>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Birmingham, 8-14.06.2009

Status
Zamknięty.
stskarol 49

stskarol

Użytkownik
Kirilenko M. (Rus) - Radwanska U. (Pol)
Typ: 1
Kurs: 2.05
Buk: Bwin

Dzisiaj w ramach 1 rundy turnieju w Birmingam na korcie trawiastym zagra reprezentanka Polski Urszula Radwańska i zdecydowanie bardziej utalentowana zawodniczka z Rosji Maria Kirilenko która zajmuje 47 pozycję w WTA. Kursy wystawione przez bukmacherów na to spotkanie bardzo mnie zaskoczyły dlatego też postanowiłem napisać o tym meczu coś blizej. Maria w tym sezonie kilka razy pokazała że jest dobrą zawodniczką, była w finale turnieju na kortach Barcelony, ćwierćfinał w Estoril czy kilka 1/8 finału. Nasza zawodniczka w tym sezonie bez żadnych sukcesów najwyżej 1/8 finału. Kirilenko w tym sezonie prezentuje przyzwoitą ale nierówną formę, ostatnio w French Open porażka z słabiutką Rogowską, nie dobrze świadczy o poziomie jednak jej rywalka czyli Ula zanotowała wiele więcej wpadek m.i.n z Kraijcek 1-2, Morita 0-2, czy też sotatnio z Wickmayer. Szczerze mówiąc nie widzę żadnego argumentu na naszą zawodniczkę, jest mniej utalentowana, w tym sezonie nie prezentuje wybornej formy, ponad to jest nie równą potrafi wygrywać 5-1 żeby przegrać 5-7. Wiadome to u kobiet często ale Uli za często się to zdarza. Maria potrafi grać na trawie, ma wieksze doświadczenie na tej nawierzchi ale także tutaj w Birmingham, grałą na trawie tutaj 3 razy tylko raz odpadła w 1 rundzie w 2004 roku po za tym rok temu 1/8 finału i kilka cennych zwyciestw. Stawiam 2-0 dla Rosjanki.

miodzik 0

miodzik

Użytkownik
Mnie także zaskoczył ten kurs lecz spojrzalem zaraz na mecze które Rosjanka rozegrala na trawie i wychodzi ze ma bilans kariery 8 zw do 14 porazek natomiast Urszula wygrala 11 sposrod 14 meczy na tej nawierzchni w karierze, widac ze kurs jest raczej adekwatny do stanu rzeczy...

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Radwanska U. - Cetkovska P. 1 @ 1,65​

Ula bardzo dobry mecz z MaKiri. Łatwa wygrana. Potwierdza, że lubi grać na trawie, zresztą byle kto nie wygrywa Juniorskiego Wimbledonu. Cetkovska woli wolniejsze nawierzchnię, lubi trzymać piłkę w korcie. Mam nadzieję, że Radwańska zagra tak jak z Kirilenko, kończącymi uderzeniami. Jeśli tak to o wynik jestem spokojny.

Zahlalova-Strycova - Czink 2 @ 2,41​

Tutaj z kursami też przesada, szanse oceniam 50-50. Melinda dobre warunki, leworęczna, niezły FH. Strycova na trawie bez sukcesów, zwykle odpada w 1 rundzie Wimbledonu - jeśli przejdzie kwale. W Birmingham grała w 2004r. - odpadła w 1 rundzie. Wegierka w zeszłym roku tutaj 3 runda, wygrała 2 razy jako u-dog, przegrała dopiero z K. Bondarenko w 3 setach. Ma pojęcie o grze na najszybciej nawierzchni i liczę, że jutro zdoła pokonać Czeszkę, która preferuje clay.

mwrona87 101

mwrona87

Użytkownik
a co myślicie o meczu Keothavong z Mirzą ? Jak czytałem tutaj wcześniej jakieś opinie to widziałem, że chwalicie tą 1. ale że na grassie gra się jej zdecydowanie lepiej.. Warto to zagrać ? Mirza to chyba mączka - jak źle nie kojarzę.

mathieudepologne 0

mathieudepologne

Użytkownik
Tak, Keothavong, to chyba jak każda Brytyjka preferuje trawę ;) Choć w tym sezonie także na kortach ziemnych pokazała się z dobrej strony. Nie wiem jak z grą Mirzy na trawie, ale nie przypominam sobie żadnych jakiś większych sukcesów (ale może po prostu nie pamiętam). Jako że to Brytyjce bardzo kibicuję w tym sezonie gram na Anne ;) Dla odważnych nawet 2-0 bym polecał ;)

krajzicinek 0

krajzicinek

Użytkownik
Spotkanie: Aleksandra Wozniak (CAN) - Olga Govortsova (BLR)
Kurs: 1.58
Bukmacher: Bwin
Analiza:
Dziś postanowiłem odwiedzić turniej pań w Birmingham. Wczoraj opady deszczu nieco pokrzyżowały plany gier ale myślę, że dzisiaj spokojnie pojedynki zostaną dokończone a kolejne odbędą się planowo. Do analizy wybrałem bardzo ciekawie zapowiadający się pojedynek Aleksandry Wozniak z Białorusinką Govortsovą. Wozniak to obecnie 23 rakieta kobiecego tenisa natomiast Govortsova plasuje się na miejscu 85. Forma z ostatnich dni przemawia także za Kanadyjką polskiego pochodzenia:
Roland Garros, Paris, France, Europe
01/06/2009 R16 Wozniak, Aleksandra vs. Williams, Serena 0:2 1:6 2:6
30/05/2009 R32 Wozniak, Aleksandra vs. Dominguez Lino, Lourdes 2:1 6:2 3:6 6:3
28/05/2009 R64 Wozniak, Aleksandra vs. Martic, Petra 2:0 6:3 6:3
26/05/2009 R128 Wozniak, Aleksandra vs. Niculescu, Monica 2:1 6:4 4:6 6:3

Jak widzimy powalczyła mocno dość w Roland Garros przegrywając dość gładko jednak z S.Williams, mimo to pokonanie wcześniej po dobrej grze 3 rywalek daje znak, że Wozniak wraca do grania.
Bialorusinka Govortseva także grała na kortach R.Garrosa:
Roland Garros, Paris, France, Europe
29/05/2009 R32 Govortsova, Olga vs. Li Na 0:2 5:7 1:6
27/05/2009 R64 Govortsova, Olga vs. Amanmuradova, Akgul 2:1 6:3 6:7 7:5
25/05/2009 R128 Govortsova, Olga vs. O&#39;Brien, Katie 2:0 6:1 6:1
tu widzimy męki już w 2 pojedynku a potem porażkę z Chinką Li...dla mnie jednak aspektem przemawiającym za Wozniak jest fakt, że Govortseva 8 czerwca grała już pojedynek w Birmingham:
Birmingham, Great Britain, Europe
08/06/2009 R64 Govortsova, Olga vs. Chan, Yung-Jan 2:0 7:6 6:2
Pokonała Chan ale jednak po walce, co widać po wyniku 1 seta, moim zdaniem Bialorusinka dziś grając przeciwko Wozniak nie ma wiekszych szans ponieważ Kanadyjka miała więcej czasu na odpoczynek co na pewno po trudach R.Garrosa ma znaczenie spore. Do tego dziwi mnie spadek kursu na Wozniak. Moim zdaniem pojedynek skończy się po 2 setach. Stawiam zdecydowanie na Kanadyjkę która na kortach Garrosa pokazała dużo lepszy tenis niż Bialorusinka i dzisiaj powinna to potwierdzić w bezpośrednim pojedynku ;)

jkula 2

jkula

Użytkownik
Wickmayer Y. - Krajicek M. ( 6:2 6:4 )
1 @ 1,45 bah ✅
2:0 @ 2,10 bah ✅
Dziś dobra słoneczna pogoda w Birnigham, padać nie powinno. mecz zaraz się zaczyna więc krótko. Yanina prezentuje ostatnio dobrą solidną formę. Pomimo 2 rund w RG uważam, że zaprezentowała się bardzo dobrze. Ograła Ulę i poległa w 3 setach z dobrze dysponowaną Strous. Całkiem nieźle porusza się po korcie a i serwis nie najgorszy. Krajcek jakos nie może się odnaleźć w tym sezonie odpada jak nie w kwali to w 1 rundach turniejów. Dłuższa przerwa spowodowana kontuzją nie wyszła jej na dobre.

krajzicinek 0

krajzicinek

Użytkownik
Spotkanie: Naomi Cavaday (GBR) - Stefanie Voegele (SUI)
Kurs: 2.10
Analiza:
Dziś kolejny dzień walki Pań w Birmingham. Ja do analizy postanowiłem wziąć spotkanie Brytyjki Cavaday ze Szwajcarką Voegele...Obie panie to można powiedzieć drugi a może trzeci plan tenisa WTA. Cavaday obecnie 297 miejsce w rankingu, Voegele jest obecnie na miejscu 99. Turniej w Birmingham to szansa dla nich na zarobienie pięniedzy oraz ewentualny awans właśnie w rankingu dlatego moim zdaniem ten pojedynek będzie bardzo bardzo ciekawy...Przejdźmy do analizy formy. Zacznę od Voegele (forma od maja):
10/06/2009 R32 Voegele, Stefanie vs. Makarova, Ekaterina 2:1 6:3 3:6 6:2
09/06/2009 R64 Voegele, Stefanie vs. Gullickson, Carly 2:1 3:6 6:4 7:5
Roland Garros Qualifying, Paris, France, Europe
21/05/2009 Qualification round Voegele, Stefanie vs. Hercog, Polona 0:2 6:7 6:7
20/05/2009 R64 Voegele, Stefanie vs. Dzehalevich, Ekaterina 2:0 6:4 7:5

Start w Rolland Garros zakończył się dla niej na 2 rundzie kwalifikacyjnej po dobrym i zaciętym meczu z Hercog ale jednak nie udało się ugrać za wiele we Francji, start w Birmingham dla niej jest bardzo istotny aby nie wypaść ze setki teninsistek...ale popatrzmy na wyniki...dwa mecze i wygrane po męczarniach w 3 setach...to świadczy jednak o braku formy w tym sezonie ze strony Szwajcarki. Pokonanie Makarovej to na pewno jakiś sygnał, że może coś...ale nie wydaje mi się aby to byłó włąsnie w pojedynku z nieobliczalną Cavaday...dla mnie ta tenisistka jest nieco anonimowa ale od wczoraj mam o niej dobre mniemanie...
Niesamowite jest to, że znikła właściwie z tenisa na pewien czas, przed turniejem w Birmingham grała ostatni w sierpniu 2008 roku gdzie odpadła po 1 meczu turnieju w Nowym Jorku...taka przerwa na pewno jakieś skutki ma...ale forma Cavaday w Birmingham jest zaskakująca:
10/06/2009 R32 Cavaday, Naomi vs. Tanasugarn, Tamarine 2:1 7:6 2:6 6:4
08/06/2009 R64 Cavaday, Naomi vs. Ditty, Julie 2:0 6:2 7:6

Wczoraj bardzo dobra gra z Tanasugarn i pokonanie faworytki na pewno jest sukcesem już, ale nie sądzę aby na tym Brytyjka grająca u siebie będzie spoczywać dlatego dzisiaj sądzę iż pokona Szwajcarkę, która ewidentnie na korcie się męczy...Cavaday gra na świeżości co wczoraj miało dla niej kluczowe znaczenie, kurs bardzo dobry gdyż moim zdaniem to Brytyjka dzisiaj powinna być faworytką i sądzę iż pokona wyżej notowaną Szwajcarkę...
Znalazłem jeden pojedynek tych pań:
Roland Garros, Paris, France, Qualifying, Europe
21/05/2008 R64 Cavaday, Naomi vs. Voegele, Stefanie 0:2 3:6 5:7

Jak widzimy Voegele była górą ale dzisiaj Cavaday ma szansę na rewanż i mam nadzieję, że ją wykorzysta ;-)

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
M. Rybarikova vs S. Mirza 1 @2,41

Spore Value widzę w meczu Magdaleny z Sanią. Słowaczka idzie przez turniej jak burza. Straciła tylko 1 seta. Jej główna broń to mankament wielu Pań w rozgrywkach kobiecego tenisa - serwis. Magda zaserwowała w turnieju aż 34 asy, tracąc podanie tylko 5 razy ???? Mirza z kolei 10 razy traciła podanie, a asów ma 9. Oczywiście - asy nie są wyznacznikiem skutecznego podania, ale Rybarikova to obecnie jedna z lepiej serwujących tenisistek. Mirza w tych najważniejszych momentach zawodzi. Dzisiaj serwowała już na 6-4 w 2 secie, miała nawet MP, ale kicha - udało się dopiero w TB. I taka sytuacja powtarzała się już parę razy. Czink to taka gorsza wersja Magdaleny. Też niezły serwis, groźny FH, ale w gorszym wydaniu niż u Rybarikovej. Słowaczka widać, że na trawie czuję się bardzo dobrze. Mocny FH, pewny BH. Męczyła się dziewczyna na mączce, ale już w Birmingham ma finał na wyciągnięcie ręki. I do tego to niezrozumiałe - przeze mnie przynajmniej - faworyzowanie Mirzy przez bukmacherów. Może kiedyś reprezentantka Indii grała efektywny tenis, ale obecnie w jej grze nie ma pewności. Rybarikova w finale.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
M. Rybarikova vs S. Mirza 1 @2,41

Spore Value widzę w meczu Magdaleny z Sanią. Słowaczka idzie przez turniej jak burza. Straciła tylko 1 seta. Jej główna broń to mankament wielu Pań w rozgrywkach kobiecego tenisa - serwis. Magda zaserwowała w turnieju aż 34 asy, tracąc podanie tylko 5 razy ???? Mirza z kolei 10 razy traciła podanie, a asów ma 9. Oczywiście - asy nie są wyznacznikiem skutecznego podania, ale Rybarikova to obecnie jedna z lepiej serwujących tenisistek. Mirza w tych najważniejszych momentach zawodzi. Dzisiaj serwowała już na 6-4 w 2 secie, miała nawet MP, ale kicha - udało się dopiero w TB. I taka sytuacja powtarzała się już parę razy. Czink to taka gorsza wersja Magdaleny. Też niezły serwis, groźny FH, ale w gorszym wydaniu niż u Rybarikovej. Słowaczka widać, że na trawie czuję się bardzo dobrze. Mocny FH, pewny BH. Męczyła się dziewczyna na mączce, ale już w Birmingham ma finał na wyciągnięcie ręki. I do tego to niezrozumiałe - przeze mnie przynajmniej - faworyzowanie Mirzy przez bukmacherów. Może kiedyś reprezentantka Indii grała efektywny tenis, ale obecnie w jej grze nie ma pewności. Rybarikova w finale.
podpisuje się pod tym typem rękami i nogami
skąd takie kursy nie wiem, ale będą spada to pewne

porażkę Mirzy przewidywałem już wcześniej, Czink lub Pavlyucehnkovą, ale ta się trzyma... Magdalena powinna to wygrać nawet bez starty seta

A 23

adam2173

Użytkownik
M. Rybarikova - S. Mirza
Typ: 2-0
Kurs: 3,75
Bet365

Bardzo ciekawe kursy wystawili nam bukmacherzy na pojedynek Magdaleny Rybarikovej z Sanią Mirzą. Dla mnie tutaj wielką faworytką jest Słowaczka i na pewno nie przejdę bokiem obok takiego value. Magda radzi sobie w Birmingham świetnie, przed tym turniejem grała co prawda nienajlepiej, ale zmiana nawierzchni podziałała na nią bardzo dobrze i od razu widać efekty, pokonała już tutaj Amanmuradovą, Scheepers, Zheng i Ulę Radwańską, nie licząc 2-1 z Scheppers to z każdą z pozostałych zawodniczek nie miała większych problemów. To samo możnaby powiedzieć o Sanii, jednak jej sporym mankamentem jest serwis, w drugim secie w potyczce z Czink podanie funkcjonowało fatalnie, można powiedzieć, że uratowała jej równie słaba dyspozycja rywalki, Rybarikova natomiast to jedna z nieliczynych tenisistek, która dysponuje świetnym serwisem, właśnie dlatego radzi sobie tak dobrze na szybkich nawierzchniach, bo to właśnie tutaj dobry serwis to podstawa do wygrania pojedynku. Według mnie Słowaczka nie powinna mieć większych problemów z Mirzą, kursy zdecydowanie zawyżone.

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Magdalena Rybarikova - Sania Mirza
Typ:Magdalena Rybarikova 1 set
Kurs: 2.01
Bukmacher: betsson
Analiza:
Drugi półfinał to pojedynek pomiędzy Magdalena Rybarikova,zajmującą 58 miejsce w rankingu WTA,a Sania Mirza,która jest w tym rankingu 98.Wczorajszy mecz pomiędzy Rybarikovą ,a Urszulą Radwanską mnie straszliwie zaskoczył.Słowaczka grała bardzo pewnie i skutecznie przy swoim serwisie,a to jest 80% sukcesu w kobiecym tenisie.
Radwanska miała tylko dwie szanse na przełamanie rywlki ale nieuczyniła tego ani razu.To świadczy o tym,że Słowaczka jest w znakomitej formie i rozgrywa chyba turniej życia.Mirza ma zawsze trudności z poruszaniem się po korcie,i niezbyt zachwycający start do piłki.Często musi ryzykować by kończyć wymianę jak najszybciej, nie jest przygotowana zbytnio dobrze ze strony fizycznej.
Mimo,że Mirza gra dobre zawody w tym tygodniu to nie sądze by mogła powalczyć dziś choć by o jednego seta.We wczorajszym meczu dała sie przełamać dwukrotnie,a dziś czeka na nią tenisistka,która jest w bardzo dobrej formie.
Obie zawodniczki w 4 meczach straciły tylko po jednym secie.Rybarikova grała juz w tym turnieju z podobnie grajacą zawodniczką do Mirzy- Jie Zheng,którą odprawiła w 2 setach.

mroyen 0

mroyen

Użytkownik
Data i godzina: 13.06.09 godz. 15:00
Typ: 2
Kurs: 1,68
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 15:00 w Birmingham odbędzie się pojedynek pomiędzy Sanią Mirza, a Magdaleną Rybarikovą. Ta pierwsza jest 98 w rankingu WTA, zaś zawodniczka pochodząca z Słowacji jest 58. Mirza jak do tąd radzi sobie bardzo dobrze na kortach w Birmingham. W pierwszej rundzie pokonała Tatiane Poutchek 2:0 (6:1 6:2), w drugiej Anne Keothavonge 2:0 (6:1 7:6), w trzeciej wyeliminowała Anastasie Pavlyuchenkovą 2:1 (7:6 3:6 6:2), a w ćwierćfinale pokonała Melinde Czink 2:0 (6:1 7:6). Rybarikova także gra na dobrym poziomie. Pokonała kolejno: Akgul Amanmuradovą 2:0 (6:4 6:4), Chanelle Scheepers 2:1 (6:7 6:1 6:3), Jie Zheng (7:6 6:4) i w ćwierćfinale naszą jedyną nadzieje w tym turnieju Urszulę Radwańską 2:0 (6:3 6:3). Sądzę, że zawodniczka z Indii pokona swoją przeciwniczkę ponieważ lepiej prezentuje się na trawie, umi dobrze zaserwować, a także ich jedyny pojedynek który odbył się w lutym tego roku zakończył się zwycięstwem Mirzy.

dexter_romanista 17

dexter_romanista

Użytkownik
Data i godzina: 13.06.09 godz. 15:00
Typ: 2
Kurs: 1,68
Bukmacher: Betsson
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 15:00 w Birmingham odbędzie się pojedynek pomiędzy Sanią Mirza, a Magdaleną Rybarikovą. Ta pierwsza jest 98 w rankingu WTA, zaś zawodniczka pochodząca z Słowacji jest 58. Mirza jak do tąd radzi sobie bardzo dobrze na kortach w Birmingham. W pierwszej rundzie pokonała Tatiane Poutchek 2:0 (6:1 6:2), w drugiej Anne Keothavonge 2:0 (6:1 7:6), w trzeciej wyeliminowała Anastasie Pavlyuchenkovą 2:1 (7:6 3:6 6:2), a w ćwierćfinale pokonała Melinde Czink 2:0 (6:1 7:6). Rybarikova także gra na dobrym poziomie. Pokonała kolejno: Akgul Amanmuradovą 2:0 (6:4 6:4), Chanelle Scheepers 2:1 (6:7 6:1 6:3), Jie Zheng (7:6 6:4) i w ćwierćfinale naszą jedyną nadzieje w tym turnieju Urszulę Radwańską 2:0 (6:3 6:3). Sądzę, że zawodniczka z Indii pokona swoją przeciwniczkę ponieważ lepiej prezentuje się na trawie, umi dobrze zaserwować, a także ich jedyny pojedynek który odbył się w lutym tego roku zakończył się zwycięstwem Mirzy.
no tutaj się nie zgodzę, Magdalena lepiej serwuje, wyższy procent wygranych piłek po 1. i 2. podaniu, a także stosunek asów i DF i lepiej prezentuje sie w tym turnieju, odprawiła Ulę i Zheng bez problemu, a obie zawodniczki na trawie są dobre

Mirza z Czink wg mnie powinna odpaśc, ale Węgierce nei siedział serwis

mroyen 0

mroyen

Użytkownik
Spotkanie: Magdalena Rybarikova - Na Li
Data i godzina: 14.06.09 godz. 13:00
Typ: 1(+3,5 gem)
Kurs: 2,03
Analiza:
Dzisiaj o godzinie 13:00 w Birmingham odbędzie się pojedynek pomiędzy Na Li, a Magdaleną Rybarikovą. Ta pierwsza jest 20 w rankingu WTA, zaś zawodniczka pochodząca z Słowacji jest 58. Li jak do tąd radzi sobie bardzo dobrze w tym turnieju, ale trzeba przyznać że tylko w półfinale miała wymagającą przeciwniczkę, którą była Maria Sharapova. W pierwszej rundzie pokonała Jarmila Groth 2:1 (6:4 2:6 6:1), w drugiej Aravane Razai 2:0 (7:5 6:4), w ćwierćfinale wyeliminowała Stefanie Voegele 2:0 (6:3 7:6), no i w półfinale wspomnianą Sharapove 2:0 (6:4 6:4). Rybarikova to zaś wielka niespodzianka, w Birmingham gra jak natchniona. Pokonała takie zawodniczki jak Amanmuradova 2:0 (6:4 6:4), Zheng 2:0 (7:6 6:4), w ćwierćfinale Urszulę Radwańską 2:0 (6:3 6:3) i w półfinale Sanie Mirze 2:1 (3:6 6:0 6:3). Myślę, że rozpędzona Rybarikova powalczy z Chinką i zobaczymy bardzo ciekawy i wyrównany mecz. Stawiam Na Słowaczke z podpórką 3,5 gemów i sądzę, że jest to pewny typ.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom