>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Cincinnati 8.08-16.08.

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Bartoli - Clijsters 4/6 3/6
Clijsters +1.5s @ 1.60
Powrót Clijsters na korty w Cinci budzi podziw i zapytanie jak ona zagra sądzę że jednak nie po to wraca na korty jest takie halo w okół tego wszystkiego żeby w pierwszym meczu przegrać na sucho i nic nie pokazać, Marion bardzo lubię dziewczyna nadają się na takie korty lecz jest nie równa sama może nie wiedzieć jaką tu obrać taktykę na rywalkę jesli z nią grała tylko raz i to 6. lat temu. Mysle że tutaj Clijsters jeśli nie wygra to urwie seta Francuzce lub wynik będzie na idealnym styku, oczywiście mniejszego handi nie biorę bo jednak +3.5g przy takim kunszcie jaka ma/miała Kim powinno wystarczyć, bo niższe to już będzie dużo ryzyko niż dobra szansa.
Ivanović - Oudin 2/6 6/1 6/1
Oudin +4.5g @ 1.80
Handicapy u naziemnych na linii czterech gemów ja czekam jednak na ofertę u Nordic/Tobet gdzie myślę że chłopcy dadzą linię z opcją zwrotu czyli 5.0 ale to tylko myśl może nawet prośba. Ivanović na tych USO Series chwytam przeciwko niej jeśli gra z utalentowanymi Amerykankami np. ostatnio z King. Dzisiaj kolej na inną młodą strzelbę gdzie rok temu była jeszcze na #300 miejscu w rankingu, a teraz już puka do pierwszej #50. Dotychczasowe kwale do turniejów na nawierzchniach twardych przechodzi jak burza wykorzystuję swoje walory jak na młodą i dosyć filigranową zawodniczkę jest bardzo waleczna. Myślę że przed własną publicznością będzie walczyć jak z kolejną zawodniczką i nie odpuści Serbce.

matrix_4 0

matrix_4

Użytkownik
Spotkanie:Oudin Melanie - Ivanovic Ana
Typ:1
Kurs:3,9
Bukmacher: expekt
Analiza:
Dzis o godzinie 20 w Cincinnati odbedzie sie mecz pierwszej rundy pomiedzy Ana Ivanovic a Melani Oudin.Faworytka bukmacherow jest Ana,ja jednak nie skreslalbym Melanie.W ostatnim turnieju w Los Angeles dalej zaszla Ivanovic,uwazam jednak,iz miala latwiejsze rywalki,Oudin trafila na poczatku na Hantuchowa,ktora jest nieobliczalna,gdyz moze wygrac z kazda zawodniczka,Melanie przegrala 1:2.Natomiast Serbka odpadla z finalistka Stosur jednak jej gra w tym meczu nie powalala na kolana ugrala zaledwie 5 gemow.Uwazam iz dzis lepsza okaza sie Oudin.

prof 62,1K

prof

Użytkownik
Spotkanie: Melanie Oudin - Anna Ivanovic
Typ: 1
Kurs: 3.90
Godzina: 20:30
Analiza:
Dzis rozpoczyna sie turniej w CINCINNATI, USA gdzie w 1 rundzie zagraja Amerykanka Oudin z Serbka Ivanovic.Kurs na Oudin jest mocno zawyzony patrzac na dyspozycje obu pan w tym roku.Ja zarezykuje i postawie wlasnie na Amerynanke ktora gra u siebie i na Hardzie calkiem dobrze sobie poczyna(niewiele gorzej od Serbki ostatnio) Ivanovic od jakiegos czasu ma problemy z serwisem przez to latwo potrafi przegrywac wlasne podania.Problemy zaczely sie pod koniec tamtego roku i teraz jest trochu lepiej bo Nowy Trener pomogl jej nieco poprawic podanie jednak dalej serwisem zaduzo niezyskuje.Serbka dawno nieosiagnela jakiegos znaczacego wyniku i powoli zaczyna spadac w rankingu (wyleciala juz z pierwszej 10)1 przegrany final w tym roku kilka turniejow zakonczonych na 3 rundzie to z pewnoscia wyniki ktore nienapawaja optymizmem przed dzisiejszym meczem z Oudin.Serbce w tym roku ciezko pokonac jakas mocna rywalke gdzie przewaznie dostaje solidne lanie.Oudin to mloda tenisistka ale bardzo ambitna ktora wiekszosc meczow na hardzie w tym roku przegrala po walce.Sadze ze Amerykanka ma bardzo duze szanse aby pokonac tak dysponowana Ivanovic.Serbka zawodzi i gra momentami tak jak by od niechcenia z przymusu.Jeszcze niedawno tak wszystkich czarowala swoja gra na kortach a teraz tylko od czasu do czasu potrafi zaskoczyc swoje rywalki.Stawiam na Oudin nieukrywajac ze jest to bardzo rezykowny typ.
Polecam zagrac z handli +1.5 na Amerykanke bo jednego seta powinna urwac bez problemu
⛔⛔⛔ (+1.5 bylo easy✅)

T 0

tajemne_moce

Użytkownik
Spotkanie: Suarez Navarro Carla - Wozniack Aleksandra
Typ: Wozniack Aleksandra wygra 2/0
Kurs: 2.25
Analiza: Nowy tydzień to oczywiście czas na nowe turnieje. Panowie grać będą w Montrealu, w Kanadzie, natomiast paniom przyjdzie mierzyc się w USA, na kortach w Cincinati. Właśnie stamtąd znalazłem całkiem ciekawe spotkanie, w którym Kanadyjka Aleksandra Wozniak grać będzie z Hiszpanką Suarez Navarro. Faworytkę do wygrania tego spotkania, podobnie jak bukmacherzy upatruję w Wozniak, która nieraz udowodniła swoją dobra grę na szybkich nawierzchniach. Chodzi mi tutaj przede wszystkim o turniej w Eastbourne, gdzie doszła do półfinału i przegrała z Wozniacki. Wcześniej pokonała za to Kuznetsovą, Zheng oraz Dushevinę zaledwie ze stratą jednego gema! Ostatnie turnieje zakończa dość szybko. Z Wimbledonu i Stanford odpadła po trzysetowych pojedynkach ze Schiavone, a także Hantuchovą. W LA pokonała Mattek, jednak w drugiej rundzie pokonała ją Li Na. To nie przynosi jej żadnego wstydu, bowiem te trzy zawodniczki, z którymi przegrywała ostatnie spotkania, zaliczane są do grona tych najlepszych. Suarez swoje najlepsze momenty w tym sezonie przechodziła wtedy, gdy grane były mecze na ziemi. Na szybkich nawierzchniach idzie jej już trochę gorzej. W Eastbourne ograła ją Zheng, na Wimbledonie pokonała ją za to Williams, tak więc tutaj szczerze powiedziawszy szans absolutnie żadnych nie miała. Ostatni turniej rozegrała w Bad Gastein, w Austrii. Odpadła w pierwszej rundzie z Malek. W bezpośrednich pojedynkach jest jak na razie remis, bowiem obie panie nie graly jeszcze ani razu. Dzis więcej atutów po swojej stronie ma Wozniak, przede wszystkim siłę uderzanych piłek, a to na hardzie jest bardzo ważne. Publiczność też będzie jej kibicować, liczę na jej pewne zwyciestwo.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
M. Bartoli - K. Clijsters 1 @1,60
M. Bartoli 2-0 @2,35

Czekałem aż kursy skoczą do góry i ostatecznie złapałem @1,6 w GB. Z pewnością wielkie wydarzenie w światowym tenisie, powrót Kim na korty po ponad 2 letniej przerwie. Belgijka podkreśla, że już parę miesięcy się przygotowywała, że jest w dobrej formie fizycznej. Mimo wszystko nie wierzę, że ot tak z marszu zacznie grać na najwyższym poziomie. Tak jak i Sharapova, Zvonareva trzeba trochę czasu. Clijsters trafia na Bartoli. Moim zdaniem jedna z najgorszych rywalek jak na 1 mecz. Marione strasznie regularna. Jak złapię rytm to może przebijać nawet cały set, bez błędu. W dodatku ostatnio znakomity turniej, wygrany zresztą - w Stanford. Tam pokazała swoją siłę. W Cincinnati. na pewno jest strasznie zmobilizowana na spotkanie z byłą liderką rankingu. Nie ujmując nic Kim, bo zawsze podobał mi się jej tenis, świetnie w obronie, znakomity timing, jednak po tak długiej przerwie - i to nie tylko fizycznie, bo i psychicznie przez ponad rok żyła z myślą, że już nie zagra profesjonalnie w tenisa - nie da się z marszu wskoczyć na najwyższy poziom. Dzisiaj w nocy zwycięża Bartoli.

Wozniak A. - Suarez Navarro C. 1 @1,50

Wozniak gra swoje. Mimo ostatnio nie najlepszych wyników, liczę dziś na jej spokojne zwycięstwo. W Stanford 1-2 z Hantuchova. W LA 2-0 z Mattek i 1-2 z Na Li. Miałem okazję śledzić mecz z Chinką, 1 set była wyraźnie lepsza, prowadziła grę, Li mogła tylko liczyć na błędy Oli. W 2 secie jednak, dokładniej pod koniec coś zaczęło się psuć, nie była tak dokładna, popełniała łatwe błędy. Konsultacje z trenerem nic nie dały i 3 set to już była formalność. Suarez zaś nic ciekawego ostatnio nie pokazuje. Porażki na clayu, z Martinez, Bacszinsky i Malek. Hiszpanka woli mączkę, jej styl opiera się głównie na przebijaniu, niezła technicznie, średnie podanie. Myślę, że w swoim pierwszym meczu na betonie będzie jej ciężko złapać rytm, Wozniak na pewno w końcu mierzy dalej niż w 1 lub 2 rundę. Będzie to jej 3 turniej w USA i mam nadzieję, że pokaże wreszcie dobry tenis, bo nie ma wątpliwości, że umiejętności ma.

A 23

adam2173

Użytkownik
Ana Ivanovic - Melanie Oudin
Typ: 2 (+4 gemy) ⛔
Kurs: 1,85
Tobet

Linia całkiem spora i na pewno warto zagrać po tak atrakcyjnym kursie. Ivanovic ostatnio nie gra jakoś świetnie, męczy się ze słabszymi zawodniczkami, tutaj w USA też jak na razie nie gra najlepiej, długi i wyrównany mecz z King, a później gładka porażka z będącą w formie Stosur. Oudin utalentowana zawodniczka, pnie się bardzo szybko w górę w rankingu WTA, gra coraz lepiej, a szczególnie u siebie, do turnieju musiała przechodzić przez kwale, nie miała z nimi najmniejszych kłopotów, dwa spokojnie wygrane mecze bez straty seta (z Lepchenko i z Gullickson), te dwa mecze to można powiedzieć dodatkowy handicap dla Oudin, w spotkaniu z Ivanovic gładko skóry sprzedać nie powinna i takie handi to z pewnością dobra okazja.

B 30

boher

Użytkownik
Popieram w pełni Pezio co do Bartoli. Nie wiem dlaczego kursy w ogóle idą do góry, czemu ludzie tak wierzą w magie nazwiska. Jak zawodniczka (nawet rewelacyjna) może po 2 latach przerwy nagle pokonać dziewczynę walącą niedawno samą Venus i grającą fenomenalny tenis? Jeśli tego dokona (i nie przez słabość rywalki) to oddam jej wielką cześć, bo dla mnie kurs na Marion powinien oscylować w granicach 1.30. W tym roku na hardzie Bartoli rewelacyjne wyniki - w AO ćwierćfinał, finał Brisbane, wygrana w Monterrey, no i świetne zwycięskie Stanford. Jest forma i dla mnie 2-0 dla Marion, bo jest jedną z faworytek w Cincinnati.

psotnick 968,4K

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
Marion Bartoli - Kim Clijsters
Typ: Marion Bartoli
Kurs: 1.70
Tobet

Godzina 1:45 CET 11.08.2009

Była najlepsza tenisistka świata wraca na kort! Czy po dwóch latach przerwy i urodzeniu dziecka Belgijka będzie potrafiła przebić się na szczyt? Clijsters ma dużą szansę na sukces, bo kobiecy tenis jest w słabej kondycji. Brakuje wyrazistych liderek. Clijsters ze swoją wybuchową mieszkanką siły i świetnej techniki może więc trochę namieszać...

...ale akurat nie w tym meczu ???? Po drugiej stronie siatki stanie bowiem niespodziewana zwyciężczyni turnieju w Stanford - Marion Bartoli. Już w pierwszym starcie na twardych kortach za oceanem Francuzka osiągnęła chyba życiową formę, porównywalną z tą z roku 2007, gdy zagrała w finale Wimbledonu. Dość powiedzieć kogo Bartoli miała na rozkładzie w Stanford, po kolei: Morita to akurat łatwiejsza przeciwniczka, kolejną przeciwniczką była wschodząca gwiazdka amerykańskiego tenisa Oudin - oba mecze wygrane przez Bartoli bez straty seta. Następnie w QF pokonana została była nr 1. rankingu Jelena Jankovic, w SF natomiast odprawiona została będąca ostatnio w wybornej formie i świetnie czująca się na hardzie Sam Stosur (finał w LA). Wreszcie w finale po wspaniałym meczu w decydującym secie Bartoli wygrywa z Venus Williams! Zwycięstwo w pełni zasłużone. Chwilami był to wręcz magiczny tenis. Czy Francuzka może utrzymać ten poziom również w tym tygodniu? Wydaje mi się że z Clijsters nawet nie będzie musiała wznosić się na aż tak wysoki poziom żeby odnieść zwycięstwo...

Dlaczego tak uważam? Kim ostatni turniej zagrała w maju 2007 roku w Warszawie. Niespodziewanie ogłosiła wtedy, że kończy z tenisem chcąc poświęcić się rodzinie. Jej odejście wywołało szok, bo wciąż była młoda, miała na koncie 14 mln dol., wygrane w US Open i 33 innych turniejach. Niedługo potem wyszła za mąż i urodziła córeczkę. W styczniu tego roku przeżyła rodzinny dramat, gdy jej ojciec, były piłkarz reprezentacji Belgii Leo Clijsters, zmarł na raka. Jak widać dużo przez te lata działo się w życiu Kim i niekoniecznie może to sprzyjać powrotowi na kort. Zawodowy tenis jednak wymaga pełnej koncentracji na grze i niczym poza tym.

W marcu tego roku Belgijka ogłosiła, że chce wrócić. Zagrała pokazówkę na otwarcie dachu nad kortem centralnym w Wimbledonie, zdecydowała się też na kilka ligowych meczów w USA. Trudno jednak uznać te tenisowe wprawki za poważne przetarcie przed WTA Tour. Clijsters jest niewątpliwie jedną z najmocniej bijących zawodniczek (a przynajmniej była przed odejściem), płaskie, mocne uderzenia to jej gra i taka charakterystyka oczywiście świetnie pasuje do hard courts, tylko że... No właśnie, powstaje pytanie: w jakiej jest formie? W końcu treningi i sparingi to jednak nie to samo co regularny Tour. A za przeciwniczkę będzie miała mało, że tenisistkę ograną na tej nawierzchni to na dodatek wybitnie w gazie i trudną do zatrzymania nawet dla najlepszych (vide Stosur, Jankovic czy Venus). Warto jeszcze wspomnieć że wszystkie turniejowe triumfy Bartoli zdobyła właśnie na hardzie. Tym bardziej szkoda że w pierwszym meczu po powrocie Kim trafia właśnie na będącą w uderzeniu Bartoli. Dlatego dla mnie ten typ wydaje się dość pewny i zarazem relatywnie wysoki dzięki niepewności co do pierwszego występu Kim.

D 1,3K

dz1916

Użytkownik
jesli ktos ma jakies zródła to prosiłbym o info w sprawie zdrowia Schiavone i Errani, bo obiło mi się o uszy, że obie zaliczały jakies kontuzje ostatnio.

planuje postawic na Wickmayer @1.60 - dobra forma, tylko jedna porazka w pieciu meczach na hardzie (ze Zvonareva), w tym juz dwie wygrane w kwalach w Cincinatti (Kudratsteva i Rodionova). Schiavone w Los Angeles przegrała z babcią Craybas 0:2 i to tyle jesli chodzi o jej występy na hardzie.

do tego, że Errani i Peng ugrają przynajmniej seta (też kursy @1.60 w obu przypadkach), przeciwko Hantuchovej i Cibulkovej.
na poczatku tego roku w Brisbane na hardzie Errani wygrala z Hantuchova 6:7, 6:4, 6:0. Na pewno stac ją na seta jesli urwała go Safinie (finał w Słowenii 3 tygodnie temu i od tamtego czasu nie grała) O ile pamietam to w tym meczu miała lekarza i dlatego nie wygrała. Dlatego pytam ekspertów co z jej zdrówkiem ;)

a Peng? lubię ją grac bo walczy do konca, a Cibulkova na hardzie ograna przez Stosur i U.Radwanską więc na pewno Peng tez stac żeby urwac przynajmniej seta. Patrząc statystycznie ostatnie 5 meczow Peng to trzysetówki ;)

lukanio87 23

lukanio87

Użytkownik
Spotkanie: Radwanska Urszula - Szavay Agnes
Typ: 2
Kurs: 1.95
Bukmacher: Expekt
Analiza:

Turniej WTA w Cincinnati. Dzis o godzinie 17 na kort wybiegnie mlodsza z siostr Radwanskich Urszula, a jej rywalka bedzie 33 rakieta swiata Wegierka Agnes Szavay. Trudno jednocznacznie wskazac faworytke tego pojedynku, ja mimo wszystko wieksze szanse Wegierce. Ula robi olbrzymie postepy, co ma swoje widoczne odzwierciedlenie w rankingu, w ktorym co jakis czas Polka zalicza awanse. Dla Uli bedzie to drugi turniej w USA, po calkiem udanym w Los Angeles, w ktorym pokonala Join Culie i Dominike Cibulkova. Szavay po niezwykle udanym domowym turnieju w Budapeszcie w Los Angeles sie nie popisala, przegrywajac juz w pierwszej rundzie w bardzo kiepskim stylu z Elena Vesnina. Sadze, ze Agnes bedzie chciala zmazac ta plame i dzis stanie na wysokosci zadania, Ula gra mocno w kratke i jesli dzis Szavay bedzie dobrze dysponowna, to wlasnie ona zagra w kolejnej rundzie turnieju w LA.

A 23

adam2173

Użytkownik
Yanina Wickmayer - Francesca Schiavone
Typ: 1 ✅
Kurs: 1,62
Betgun

Kurs prezent, Schiavone to nie jest zawodniczka na Hard, co potwierdza w tym sezonie (bilans 3-7), ostatnio finał w Pradze…ale na mączce, po przejściu na beton, nie było już tak różowo, w Los Angeles przegrała 0-2 z Craybas… Wickmayer gra na tej nawierzchni bardzo dobrze, świetny bilans (14-7), no i kilka wyśmienitych wyników w tym roku, zarówno na mączce, trawie, jak i betonie. Belgijka musiała przechodzić przez kwalifikacje, większych kłopotów z nimi nie miała - wygrana z Rodioniovą i Kudryavtsevą, myślę, że dzisiaj nie powinna mieć problemów z Włoszką, którą pokonała już w tym roku, na trawie, w holenderskim Hertogenbosch.

lexus 0

lexus

Użytkownik
jesli ktos ma jakies zródła to prosiłbym o info w sprawie zdrowia Schiavone i Errani, bo obiło mi się o uszy, że obie zaliczały jakies kontuzje ostatnio.

planuje postawic na Wickmayer @1.60 - dobra forma, tylko jedna porazka w pieciu meczach na hardzie (ze Zvonareva), w tym juz dwie wygrane w kwalach w Cincinatti (Kudratsteva i Rodionova). Schiavone w Los Angeles przegrała z babcią Craybas 0:2 i to tyle jesli chodzi o jej występy na hardzie.

do tego, że Errani i Peng ugrają przynajmniej seta (też kursy @1.60 w obu przypadkach), przeciwko Hantuchovej i Cibulkovej.
na poczatku tego roku w Brisbane na hardzie Errani wygrala z Hantuchova 6:7, 6:4, 6:0. Na pewno stac ją na seta jesli urwała go Safinie (finał w Słowenii 3 tygodnie temu i od tamtego czasu nie grała) O ile pamietam to w tym meczu miała lekarza i dlatego nie wygrała. Dlatego pytam ekspertów co z jej zdrówkiem ;)

a Peng? lubię ją grac bo walczy do konca, a Cibulkova na hardzie ograna przez Stosur i U.Radwanską więc na pewno Peng tez stac żeby urwac przynajmniej seta. Patrząc statystycznie ostatnie 5 meczow Peng to trzysetówki ;)
w dodatku ciblukova jest po kontuzji. a po powrocie przegrała oba swoje mecze. nawet kurs na win Peng 2.66 jest do wzięcia.

jkula 2

jkula

Użytkownik
Radwanska Urszula - Szavay Agnes

Ula zdecydowanie nie gra w kratkę. Bardzo dobrze spisuje się w Stanach, wyniki jakie osiąga nie są przypadkowe. Jej forma rośnie. Jest to efekt cięzkiej pracy zawodniczki nie tylko nad grą ale także nad własną psychiką. Póki co jest dobrze i mam takie przeczucie, że w kolejnym sezonie Ula może dogonić a nawet przegonić Agnieszkę.
Węgierka bardzo dobrze zaprazentowała się u siebie w Budapeszcie. W Stanach juz jej tak rewelacyjnie nie idzie bo musi sie przeżucić na hard. Rozegrała 1 spotkanie poniosla sromotna klęskę ( z Vesiną 0:6 1:6 ). Ula poza ćwierćwfinałem w LA rozegrała już 2 spotkania w kwalach do turnieju w Cincinnati obie przeciwniczki w 2 setach odprawiła z kwitkiem( Spears 7:6 6:2 oraz Voskobooevą 6:1 6:1)- z pierwszą grala zaraz po yjściu z samolotu z drugą po przerwie ale jeszcze tego samego dnia. Jeden dzień przerwy na regenerację powinien wystarczyć. Warto podkreślić, że z turnieju na turniej lepiej funkcjonuje serwis Uli.
Kursy wyrównane ja wierze w zzwycięstwo Radwańskiej.

Edit: Pierwsze 5 zdań sprawiło, że cały czas przecieram oczy i nie mogę dojść do siebie :| Jak Ula dojdzie kiedykolwiek do TOP30 to znaczy, że WTA leży na dnie ???? Olisadebe

WTA od jakiegoś już czasu lezy na dnie. Brak tam zawodniczki z charakterem. Nie moge patrzec juz na zwyciestwa Safiny czy siostr V. Reszta epizodycznie ma coś do powiedzenia Mam nadzieje, że gdzieś tam kiedyś pojawi się ktoś z techniką górująca nad siłą.
Każdy ma prawo do wyrazenia opini moja jest jw. Pozdrawiam

Chodziło o przyszły sezon. Aga jak narazie ma kompleks ćwierćfinałówi bez względu kto by to nie był jej przeciwniczką to daje ciałą psychicznie i wtapia. No ale to nie miejsce na takie dyskusje.

EDIT: W żadnym wypadku nie chcę, abyś zmieniał zdanie. Tylko porównując obie siostry widzę obraz fajterki i bezbronnej zakompeksionej istotki. Psychika Uli jest na dnie i nie zobaczycie tego w necie, czy na polskich kortach, bo albo nie słychać, albo (jak w Polsce) - Ula sie powstrzymuje. Nie zmiania to jednak obrazu jej bezmyślnej gry. Nie jestem fanem Agnieszki, ale jej młodsza siostra nigdy nie osiągnie tyle co ona.
Pozdro i życzę trafnego typu

Wynik : 5:7 5:7⛔
Bez wątpienia spotkanie przegrane w głowie w secie łamały się co nie miara ale przy stanie 5:5 Ulka DF i było po secie. W drugim miała kilka piłek meczowych i również poległa.

F 0

filweb

Forum VIP
Pewnie, że leży na dnie, bo jeśli zawodniczka, która nie grała od dwóch i pół roku wygrywa 2-0 z Bartoli, która ostatnio ograła wszytkie rywalki po prestiżowy tytuł w Stanford, to coś musi być nie tak. Nie oszukujmy się - siostry W grają bardzo nierówno, zwłaszcza mniejsze turnieje, Rosjanki - Kuzi częściej kontuzjowana, Elena wydaje się być na fali po czym wtapia prawie do zera, Safina zdaje się liderować z &quot;braku laku&quot;. Serbki nie zasługują na top 10, miejmy nadzieję, że powrót Clijsters coś zmieni (wątpię), ale czasów, kiedy były w WTA zawodniczki klasy Fed i Nadal raczej nie uświadczymy tak prędko.
Natomiast co do Uli to należy zaznaczyć, że jest to zawodniczka grająca obiecująco i inteligentnie, jednak jej podejście do gry jest niewłaściwe, natomiast odporność psychiczna równa zeru. Dużo większy talent to oczywiście Agnieszka- &quot;nowa Martina Hingis&quot;, wiemy jednak, że ona również raczej WTA nie zbawi. Pisanie jednak, że Ula może w tym sezonie prześcignąć Agnieszkę to chyba najodważniejsze stwierdzenie, jakie widziałem na tym forum od dawien dawna.
p.s Oli, Twoja przyjaciółka z Czech też WTA raczej nie zbawi, ale w Istanbule dała radę, bardzo waleczna postawa ???? No i miejmy nadzieję, że za 4-tym razem się w końcu uda.
EDIT: Ale mojej przyjaciółki nie nazywam zawodniczką obiecująca i inteligentną. Ula jest słaba, gra bez głowy, nie widzę w jej grze poprawy. Tyle ode mnie.
Co do Kim, to to, że nie grała w turniejach, nie znaczy, że nie grała sparingów na punkty, nie trenowała itp. Zwyczajnie ma klasę i wraca przygotowana do tenisa. / Oli

F 0

filweb

Forum VIP
Oli, ja słyszałem Ulę na streamie z Turcji i moje wrażenia można porównać do tego, o czym pisałeś w swojej relacji ze Szwecji. To prawda, że jest to nieeleganckie, ale pamiętajmy, że Ula ma dopiero 18 lat, gra z ogromnym balastem, jakim jest wg mnie wielka popularność jej siostry. Także my, Polacy, mam wrażenie, że zbyt dużo wymagamy od naszych najlepszych zawodniczek. Powtórzę po raz kolejny, że zarówno Ula, jak i oczywiście Aga, grają bardzo inteligentnie. Klasyfikując po kolei ich atuty, powiedziałbym - głowa, technika, siła i w przypadku Uli nie chodzi mi o psychikę, ale głównie o kortowy spryt i przemyślane zagrania. Ula grając na swoim wysokim poziomie, np z Pavly w Indian Wells robiła bardzo dobre wrażenie i nie gorsze pozostawiła po całkiem niedawnym spotkaniu z Sharapovą. Można lubić siostry, albo i nie, ale odmówić im świeżości, w stosunku do tego, co prezentuje znaczna większość zawodniczek, zwyczajnie nie wypada.
EDIT: Nie, nie i jeszcze raz nie. Ja nazywam to w jej przypadku tak: brak pomysłu, brak zimnej głowy, brak charakteru. Jedyne co poprawiła to serwis, który na tym poziomie WTA na którym ona się znajduje - można z czystym sumieniem wyrzucić do śmietnika. To co Ty nazywasz ciężarem - ja nazywam możliwością. Ciężar to ma Agnieszka. Ula jedzie dotychczas w seniorskim tenisie głównie na jej opinii. Gdyby tak nie było - zrobiliby z nią to co z Martą - zdusili, stłamsili i wirtualnie zabili. Jeżeli chodzi o Agę - Toja klasyfikacja zgadza się z moją.
Pozdro, Oli

C 0

czechmar08

Użytkownik
Hola HOla Panowie liczby mówią same za siebie jak narazie siostry zagrały ze sobą dwa razy i jest remis więc jak dla mnie na dzien dzisiejszy lepsza jest Agnieszka z racji rankingu jednak zauwazmy ze Urszula ma obecnie najwyższy ranking w historii wiec pnie sie caly czas w gore....
Ja trzymam się stwierdzenia papy williamsa ze mamy dwie perelki w polsce i niepotrzebnie tylko narzekamy bo moga smialo zastapic jego corki...
Fakt faktem ze Isia psychika miala zawsze silniejsza mowie miala bo ostatnio chyba cos niedobrego dzieje sie z jej glowa i juz nie ma takiej kamiennej twarzy przez caly mecz czesto sie denerwuje robi fochy nawet rzuca rakieta to do niej nie bylo podobne a teraz sie zdarza czesto.

Porownujac obie siostry zawsze mam przed oczami mecze z williams w ktorych to ula zaprezentowala sie o niebo lepiej wiec wg mnie siostry maja podobny talent i mozliwosci za jakis czas moga obie znalezc sie w 1-szej 10tce i wcale mnie to nie zdziwi trzymam za nie kciuki i zlego slowa o nich nie powiem bo je bardzo lubie...

januask 48

januask

Użytkownik
Hola HOla Panowie...
Hola Waszmoście... To &quot;Hola HOla Panowie...&quot; CZEHMAR08 trochę mnie rozbawiło ????
Wracając do tematu.
Ulka, że się tak wyrażę, ma straszne &quot;fiu bździu&quot; w głowie. Ona nie tylko na korcie zachowuje się dziwnie, ale i poza nim. Miałem przyjemność poprzyglądać się jej z bliska podczas pojedynku z Japonkami. Jeszcze kiedyś widziałem ją podczas jej szaleństw swoim Porsche po Krakowie przy okazji otwarcia jakiegoś sklepu czy czegoś takiego.
Moim zdaniem młodość, głupota i dziwna jak dla mnie zarozumiałość(czy też brak pokory) tej dziewczyny plus o czym tu nie wspominacie ogromny, bardzo negatywny wpływ ojca. Według mnie jego podejście ma niesamowity wpływ zwłaszcza na Ulke... Agnieszka potrafi się coraz częściej z tego wszystkiego &quot;wyłączyć&quot;, a poza tym jest najnormalniej w świecie bardziej utalentowaną zawodniczką.
Wracając do tematu wpływu ojca na siostry, zwłaszcza Ulke... Tata Robert to chodzący kalkulator, chce być bardzo ważny(najlepiej gdyby tylko to on a nie córki był w gazetach)wszystko przelicza i dla niego najważniejszym jest szybkie $$$. Ulka zamiast doskonalić swe umiejętności, uczyć się pokory, ciężko trenować woli opowiadać jak to zapiernicza swoim Porsche i za ile to ona biżuterię ma(trudno powiedzieć czyt to bunt w stronę ojca czy wręcz naśladownictwo). Przyznacie, że to dziwne jak na niespełna 19-letnią zawodniczkę , która tak naprawdę jeszcze nic w światowym tenisie nie osiągnęła. Do czego zmierzam... Moim zdaniem gdyby każda z sióstr zaczęła pracować z porządnym osobistym trenerem(plus Ulka z jakimś psychoterapeutą sportowym) efekty z czasem przyszły by same, a tak tata Robert swoim treningiem(i menadżerką) w pewnym momencie według mnie zaczął &quot;zabijać&quot; a nie rozwijać talent, który zarówno jedna jak i druga siostra posiadają.
To tylko tak pokrótce ode mnie na ten temat.
P.S.
Oli może ty zająłbyś się dalszym rozwojem sióstr Radwańskich? Myślę że wyzwanie pierwsza klasa... hehe ????
Tak na marginesie... Jeśli Agnieszka będzie dziś regularna do bólu, to powinna spokojnie dać sobie rade z chimerycznie grającą Bammer S. Kurs na 2:0 około 1.7.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Wozniak-Wozniacki
typ: 2:0
7.0
Bet365
Analiza:
Dzis w II rundzie spotkaja sie zawodniczki o podobnych nazwiskach Wozniak i Wozniacki .Wozniacki w pierwszej rundzie miala wolny los , natomiast wozniak odprawila bez problemu Suarez navaroo 6:0 6:3 . Wozniacki ostatnio bardzo slabo zagrala w LA . Przegrala tam juz w pierwszej rundzie z Cirstea . Wozniak to zawodniczka grajaca ofensywnie , co procentuje w grze na kortach twardych . Wozniacki natomiast preferuje korty duzo wolniejsze , dlatego nie wroze jej chocby nawiazania walki z Aleksandra Wozniak .

olisadebe7 36

olisadebe7

Forum VIP
Tytułem zamknięcia dyskusji o Uli, którą sam rozpocząłem.
Spotkajmy się kiedyś na jakimś jej meczu, przeżyjmy to razem. Bo mam wrażenie, że niektórzy mylą Ulę z Azarenką, czy kimś innym :-D
Oglądając na żywo wiele jej spotkań, w pamięci pozostały mi te najbardziej żałosne: z Jugic w Krakowie, z Benesovą w Bastad, z Hlavackovą w Pradze...
Jedynym pozytywnym jakie miałem przyjemność oglądać było przegrane spotkanie z Wozniacki na IW - przyznaję.
Jest to jednak dla mnie zawodniczka, którą śmiało mogę wrzucić do szufladki z Julią Schruff, Renatą Voracovą, Alexandrą Dulgheru i Patricią Mayr.
Utalentowaną zawodniczką z aspiracjami na TOP20 to jest Govortsova...
Kończymy i zabieramy się za typowanie ???? Ale wielkie dzięki za dyskusję na poziomie, a nie rzucanie jednym zdaniem w ścianę. To się liczy :spokodfhgfh:

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom