>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

WTA Tour - Dubaj, Budapeszt - 19.02-26.02.2017

Status
Zamknięty.
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP

Miejsce: Dubaj, Zjednoczone Emiraty Arabskie
Data rozgrywania: 19.02.2017 - 25.02.2017
Nawierzchnia: Hard
Kategoria: Premier
Pula Nagród: $2,365,250
Oficjalna strona turnieju: http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/
Lista startowa: http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/en/players/womens-week-players-list
Drabinka: http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/en/scores-and-results/wta-draws
Plan gier: http://www.dubaidutyfreetennischampionships.com/en/schedule/wta-order-of-play
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/united-arab-emirates/wta-dubai/

Miejsce: Budapeszt, Węgry
Data rozgrywania: 20.02.2017 - 26.02.2017
Nawierzchnia: Indoor Hard
Kategoria: International
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.hungarianladiesopen.com/
Lista startowa: http://www.hungarianladiesopen.com/players.html
Drabinka: http://www.hungarianladiesopen.com/draws.html
Plan gier: http://www.hungarianladiesopen.com/schedules.html
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/hungary/wta-budapest/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz!

quick. 5,2K

quick.

Znawca Tenis
Mertens + Vikhlyantseva
Pierwsze co trzeba powiedzieć to to, że w Dubaju ma być już lepsza pogoda i nie przewiduje się żadnych opadów, co jest dużym ułatwieniem w porównaniu do wczorajszego dnia. Nie powinno być więc niespodzianek i faworytki swoje mecze powinny wygrać.
Mertens od początku tego roku w bardzo dobrej dyspozycji, wygrana w Hobart i przejście kwalifikacji w Petersburgu to dobre wyniki. Nieźle serwuje, gra pewnie, jest dość regularna. Zagra z Hlavackovą, dla której priorytetem jest debel i jeszcze wczoraj grała mecz w Doha. W tym roku żadnego meczu singlowego w tourze, nie sądzę, by była tu w stanie zawalczyć o zwycięstwo.
Vikhlyantseva zaczęła ten rok równie świetnie. Druga runda w Melbourne po przejściu kwali i półfinał w Petersburgu mając na rozkładzie zawodniczki takie jak Kasatkina czy Halep to naprawdę spory wyczyn. W pierwszej rundzie nie dała szans deblistce Jurak w trudnych warunkach, co pokazuje dobrą formą i świetną koncentracją. Rosjanka dobrze serwuje i potrafi przyłożyć solidnie z forehandu, to jej główne atuty. Rywalką jej będzie Chinka Zhang, która zaszła do 3 rundy AO i w sumie nic poza tym. Nijak ma się to więc do osiągnięć Rosjanki z tego roku. Tutaj w Dubaju wygrana z Rosolską, ale cóż z tego, dziś rywalka o dwie klasy lepsza, także nie sądzę, żeby poradziła sobie z mocno ofensywnym tenisem Natalii, zwłaszcza gdy ta znajduje się w szczytowej formie.
Jak dla mnie pewny dubel na poranek.
Ako @ 1,50
Uni

Otrzymane punkty reputacji: +13
sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - WTA Dubai
Godzina: 11:55
Spotkanie: Siniakova - Mladenovic
Typ: Siniakova wygra 2-0
Kurs: 3.90
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
Za około 20 minut na korcie centralnym w Dubaju zagrają Panie Siniakova i Mladenovic. Chwilę temu skończył się poprzedni pojedynek Peng z Tsurenko. Panie Mladenovic i Siniakova są strasznie do siebie podobne pod względem warunków fizycznych i stylu gry. Mladenovic jest po wygranym turnieju w Rosji na hali. Od tamtego czasu jest to jej pierwszy bój. W Dubaju gramy w innych warunkach, a ponadto ta tenisistka słynie z tego że ciężko się jej wchodzi w turniej. Po prostu ma problem ze wszystkim, gdy zawodzi jej serwis albo jest minimalnie spóźniona na nogach, to w tedy bije po autach jak szalona. Uważam że po ostatniej dobrej grze, dziś niestety winda w dół z grą i to mocno. Siniakova lubi grać z takimi rywalkami, które mocno atakują. Ten mecz pomimo jej słabszej formy może być bardzo łatwo wygrany. Po pierwsze problemy Mladenovic z wejsciem w spotkanie, a po drugie Siniakova gra swoje 100% gdy gra jest bardzo siłowa, a punkty wygra ta zawodniczka, która gra bezpośrednio winnersa (albo siatka, albo punkt). Ktoś tu musi przejąć inicjatywę i Siniakova ma do tego warunki. Zagrań technicznych tu nie będzie. Mladenovic szybciej wyjedzie z Dubaiu, jak przyjechała.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
Kasatkina D. – Wozniacki C. 1 @ 3.39 (Pinnacle) | 3/10j ⛔

Dubaj, turniej rangi Premier „5”, a zatem jest o co grać, dużo punktów do rankingu i oczywiście spore pieniądze. Niewątpliwie jest to jeden z najciekawszych pojedynków pierwszej rundy. Smaczku spotkaniu dodaje fakt, że będzie to ich pierwsza batalia w oficjalnych rozgrywkach.

Wiara idzie tutaj zdecydowanie w stronę tej bardziej doświadczonej i utytułowanej, co można zauważyć po sporych spadkach kursów na Wozniacki. Myślę, że podstawą tej „masówki” jest dobry występ Dunki w Doha, gdzie dotarła do finału. Do tego Karolina z Dubaju ma dobre wspomnienia, 4 półfinały i 1 zwycięstwo turniejowe robi wrażenie.

Darja Kasatkina zadebiutuje w tym turnieju. Zatem nie ciąży na niej żadna presja. Ona może, ale nie musi wygrać tego spotkania. Ma już w tym sezonie na koncie 2 zwycięstwa m.in. z Kerber. Oczywiście Niemka nie jest w swojej optymalnej formie, ale zawsze zwycięstwo nad tą zawodniczką jest cenne. W Doha, Rosjanka odpadła w ćwierćfinale z Puig. Spotkanie z Portorykanką było przerywane kilkukrotnie przez deszcz, następnie przeniesiono je na dzień kolejny. Takie spotkanie z reguły są dziwne, właściwie to Kasatkina miała już wygrany mecz, ale nie potrafiła go zamknąć.

Myślę, że tenisowo obie zawodniczki prezentują obecnie podobny poziom. Bukmacherzy oceniają szanse Kasatkiny na około 30%, co jest moim zdaniem nieadekwatne do rzeczywistości. Wozniacki może jest tutaj faworytką, ale minimalna, taką na około 60%. Takie value należy pograć.

dx2 280,5K

dx2

Użytkownik
A ja jednak sadze, ze Wozniacki wygra. Pieniedze w tym sezonie leza wlasnie w Dubaju, a nie w Dausze. Tak juz tam jest, ze tam co roku trzeba patrzec, gdzie jest duza pula nagrod, gdy grane sa te turnieje jeden po drugim. Rok temu dla przykladu, tym duzo bogatszym turniejem byla Doha. W sumie to jedyny argument to liczenie na zmeczenie Wozniacki w moim odczuciu, troche malo wydaje mi sie.

Otrzymane punkty reputacji: +9
K 73

kolumbo

Użytkownik
. Pieniedze w tym sezonie leza wlasnie w Dubaju,
Fakt. Stąd motywacji nie zabraknie - frustracji też. Bertens po przegranym meczu połamała rakietę ze wściekłością jakiej dawno nie widziałem u pań.

sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
14:00
Spotkanie : Kristina Mladenovic - Karolina Pliskova Wynik 2-0 (6:2 6:4) ✅✅✅
Typ : Kristina Mladenovic wygra 2-0 w setach
Kurs : 5.83

Pinnacle
✅✅✅
Króciutko, bo tu nie ma o czym pisać. Przyznaje się, wczoraj popełniłem falstart typujac porażkę Mladenovic 0-2. Za dużo sobie wyobrażałem szukając słabej dyspozycji Francuski w pierwszej rundzie. Chciałem zaskoczyć wszystkich pozytywnie, a tu pozytywnie jedynie zaskoczyła Kristina Mladenovic. Jaką ona świetną dyspozycję zaprezentowała. Szkoda że trafiła odrazu w II rundzie na taką armatę jak Pliskova. Ale można to odebrać dwojako i uznać że to Karolina Pliskova jest w trudnej sytuacji będąc zmuszona do rywalizacji z tak dysponowana Mladenovic. Niesamowicie dobrze czuje się ona na tych kortach, wszystko jej wychodzi a kort wydaje się bardzo malutki przy jej grze. Serwis jak u chłopa. Te bomby z końcowej lini wchodzą po pięknych kierunkach. Ona gra swój najlepszy tenis. Widać po jej obozie (mam, tata itp) jak i jej samej że mają już dość tej szarpanej gry, a czas na sukcesy i wykorzystanie potencjału jaki ma ta tenisistka. Pliskova ma jeszcze lepszą bombę w łapie i gra podobnie. Ona jest już tam czyli w ścisłym topie, do którego zmierza Mladenovic. Pliskova miewa gorsze dni i duza szansa że będzie miała go w swoim pierwszym meczu turnieju, ponieważ wygrała poprzedni turniej i utarte schematy mogą się sprawdzić. Nawet bez pomocy farta te spotkanie powinno być zacięte a o zwycięstwie zdecydują pojedyncze zagrania. Ten mecz to jest 50/50 a nie jakieś 1.30 na niby faworytkę.

Otrzymane punkty reputacji: +44
marincilic 324

marincilic

Użytkownik
Ładny zakład Sylwester, gratulacje.
Oglądał ktoś tą całą Bellis? Po wynikach wydaje się, że niezłe z niej ziółko.
Wczoraj odwracała przegrane sety z Siegemund, która fakt słabo gra na hardzie ale dalej to Siegemund. Odwróciła przegranego już seta z Putintsevą. Ograła Peng ostatnio. Robi to wrażenie. Może zagrać coś w jej kierunku w meczu z naszą średnio dysponowana rodaczką?

klemenspff 407

klemenspff

Użytkownik
Cóż za piękna porażka Radwańskiej,wiedziałem że młoda Bellis ma talent,ale żeby grać na podobnej regularności co Isia.Z Karoliną będzie miała ciężej bo mimo wszystko sposób na Radwańską jest zawsze jest sam,regularność, siła i dążenie do szybkiego zakończenia wymiany lecz Bellis dziś mnie zaskoczyła precyzją i regularnością a dorzucając do tego siłę wiedziałem że w trzecim secie Aga wcale nie będzie miała łatwo choć 2:6 to się raczej nie spodziewałem choć jeśli chodzi o trading to mecz jak najbardziej na plus
P.S Nie przepadam za Radwańską,a raczej jej tłumaczeniami bo technicznie jest świetna,ale ciekawe jak się z tego wytłumaczy bo z kortu uciekła w tempie Bolta ???? i widać było,że poziom frustracji ? wkur...? jest dość spory

marincilic 324

marincilic

Użytkownik
Sevastova - Wang ::: 1 ✅
Pinnacle @1,813
Wang nie gra nic specjalnego. Nie widzę, też Sevastowej ani z Bellis ani z Woźniacką
Na to spotkanie patrzę tylko z perspektywy ich ostatniego bilansu. Sevastova przekonuje mnie tym, że odprawiła w tym turnieju już Peng, Riske i Begu, które prezentują ostatnio dobry poziom. To sugeruje, że Anastasia dobre weszła w turniej i jest zmobilizowana. Ze Stosur grała późną porą i wydawała się zmęczona, a Samantha bardzo zmobilizowana była w tym meczu.
Z kolei wydaję mi się, że Wang jest przypadkiem na tym etapie turnieju. Mladenovic musiała zagrać słaby mecz, żeby przegrać z takim wynikiem. Pewnie już była wypompowana po ostatnich dobrych wystąpieniach. W zeszłym roku bilans nabity w Azji i ITF. Na Sevastovą za mało według mnie.

Otrzymane punkty reputacji: +7
sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
17:30
Spotkanie: Tamara Korpatsch - Oceane Dodin
Typ: Tamara Korpatsch wygra 2-0 w setach
Kurs: 4,72
Pinnacle

Od razu mówię, iż jest to duży kurs z bardzo realnymi szansami na powodzenie. Nie znam tj nie widziałem gry Tamary Korpatsch. Ale po wynikach i wczorajszym pokonaniu Rodiny, można upatrywać dziś co najmniej równej gry, a nawet gladkiego zwycięstwa kursowego underdoga. Po suchych wynikach widać że ta zawodniczka toczyła zawsze wyrównane boje z rywalkami pokroju Dodin. Procenty wygranych piłek ma dobre po pierwszym jak i drugim serwisie. Ilość winersow się zgadza i szans na przełamanie nie daje wiele. Widać to jest jej turniej, a aktualnie dobrą formę poprzedzają serie wygranych pojedynków przed startem w Budapeszcie. Jak widać wszystko jest jak należy i sie zgadza. Ale zdradzę tajemnice tego typu. Chodzi mi głównie o grę przeciwko Dodin. Pierwsza myśl gram Oceane Dodin i to 2-0. Później odpuściłem, a po jakimś czasie objawiła się wizja, że należy tu obrać tylko jeden kierunek, a więc grę na Tamare . Dodin bazuje na bardzo fizycznej grze, a to wygląda tak, że albo zagrywa bezpośredni punkt wygrywający, albo nie wymuszony błąd, tj punkt za free dla rywalki. Gra na tkzw jeden raz i zawsze próbuje grac szybko i atakować każdą piłkę. Trzeba przyznać ma silną rękę i to się musi podobać. Jednak jej serwis nie funkcjonuje aktualnie jak powinien, szarpie bardzo własną grę i daje masę szans na przełamanie. Jest cieniutka w długich wymianach i sytuacyjnych, wymuszonych zagraniach. Tamara jest na fali i może ten mecz bez problemu zamknąć 2-0, dodatkowo przy dużej pomocy ze strony Oceane Dodin.

sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
Dyscyplina - Tenis - Wta Budapeszt
Godzina: 18:30
Spotkanie: Timea Babos - Oceane Dodin
Typ: Oceane Dodin wygra 2-0 w setach
Kurs: 5.01
Bukmacher: Pinnacle
Analiza:
To spotkanie rozpocznie się nie wcześniej jak 18: 30 ze względu na przedłużanie się wcześniejszych gier na tym korcie. Dziś typuje że Dodin wygra 2-0, mimo wczorajszego pomysłu na jej porażkę 0-2. Nie docenilem jej talentu, atutów i dodatkowo widać że czym dalej w turniej, to tym lepiej i swobodniej się jej gra. Zgrabna, wysoka tenisistka dysponuje atomowym serwisem i ciągle walczy w trakcie meczu, cały czas się motywuje do lepszej gry. Na tej hali bardzo dobrze funkcjonuje jej serwis, a robi to w męskim stylu i to robi duże wrażenie. Piłki wygrywa na jeden raz. W obronie mimo że nie ma najlepszej pracy nóg, to jej ręka dobrze pracuje na returnie i nie ma problemu z bieganiem wzdłuż lini, a jedynie jest problem do przodu. Timea Babos przypomina mi Nadie Petrova ze stylu gry, budowy ciała i zachowania na korcie. Babos jak nie ma dnia, to nie funkcjonuje u niej nic. Widać na tym turnieju że daje rywalkom masę szans na przełamanie. Oceane Dodin w swoim stylu wejdzie w ten mecz i ma dużą szanse na zamknięcie go 2-0 w setach, a słaba glowa Babos mocno w tym pomoże.

sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis - WTA Dubai - Finał
Godzina: 16:00
Spotkanie: Svitolina - Woźniacki Wynik 2-0 (6:4 6:2)
Typ: Svitolina 2-0 w setach
Kurs: 3.70

Pinnacle
✅✅✅
Dla mnie ewidentną faworytka tego spotkania jest Svitolina. Wzrost kursu na jej zwycięstwo mimo że jest minimalny, to sytuacja całkowicie nie zrozumiała dla mojej skromnej osoby. Mimo że jestem bardzo przekonany co do wygranej ukraińskiej tenisistki, to stawka jest standardowa, czyli płaska bo odpowiedzialny typer żadnego zdarzenia nie potraktuje jako tkzw &quot;pewniaka&quot;. Aby zobaczyc w jaki sposób się powiększa budżet w realny i bezpieczny sposób, proszę sprawdzić mój temat Tutaj Na temat dzisiejszej rywalizacji nie będę się nad to rozwijał. Woźniacki pokazuje w tym turnieju, a zwłaszcza we wczorajszej grze, iż pomimo zwycięstwa jest zawodniczką typu soft (bardzo miękka) i tego już nie poprawi. Korty na tym turnieju są wolne i to jest kolejne utrudnienie dla duńskiej tenisistki. Atuty Karoliny to głównie wytrzymałość i regularność, jednak to nie zastąpi siły i dynamiki uderzenia. Jej serwis nie jest żadnym zagrożeniem i to dziś będzie jej największym problemem. Ponadto jej styl to bicie wymiany przez środek kortu, a średnio co piąty atak to agresywne wejście w kort. Jej ojciec, jak i trener w jednej osobie ciągle ją napomina, aby to ona starała się pierwsza przejąć inicjatywę i dyktowala warunki. Jednak pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć, ona tak nie potrafi grac, nie ma i nie będzie mieć takich umiejętności. Jak po drugiej stronie siatki jest słabsza fizycznie zawodniczka to Karolina może decydować o przebiegu takiego spotkania, ale jak jest po drugiej stronie rywalka bijąca mocniej to zaczynają się schody. Po drugiej stronie sieci zagra Svitolina. Wielu uważa że to przyszly numer jeden kobiecego tenisa. Nie będe tego teraz komentował, a skupię się jedynie na dzisiejszym finale. Ewidentnie Svitolina przeważa dziś pod względem siły i dynamiki nad swoją przeciwniczką. Wczorajszy półfinał pokazał jaki ma ona charakter i jak bardzo jest zmotywowana na tym turnieju. Dziś wygra wiele punktów na returnie. Dysponuje niesamowitym uderzeniem z glebi kortu, a każde miękkie, krótkie zagranie ze strony Woźniacki będzie bezwzględnie wykorzystane przez Svitoline. Ona w niczym motorycznie nie odstaje od Dunki. Jest równie szybka i sprawna, a punkty wygrywane w pelnym biegu są bardzo efektowne i grane z wielką swobodą. Svitolina ma dziś ułatwione zadanie, ponieważ ona najlepiej się czuje gdy może dyktować warunki w meczu. Z tym nie będzie miała żadnego problemu i to ona przejmie inicjatywę w większości wymian. Jej siła, przyspieszenie uderzenia to argumenty, na które nie posiada żadnej odpowiedzi Woźniacki. Karolina nie ma atutów, brak mocy w uderzeniu i naturalny pasywny styl mogą dać tylko jeden efekt, tj kolejny przegrany Finał. To Svitolina jest rozwojową tenisistka z wielką przyszłością, a u Karoliny jej kariera może obrać tylko jeden kierunek i co raz niżej się obniżać.

Otrzymane punkty reputacji: +6
macko18 12,8K

macko18

Forum VIP
Hlavackova/Peng-Makarova/Vesnina 2-6,6-4,7-10
Over 19 gemów 1.78 1xbet ZWROT

Czeszka z Chinką zaliczają świetny początek sezonu. Najpierw tytuł w Shenzen, później finał AO, a teraz zawalczą o tytuł w ważnym turnieju w Dubaju. Po tych kilkunastu meczach można już powiedzieć, że ich największym atutem jest regularność. Nie zaliczają wielu przestojów, gdzie potrafią tracić seriami gemy. Nieźle prezentują się na serwisie, a jeszcze lepiej na returnie. Między Andreą, a Shuai widać chemię i rozumieją się już bardzo dobrze na korcie. Jasne, że potrafią popełniać błędy, ale akurat tutaj najczęściej zdarzało im się to dopiero, gdy prowadziły już dosyć wyraźnie. Dwa poprzednie mecze brałbym jako pewnego rodzaju wyznaczniki. Świetnie spisały się przeciwko Hingis i starszej z sióstr Chan, a następnie zmasakrowały Shvedovą w parze z młodszą Chanką. Regularność na serwisie widać najlepiej w oddanych własnych podaniach. Hlavackova z Peng dały się łamać średnio tylko dwa razy na mecz, co w WTA jest bardzo dobrym wynikiem. Zresztą Rosjanki posiadają w tym turnieju podobną statystykę, co do oddawania swojego serwisu. U nich powiedziałbym, że wręcz serwis dominuje nad returnem. Tak Elena, jak i Ekaterina potrafią skutecznie serwować, a do tego ta druga dobrze uzupełnia grę akcjami przy siatce. Jedyny bezpośredni mecz tych par odbył się na tegorocznym AO i to debel czesko-chiński triumfował 7-5, 7-6. Spodziewam się dzisiaj czegoś podobnego, aczkolwiek do zrobienia tej linii wystarczy jakieś 6-4, 6-4. Do tego zabezpieczam się handi azjatyckim na wypadek czegoś w stylu 6-4, 6-3, gdyż taki wynik także jest prawdopodobnym nawet przy małej ilości przełamań.

merida1879 1,2K

merida1879

Użytkownik
Svitolina E. (Ukr) Wozniacki C. (Den) 2:0 @ 3.10 bwin
Buk myślą, że ludzie to idoci, kursy pokazują na Woźniacką, że dółują aby tylko ich naciągnąć . Faktem jest, że Karolina ma teraz zwyżke formy, ale na Boga nie z mocną Ukrainką. Nie bedę się rozpisywał bo zaraz mecz ale poroponuje jak kolega wyzej 2:0 na sąsiadkę ze wschodu. Karolina walczy ale moim zdanie nie wystyarczy to na dobrze grającą Svitolinę - GRAĆ sory za jakieś literówki piszę z fona

ajax 2K

ajax

Forum VIP
Svitolina E - Wozniacki C. over 21.5 gemów @ 1.78 Unibet ⛔

Moim zdaniem Ci co piszą, że Svitolina jest w tak świetnej formie zdecydowanie przesadzają. Gdyby Kerber wczoraj nie była kontuzjowana oraz nie popełniła prostych błędów w decydującym gemie - różnie mogłoby się to skończyć. Svitolina grała momentami świetnie, a momentami klepała taką biedę i błąd za błędem.

To był typowy mecz kobiecy. Najpierw jedna, potem przestój i druga. Wymuszone błędy i piękne zagrania, wszystko było w tym pojedynku - idealny do gry live.

Tutaj powinien być również wyrównany pojedynek, ja idę bardziej w kierunku overa gemowego. Linia na minuty niestety za wysoka. Pograłbym tu najchętniej over błędów serwisowych, ale unibet nie ma.

sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
Svitolina E - Wozniacki C. over 21.5 gemów @ 1.78 Unibet

Moim zdaniem Ci co piszą, że Svitolina jest w tak świetnej formie zdecydowanie przesadzają. Gdyby Kerber wczoraj nie była kontuzjowana oraz nie popełniła prostych błędów w decydującym gemie - różnie mogłoby się to skończyć. Svitolina grała momentami świetnie, a momentami klepała taką biedę i błąd za błędem.
To był typowy mecz kobiecy. Najpierw jedna, potem przestój i druga. Wymuszone błędy i piękne zagrania, wszystko było w tym pojedynku - idealny do gry live.
Tutaj powinien być również wyrównany pojedynek, ja idę bardziej w kierunku overa gemowego. Linia na minuty niestety za wysoka. Pograłbym tu najchętniej over błędów serwisowych, ale unibet nie ma.
No kolego @Ajax tak to sobie możesz pisać &quot;na pudelku&quot; . Po pierwsze wczorajszy półfinał, tj przebieg meczu Svitolina vs Kerber nie może być wyznacznikiem dla dzisiejszej formy Ukrainki.
W pełni dysponowana Kerber powinna ograć bez problemu te dwie rywalki. Svitolina jak i Woźniacka grają swój najlepszy tenis jaki są wstanie zaprezentować w tym momencie. Styl gry Wozniackiej sprzyja ewidentnie Svitoline i to jest najważniejsze. To co gra Woźniacka wczoraj i w ciągu ostatnich dwóch tygodni, wyraźnie pokazuję że wystarczy mieć kończące uderzenie, regularność i naturalny nawyk prowadzenia gry. To wszystko ma Svitolina i jeszcze więcej. Ukrainka zdecydowanie jest kompletniejsza zawodniczką od Woźniackiej i daleko jej do stylu &quot;soft&quot; jaki prezentuje Dunka.
Nie na tym polega czytanie gry, bądź porównanie stylu gry obu zawodniczek. Bo później się pojawiają wpisy na forum, że WTA się nie gra, a w mojej ocenie jest to najlepsze źródło do czerpania regularnych zysków, tylko trzeba wiedzieć co się robi. Odniose się do tych Twoich &quot;propozycji i oceny&quot; wczorajszego meczu, że to byla super okazja do gry live. Live to sobie pograj w kasynie, ten sam efekt będzie. Raz się uda, a dziesięć nie, tyle że już po pierwszym razie nie będzie kolejnych szans, bo za co ...

Otrzymane punkty reputacji: +1
sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
Tenis - WTA Budapeszt , godz 17:00
Julia Goerges - Timea Babos
Typ: Julia Goerges
Kurs: 1.87
Pinnacle

Wczoraj Timea Babos wygrała dzięki nieporadności przeciwniczki tj Oceane Dodin. Babos daje dużo szans na przełamanie swego serwisu w każdym meczu, bezwzględu na to z kim gra. Jest bardzo nieregularna i szybko się irytuje w trakcie meczu. Ona zamiast walczyć z rywalka, to walczy z samą sobą. Babos nadrabia straty grą w obronie, na returnie. Wczoraj to się udało, ale dziś będzie o wiele trudniej. Julia Goerges gra aktualnie swój najlepszy tenis i to jest taki tenis, na który nie ma odpowiedzi Timea Babos. Pewność gry na własnym serwisie, czucie kortu i ofensywne uderzenia z glebi kortu są na bardzo wysokim poziomie u Niemki. Goerges jest to zmarnowany talent, a zapowiadała się ta tenisistka bardzo dobrze. Ona w tym momencie gra swój najlepszy tenis, a w hali jest najbardziej efektywna. Babos będzie miała mega problemy przy wlasnym serwisie. Julia Goerges zagra jutro w finale turnieju w Budapeszcie.

marincilic 324

marincilic

Użytkownik
Babos - Safarova ::: 1 ✅
Pinnacle @2,160
Ciężki mecz do obstawiania dzisiaj ale mam pewne przekonanie, że Węgierka wygra dzisiaj u siebie. Momentami oglądałem jej wczorajszy mecz i jej gra wyglądała solidnie, przewyższyła sprawnością Niemkę. Jeśli utrzyma taki poziom w dzisiejszym meczu to przetrzyma Czeszkę. Safarova ma swój arsenał zagrań, który wystarczy na słabsze zawodniczki. Te niżej notowane nie potrafią zareturnować silnego serwisu Lucie i nie wytrzymują tych kilku pierwszych mocnych zagrań w wymianie. Ale te lepsze utrzymują piłkę w korcie i Safarova się gubi. Prawie Linette ją ograła, a Magda naprawdę nie jest klasową zawodniczką. Wydaję mi się, że Babos wybiega ten mecz i będziemy świadkami wielu błędów Czeszki. Tamten sezon dla Lucie fatalny, nie wygląda mi na to, że wróciła już do optymalnej formy.

Otrzymane punkty reputacji: +2
sylwester1 854

sylwester1

Użytkownik
Dobry typ, sam nie zdążyłem z umieszczeniem typu/analizy w dziale, ale Babos grała wczoraj przysłowiowy KOSMOS. Z meczu na mecz podnosiła swój poziom, ja ją trochę zlekceważyłem. Gralem podobnie jak Ty na Babos 2-0 @ 3.75, lecz zachowawczo Stawka: 1/10
Niestety, Babos wygrywa Finał, lecz 2-1 i moja asekuracyjna Stawka 1/10 była zasadna. Safarova zagrala taki tenis w 1 secie, jakiego dawno nie widziałem w WTA, a szkoda że nie utrzymała poziomu gry do końca, bo jest lepsza tenisistką.

Obu Paniom należy życzyć samych sukcesów w trakcie sezonu i korzystać z ich formy, jak i umiejętności w trakcie typowania kolejnych turniejów z ich udziałem.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom