle. Nawet nie spróbowała zamykać uderzeń, tylko wszystko grała pod górę. Cibulkova cały czas dobiegała do każdej piłki i grała płasko, a Vekic bez względu co dostała to wszystko pod górę, jak na rozgrzewce, nawet nie próbowała grać winera mimo tego że biegała na 100% to coś ją blokowało. Siatka za wysoka pewnie była... Troche ona niedojebana i nie zapowiada się na szybkie zmiany, bo jak można w każdej wymianie nie spróbować przejąć inicjatywy, nawet nie potrafiła zaryzykować atakując płasko. Pół metra niższa Dominika nie miała z tym problemu. Vekic gra płasko i zamyka poprawnie uderzenia, lecz dzis... Cdn.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Mladenovic K. - Vinci R. Over 21.5 1.96 1xbet
Tak jak się spodziewałem, Venus odpuściła dzisiejsze spotkanie z Kiki, kompletnie nie potrafiła odnaleźć się na korcie, tak jak pisałem na początku tygodnia, ona potrzebuje zdecydowanie więcej czasu na regeneracje i do tego dochodzi zmiana klimatu i efekt był widoczny na korcie. Mladenovic ewidentnie złapała formę na początku sezonu, widać, że turniej halowy jej służy i wyniki to odzwierciedlają, bardzo pozytywnie mnie dzisiaj zaskoczyła, bardzo dobry i precyzyjny serwis i byłem pełen podziwu co do jej ofensywnej gry i mocnych returnów. Oczywiście w dużym stopniu pomagała dzisiaj rywalka, ale tak grającej Mladenovic dawno nie widziałem. Jesli chodzi o Vinci, to oczywiście tak jak mówiłem, buki pomylili się z wystawieniem kursów na jej spotkanie z Petkovic, które dosyć gładko wygrała, a nie wspomnę jeszcze, że powinna zakończyć jeszcze szybciej, bo miała masę niewykorzystanych BP. Włoszka czuje się tutaj jak ryba w wodzie, podobnie jak Mladenovic, rozgrywa bardzo dobry turniej, prezentując przy tym swój optymalny tenis, czyli rewelacyjną grę w defensywie, kontrolując przy tym praktycznie wszystkie długie wymiany. Co wydarzy się jutro, to dokładnie nie wiadomo, ale prognozuję, że zobaczymy dosyć długie, wyrównane spotkanie, myślę, że nawet 3 sety. Kiki jest pewna przy swoim serwisie, potrafi posłać sporo asów, ale jeśli dojdzie do dłuższych wymian to raczej skazana jest na porażkę, więc będzie tego unikała, i chciała szybko zakończyć akcje i przy tym pojawią się w końcu głupie błędy, które pokazała przy stanie 5:0 w pierwszym secie, tracąc 3 gemy ze słabo dysponowaną Williams. Minusy u Włoszki, to na pewno dosyć słaby serwis, a na pewno 2 podanie, które Mladenovic skrzętnie będzie wykorzystywała, więc w meczu będą na pewno pojawiały się przełamania, i sety będą wyrównane, więc nawet linia gemowa może zostać pokryta w dwóch wyrównanych setach, ja spodziewam się takiego spotkania, jak w US Open w 2015 roku, kiedy górą była Vinci. Kro wygra? Jak nie wiesz kto, to graj na over, ale kursy w tym przypadku zostały wystawione prawidłowo, i moim zdaniem również leciutką faworytką jest Włoszka, która może pokonać rywalkę swoją perfekcyjną techniką i wyrachowaniem.

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Halep - Vikhlyantseva

Halep DW 2:0 @1.83 Unibet ZWROT

Nowy dzień nowe typy, w miesiąc wszedłem bardzo dobrze bo na 2 dni , dwa typy trafione.
3 runda turnieju w Rosji. Idę w stronę Rumunki. Widziałem jej wczoraj cały mecz z Konjuh w którym wyglądała bardzo dobrze. Jest zawodniczką numer 4 na świecie, a przyjdzie jej się zmierzyć ze 115 na świecie.
Spotkały się do tej pory raz, w styczniu 2015, i to Halep wygrała 2:0, pewnie 6:2, 6:2. Myślę, że tym bardziej po niepowodzeniu Rumunki w AO, punktów i gry jest jej potrzebne jak powietrza. Polecam i pozdrawiam!

Wynik: WALKOWER

gabka92 2,6K

gabka92

Użytkownik
Vesnina - Cibulkova

Cibulkova win 1 set @1.53 Unibet ✅✅✅

Nowy dzień nowe typy, w miesiąc wszedłem bardzo dobrze bo na 2 dni , dwa typy trafione.
3 runda turnieju w Rosji. Idę w stronę Cibulkovej która jest 5 w rankingu. Rosjanka dobre miejsce w rankingu zawdzięcza głównie dobrej grze i dalekiej rundzie w Wimbledonie gdzie gra jej się najlepiej, tam też wygrała właśnie z Cebulą.
Vesnina raczej rzadko ma tak że w jednym turnieju wygrywa trzy mecze po sobie, tutaj już ograła Makarową i i wczoraj Cornet. Oglądałem ten cały mecz z francuzką i obie sporo błędów. Myślę, że Cibulkova przypomina sobie jak wygrała turniej masters i takie mecze musi wygrywać, stawiam na pewne otwarcie przez nią tego meczu i wygranie pierwszej partii. Bo oprócz wimledonu, spotykały się wcześniej dwukrotnie, dwukrotnie na twartej, i Vesnina nie wygrała nawet seta w dwóch spotkaniach przed tym na wimbledońskiej trawie. Polecam i pozdrawiam!

Wynik: 3:6

Otrzymane punkty reputacji: +49
machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Kuca vs Putinseva 2 4.7 winmasters ✅✅ Miło wrócić w dobrym stylu

Kursy jak dla mnie mocno przesadzone. Putinseva z roku na rok progres i nie widze jej tutaj w roli przegranej. Zaraz ktoś sypnie, że kuca przejechała po Darii no, ale Daria ma jakiś syndrom przegrywania z nią. W ogóle ta zawodniczka czasami wychodzi na kort i nie wie co robi, a raz gra jak top10. Bardzo ciężko trafić. Dla mnie Kazaszka imponuje póki co. Trzyma wymiany i ma kończące uderzenie. Tu jak na razie dwa pewne zwycięstwa i może dzis zszokować Matuszke Rasije.

Mój bład czasem sie zdarza wystarczy wiadomość na priv ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
arces1992 580

arces1992

Użytkownik
Kuca vs Putinseva 2 4.7 winmasters
Kursy jak dla mnie mocno przesadzone. Putinseva z roku na rok progres i nie widze jej tutaj w roli przegranej. Do tego mecz z podtekstami ukraina vs rosja. Zaraz ktoś sypnie, że kuca przejechała po Darii no, ale Daria ma jakiś syndrom przegrywania z nią. W ogóle ta zawodniczka czasami wychodzi na kort i nie wie co robi, a raz gra jak top10. Bardzo ciężko trafić. Dla mnie Ukrainka imponuje póki co. Trzyma wymiany i ma kończące uderzenie. Tu jak na razie dwa pewne zwycięstwa i może dzis zszokować Matuszke Rasije.
Ukrainka? Bardzo ciekawe, bo to jest reprezentantka Kazachstanu, z pochodzenia Rosjanka ????
@UP
Mam blokadę na PW niestety :p

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Safarova vs Shuai Peng 2 @ 2.2 winmasters ✅✅

Idę tutaj w stronę niedocenianej Chinki. Od pewnego czasu notuje bardzo dobre rezultaty, a ciagle jest underdogiem. To ta sama zawodniczka co zaszła do półfinału/finału ( nie chce mi sie sprawdzać dość dawno to było) us open i została znoszona z kortu z powodu wysokich temperatur gdzie i tak grała do oporu. Zawodniczka, która nigdy sie nie poddaje i świetnie kontroluje gre z głębi kortu. Jedyny mankament to serwis i czasami motywacja, ale od pewnego czasu z motywacją nie widac u niej problemów tym bardziej, że gra u siebie w kraju, a jak każdy wie Azjaci w każdym sporcie zachowują sie jakby walczyli za swój kraj. Moim zdaniem ogromne value.

Chyba strata czasu pisac cokolwiek bo nikt tu nie zagląda.

Otrzymane punkty reputacji: +10
machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Putinseva vs Cibulkova 1 @ 3.5 winmasters ✅

Ide tutaj w stronę Kazaszki znowu. Dobrze trafiła z formą na ten turniej i póki co imponuje. Myślę, że wczorajsze doswiadczenie doda jej tylko odwagi bo obie łamały sie jak zapałki.Cebula ma trochę inny styl gry i bardzo mocno uderza, ale za to jak ktoś sie długo i dobrze broni to ma problem, a wczoraj w pełni widać było, że Puta potrafi trzymać piłke w korcie i jak to się mówi nie opuszcza sie kury która znosi złote jajka w tym wypadku planuje grać na nią do końca turnieju jak dalej pójdzie.

Dobry turniej

Otrzymane punkty reputacji: +54
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Chan/Chan-Hradecka/Siniakova 2-0
Hradecka/Siniakova+1.5 seta 1.72 betway
⛔
Niby planowy finał, bo spotykają się w nim turniejowe jedynki oraz dwójki. Chanki na początku roku były jednak wyraźnie pod formą, a może nawet dalej są, bo tutaj na razie mierzyły się z takimi parami, które nie były miarodajne w tej kwestii. Pomęczyły się z nonajmowymi rodaczkami w pierwszym meczu, gdzie wygrały 6-4 i po taju. Później w miarę pewnie ograły Linette i Kovinic, gdzie spodziewałem się, że Magda z koleżanką mogą urwać chociażby seta. Co się odwlecze, to nie uciecze i tego seta Chanki przegrały przeciwko nonamowej w WTA Liu oraz Saisai Zhang. Żaden z tych meczów jednak nie może nam powiedzieć, jak naprawdę wygląda forma Tajek. Na początku roku odpadały w większych turniejach od tego już w 1R. Najpierw z takimi tuzami debla jak Ostapenko i Flipkens, następnie z Klepac i Martinez-Sanchez, a w AO przeciwko Liang/Yang. Wszystkie te pary to co najwyżej przeciętny poziom WTA na poziomie tych najniższych turniejów. Jedynie porażka z Andreją i Marią nie była pewnego rodzaju blamażem. Czeszki za to dopiero rozpoczynają wspólną grę. Hlavackova po rozstaniu z Hradecką od razu odżyła dochodząc do finału AO, a wcześniej zdobywając tytuł w Chinach. Lucie na razie tak dobrze się nie wiedzie, ale w parze z młodą, silną Siniakovą także może odzyskać swoją niezłą grę. Tutaj również nie miały do tej pory rywalek na wymagający poziomie, aczkolwiek pewna wygrana w pierwszym meczu z Aoyamą i Ninomiyą mnie przekonuje. Ostatnio prezentowały się lepiej na returnie, niż na serwisie, ale to typowe dla WTA. Przeciwko Chankom powinno być podobnie i utrzymanie swoich serwisów będzie czymś w stylu przełamania u panów. Wiadomo jak Siniakova potrafi grać na serwisie i z końcowej linii, mocne wymiany mogą być jej atutem, a Lucie dorzuci swoje trzy grosze na siatce. Martwiłbym się o ustawienie przy serwisie starszej z Czeszek, gdyż Katerina nie zawsze jeszcze daje radę właśnie w akcjach na sicie. Miewa proste błędy, które musi wyeliminować, jeżeli chce osiągać dobre wyniki w tourze. W finale przed nową para pierwsza okazja na miarodajny sukces i myślę, że nie stoją one tutaj na straconej pozycji. Jak pisałem, Chanki nie musiały jeszcze wrócić do swojej optymalnej formy, więc mecz będzie tutaj bardziej zbliżony do 50/50, niż to się bukom wydaje.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Mladenovic K. – Putintseva Y. 2 @ 2.19 (Marathonbet) | 3/10j ⛔ świetny tenis Mladenović, aczkolwiek przez swoją &quot;głowę&quot; mogła to przegrać.

Zaskakujący skład finału w Saint Petersburgu. Przed turniejem ciężko było wyobrazić sobie, że to właśnie Putincewa i Mladenović zagrają o tytuł. Żadna z nich nigdy nie wygrała turnieju rangi WTA. Kazaszka nie była nigdy nawet w finale.

Obie zawodniczki mają swoje w nogach. Putincewa rozegrała w ćwierćfinale i półfinale długie spotkania z bardzo wymagającymi rywalkami. W żadnym z nich nie była faworytką, jednak potrafiła pokonać wyżej notowane tenisistki.

Jeśli chodzi o Mladenovic to ona nie rozgrywała tak intensywnych spotkań w singlu, jednak walczyła także w deblu. Wraz z Gawriłową dotarły do półfinału. W sumie dziś Francuzka musiała rozgrywać 2 spotkania, także poziom sił powinien być wyrównany.

Widziałem po 2 spotkania obu zawodniczek z tego turnieju. Zdecydowanie bardziej przekonuje mnie postawa Putincewej, która imponuje mi walecznością i solidnością gry. Pokonać Kuzniecową w jej rodzinnym mieście i świetnie dysponowaną Cibulkovą.. To naprawdę robi wrażenie.

Mladenović gra w Petersburgu swoje, czyli bardzo dobry serwis, agresywna gra i jeśli nadarzy się okazja to biegnie do siatki, gdzie czuję się rewelacyjnie. Z tym stylem gry może mieć problem w meczu z Kazaszką, ponieważ Putincewa świetnie czuje się w defensywnie, dobrze mija przy siatce, a sama także potrafi budować groźne akcje.

Nawierzchnia w tym turnieju nie należy do super szybkich. Przekonała się o tym dziś Cibulkova, która uderzała z całą mocą, a mimo to piłki wracały na drugą stronę. Myślę, że podobny problem może mień Mladenović. Putincewa jest tak naładowana energią, że powinna sięgnąć po swój pierwszy tytuł WTA. Myślę, że najtrudniejsze mecze ma już za sobą, a w tym finale może wygrać nawet w 2 setach.

Na koniec jeszcze słowo o bezpośrednich pojedynkach między tymi zawodniczkami. Bilans 2-2. Ostatnie spotkanie rozgrywane było w zeszłym roku w ramach Indian Wells. Kazaszka wygrała w 2 setach.

machiavelli 1,5K

machiavelli

Użytkownik
Putinseva vs mladenovic 1 @ 2.05 winmaster

Tak jak wyżej w każdym z moich postów i u pana nad tym postem co wiecej powiedzieć od początku gram na kazaszke i lece dalej.

Shuai Peng vs Svitilona 1 2.3 @ winmasters ⛔ Dużo sytuacji do przełamania. Słaba głowa w ważnych momentach. Dziwne, że tą ją stres zjadł.

Hoho prezent taki? Dalej Chinka niedoceniana, a svitolina jakoś genialnie nie wygląda ograła dzisiaj minelle która powiedzmy sobie szczerze gra przeciętnie i nie dorównuje poziomem tym paniom. Ja tu nie daje większych szans ukraince. Peng doświadczenie+publiczność. Umiejętności myśle, że dalej ma większe. I czuje, że nie zawiedzie nas poziom finału.

Otrzymane punkty reputacji: +6
marincilic 324

marincilic

Użytkownik
Mladenovic - Putintseva - 2 ⛔
Pinnacle - 2,26

Dołączam się do kolegów powyżej. Kto oglądał ostatnie spotkania widział, że spotkania Kazaszki były na wyższym poziomie. Jakoś nie widzę, żeby Francuzka wyrzymała stabilną grę Julii.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom