>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Estoril & Budapeszt, 30.04-05.05.2012

Status
Zamknięty.
gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Alexandra Panova - Petra Cetkovska 1.40 Bwin
2:6 1:6 ✅

Faworytką jest Czeszka Cetkovska, która w swojej karierze była nawet w 4 rundzie Roland Garros w 2008 roku. Co prawda dobrze czuje się na nawierzchni twardej, ale Petra nie stroni także od występów w turniejach niższej rangi na clay&#39;u.
Młodsza 23 letnia Rosjanka doszła w tym roku do finału turnieju w Bogocie, pokonując po drodze Dulko i Babos, więc Panova także dobrze czuje się na mączce.
Jednak moim zdaniem między tymi zawodniczkami widoczna jest różnica klasy na korzyśc Petry Cetkovskiej. Dla Panovej turniej w Estoril jest jednym z większych jak nie największy turniej w karierze grany na mączce. Cetkovska pokaże jej miejsce w szeregu.​

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
WTA Budapeszt
Osobiście na jutro atakowałbym typ, że Maria Kirilenko wygra 2-0 z Eleną Baltachą. Reprezentantka Wielkiej Brytanii 2012 rok nie może zaliczyć do udanych. Ostatnie 5 turniejów Eleny to same porażki, jedynie jedna wygrana w Indian Wells z Arantxą Rus. Kirilenko jak przystało na 20. rakietę ranku WTA spisuje się o niebo lepiej, choć zawsze mogło by być lepiej. Jutro nie daję cienia szans Elenie i śliczna Rosjanka powinna rozprawić się szybko z Baltachą 2:0.
Maria Kirilenko wygra 2-0 @ kurs: 1,36

Mecz Kirilenko - 1. maja
dodatkowo można dołożyć do tego wygraną Eraković z Pauline Parmentier (1,60
). H2H dla Pauline, ale to stare dzieje, bo 2008 r. Teraz Australijka Eraković spisuje się zdecydowanie lepiej. Liczę na powtórkę z Charleston, gdzie Marina zaczęła bardzo dobrze turniej. Marina dobrze czuje się na cegle, ostatni raz na tej nawierzchni wygrała ze Szwajcarką Vogele.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Keothavong-Zakopalova 2 1,36 Bet365 ✅

Keothavong na clay rzadziej gra niż hardzie i osiąga słabsze wyniki.28W41L przez całą karierę to potwierdz,w zeszłym roku 4 mecze i 4 porażki.Teraz rywalką Zakopalova i wątpie by Brytyjka coś zdziałała w tym pojedynku.Czeszka ostatnio słabiej trochę,dwie porażki z Rus i Cibulkovą ale Keothavong na tej nawierzchni Zakopalovej zagrozić nie powinna.Warto podkreślić,że Czeszka rok temu doszła tutaj do półfinału przegrywając z późniejszą tryumfatorką-Vinci.

Barrois-Arruabarena 1 1,9 Totomix ✅

Tutaj ciekaw jestem kursów,Barrois w zeszłym roku osiągnęła finał,Hiszpanka groźna ale Niemka powinna sobie poradzić.Conajmniej 1,5 na Barrois uważam,że warte będzie zagrania.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Soler Espinosa 2.20✅

Hiszpanka to wielki talent. Gra na mączce to jej ulubiona nawierzchnia. Miałem okazje kilka razy zobaczyć hiszpanke w akcji. Naprawdę az miło się na to patrzy. Fajnie wyszkolona technicznie, kazdy element tenisowego rzemiosła na wysokim poziomie.

Rumunka gra w kratkę. Potrafi zrobić fajny wynik. Potrafi też przegrać z byle kim. Sorane cenie wysoko, lecz jej talent stoi w miejscu. Czasami ma przebłyski...

Hiszpanka jest w stanie wygrać. Mecz na styku, klasyczne po 50 % rozkłada się na dwie strony.

Andre@

Otrzymane punkty reputacji: +3
funnyman 735

funnyman

Użytkownik
A ja zagram odwrotnie
K. Barrois - L. Arruabarrena Vecino 2 1.72 Bet365
Niemka jest zawodniczką lepiej radzącą sobie na kortach twardych. Lara powinna sobie poradzić z Barrois ,która chociaż tak jak jej przeciwniczka w Estoril nie straciła seta ,lecz przed turniejem przegrała 5 spotkań z rzędu i to na hardzie.Ten sezon dla Niemki ,jest słaby ,jeden z gorszych w tym sezonie i dzisija powinniśmy to ujrzeć. Rok temu na kortach ziemnych to Barrois okazała się lepsza ,jednak Hiszpanka była wtedy inną zawodniczką ,a na dodatek niedawno wygrała swój pierwszy turniej WTA ,co też o czymś świadczy.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Budapest, 16-00, 30.04.2012
Greta Arn - Lesya Tsurenko
typ; 0-2
4.75
Bwin
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju WTA na kortach ziemnych w Bukareszcie, reprezentantka gospodarzy Greta Arn spotka sie z Ukrainka, Lesya Tsurenko. Dla Ukrainki bedzie to dopiero pierwsze spotkanie na korcie ziemnym, po sezonie na kortach twardych. Greta Arn natomiast wystapila w turnieju w Stuttgarcie, gdzie przeszla kwalifikacje i I runde, w II musiala uznac wyzszosc naszej rodaczki, Agnieszki Radwanskiej. Poza doswiadczeniem i gra przed wlasna publicznoscia jednak nic poza tym za Wegierka nie przemawia. Nie spisuje sie ona w ostatnich tygodniach zbyt imponujaco. Ukrainka to mloda, perspektywiczna zawodniczka, ktora potrafi grac regularnie. Uwazam, ze ma ona dzis ogromne szanse na awans do drugiej rundy. W moim odczuciu bukmacherzy zbytnio faworyzuja Wegierka, ktory w moim przekonaniu nie jest faworytka dzisiejszego spotkania.

rafi_widzew 335

rafi_widzew

Użytkownik
WTA Budapeszt
Nie mogę przejść obojętnie obok tego meczu. Jutro zmierzą się ze sobą Michaella Krajicek z Akgul Amanmuradovą. Michaella miała przerwę drobną, ostatnio grała w Miami, odpuściła sobie ostatnie turnieje i w pełnej świeżości atakuje turniej w Budapeszcie. Od razu mówię, że to jest małe szaleństwo granie na Michaellę, ale jakoś na tle Akgul powinna sobie poradzić. Akgul widziałem kilka razy na clay&#39;u i nic specjalnego nie pokazało, no raz udało się ograć Dominikę Cibulkovą i powalczyć z Chinką Li, powodując, że Chinka łatwej przeprawy nie miała z Amanmuradovą. Myślę, że warto byłoby spróbować na Krajicek. Krajicek, co prawda na innej nawierzchni, ale w Miami postawiła się samej Azarence, w drugim secie serwując jej małą męczarnię. Warto spróbować.
Krajicek @ kurs: 2,37

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Barrois-Medina 2

Ciekaw jestem kursów na Hiszpankę,spodziewam się jakiegoś 1,30 i myśle,że będzie to opcja warta pobrania.Barrois jak już wspominałem rok temu tutaj zaliczyła finał i przegrała w nim...właśnie z Mediną.Niemki nie widzę w tym pojedynku,miała spore problemy dzisiaj ze słabsza Arruabarreną a co dopiero będzie w starciu z Mediną.Pozostaje czekać na kurs.

Jak narazie tylko to.

Otrzymane punkty reputacji: +1
marek611 6,7K

marek611

Czasem udaje mi sie wygrac
Na teraz polecam Z Estoril Moritę i Cetkovską prawie na 98%,
z Budapesztu Amanmuradovą po zacnym kursie @1,72 prawie na 99%, no i debelek Grandin/Uhlirova ... i życzę 4 cyfrowych wygranych ????

Y 8

yulek

Użytkownik
jestem w budapescie i bierzcie pod uwage ze tutaj 35 stopni jest, na sloncu nie da sie wytrzymac. zawodniczki ktore lubia grac w upalach, maja wielka przewage.

moonlight_shadow 87

moonlight_shadow

Użytkownik
Dyscyplina: WTA Estoril- debel kobiet
Spotkanie: Kirilienko/Petrova- Kops-Jones/Spears
Typ: Kops-Jones/Spears
Kurs: 3,40
Bukmacher: bwin
Analiza:

Dzisiaj w okolicach godziny 17:30 dojdzie do ciekawego pojedynku deblowego pomiędzy Rosjankami: Kirilienko/Petrova i Amerykankami Kops-Jones/Spears. Zdecydowanym faworytem tego pojedynku są zawodniczki z Rosji, jednak ja bym zaryzykował w tym pojedynku typ na Amerykanki. Dlaczego? Zacznijmy może od przedstawienia sylwetek Kirilienko i Petrovej. Jak każdy już wie, obie tenisistki to typowe singlistki. Jednak prawie w każdym turnieju, oprócz singla, zgłaszają się również do gry w debla, jednak nie zawsze grają razem. Jednak ten rok, ta para występuje dosyć regularnie razem. W pierwszym turnieju w tym roku w Sydney rosyjski debel doszedł do półfinału, gdzie uległ parze Huber/Raymond gładko w 2 setach. Kolejny turniej to Australian Open, gdzie obie zawodniczki wprawdzie przeszły 2 rundy, jednak w kolejnej poddały spotkanie. W Doha odpadły w 2 rundzie, natomiast w Dubaiu już w 1. Najlepszy turniej dla tej pary w tym roku to turniej w Miami, który te zawodniczki wygrały. Jednak wszystkie te pojedynki rozgrywane były na betonie, natomiast dzisiejszy pojedynek odbywa się na cegle. Jeśli chodzi o Amerykanki to w tym sezonie zaliczyły one finał w Brinsbane i Doha, półfinał w Sydney i ćwierćfinał w Dubaiu. Jednak ostatnie turnieje na rodzimej ziemi w Indian Wells, Miami i Charleston to wpadki już w pierwszych rundach. Dlatego na pewno ten turniej dla tych zawodniczek jest bardzo ważny, i na pewno ten debel będzie chciał się w końcu przełamać. Jeśli chodzi o h2h obu debli, to będzie ich pierwszy pojedynek. Stawiam, że w tym pojedynku lepszy okaże się duet, który ma większy staż w grze ze sobą niż jego dzisiejsze rywalki.

thma 43

thma

Użytkownik
Barrois-Medina 2
Ciekaw jestem kursów na Hiszpankę,spodziewam się jakiegoś 1,30 i myśle,że będzie to opcja warta pobrania.Barrois jak już wspominałem rok temu tutaj zaliczyła finał i przegrała w nim...właśnie z Mediną.Niemki nie widzę w tym pojedynku,miała spore problemy dzisiaj ze słabsza Arruabarreną a co dopiero będzie w starciu z Mediną.Pozostaje czekać na kurs.
Jak narazie tylko to.
Moim zdaniem kursy powinny być po 1,80. Medina jest bez formy. Przegrała z Halep ostatnio bardzo wyraźnie. Ugrała kilka gemów. A Niemkę wszyscy przekreślaliśmy w poprzedniej rundzie. Niemka ma super serwis, tylko aby nie przegrała meczu w głowie. To powinno być dobrze i pewne 2-0 . Może być ciężki mecz i kurs jest zbyt niski na ryzyko. Bym tego meczu nie ruszał.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Baska Zahl-stryc. 1.40✅ gram od 2 lat w bet at home, więc plusik i kasa!

W końcu czeszka musi się przełamać. Umiejętności olbrzymie, które nie moze przenieść na dodatni wynik. Niestety głowa to punkt zapalny u tej panny. Okazja aby sie odbić, zawodniczka idealna. Jej rywalka to nieznana postać w swiecie WTA, osiąga ładne wyniki w ITF. Myslę, że czeszka aktualnie to za wysokie progi. Po wygranym finale w Stutgarcie z Ivetą czas pójść za ciosem wygrać singla.

Andre@

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis, WTA Estoril, 14-40, 1.05.2012r
Watson Heather - Lucie Hradecka
typ: 0-2
3.60
Betsson
Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju wta w portugalskim, Estoril, na korcie ziemnym spotkaja sie Czeszka Lucie Hradecka z kwalifikantka z Wielkiej Brytanii, Heather Watson. Nieznaczna faworytka wiekszosci bukmacherow wydaje sie byc mniej doswiadczona Brytyjka, ja mam jednak zgola odmienne zdanie na ten temat. W roli faworytki w tym spotkaniu zdecydowanie stawiam Czeszke. Za Lucie Hradecka przemawia przede wszystkim duzo wieksze doswiadczenie. Heather Watson to zaledwie 20letnia zawodniczka. Ma ona na swoim koncie trzy tytulu z cyklu ITF, jeden na trawie, dwa na hardzie. Brytyjka zdecydowanie preferuje szybsze nawierzchnie. Watson rozegrala juz tutaj trzy spotkania, zna wiec korty w Estoril, jednak ma juz prawo czuc sie juz zmeczona po trzech spotkaniach w kwalifikacjach. Hradecka bardzo lubi i potrafi grac na kortach ceglanych, choc bedzie to dla niej dopiero pierwszy turniej na normalnej maczce, po turniejach na hardzie, to i tak uwazam, ze to ona dzis zwyciezy. Grala co prawda na amerykanskiej maczce, ma ona jednak to do siebie, ze jest duzo szybsza, od maczki europejskiej. Ogranie, kondycja fizyczna, umiejetnosci do gry na kortach ziemnych, wszystko dzis przemawia za Czeszka, dlatego tez to ja typuje do awansu do drugiej rundy.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Erakovic 1.40✅

Tenis tej panny na mnie robi zawsze duże wrażenie. Jest soildny i taki jaki lubie czyli mocny i agresywny nisko nad siatką. Do tego niezłe podanie i techniczne elementy się zazębiają. Styl Erakovic mi się zawsze podobał. Czasami moze za bardzo szarzuje ale kto nie atakuje i ryzykuje to nic nie osiąga...Jest swieza i miała dobre przetarcie z solidną Parm.

Amma. robi zaskakujące wyniki w ostatnim czasie. Czasami mnie lekko szokuje. Wysoka i atletyczna kobita jest bardzo niewygodną tenisistką. Serwis na wysokim poziomie, dobre przebijanie, skuteczny wolej.

Ostatnio sporo gra, może jest lekko zmeczona? kto wie?

Stawiam na Eraković - jej potencjał jest jednak dla mnie duzo większy, po walce licze na jej WIN.

Andre@

@ kto złapał piękną naszą kanadyjkę po 1 secie:razz:;):razz: już czekam na wpis na twiterze, często robi wpisy po francusku, kto ma problem z francuskim to służę tłumaczeniem.

pozdrawiam!

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Zahlahova Strycova-Zakopalova 2 1,44 Bet365 ⛔

Klara ograła w pierwszej rundzie (nie bez problemów) Brytyjkę Keothavong a Zahlahova miała wczoraj trochę szczęścia bo Tincjic skreczowała przed trzecim setem i niewiadomo jakby się to potoczyło_Obie nie błyszczą w tym roku ale i tak lepszą tenisistką jest Zakopalova i powinna to dzisiaj udwodnić.

Lee/Levy-Mirza/Rodionova 2 1,3 Bet365 ✅

Mirza z Rodionovą to deblistki dużo lepsze,Lee oraz Levy już w R1 sprawiły niespodziankę ogrywając Hiszpanki-Arruabeną oraz Medinę ale dzisiaj nie widze ich w tym pojedynku.Mirza to klasa światowa,wraz Vesniną walczyły dzielnie z czołowymi deblami świata,tym razem gra jednak z Rodionovą,który może nie jest tej klasy co Rosjanka ale w deblu grać potrafi.

Grandin/Uhlirova-Brinerova/Krajicek 1 1,50 Bet365 ⛔

Grandin z Uhlirovą bardziej mnie przekonują,są dużo bardziej doświadczonym i ogranym deblem.Birnerova z Krajicek wymęczyły mecz z Mladenovic oraz Pervak,dostając seta do 1.Grandin i Uhlirova ograły gładko Jeflea/Levre,debel słabszy niż dzisiejszy ale i tak powinny dzisiaj sobie poradzić.

W 0

wszechwiedzacy

Użytkownik
Petrova - Vinci
Co myslicie o tym meczu? Bilans bezposrednich meczow jest korzystny dla Petrovej 2-1 jednak te 3 mecze odbywaly sie na korcie twardym. Ktos moze cos doradzi?

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Suarez Navarro-Knapp 1 1,36 Bet365 ✅

Pani Knapp gratulujemy i już dziękujemy ;) Naprawdę chyba nikt się nie spodziewał,że Włoszka zajdzie tak daleko w tym turnieju ogrywając po drodze m.i.n Kirilenko czy Voskoebovą.Teraz rywalk doświadczona Hiszpanka i naprawdę z całym szacunkiem dla wyników Knapp na tym turnieju po prostu jej nie widze.Navarro lubi grać na clayu,tutaj bez większych problemów ogrywa swoje rywalki i liczę,że jutro będzie podobnie.Vamos Suarez !

Vinci-Kanepi 2 1,61 Bet365 ✅

Vinci wymęczyła zwycięstwo z Bratchikovą,potem zlała słabą Koehler i ograła po trzech setach Petrovą,która na clayu nie jest tak groźna jak na hardzie czy trawie.Kanepi nieźle tutaj sobie poczyna,dzisiaj tylko problemy z Cetkovską ale Estonka bardziej mnie przekonuje niż Włoszka i spróbuje na nią zagrać ;)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom