>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Guangzhou & Seul, 19-25.09.2011

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
WANLIMA Guangzhou International Women&#39;s Open

Miejsce: Guangzhou (Chiny)
Data: 19.09.2011-24.09.2011
Rozmiar drabinki: S-32 D-16
Nawierzchnia: outdoors hard
Pula nagród: $220,000
Oficjalna strona: http://www.gztennis.com/

Hansol Korea Open

Miejsce: Seul (Korea Płd.)
Data: 19.09.2011-25.09.2011
Rozmiar drabinki: S-32 D-16
Nawierzchnia: outdoors hard
Pula nagród: $220,000
Oficjalna strona: http://www.hansolopen.com/

W 18

wlodas60

Użytkownik
Ayumi Morita- Klara Zakopalowa typ- 2 - 1.83 -bet365

Kursy zrownowazone- niema faworytki u bukmachera
Minimalna faworytka jest Zakopalowa. Mimo podobnych warunkow fizycznych potrafi grac konczace pilki. Ponadto jest zawodniczka starsza z wiekszym doswiadczeniem i broni w Seulu punktow z ub. roku
Porownujac ostatnie mecze tych zawodniczek:
Zakopalowa-wygrana z Pennetta 7:5 6:2 a przegrana z Bartoli i Falconi w 3- setach
[ nie jest to zadna ujma]
Morita- przegrana z A. Bondarenko [ktora jest w bardzo slabej formie] Cetkovska 6:2 6:2 i Robson 7:6 1:0-krecz.
Zawodniczki wczesniej ze soba nie graly co teoretycznie faworyzuje bardziej doswiadczona.
Reasumujac uwazam ze Zakopalowa jest w lepszej formie.

Najlepsza analiza ma sie nijak do trafialnosci.

Otrzymane punkty reputacji: +3
W 18

wlodas60

Użytkownik
Alberta Brianti- Jie Zheng- typ-2-0:2-1.83-bet365

Sledzac wyniki ostatnich meczy Jie Zheng nalezy wnioskowac,ze powrocila do dawnej formy. Branti to sredniej klasy zawodniczka [ bez zadnych atutow]
Obydwie spotkaly sie w Toronto 08- sierpnia wynik meczu 6:2 6:1 dla Jie Zheng
Mysle ze dzisiaj bedzie podobnie.

Najlepsza analiza ma sie nijak do trafialnosci

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
20 września, 04:00
Iveta Benesova - Anastasia Yakimova 1 1,95 [nordicbet] - 5/10j ✅
Bukmacherzy nie mogą zdecydować się w wytypowaniu faworytki tego spotkania, kursy skaczą w obie strony. Dla mnie faworytka tego spotkania jest tylko jedna - Iveta Benesova.
Czeszka ostatnio nie osiąga zbyt dobrych rezultatów, ale trzeba dodać, że trafia we wczesnych fazach turnieju na bardzo dobre zawodniczki. Mimo to na hardzie ma już w tym sezonie na rozkładzie kilka ciekawych zawodniczek. Iveta jest mańkutem, będzie to mieć znaczenie w tym spotkaniu, ponieważ Yakimova ostatnio z leworęczną zawodniczką grała podczas Wimbledonu, mecz przegrała w dwóch setach, a jej rywalką była wtedy Melinda Czink.
Takie a nie inne kursy mogą być spowodowane tym, że ostatnio Anastasia wygrała ITFa w chińskim Ningbo, oczywiście turniej ten miał słabą obsadę i nie robi to na mnie żadnego wrażenia. Często mówi się, że kto wygrywa turniej i gra w kolejnym tygodniu następne zawody - odpada szybko. Co prawda podróż z Chin do Korei nie jest długa, ale 5 spotkań dzień po dniu zawsze ma się w nogach!

G 277

geryx

Użytkownik
✅Rybarikowa -Craybas 1@1,5
Babcia Jili nawet coś wygrywa w tym sezonie. Ale wg mnie z Rybarikową szans specjalnych mieć nie będzie, dziwi mnie spory kurs.

Otrzymane punkty reputacji: +1
van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis, WTA Guangzhou
Spotkanie: Shuai Zhang - Aravane Rezai
Typ: 2
Kurs: 1.76
Buk: Betsson
Data: 20.09.2011 - 07:05
Analiza:

Początkowo kurs na Rezai był nieco wyższy, teraz spadł już do 1.76, więc jak widać większość gra na Francuzkę. Obie spotkały się ze sobą już dwa razy - oba pojedynki miały miejsce na twardych kortach i oba wygrała Aravane, w Auckland w 2008 roku 6:3 6:3 i w marcu tego roku w Indian Wells 7:6 6:0. Ostatnie cztery turnieje w wykonaniu Shuai Zhang są katastrofalne - Toronto pierwsza runda i porażka z Ivanovic (1:6 1:6), Cincinnati pierwsza runda i porażka z Maria Kirilenko (6:7 3:6), US Open pierwsza runda tym razem lepsza odChinki okazała się Cibulkova (3:6 4:6) no i osatnie jej spotkanie w Quebec City z Barborą Zahlavovą Strycovą (4:6 2:6). W żadnym spotkaniu Zhang nie ugrała nawet seta, więc to pokazuje w jakiej obecnie znajduje się dyspozycji. Rezai co prawda też ostatnie dwa turnieje zakończyła na pierwszych rundach - US Open, porażka z Pennettą (1:6 4:6) i Tashkent, porażka z reprezentantką gospodarzy Amanmuradovą (4:6 3:6), ale przed turniejem w Nowym Jorku pokazała się z dobrej strony w Dallas, gdzie doszła do finału, w którym przegrała z Sabine Lisicki, a w półfinale ograła półfinalistkę US Open Angelique Kerber. Mimo wszystko Rezai dużo brakuje do tej formy jaką prezentowała w zeszłym roku, ale i tak to co prezentuje obecnie powinno wystarczyć na jeszcze słabiej od niej grającą rywalkę. Aczkolwiek typ trochę ryzykowny, bo jak wiadomo Aravane gra bardzo płaską mocną piłką i jak tylko będzie miała zły dzień to piłki będą zatrzymywały się na siatce, lecz jestem dobrej myśli, gdyż uważam Francuzkę za dużo lepszą tenisistkę, która w formie czy nie powinna sobie z Chinką poradzić.

kamil081308 155

kamil081308

Użytkownik
21 września, 07:00
Dominika Cibulkova - Yaroslava Shvedova 2 2,80 [bwin] - 2/10j ⛔
Dla Kazaszki obecny sezon jest wyjątkowo nieudany, spadła bardzo nisko w rankingu, bo aż na pozycję numer 220. Przypomnę tylko, że jeszcze w ubiegłym roku była 29 rakietą świata! Shvedova preferuje ofensywną grę, jest wspaniałą deblistką i na szybkim hardzie jest bardzo groźna. W Seulu musiała przebijać się przez kwalifikacje, pokonała tam mało znane rywalki bardzo znacznie. Dwie odjechały na &quot;rowerze&quot;, a jednej z nich udało się ugrać 6 gemów w meczu. W 1 rundzie przyszło jej się zmierzyć z Tanasugarn, doświadczona Tajlandka ugrała w meczu 2 gemy. Dodam, że jeszcze podczas tegorocznego Wimbledonu Tanasugarn wygrała z Kazaszką gładko w 2 setach. Zdecydowanie widać, że Shvedova się wreszcie pozbierała i wraca do formy. Ten turniej może być przełomowy, w 2 rundzie czeka ją trudny sprawdzian formy, zagra z utytułowaną rywalką Dominiką Cibulkovą.
Słowaczka to groźna rywalka, ale ostatnio jest w słabej dyspozycji. Co prawda w pierwszej rundzie ograła Parra-Santonja, ale Hiszpanka najlepiej czuje się na clayu.
Moim zdaniem pojedynek Cibulkovej ze Shvedova będzie zacięty, to będzie mecz walki, w którym zdarzyć się może absolutnie wszystko, dlatego kurs 2,8 na Kazaszkę biorę z pocałowaniem ręki.

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Spotkanie: Mandy Minella - Jarmila Gajdosova
Typ: Mandy Minella +6 gemów*
Kurs: 2.00
Buk: betsson
Data: 21.09.2011 - 08:35
Analiza:

Niebawem rozpoczną się pierwsze spotkania, które są zaplanowane na dzień dzisiejszy w Guangzhou. Ja wybrałem pojedynek Minelli z Gajdosovą. Kusiło mnie żeby dać na zwycięstwo reprezentantki Luksemburga, ale wybrałem bezpieczniejszą opcję, bo kurs również jest zachęcający. Gajdosova ostatnio spisuje się fatalnie jak na miarę swoich możliwości i właśnie w słabej grze Australijki upatruje szanse dla Mandy. Gajdosova przegrywa ostatnio wszędzie gdzie się da (Toronto - pierwsza runda, Cincinnati - pierwsza runda, Dallas - pierwsza runda, US Open - druga runda, ale w pierwszej po męczarniach z Benesovą, a w drugiej kompromitacja z Vanią King, gdzie Jarmila ugrała zaledwie dwa gemy). W tym turnieju Gajdosova bez problemów pokonała reprezentantkę Chin Xinjun Han, ale to nie robi żadnego wrażenia, bo zawodniczką tego pokroju po prostu musiała wygrać. Minella obecnie jest 166 w rankingu, ale ja mam z nią jakieś dobre skojarzenia - już teraz nie będę szukał i przytaczał jakichś dobrych występów. Po prostu jestem pewny, że Mandy zawiesi dość wysoko poprzeczkę swojej rywalce i powalczy w tym meczu jak równa z równą. To przekonanie chyba bierze się z bardzo słabej dyspozycji Australijki.
* przy różnicy 6 gemów zwrot

Otrzymane punkty reputacji: +2
maciek90 306

maciek90

Użytkownik
Magdalena Rybarikova v Aravane Rezai 1 @2.25✅
Bet365
Dzis ok. 11.30 czasu polskiego odbędzie się spotkanie 2 rundy turnieju w Guangzhou pomiędzy rozstawioną z #8 Słowaczką Rybarikovą a Francuzką Rezai. W pierwszej rundzie Słowaczka pokonała 2:1 Amerykanke Craybas, natomiast Rezai dość gładko pokonała Chinkę Zhang 2:0. Rybarikova sklasyfikowana na 72 miejscu w rankingu ostatnio swoimi wynikami nie powala porażka w 1rundzie w Dallas właśnie z Rezai, potem US Open zakonczone na 1 rundzie z Safarova, a tydzien temu dotarła to 1/8 w Tashkencie. Rezai #106 w rankingu wyniki ma nie wiele lepsze od rywalki, co prawda dotarła do finału w Dallas gdzie zmiotła ja z kortu Lisicki, lecz później nie było juz tak kolorowo. Porażki w 1 rundach w US Open i Tashkencie nie napawają optymizmem. Podsumowując obie panie raczej pod formą, wg mnie szanse wyrównane. Ja skłaniam się ku Słowaczce która bedzie chciała się zrewanżować za porażke w Dallas. Po kursie @2.25 myśle, że warto ;) aczkolwiek to tylko WTA więc ze stawkami raczej ostrożnie..

Otrzymane punkty reputacji: +7
van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Ja bym się bardziej skłaniał do postawienia na Rezai. H2H 3:0 dla Francuzki, w pierwszej rundzie też zaprezentowała się lepiej, bo Rybarikova trochę się jednak musiała namęczyć z Craybas, która z racji swojego wieku opadła już pod koniec z sił, a Aravane bez problemów pokonała Zhang. Tak więc moim zdaniem Rezai tym bardziej, że ona gra bardzo agresywnie, a drugi serwis Słowaczki jest mizerny, więc będzie sporo okazji do atakujących returnów.

W 18

wlodas60

Użytkownik
Maria Kirilenko-Chanelle Scheepers Typ-1- 2:0- 1.66- bet365

Jutro rano godz. 9.00 mecz polfinalowy WTA-Guangzhou. Zdecydowana faworytka jest Kirilenko, ktora jest o klase lepsza w kazdym elemencie - nawet urodzie. Typuje 2:0 dlatego, ze Scheepers rozegrala w tym turnieju trudne 3 mecze 3-setowe . Sadze ze Scheepers zabraknie sil na kolejna 3- setowa rozgrywke.

Najlepsza analiza ma sie nijak do trafialnosci

van_der_vaart 294

van_der_vaart

Użytkownik
Typ: Maria Kirilenko wygra turniej
Kurs: 1.75
Data: 23.09.2011 - 09:05
Analiza:

Maria Kirilenko od początku była faworytką turnieju w Guangzhou i do tej pory nie zawodziła. W każdej rundzie wygrywała pewnie nie tracąc przy tym seta. W półfinale zmierzy się z Chanelle Scheepers, która w każdej rundzie grała trzy sety, a w drugiej rundzie i ćwierćfinale była o krok od porażki, ale wtedy wznosiła się na wyżyny swoich umiejętności i udawało jej się doprowadzić do korzystnego dla niej rozstrzygnięcia. Myślę, że teraz nadejdzie kres jej możliwości i że Rosjanka spokjnie zapewni sobie miejsce w finale, gdzei zmierzy się z Jie Zheng albo Magdaleną Rybarikovą. Obie zawodniczki spisują się w tym turnieju nieźle, ale na Kirilenko nie powinno to wystarczyć, gdyż nawet jak spojrzymy na ranking to dzieli je sporo, Kirilenko zajmuje 28 pozycję, Zheng jest 83, a Rybarikova 72. Sądzę, że faworytka nie zawiedzie!

Dyscyplina: Tenis, WTA Seoul
Spotkanie: Vera Dushevina - Galina Voskoboeva
Typ: 1
Kurs: 1.71
Data: 23.09.2011 - 07:35
Analiza:

Vera Dushevina pokazuje na tym turnieju, że jest w dobrej dyspozycji, bowiem pokonała Schiavone 7:6 6:2, a potem Dulgheru 6:3 6:1. Voskoboeva również dotarła do ćwierćfinału bez straty seta, ale jej rywalki były mniej wymagające. Pokonała Makrovą 6:4 6:4 i Bensovą 6:4 6:4. W bezpośrednich pojedynkach obu pań jest 2:1 dla Dusheviny. Wszystkie spotkania rozgrywane były na kortach twardych. Dzisiaj spotkanie ponownie odbędzie się na tej nawierzchni i myślę, że trzeci raz z rzędu zwycięstwo odnieisie Rosjanka. Do stawiania na nią przekonuje mnie głównie dyspozycja podczas tego turnieju i liczę na to że Dushevina nie obniży nagle jakoś drastycznie poziomu swojej gry i pewni pokona reprezentantkę Kazachstanu.

W 18

wlodas60

Użytkownik
Ogladalem mecz Kirilenko-Scheepers od stanu 4:1 w 3 secie dla Kirilenko trudno to zrozumiec co sie stalo.
Mysle ze jest to turniej przeznaczony dla Zie Zheng

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Scheepers-Rybarikova1.55⛔

Szanelka zatoczyła dzisiaj wspaniały bój z Kirilenko...trzeci set odwróciła na swoją korzysc bo przegrywała już sromotnie! Masza się zacięła i oddała inicjatywe Szanel. Dziewczyna z RPA robi niesamowite postępy i pnie się po szczeblach rankingu do góry! W tym turnieju grała na kazdym szczebelku trabinki mordercze 3 setowe pojedynki...na finał moze zabraknąć &quot;pary&quot;. Rybarikovą oglądałem w drugim półfinale i zagrała swietny mecz. Słowaczka moze wyjdzie w koncu z cienia swoich znanych koleżanek...zagrała naprawdę fajny tenis. W finale stawiam zdecydowanie na Rybarikovą!

Andre@

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom