>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Budapeszt & Bastad, 04-10.07.2011

Status
Zamknięty.
christopher48 2K

christopher48

Forum VIP
Otrzymane punkty reputacji: +1
P 161

poozon

Użytkownik
Begu I. - Pous-Tio L.
kurs 1.7
buk bwin
typ Pous wygra przynajmniej seta
Moim zdaniem poziom zbliżony . Begu w tym roku jest jedną z zawodniczke któe pokazały się w światku WTA ( pisałem już nie raz o niej i Barthel ) . W tym roku Panie spotkały się na początku roku . Wygrała Begu 63 76 . Spotkanie było bardzo wyrównane . Dzisiaj oddsmakerzy przesadzili z kursami . Jakbym osobiście miał wystawiać kursy dałbym 1,85 - 1.85 . Panie grają na clayu a jest to ulubiona nawierzchnia Pous

Turniej WTA Budapeszt
Start 13:00

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Johanna Larsson v Alla Kudryavtseva 6:3 6:1 ✅✅✅
No dziś z tenisa pań wybrałem spotkanie między zawodniczką gospodarzy a Rosjanką Allą Kudryatsevą. Z początku kurs w granicach 1.50 teraz można złapać coś koło 1.30.
Turniej rozgrywany w Bastad w Szwecji, Larsson na pewno będzie chciała się pokazać z jak najlepszej strony, motywacja, chęć wygrania, jak i umiejętności po stronie Szwedki. Grają na clayu, czyli ulubionej nawierzchni Larsson, pokonała w I rundzie RG Aną Ivanovic.
Bilans bezpośrednich pojedynków z korzyścią dla Szwedki, prowadzi 2:0, ostanie spotkanie miało miejsce w portugalskim Estoril, gdzie gładko w dwóch setach wygrała 6:2 7:5.
Rosjanka nie przepada za nawierzchnią ceglaną, w tym roku na 11 pojedynków wygrała tylko 4. Ostatni pojedynek rozegrała w Paryżu, gdzie poniosła sromotną porażkę z Simoną Halep 6:2 6:1.

maroon 5,4K

maroon

Użytkownik
Nuria LLagostera Vives - Alize Lim
Typ: Llagostera Vives 2-0
Kurs: 1.74

Typ: LLagostera Vives
Kurs: 1.25

Jak dla mnie promocja , widziałem wczorajszy mecz Lim z Ozga i nie wiem jak ona go wygrała , przeciwniczka serwowała na mecz i w fatalnym stylu oddała prowadzenie. Lim to bardzo słaba zawodniczka , oglądając jej wczorajszy mecz miałem wrażenie że jest to mecz amatorski . Lim tragiczny serwis , piłka ledwo leci , dodatkowo wprost na rakiete przeciwnika , raz po raz nadziewała się na mocne płaskie returny do których nie miała szans dojść . W wymianach jedynie jej wczorajsza przeciwniczka umiała przyspieszyć , uderzyć płasko , Lim grałą pod góre aby przebić przez siatke , momentami wyglądało to komicznie . Stawiam na pewne 2-0 Hiszpanki bo po prostu jest to ograna w turniejach WTA zawodniczka i nie ma szans aby pozwoliła na coś więcej niż jakieś 4 gemy swojej dzisiejszej przeciwniczce. Hiszpanka na clayu niezła forma , w RG 3 runda i porażka w 3 setach z Pavluchenkova .

robel 153

robel

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Andrea Hlavackova - Sofia Arvidsson 1:2✅✅✅
Typ: 2
Kurs: 1.75✅✅✅
Buk: Expekt

Analiza:

Krótko bo mecz niedługo się rozpoczyna. Hlavackova obecnie 110 w rankingu WTA, w tym roku na clayu kompletne dno. Tylko w ITF w Chiasso wygrała jakieś mecze, doszła tam do finału pokonując po drodze zawodniczki z 3, 4 setki rankingu, przegrywając z Puig(370). Bilans meczy na cegle w tym roku 4/7(4 wygrane w turnieju w Chiasso).

Sofia to obecnie 73 rakieta świata. W tym roku na cegle 2 runda w Charleston(porażka z Peer[11]), Madryt 2 runda porażka z Azarenką, Bruksela ćwierćfinał porażka z Peng, po drodze pokonała m.in Jankovic(10). Bilans meczy na clayu w tym roku 6/5.

Obecnie w lepszej formie zdecydowanie Arvidsson. Ponadto bilans meczy bezpośrednich 1:0 dla Sofi. Kurs 1.75 na pewno przesadzony

Otrzymane punkty reputacji: +2
king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Kurs 1.75 na pewno przesadzony
6:1 5:7 6:4 ✅✅✅
Zdecydowanie tak, na początku bukmacherzy wystawili w granicach 1.50, niektórzy mieli nawet 1.4, a potem nagle poszły w górę w okolice 1.75, pod 1.90. Nie wiem, co było przyczyną tak nagłego wzrostu kursu, ale jeśli nie ma Szwedka jakiejś kontuzji, albo nie szukuje się jakiś wałek to jak najbardziej można stawiać na Szwedkę, gra u siebie, na pewno zmotywowana by się dobrze zaprezentować i pokonać Czeszkę.

6:1 5:2 i nagle STOP(!)...5:7, tenis kobiecy ???? , ale się kobieta ogarnęła i wygrała 6:4.

R 1,6K

radomiak1910

Użytkownik
Tenis: Budapeszt (Węgry)
Data, godzina startu: 05.07.2011 16:00

Spotkanie: Babos Timea- Remondina Anna
Kurs: 3.18
Buk: Pinnacle

Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju w Budapeszcie na kortach ziemnych reprezentantka gospodarzy Wegierka Timea Babos, zaledwie osiemnastoletnia zawodniczka zmierzy sie z bardziej doswiadczona Wloszka Anna Remondina. Wloszka podczas tego turnieju rozegrala juz trzy spotkania w kwalifikacjach. Do turnieju dostala sie jednak jako lucky loser, gdyz w finalowym spotkaniu kwalifikacji przegrala z Cabeza. Wloszka jednak nawiazala wyrownana walke z Hiszpanka, natomiast w dwoch poprzednich spotkaniach stracila zaledwie siedem gemow. To swiadczy o tym ze Wloszka gra na tym turnieju calkiem niezle, gdyz Cabeza potrafi grac szczegolnie na ceglanej maczce. Wegierka dostala sie do tego turnieju dzieki dzikiej karcie i jest zdecydowana faworytka bukmacherow. Pewnie z racji tego ze gra przed wlasna publicznoscia. Ja jednak nie bylbym taki pewny jej dzisiejszego zwyciestwa. Wegierka moze spalic sie psychicznie, dla niej bedzie to pierwszy tak duzy turniej. Wegierka wystepuje przewaznie w turniejach z cyklu ITF. Podobnie z reszta jak Wloszka, tyle ze Anna miala juz okazje grac w takich turniejach i jest napewno bardziej ograna zawodniczka. W tym kursie widze napewno duze value. Obie zawodniczki prezentuja podobny poziom i wiele bedzie zalezalo od psychiki mlodej Wegierki. Dlatego taki kurs biore z pocalowaniem reki.

G 33

green-black

Użytkownik
Spotkanie: Babos Timea- Remondina Anna
Kurs: 3.18
Buk: Pinnacle

Analiza
Dziś w spotkaniu pierwszej rundy turnieju w Budapeszcie na kortach ziemnych reprezentantka gospodarzy Wegierka Timea Babos, zaledwie osiemnastoletnia zawodniczka zmierzy sie z bardziej doswiadczona Wloszka Anna Remondina. Wloszka podczas tego turnieju rozegrala juz trzy spotkania w kwalifikacjach. Do turnieju dostala sie jednak jako lucky loser, gdyz w finalowym spotkaniu kwalifikacji przegrala z Cabeza. Wloszka jednak nawiazala wyrownana walke z Hiszpanka, natomiast w dwoch poprzednich spotkaniach stracila zaledwie siedem gemow. To swiadczy o tym ze Wloszka gra na tym turnieju calkiem niezle, gdyz Cabeza potrafi grac szczegolnie na ceglanej maczce. Wegierka dostala sie do tego turnieju dzieki dzikiej karcie i jest zdecydowana faworytka bukmacherow. Pewnie z racji tego ze gra przed wlasna publicznoscia. Ja jednak nie bylbym taki pewny jej dzisiejszego zwyciestwa. Wegierka moze spalic sie psychicznie, dla niej bedzie to pierwszy tak duzy turniej. Wegierka wystepuje przewaznie w turniejach z cyklu ITF. Podobnie z reszta jak Wloszka, tyle ze Anna miala juz okazje grac w takich turniejach i jest napewno bardziej ograna zawodniczka. W tym kursie widze napewno duze value. Obie zawodniczki prezentuja podobny poziom i wiele bedzie zalezalo od psychiki mlodej Wegierki. Dlatego taki kurs biore z pocalowaniem reki.
Stwierdzenie,że Włoszka grała już w WTA jest mocno naciągane bo oprócz porażki w kwalach w Palermo (w 1 rundzie) nie startowała w najważniejszym cyklu. Babos ostatnio jest w dobrej formie, wygrała w czerwcu dwa turnieje rangi ITF, w jednym dotarla do polfinalu. Forma więc przemawia za młodą Węgierką, bowiem Włoszka ostatnio miała spore problemy nawet z przebrnięciem kwalifikacji do turniejów, gdzie mierzyła się z zawodniczkami po prostu słabymi. Węgierka stanęła przed szansą zdobycia kilku punktów w słabo obsadzonym turnieju, grając u siebie myślę, że nie wypuści takiej szansy i jeśli już to stawiam na Babos.

kudlaty089 250

kudlaty089

Forum VIP
Szwedki nie grają ze sobą jakoś często, bo dotychczas rozegrały ledwie 13 meczów, w tym tylko 3 w tym roku (ostatni w lutym). W poprzednim roku potrafiły jednak wygrać turniej w Quebec. Dzisiaj naprzeciwko siebie będą miał parę zmontowaną jedynie na potrzeby tego turnieju, która nigdy nie grała razem ze sobą, czyli V.Dolonts/A.Tatishvili. Nie sądzę żeby były one godnymi rywalkami dla skandynawskiej pary. Szwedki są w niezłej formie, co pokazały w grach singlowych. Na ich korzyść działa też fakt, że rozegrały razem kilkanaście spotkań w deblu. Jak wiadomo w grze podwójnej dość ważne jest zrozumienie i myślę, że to jest po stronie moich faworytek.

S.Arvidsson/J.Larsson 1.40

robel 153

robel

Użytkownik
Dyscyplina: Tenis
Spotkanie: Sorana Cirstea - Vesna Dolonts 0:2⛔⛔⛔
Typ: 1
Kurs: 1.72⛔⛔⛔
Buk: Betclick

Analiza:

Sorana Cirstea zajmuje 83 miejsce w rankingu WTA. Od zeszłego roku zaczęła spadać w rankingu od nieudanego French Open. Potencjał na cegle ta młoda zawodniczka ma bardzo duży, 2 lata temu była w ćwierćfinale RG&#39;s pokonała wtedy Jankovic, Wozniacki, zresztą wtedy był jej najlepszy sezon. W tym roku na clayu wygrała turniej w Cagnes Sur Mer, na kortach RG&#39;s doszła do 3 rundy gdzie przegrała z przyszłą triumfatorka Na Li. Bilans meczy na clayu w tym roku 10/4

Dolonts obecnie zajmuje 103 miejsce w rankingu. W tym roku na cegle trudno o niej cokolwiek dobrego powiedzieć. Próbowała w Estori -odpadła w kwalifikacjach, w Cagnes Sur Mer 1/8 przegrała z Baltacha, w Saint-Gaudens półfinał gdzie skreczowała, French Open 2 runda porażka z Schiavone, Cuneo porażka w 1 rundzie z Vogele(152). Bilans meczy na clayu w tym roku 6/5

Według mnie zdecydowaną faworytką tego spotkania Cirstea. Kurs 1.72 tak wysoki zapewne dlatego, że w 1 rundzie Dolonts sprawiła niespodziankę eliminując Lucie Safarovą. Head-to-head 1:1 obydwa mecze z 2007 roku (ranga ITF).

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Wczoraj oglądałem KAroline w wygranym meczu z Alize - oczywiscie dunka wygrała i wyglądała naprawdę swietnie a zdrowie miała doskonałe ! Co się wydarzyło w 2 secie? Pierwszego wygrała do jednego a potem krecz? Jak to wyglądało, krecz symulowany czy coś naprawdę się wydarzyło? Bardzo proszę o jakieś info, bede naprawdę wdzięczny!!!

Chyba w końcu team Wozniacki postanowił skończyć z graniem &quot;głupawych&quot; turniejów, co z tego że Karo będzie wygrywała je...trzeba się skupić na powaznych turniejach, za chwile zaczyna się Ameryka i twarde korty! Czas grać na powaznie wielkie szlemy! Podejrzewam ze Karolina juz dawno miała rezerwacje na ten turniej, zagrała pokazowo 1 runde, już była spakowana...czas na powazne treningi, powazne granie i czas coś pokazać na US Open 2011!

Moze zbyt pochopnie wygłosiłem swoją teorię, jednak bardzo ona pasuje do wypowiedzi ojca Karoliny, który mówił o skoncentrowaniu się jej córki na występach w Ameryce Północnej i powalczenu o pierwszego szlema...

Andre@

---

king_roger 12

king_roger

Użytkownik
Moze zbyt pochopnie wygłosiłem swoją teorię, jednak bardzo ona pasuje do wypowiedzi ojca Karoliny, który mówił o skoncentrowaniu się jej córki na występach w Ameryce Północnej i powalczenu o pierwszego szlema...

Andre@

---
A nie uważasz, że trochę to frajerskie zachowanie teamu Wozniackiej. Jechać na turniej, wygrać I rundę, potem w kolejnym meczu, jeżeli rzeczywiście nie miała jakiego urazu, poddawać i potem gadka, że należy się skupić na ważniejszych turniejach. Przecież to lekceważenie zawodników, organizatorów i sponsorów. Ona jest numerem 1. albo jedzie na turniej i gra na poważnie, ale jedzie na wycieczkę. Dla mnie takie zachowanie i wypowiedzi jest karygodne ????

O 27

odrzanski

Użytkownik
Ogladalem ten mecz i chyba na serio miała kontuzje. Coś jej strzeliło w prawym barku, było widać, że jej to dokucza i cięzko sie jej nawet rakiete trzymało w pewnym momencie, wezwała lekarke, ta jej zalozyla jakies tam plastry rozgrzewajace czy cos podonego, potem zagrala jeszcze kilka piłek i zrezygnowała. Watpie, ze to bylo celowe, nie posadzalbym dziewczyny o to ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
F 67

figo88

Użytkownik
Larsson - Hercog
Typ: Larsson 1.8 ⛔ (4-6 5-7)

Bardzo przyjemny kurs na Larsson, która gra bardzo dobre zawody. Jest bardzo regularna w swojej grze, walczy o każdą piłę i oczywiście zagra przed własną publicznością. Hercog to groźna zawodniczka, niestety nie oglądałem ją w żadnym meczu, ale w ostatnim meczu dała się przełamać 5 razy. W prawdzie Larsson tyle samo razy została przełamana z Domingez Lino, lecz to była grająca zupełnie inaczej przeciwniczka. Ciągle grająca drop shoty i zmuszająca Larsson do grania przy siatce gdzie spisuje się fatalnie. Uważam, że niezwykle zmotywowana Larsson wygra dziś swój pierwszy turniej ATP, w dodatku u siebie.

Ed;
Przykro było patrzeć jak Larsson popełnia proste błedy, mecz na słabym poziomie, przeciwniczka zagrała mądrze i wykorzystała gafy przeciwniczki. Szkoda mi Larsson, bo Hercog spokojnie była do ogrania.

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom