>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Bucharest, Bastad 13.07.2015-19.07.2015

Status
Zamknięty.
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Miejsce: BUCHAREST, ROMANIA
Data rozgrywania: 13.07.2015-19.07.2015
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: International
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.brdbucharestopen.ro/
Lista startowa: http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=907305
Drabinka: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1079/MDS.pdf
Plan gier: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1079/OP.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/romania/wta-bucharest/
Miejsce: BASTAD, SWEDEN
Data rozgrywania: 13.07.2015-19.07.2015
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: International
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://women.swedishopen.org/
Lista startowa: http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=907297
Drabinka: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1048/MDS.pdf
Plan gier: http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2015/1048/OP.pdf
Zestawienie kursów: http://www.oddsportal.com/tennis/sweden/wta-bastad/

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
▶ Elena Gabriela Ruse @4,33 bet365
Nie będę świrował, że wiem wszystko o anonimowej 17-latce z Rumunii. Nie wiem prawie nic. A &quot;prawie&quot; w poprzednim zdaniu napisałem, dlatego że jedyne co wiem, to to, że wczoraj zagrała kapitalne spotkanie ze swoją rodaczką Alexandrą Cadantu. A to nazwisko wszystkim interesującym się rozgrywkami WTA coś powinno mówić. Cadantu bywała w pierwszej setce rankingu, najwyżej zanotowała miejsce 59. Czyli to naprawdę nie byle kto, jak na poziom kwalifikacji do turnieju. Ruse zagrała praktycznie bezbłędnie, rywalka naprawdę nie grała źle, ale chwilami była po prostu bezradna. 17-latka gra siłowy tenis, każdą piłką stara się sprawić duży kłopot rywalce. Wiadomo, że taka gra obarczona jest ryzykiem popełniania niewymuszonych błędów, których wczoraj było mało. Może dzisiaj będzie ich więcej, może Rumunka nie zagra tak dobrego spotkania, lecz naprawdę warto spróbować typu na nią po takim kursie, bo dzisiejsza rywalka nie gra nic specjalnego. Co prawda zajmuje rekordowe 210 miejsce w rankingu i notuje całkiem niezłe rezultaty, lecz kilka razy widziałem ją w akcji i to nie jest zapora nie do przejścia. W każdym razie nie jest lepszą zawodniczką od Cadantu. Tu wszystko leży w głowie młodej Rumunki, jeśli będzie z zimną krwią punktowała jak wczoraj, to może przejść kolejną wyżej notowaną przeciwniczkę.

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Vekic D. - Lim A. 1 @ 1,60 MarathonBet ⛔
Vekic rozstawiona z 1, więc to musi mówić o poziomie tego turnieju. Kilka dni temu zmarnowała szansę na spore punktowanie i przegrała z wskrzeszonym trupem Cirsteą. Dzisiaj ma teoretycznie łatwiejsze zadanie. Lim wczoraj wygrała słabego ITFa w Turynie i przeskoczy ok. 40 miejsc w rankingu. Mecz z Evtimovą trwał naprawdę długo, bo przez 3 sety panie ciągle się przełamywały i było sporo gemów z równowagą. Francuzka szybko się spakowała i poleciała do Bastad. W nogach powinna mieć wczorajszy mecz i ogólnie cały turniej, ale bez przesady. Sportowo raczej też przegrywa, bo nie ma jakiś solidnych siłowych argumentów przeciwko Donnie. Największy problem Chorwatki to na pewno regularność i trzymanie serwisu. Siła FH i podania po jej stronie.
Shvedova Y. - Paszek T. 1 @ 1,36 Betsafe ✅
Yarka wypadła z pierwszej 100 rankingu, więc musi szybko nadrabiać ranking, stąd te kwalifikacje. Nie ma się co oszukiwać, ale clay to nie jest nawierzchnia pasująca pod styl obu pań. Kazaszka jeszcze potrafiła w tym roku dojść do finału w Bogocie na tej nawierzchnie, ale Tamire widziałem na mączce i wygląda po prostu słabo. Przy jej warunkach trudno dobrze się poruszać doślizgiem, większość piłek wyrzuca, a dłuższe wymiany raczej nie są dla Niej. Jak serwis nie wchodzi to już całkiem robią się kłopoty. Shvedova w lepszej sytuacji nie jest, bo jej styl jest też się opiera na sile, ale w tym roku na wolnej nawierzchni gra dużo lepiej. Paszek wczoraj męczyła się z Lucacs i nie było to zbyt ciekawe spotkanie. Kurs mały, ale Austriaczka na mączce kompletnie mnie nie przekonuje.
Vogt S. - Burnett N. 1 @ 1,55 Betsafe ⛔
Vogt oglądałem w tym tygodniu na turnieju ITF w Niemczech i wyglądała co najmniej solidnie. Wczoraj potrafiła grać na równi z Larsson, ale niestety zabrakło regularności i doświadczenia na zameldowanie się w finale. Na mączce radzi sobie zdecydowanie najlepiej. Nie prezentuje zwykłego przebijanie bez jakiejkolwiek siły. Serwisem potrafi zaskoczyć rywalkę i ustawić wymianę, nieźle trzyma piłkę w korcie i stara się grać po kątach wrzucanymi piłkami, rzadziej płaskimi piłami. Burnett odpłynęła w kompletne odmęty. Jeszcze 2-3 lata temu zapowiadała się na przyzwoitą zawodniczkę, spokojnie na pierwszą 100. Zaczęła próbować swoich sił na poziomie WTA i zderzyła się ze ścianą, potraciła wszystkie punkty i poleciała w okolice 600 miejsca. Nieźle zaprezentowała się w meczu z Rybarikovą w Rzymie, gdzieś tam wygrała jakiś ITF 10k, ale to wciąż cienizna. Jej drugi serwis, a nawet i pierwszy będzie od razu atakowany, bo nie stanowi jakiejś przeszkody. W wymianach potrafi nieźle zagrać z FH, pójść do siatki czy zagrać skrót, ale to wciąż tylko momenty. Forma Stephanie nieporównywalnie wyższa od formy Włoszki i nie przewiduje tu wielkiej niespodzianki.

Otrzymane punkty reputacji: +27
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Kania 1.97 Pinnacle⛔

Decydujący mecz kwalifikacji do turnieju w Bastad z udziałem naszej rodaczki. Zwykle nei stawiam kwalifikacji i omijam te spotkania z daleka, ale jestem mega zdziwiony kursami wystawionymi w kierunku Polki i myślę, że trzeba to po prostu zagrać. Wg buków to Minella - zawodniczka z trzeciej setki rankingu jest tutaj faworytką spotkania. Wszystko fajnie, myślałem sobie, pewnie lubi grać na mączce i notuje dobre wyniki, sprawdziłem staty, bo szczerze, jeśli dobrze pamiętam, to nigdy nie widziałem jej w akcji, a tu spore zaskoczenie, bo zawodniczka ta gra bez rewelacji, można nawet zaryzykować, że bardzo słabo - nawet w marnych ITFach nic nie osiągnęła. Na prawdę nie wiem czemu takie kursy, niby ograła tutaj dzisiaj Voracova, ale ona też gra ostatnio fatalnie. Polka w ostatnim czasie w przyzwoitej formie, zwłaszcza na Clayu podczas French Open pokazała się z dobrej strony dochodząc do 2 rundy, myślę, że ogranie takiej zawodniczki jak Minella nie będzie dla niej trudnym zadaniem, zwłaszcza, że ogrywała już w tym roku dziewczyny z pierwszej setki WTA. Polka to mimo wszystko półka wyżej od rywalki i widząc takie kursy po prostu trzeba spróbować zagrać - moim zdaniem duże value.

Otrzymane punkty reputacji: +5
M 676

mmichael83

Użytkownik
WTA Bastad
Kiki Berstens- Mona Barthel ✅✅✅ 6:7,6:2,6:3

bet365 2,20

No to ruszamy po trawiastych tygodniach na północ europy gdzie w Bastad bronić tytułu będzie Mona Barthel na mączce . Jej przeciwniczką będzie holenderka Bertens z która ma bilans 7:2 ( 1:1 na clay ) . Niemka jest specyficzną zawodniczką, której fochy często nie opuszczają podczas spotkania, jest jedną z najbardziej chimerycznych zawodniczek,ktora mimo wszystko ma spory potencjał. Gra bardzo mocno i płasko, albo trafi albo nie, nie jest typem przebijania baloników. Można powiedzieć że holenderka ma podobny styl, ale na pewno potencjał ma duzo mniejszy , stąd dziwi Mnie kurs na ten mecz, buki pewnie się kierowały słabymi wynikami niemki w tym sezonie ( 9:17 )
ale ja wierze ze w szwecji zagra nieco lepiej, w koncu lubi ten turniej, rok temu wygrała tutaj w miare pewnie. uwazam dzisiaj to za bet dnia .

Otrzymane punkty reputacji: +33
rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Arantxa Rus v Evgeniya Rodina
Evgeniya Rodina @ 1.40 bet365 ✅✅✅
Na początku spotkania prowadzenie 0-4 i nagły dojazd Rus.. ale poradziła sobie.. w 2 secie prowadzenie 2-4, i nagłe oddanie 4 gemów pod rząd.. w 3 secie różnie, gemy wygrane łatwo i męczarnie.. Rodina 2 meczowe, na szczęście wykorzystane.
Podczas WTA Bastad dojdzie do ciekawego spotkania, o następną rundę zawalczą Holenderka Arantxa Rus i Rosjanka Evgeniya Rodina. Panie miały przyjemność gry ze sobą dwa razy. W Osprey wygrała Rosjanka w dwóch setach (6-4, 7-5), w Bułgarskim Dobrich w 2014 Rodina również pokonała w dwóch setach Rus (6-4, 6-1). Rus jest dobrą zawodniczką na ITF, Rosjanka w statystyce oraz ostatnich wynikach nieco przewyższa Holenderkę. Na Wimbledonie stoczyła zacięte spotkanie z Jankovic, a na Roland Garros odpadła z faworyzowaną Halep. Rosjanka ma patent na Holenderkę, na plus jest również gra na mączce, bilans z ubiegłego roku robi wrażenie 41 wygranych i tylko 11 porażek.

--------------------------------

Otrzymane punkty reputacji: +23
rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Darya Kasatkina v Julia Goerges
Julia Goerges @ 1.72 bet365 ✅✅✅
Darya pokazała charakter, na początku wygrywała 2-0 z Julią, ale ta wróciła. Mogła przełamać młodą Rosjankę niestety nie udało się 2 razy ze stanu 15-40.. w tie-breaku dominowała doświadczona Niemka i wygrała pierwszego seta. W drugim secie już bez większych problemów wygrywała swoje podania Niemka i wygrała całe spotkanie 6-7, 4-6. Śmieszą mnie natomiast niektóre komentarze: przestrzegałem przed graniem na Niemkę, to jakiś podrzędny turniej, nie grajcie na nią..w dziale jest tylu znawców że głowa boli.. Widać kursy były wyrównane. Rosjanka to wielki talent, sugeruje zapisanie do notesu jej nazwiska, ponieważ jeszcze o niej usłyszymy. A pisanie o przestrzeganiu, radzę zachować dla siebie. Zdecydowało doświadczenie Julii Goerges.
Analizując spotkania na dzień dzisiejszy, bardzo ciekawie zapowiada się mecz doświadczenia z nieprzewidywalną młodością czyli Niemka Julia Goerges podejmować będzie Rosjankę Daryę Kasatkine. Julii Goerges nie muszę nikomu przedstawiać, to solidna i ukształtowana tenisistka która potrafi wygrać z najlepszymi, świetny występ na tegorocznym French Open gdzie pokonała Amerykankę Coco Vandeweghe następnie top10 Carolinę Woźniacki w dwóch setach, uległa dopiero Sarze Errani. Dobre występy na Roland Garros oraz WTA Madryt napawają optymizmem. Rywalką Julii będzie młoda i wielce utalentowana Rosjanka Darya Kasatkina. Turniej w Bukareszcie jest jej debiutem w WTA, wcześniej odnosiła masę zwycięstw w turniejach rangi ITF, wygrała Daytona Beach, turniej w Casercie gdzie wygrała dość pewnie z wyżej notowaną Cadantu i w finale z innym młodym talentem Ipkiem Soylu. Największym sukcesem młodej osiemnastoletniej Rosjanki jest wygrana na Turnieju dziewcząt Roland Garros w ubiegłym roku oraz srebrny medal igrzysk olimpijskich młodzieży w Nankinie. Widać rośnie nam kolejny diament, porównywalny do Belindy Bencic, jednak przed młodą Rosjanką jeszcze trochę ogrania, a napewno będzie zdobywać tytuły na swojej ulubionej nawierzchni ziemnej. Dziś stawiam na doświadczenie i solidny tenis Julii Goerges.

--------------------------------

Otrzymane punkty reputacji: +40
M 676

mmichael83

Użytkownik
WTA Bastad
Hogenkamp Richel - [B]Larsson Johanna

unibet
1,5[/b] ✅✅✅ 1:6,3:6

Szału z kursem nie ma ale bet wydaje się być pewny, Johanna gra u Siebie gdzie dwukrotnie dochodziła tutaj do finału, ostatni tydzien to finał itf w niemczech gdzie przegrała z reprezentantka gospodarzy, czyli przetarcie było niezłe. Clay to jej ulubiona nawierzchnia, jest to raczej przebijajaca zawodniczka, czekajaca na bład przeciwniczki, ale tez potrafi inteligentnie rozgrywac punkty . Z kolei holenderka jest to zawodniczka ktora walczy o top 100 ( obecnie 114) i broni pkt za 1/8 z zeszłego roku , za duzo o niej nie wiem i niech tak zostanie.

dokładam do zakładu 2 mecze bez opisu który wydaje się zbędny

WTA Bukareszt

Polona Hercog -Tig Patricia Maria 1,23 ✅
Dulgheru Alexandra -Zhang Shuai 1,22 ✅

AKO 2,25 ✅✅✅

macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Babos T. - Vinci R. 2 @ 1,74 Pinnacle ✅ 2-6 1-6 :cool:
Nic ciekawszego nie wyłapałem z dzisiejszych meczy, a tutaj od razu rzucił mi się w oczy wysoki kurs na Włoszkę. Na dobrą sprawę nie wiem czym jest on spowodowany. Vinci na cegle wciąż jest bardzo groźną zawodniczką. Mimo słabych warunków fizycznych i słabego serwisu potrafi spokojnie wygrywać wymiany. Jednoręczny BH wzdłuż linii lub grany slajsem sprawia sporo problemów zawodniczkom, które głównie grają płaskie piły. Chyba nikt nie ma wątpliwości, że przy siatce to ścisły top tour&#39;u. Babos na cegle gra słabo i niech nikogo nie zmyli fakt, że doszła do finału w Marakeszu. Węgierka jest zawodniczką, która siłowo i jej tenis jest raczej zero-jedynkowy. Serwis i forehand działają i jest dobrze. Gorzej jak te elementy szwankują i trzeba wdać się w dłuższą wymianę, albo po prostu piłki nie są kończone ze względu na wolną nawierzchnię. W deblu o dziwo stworzyła dobrą parę wraz z Mladenovic, ale to Francuzka przy siatce radzi sobie lepiej i w moim odczuciu ciągnie tą parę. W meczu z Robertą może być tak jak opisałem wcześniej, czyli dłuższe przebijanie piłki będzie generować błędy po stronie Babos. Im dłużej wymiana trwa, tym lepiej, bo Włoszka będzie starała się grać mądrze na BH swojej przeciwniczki, albo po prostu ganiać ją po korcie. Rok temu doszła tu do finału, gdzie niestety poległa z Halep. W tym roku Rumunki tu nie ma, ale jest jej koleżanka Sara Errani. Drabinka spokojnie na półfinał turnieju, a kto wie czy nie na finał, więc obrona punktów jak najbardziej możliwa.

Otrzymane punkty reputacji: +25
dx2 278,6K

dx2

Użytkownik
Sh.Zhang-Dulgheru 2 @1.25
Fajny typ dzis kolega wyzej podal na Johanne Larsson, w nastepnej rundzie tez tak bym polecił. Z braku laku malo czaus na analizy, ale taka Alexandra Dulgheru tez powinna wygrac smialo. Dulgheru wygral ostatnio turniej ITF, zarobila dzien przerwy z powodu wczporajszych opadow. Wypada grac i zarabiac w Rumunii. Shuai Zhang narazie ma bardzo slaby sezon i ciezko to widze. Do kombinacji wzialem toi i taka analize tez krotka napisze. Good luck

Otrzymane punkty reputacji: +28
M 676

mmichael83

Użytkownik
WTA Bastad
Friedsam Anna-Lena - Larsson Johanna
Unibet
1,62
✅✅✅ 3:6,5:7
Kto wygra, zagra w QF, więc motywacji nie zabraknie . Nie bede powtarzal tego co wyzej napisałem o GOSPODYNI turnieju przed meczem Hogenkamp Richel . na pewno niemka jest lepszą zawodniczką. Natomiast ona preferuje ( albo po prostu osiąga lepsze wyniki) na szybkich nawierzchniach tj w hali i ostatnio na grasie wygrała jeden turniej oraz niezle 2 mecze na Wimbledonie, do przypadku nalezy zaciety mecz z Serena na French Open, ale kazdy wie jak gra Serenka jak nie widzi zagrozenia po drugiej stronie-zasypia z nudów . A tak na poważnie scenariusz wg Mnie będzie wyglądał następująco, Szwedka będzie przebijała wszystko co jest mozliwe,a niemka bedzie walila w siatkę oraz po autach, co nie zmienia faktu ze latwo nie bedzie .

Otrzymane punkty reputacji: +14
dx2 278,6K

dx2

Użytkownik
Friedsam-J.Larsson 2 @1.65 ✅ (musze sie sztucznie dowartosciowac.... raz od swieta mozna sobie plusik postawic...prosze o wybaczenie)
Hmmm. Mimo ze sie boje troche o dyspozycje Larsson, poniewaz nie jest ona tak dobra jak swego czasu to jednak wiem, ze Szwedka zostawi serce na korcie w tym turnieju. Larsson praktykowala w ITF w Versmold w ubieglym tygodniu, dotarla do finalu, ale obsada turniejowa dosc slaba i rywalki Szwedka na swoje drodze tez raczej slabe. Friedsam rowniez w Versmold kilka meczow ograla. Niemka wiadomo to sila przede wszystkim, nawet niezle wyniki, ale licze na Larsson i tak. Dwa finaly Szwedki w Bastad w osttanih 4 czy 5 latach, jeden polfinal. Mysl, z moga tutaj cechy wolicjonalne przechylic szale zwyciestwa na korzysc Larsson, ktora da z siebie wszytsko co ma ta chwile.

Schmiedlova-Allertova 1 @1.7
✅
Pojedynek slowacko-czeski. Schmiedlovej nie wiodlo sie ostatnio zbyt dobrze teoretycznie. Trawa srednio, ale to tak nie dziwi chyab bardzo, bo Slowaczka to raczej nie ten typ tenisa. Schmiedlova wygrala w tym roku turniej WTA w Katowicach i to jest zawodniczka z ogromnym potencjalem. Krolestwem Schmiedlovej jest jednak cegla. Na French Open Schmiedlova odpadla w 1 rundzie po dwoch tie-breakach z Alison van Uytvanck, tylko ze Belgijka okazala sie chyba najwiekszym odkryciem tegorocznego French Open docierajac az do cwiercfinalu (!) nikt sie tego przed turniejem nie spodziewal, a podejrzewam, ze gdyby Schmiedlova wygrala mecz otwarcia to moze i ona bylaby wtedy na miejscu van Uytvanck. Tutaj wydaje mi sie, ze Schmiedlova zagra o jak najlepszy wynik, a dyspozycja jest duzo lepsza niz wyniki. Allertova to znow typ tenisa silowego, wiec dzis przeciwko sile gramy rzec mozna. Dla mnie Schmiedlova jest lepsz zawodniczka, a ze pech i wyniki ponizej oczekiwan ostatnio to postawie na Slowaczke.

Otrzymane punkty reputacji: +17
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Kovinic D. - Goerges J. 1 @ 2,11 Pinnacle ✅ 6-4 6-7 6-2
Z niechęcią gram przeciwko Julii. Oglądałem jej spotkanie z Kasatkiną i zagrała przyzwoicie, aczkolwiek Rosjanka sporo jej pomagała. Obie panie prezentowały podobny styl, czyli siła razy ramię. 1 serwis ustawiał wymianę po 1 lub 2 returnie i było pozamiatane. Goerges sporo piłek wyrzucała w prosty sposób i generowała licznik UE, a Rosjanka w kluczowych momentach zwyczajnie się spalała. Moim zdaniem dzisiaj zadanie dużo trudniejsze. Kovinic posiada takie same atuty jak Niemka, czyli dobry serwis i FH, jednak BH przewyższa atrakcyjną Julię, dobre poruszanie się na cegle i potrafi dłużej trzymać piłkę w korcie. Reprezentantka Czarnogóry na mączce osiąga najlepsze wyniki. Rok temu w Bukareszcie doszła do ćwierćfinału, a więc w jej przypadku taka dawka punktów jest dość znacząca. Kursy według bukmacherów ustawione mniej więcej 55-45 na korzyść tej ładniejszej tenisistki. Ja uważam inaczej i wiedząc co potrafi Danka oraz jak ograniczona na takiej nawierzchni jest Julka stawiam na tą pierwszą.
Krunic A. - Vinci R. 2 @ 1,71 Unibet ⛔ 6-1 6-1 Bez komentarza...
Konsekwentnie na Vinci. Wczorajszy mecz to był pokaz siły i jej spokojnej, dojrzałej gry na mączce. Tylko przez pierwsze 4 gemy Timea potrafiła dotrzymać kroku Włoszce, gdy jej serwis jeszcze nie funkcjonował za dobrze, a potem sieknęła 4 asy. Wiadomo, że 2 podanie jest dużo słabsze, ale Roberta stara się nadrabiać ten serwis dodając kick&#39;a lub po prostu wyrzuca rywalkę. Nie będę powtarzał tego, co już wyżej napisałem o tej zawodniczce. Krunic wygrała dość pewnie z Kulichkovą. Taki wynik jakoś specjalnie mnie nie dziwi, bo Rosjanka na takiej nawierzchni nadal nie potrafi konkurować z zawodniczkami, które prezentują podobny poziom do Niej. Alexandre większość pamięta z dobrego występu na US Open, gdzie potrafiła powalczyć z Azarenką, a wcześniej przebrnąć przez kwalifikację i wygrać z Kvitovą i Keys. Co poza tym? A no zbytnio nic nie osiągnęła. Straszna bieda na mączce w tym roku. Talent dziewczyna na pewno ma, ale widziałem ją w tamtym roku w słabszych turniejach i tam przeważnie odpadała z kim popadnie. Jej gra na pewno może się podobać na szybkich nawierzchniach, bo dobrze operuje oburęcznym backhand&#39;em, płaski forehand i silny serwis, cały czas ofensywnie szuka kątów. Z Vinci tak łatwo nie powinno być, bo Włoszka świetnie potrafi zwalniać wymiany i w odpowiednim momencie podkręcać tempo, więc Serbka będzie na wstępie wytrącona z rytmu. Jej uderzenia nie będą miały już takiej siły, jak niedawno na Wimbledonie. W Londynie wygrała 6-2 6-4, ale w Bukareszcie to Roberta weźmie rewanż w swoim królestwie, jakim jest na pewno mączka.
Cirstea S. - Mitu A. 1 @ 1,92 Pinnacle ⛔ 7-5 2-6 4-6
Kolejny pojedynek Rumunek. Cirstea dostała Dziką Kartę, aby w końcu coś zapunktować do rankingu i odbudować się przed turniejami w Ameryce Północnej na hardzie. Pisałem niedawno, że Sorana dopiero będzie wracać do wielkiego tenisa po ciężkiej kontuzji. Robi to jednak szybciej niż przypuszczałem. Dobry występ w Contrexeville dał sporo punktów do rankingu. W Bukareszcie pokonała Karatantchevą. Widziałem może z 3/4 tego spotkania i naprawdę dziwiłem się, że Rumunka nie popełnia masowo UE. Fakt, Bułgarka naprawdę sporo pomagała. Jej 1 serwis funkcjonował solidnie, zaserwowała sporo asów, ale 2 podanie to była istna kpina. Nie wiem czy wygrała z 30% piłek przy 2nd service, a dodatkowo walnęła 8 DF. Cirstea z serwisem nie miała aż takich wielkich problemów. Standardowe liczby na oko to gdzieś 70% piłek wygranych po 1 podaniu i 50% po 2, więc bardzo dobrze jak na Nią. Dobrze funkcjonował BH i szczególnie FH. Mecz Mitu z Beck był zdecydowanie bardziej ciekawy. Beck w 1 secie latała jak opętana, trafiała dosłownie wszystko, szybkie i płaskie piły non stop latały na drugą stronę, serwis dobrze ustawiał wymiany, a Mitu sama nie wiedziała co się dzieje. Przyszedł drugi set i 2-3 gemy jeszcze trwała moc Niemki, a potem Rumunka zaczęła mniej psuć, a jej rywalka nie trzymała już tak podania, popełniała UE. Mecz na pewno miał 2 oblicza. Cristina-Andreea nie zagrała jakoś porywająca. Ot, od 2 seta Beck pomagała, a Rumunka zagrała po prostu swoje i wystarczyło. Mecz 50-50, ale jakoś bardziej wierze w odbudowę formy tej ładniejszej tenisistki i ten turniej ma temu służyć. 1 mecz może za wiele nie pokazał, ale Cirstea przygotowała niezła dyspozycję. W tamtym tygodniu ograła swoją dzisiejszą rywalkę 2-0 i myślę, że dzisiaj może zrobić to ponownie.

Otrzymane punkty reputacji: +2
dx2 278,6K

dx2

Użytkownik
Schmiedlova-Kovinic 1 @1.62
Slowaczka jak wspominałem gra lepsza niz wyniki. Obecnie mamy 3 tygodnie turniejow rangi International czyli bez wiekszych atrakcji, a Schmiedlova powinna grac o wynik, poniewaz ostatnio wiodlo jej sie raczej slabo, a pecha tez bylo bardzo duzo. Dlaczego? Juz napisalem przy poprzedniej analizie i dalej podtrzymuje opinie, ze gra lepsza niz wyniki. Danka Kovinic ogolnie ma udany sezon i zadomowila sie juz w cyklu WTA Tour na dobre. Troszke widzialem tego meczu Kovinic dzis z Goerges i Niemce mam wraznie, ze sie troche odechcialo, gdy stracila przewage przelamania w 1 secie. Reprezentantka Czarnogory talent na pewno ma, ale to Slowaczke cenie obecnie duzo wyzej i podazam w kierunku jej zwyciestwa. Jeszcze rok temu obydwie zawodniczki rywalizowaly w turniejach ITF nieraz i tam lepsze wrazenie tez zrobila na mnie Schmiedlova, wiec mam nadzieje, ze przeniesie sie to rowniez na jutrzejszy pojedynek.
Peterson-Barthel 2 @1.35
Wydaje mi sie, ze Rebecca Peterson nie wygrala chyba jeszcze w zyciu meczu na poziomie WTA az do tego turnieju, a w tym roku w Bastad wygrala juz dwa. Sukcesy Szwedka jakies tam w turniejach ITF odnosila, oczywiscie tych mnieszych (6 zwyciestw w turniejach rangi ITF max na poziomie 25 tys dolarow). Na pewno jest to nadzieja szwedzkiego zenskiego tenisa, ale dzis 19-latce to bedzie jej duzo trudniej kiedy naprzeciwko stanie ubiegloroczna triumfatorka Mona Barthel. Barthel wyglada tu bardzo dobrze narazie, Najpierw pokonala Kiki Bertens w 3 setach (6-7 6-3 6-2), wiec zwyciestwo mimo 3 setow zasluzeone, a Bertens potrafi zagrac i wydaj mi sie, ze Holenderka tez w dobrej formie. Pozniej sprzatnela z kortu Zanevska nei oddajac w meczu ani jednego gema. Mysle, ze naprawde mysli tez o dobrym wyniki Barthel i dzis odprawi 19-latke. Podejrzewam, ze Peterson udzielic sie moze juz naprawde duza presja, poniewaz dla niej rywalizacja na tym poziomie to nowosc, a wygrywanie meczow to jeszcze krok dalej. Wydaje mi sie, ze mloda Szwedka bedzie miec duzy klopot z serwisem Barthel, gdyz wiadomo ze tenis pan jest troche kulawy w niektorych elemntach i takie rzeczy jak odbieranie mocnych serwisow czy gra z woleja przy siatce nieraz wygladaja w zenskim tenisie dosc karykaturalnie. Wzialbym zwyciestwo Niemki do jakies kombinacji po tak nieduzym kursie.

Otrzymane punkty reputacji: +4
M 676

mmichael83

Użytkownik
WTA Bukareszt
Polona Hercog - Aleksandra Krunic
bet365 1,71 ✅✅✅ 6:3,6:3

SPotkanie QF na Clayu, gdzie moim zdaniem zdecydowaną faworytką jest słowenka, która na ziemi gra Swój najlepszy tenis,wygrała już natej nawierzchni 2 turnieje i kilka razy była w finałach, rok temu dopadła ją kontuzja która nieco wybiła ją z rytmu ale wydaje mi się że wraca tam gdzie jej miejsce, czyli o walke w turniejach mniejszych. Jest wysoka, ma precyzyjny serwis i uderzenia, gra bardzo mądrze....w przeciwienstwie do chorwatki Krunic która owszem fizycznie jest nabiegana i potrafi mocno uderzac i przebijac,ale tylko wtedy kiedy ma dzien to wchodzi, tym bardziej widze ja na kortach szybszych, tak jak np US open gdzie zrobila furore rok temu, widzialem ja 2 razy na clayu i nie zrobila nic co by mnie przekonało do wygrania meczu z taka zawodniczka jak Hercog, po prostu nie ma takiego &quot;tajmingu&quot; na ziemi jak na twardej, ide zdecydowanie w strone Hercog .

Otrzymane punkty reputacji: +4
niverx 162

niverx

Użytkownik
WTA Bukareszt
Polona Hercog - Aleksandra Krunic
bet365 1,71
SPotkanie QF na Clayu, gdzie moim zdaniem zdecydowaną faworytką jest słowenka, która na ziemi gra Swój najlepszy tenis,wygrała już natej nawierzchni 2 turnieje i kilka razy była w finałach, rok temu dopadła ją kontuzja która nieco wybiła ją z rytmu ale wydaje mi się że wraca tam gdzie jej miejsce, czyli o walke w turniejach mniejszych. Jest wysoka, ma precyzyjny serwis i uderzenia, gra bardzo mądrze....w przeciwienstwie do chorwatki Krunic która owszem fizycznie jest nabiegana i potrafi mocno uderzac i przebijac,ale tylko wtedy kiedy ma dzien to wchodzi, tym bardziej widze ja na kortach szybszych, tak jak np US open gdzie zrobila furore rok temu, widzialem ja 2 razy na clayu i nie zrobila nic co by mnie przekonało do wygrania meczu z taka zawodniczka jak Hercog, po prostu nie ma takiego &quot;tajmingu&quot; na ziemi jak na twardej, ide zdecydowanie w strone Hercog .
jezeli tak piszesz o Krunic to chyba nie widziales jej wczorajszego meczu.
Mijala Vinci przy siatce jak chciala, loby tez pieknie wchodzily, skroty ktore grala to mistrzostwo. Mozliwe ze mecz jej akurat wyszedl a wloszka moim zdaniem nie grala na 100% zaangazowania. Krunic popelniala malo bledow i dobrze grala w kazdym elemencie.. chociaz moze za duzo podwojnych bledow serwisowych. Nie widzialem Hercog dawno w akcji, takze nie podejmuje sie typu w tym meczu.
do usuniecia pozniej.

pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Zgadzam sie. Krunic zagrala dobry mecz. Hercog jest wysoka, jak nie bedzie siedzial serwis Krunic zrobi z nia co zechce. Tu zagra skrota, tutaj minie, porozrzuca. Hercog wygrala z Krunic ale na trawie 6:2 6:0, wiec albo ma patent na Krunic albo miala dzien a Krunic zagrala najgorszy mecz ever... Nie wiem co dzis zagra Hercog wiec mecz nie do typowania.

Otrzymane punkty reputacji: +1
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Errani S. - Tatishvili A. 2 (+6,5 gema) @ 1,69 1xbet ⛔ 6-2 6-3 Oczywiście zabrakło 1 gema...
Rano czekałem na tą linie i pobrałem po wyższym kursie, a większość buków już ją obniżyła. Wiadomo, Errani na cegle potrafi wygrywać i radzi sobie najlepiej. Prawda. Widziałem jej 2 mecze z Buyukakcay oraz Peer i Włoszka wyglądała słabo. Na returnie radziła sobie nieźle, bo jej rywalki, a szczególnie Shahar pomagała jak mogła. Mnóstwo piłek dosłownie partoliła w najgorszy możliwy sposób, a mogła spokojnie ugrać seta. Po 1 przegranym secie popłynęła już całkiem w 2. Podobnie było z Turczynką. Anna również gra mega ofensywnie, ale ma zdecydowanie lepszy FH i serwis. Dość często wyrzuca, ale wystarczy zagrać jej balona i wejdzie na taką piłkę całym ciałem. Z Vogele zagrała przyzwoicie, ale trochę się męczyła. Z Dulgheru 1 seta grała dużo lepiej, ale Rumunka w końcu skreczowała, aczkolwiek nie wyglądała na jakąś bardzo kontuzjowaną. Wszystko zależy od tego, jak Amerykanka będzie trzymać serwis i czy będzie trafiać. Sara niby brała medicala w meczu z Peer, ale nie wyglądało, żeby jej coś się stało. Tatischvili wydaje się, że złapała zalążek formy przed turniejami w Stanach. Myślę, że może spokojnie tutaj coś ugrać, bo Errani nie prezentuje się jakoś wybitnie.

ludozerca 606

ludozerca

Użytkownik
Schmiedlova - Hercog 1,72 ✅
+
Larsson +1,5 seta - Putintseva 1,30 ✅
Pinnacle
Proponuję takiego oto dubelka. Schmiedlova jest według mnie zdecydowaną faworytką pojedynku z Hercog. Słowaczka zagrała wczoraj super spotkanie z Kovinic, była dosłownie jak ściana, a w odpowiednich momentach kontrowała swoją rywalkę lub czekała na błędy. Zawodniczka z Czarnogóry wyprowadzana z równowagi kapitalną defensywą Anny Karoliny, zaczęła po prostu wyrzucać albo trafiać w siatkę. Podobnego scenariusza spodziewam się dzisiaj. Polona, która preferuje ofensywny tenis (z racji swoich warunków fizycznych), jeżeli nie będzie wyjątkowo precyzyjna, może spodziewać się zabójczych kontr ze strony świetnie dysponowanej Słowaczki. Panie spotkały się już w tym roku (tyle, że na nawierzchni twardej) i górą była Schmiedlova, wygrywając tamto spotkanie (6:3 6:2). Nie wiem czy w takim stosunku, ale spodziewam się pewnego zwycięstwa Słowaczki i taki kurs biorę z pocałowaniem ręki.
Na Larsson gram bardziej asekuracyjnie, bo przyznam, że dawno nie widziałem w akcji Putintsevej. Natomiast Szwedka we wczorajszym spotkaniu ze Strycovą grała takie rzeczy, że można było się za głowę łapać i nawet Federer czy Djoko by się ich nie powstydzili (zachowując oczywiście odpowiednie proporcje ???? ). Widać, że jest w gazie, bardzo zależy jej na zwycięstwie przed własną publicznością, przez którą zresztą jest bardzo mocno dopingowana. Tak jak już wcześniej napisałem - nie wiem na co stać do końca Kazaszkę, ale Dżoana powinna co najmniej seta ugrać bez większych problemów.
IZI - jutro na pewno zagram w kierunku Larsson, a mecz Errani - Schmiedlova raczej odpuszczam, ale Włoszka powinna sobie jednak poradzić.

Otrzymane punkty reputacji: +14
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Schmiedlova vs Errani SCHMIEDLOVA 2.55
Dlaczego Schmiedlova. Bo ogladalem jej mecze i naprawde dziewczyna dobrze gra. Potrafi bawic sie w wymiany, ale glownie atakuje. Dzis naprawde masa punktow z BH. Errani dzis wymeczyla zwycestwo z Niculescu i tu kolejny plus bo jutro powinna odczuwac te godziny, ktore wybiegala na korcie z Rumunka. Errani potrafi poprzebijac, potrafi skonczyc ale Schmiedlova rowniez w takiej grze nie jest slaba. Licze na 3 sety i zwyciestwo Schmiedlovej. Jak dziewczyna sie nie spali i zagra tak jak ostatnie swoje 2 mecze to wygra ten mecz i turniej, 3 mam kciuki, bo az milo sie patrzy na jej zagrania i konczace drajv voleje ????
WYNIK: 7:6 6:3. Errani nie miala zadnych atutow dzis. Swietny kros backhand funkcjonowal ????

Otrzymane punkty reputacji: +7
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom