WTA - SINGIEL: Doha (Katar) - twarda, 1 runda
&
Bouchard E. (Can) - Mattek-Sands B. (
Usa)
Typ: 1 1.47>1.52 Pinnacle Sports
Brak mi słów na to, co zrobiła Bouchard mając 2 piłki setowe w 1 secie, do wglądu...
Bouchard podobno będzie miała bardzo mało czasu na aklimatyzacje i trening, ale pomimo tego uderzam w jej kierunku, bo jest zawodniczką lepszą. Dlatego kurs leci lekko w górę.
Bukmacherzy chyba lekko przesadzili z kursami na to spotkanie, dlatego korzystam, bo pewnie kursy polecą. Chyba sugerują się tym, że Kanadyjka rozegrała wczoraj i dzisiaj w swoim kraju mecze w ramach Pucharu Fed Cup, gdzie Kanadyjki bez najmniejszych kłopotów uporały się z Serbkami. Piękna i młoda Kanadyjka raczej nie odczuła zmęczenie, ponieważ 2 swoje spotkania zakończyła w ciągu godziny. Pojedynek z Amerykanką dopiero we wtorek, więc nie mam żadnych obaw, co do formy Kanadyjki, skoro zdecydowała się na udział w Doha, tzn, że czuję się dobrze, forma jest, co pokazała podczas AO i nadarzy się szybka okazja do rewanżu na Mattek-Sands, z którą przegrała w Sydney, jednak z przymrużeniem oka patrzyłbym na to spotkanie, ponieważ była to próba przed Wielkim Szlemem, gdzie zawodniczki szukały formy. Amerykanka rozegrała dobry turniej w Sydney, dotarła tam do ćwierćfinału, i to było wszystko, na co stać było tą zawodniczkę, później już zupełnie jej nie szło, porażka z Sharapovą podczas AO i w Tajlandii z Pliskovą. Po samym wyglądzie i ubiorze widać, że jest to nieobliczalna zawodniczka, jednak w tym momencie jest pod formą i z taką zawodniczką jak Bouchard, która poczatek sezonu ma znakomity i gra jak z nut, jest po prostu bez szans. Wiadomo, to jest
WTA, jednak w tym przypadku jestem niemal pewny gładkiej wygranej Bouchard, a kurs 1.47 jak dla Mnie do pobrania.
&
Suarez Navarro C. (Esp) - Pavlyuchenkova A. (Rus)
Typ: 2 1.43 Pinnacle Sports
Niestety, Hiszpanka zrezygnowała z gry, w Jej miejsce zagra Tadeja Majeric
Tutaj też dla Mnie sprawa jasna. Rosjanka jest ostatnio w gazie, 3 runda w AO i porażka z Agnieszką, i ostatnio w bardzo dobrym stylu zwycięstwo w Paryżu, gdzie po drodze pokonała Kerber, Sharapovą i Errani, czyli zawodniczki z czołowej dziesiątki rankingu. Grały ze sobą dotychczas 5 razy i bilans 5:0 dla Pavlyuchenkovej. W tym roku grały już ze sobą, właśnie w Paryżu i nadarzy się szybka okazja dla Hiszpanki do rewanżu, jednak czy ma na to szanse? W moim mniemaniu przy obecnej formie Rosjanki i na nawierzchni hard jest bez szans. Dodatkowym atutem po stronie Pavlyuchenkovej jest fakt, że przed chwilą Hiszpanka zakończyła swój pojedynek w pucharze Fed Cup na nawierzchni clay w....Sevilli, a już jutro czeka ją spotkanie na zupełnie innej nawierzchni i innym miejscu, oddalonym 5 tys km od Hiszpanii. Więc Suarez Navarro po swoim meczu natychmiast się musi spakować i udać do Doha, a podróż dosyć długa i może mieć wpływ na dyspozycję podczas meczu z Rosjanką, która od zwycięstwa w Paryżu odpoczywała i przygotowywała się do turnieju w Doha. Nawet nie patrząc na ten aspekt Rosjanka jest w gazie, forma po jej stronie, nawierzchnia też, więc bez problemu powinna poradzić sobie z Hiszpanką, a kurs dosyć dobry, więc polecam zagrać. Gl
edit: Osobiście pograłem jeszcze dzisiaj
Pironkovą po kursie 1.80
.