>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Tour - Baku, 18-24.07.2011

Status
Zamknięty.
other 60

other

Użytkownik
Jako że kilka spotkań tego turnieju obejrzałem mogę napisać kilka zdań.
Przyszedł czas ćwierćfinałów.
Spotkanie: Ksenia Pervak vs Aravane Rezai
W 1/8 młoda(1991 rok produkcji) Rosjanka mierzyła szyki z Vesną Dolonts. Przyznam, że kibicowałem starszej(Dolonts), jednakże przeliczyłem się. Na początku meczu może i Vesna stawiała jakiś opór, jednak z upływem czasu to Ksenia pokazywała na co ją stać.
Forma Rosjanki permanentnie rośnie, w Bad Gastein 1/2, na Wimbledonie 4 runda, wcześniej w Zlinie przegrany finał notabene z tą samą zawodniczką z którą przegrała w Austrii. Cóż bywa i tak.
Francuzka, której gry nie rozumiem, w ogóle jej sposobu zachowania nie toleruję, bodaj na Wimbledonie w spotkaniu z Sereną po przegranych błaho kilku piłkach(z własnej winy) zaczęła coś jęczęć że jak jej źle i niedobrze.
W tym roku, po 3 rundzie w Indian Wells w marcu, to jej najlepszy wynik. Pasmo sromotnych porażek jakich doznała w tym sezonie dobitnie pokazuje wypadnięcie jej poza pierwszą setkę w rankingu. Ona jest po prostu słaba.
I już by jej w tym turnieju gdyby Vesnina nie grała z gorączką w 1/8 co zakończyło się kreczem.
Reasumując te niespójne wypociny polecam grać Ksenię Pervak. Pewność typu niech sobie każdy sam ustali. Kursy i tak już mocno poleciały, teraz 1,75 w Expekt. ✅✅ E: Mecz bez historii 61 62

Ponadto polecam oglądać mecz, który planowany już na 8 rano naszego czasu. Spotkają się na prawdę urodziwe Anastazja Pavlyuchenkova i Galina Voskoboeva(ach te długie nogi). Umiejętności po stronie Rosjanki, wola walki na korzyść Galiny, której od ostatniego triumfu singlowego upłynęło długie 5 lat. Kurs 1,25 na Anastazję nie bije na kolana, lecz można czekać na live i polować na wyższy. E: Wola walki zwyciężyła.
Pozostałe dwa spotkania to bezapelacyjnie win Zvonarevej i jednak mimo wszystko Bondarenko. Kateryna umiała sobie poradzić z Makarovą, ze spokojem panowała nad rozwojem sytuacji, tam gdzie trzeba było trafić długą piłkę po linii - robiła to. E: Oj, słaba ta Kasia:/
To tyle.

sampras 2

sampras

Użytkownik
Piszesz że Rezai jest po prostu słaba. A wiesz o tym że ta &#39;&#39; słaba Rezai &#39;&#39; jeszcze rok temu była w pierwszej 20 rankingu ? Żadna słaba zawodniczka, nigdy tam nie trafi. Nawet nie będzie miała możliwości żeby wejść w mini-romans z TOP 20. A wiesz że ta &#39;&#39; słaba Rezai &#39;&#39; była krok od sambójstwa ? Wiesz że przez wiele miesięcy tkwiła w wielkiej depresji spowodowanej postawą jej chorego psychicznie ojca ?
Co do meczu to Aravane ma idealną szansę na to żeby zbudować w sobie dużą pewność siebie. Ten czelendzer w Baku bo inaczej tego turnieju nazwać się nie da to jest mentalna trampolina Aravane do powrotu na właściwy tenisowy szlak.Jak na razie nie straciła nawet seta w stolicy Azerbejdżanu i z Pervak powina kontynuować tą zwycięską dla siebie passę. Rosjanka to lepsza wersja Ali K. , ale Rezai dysponuję taką siłą uderzeń z obu skrzydeł + lepsza koordynacją ruchową od swojej rywalki że nie powinna mieć problemów z kontrowaniem płaskich strzałów Pervak.

Otrzymane punkty reputacji: +1
other 60

other

Użytkownik
Ranking WTA w ostatnich kilku sezonach, tj. mniej więcej od zakończenia kariery przez Justine Henin nie odzwierciedla poziomu właściwych umiejętności czy też formy jak to się ma w przypadku rankingu mężczyzn.
&quot;Słaba Rezai&quot; - miałem na myśli jej obecną formę stricte tenisową, dzięki Tobie dowiedziałem się, inaczej, utwierdziłem się w przekonaniu że jest również słaba psychicznie. Osoby, które umieją panować nad emocjami nigdy nie doprowadzą do sytuacji &quot;o krok od samobójstwa&quot;. W życiu ludzie słabi wewnętrznie nie mają szans. Niestety, ale tak to już jest.
Sorry, ale argument że Rezai nie straciła seta nie ma najmniejszego sensu. W I rundzie wyeliminowała 15latkę(tak właśnie, rocznik 96&#39;), a w kolejnej o czym pisałem chorą Vesninę. Ani w tym, ani w najbliższych turniejach Francuzka nie przełamie złej passy. Perspektywiczna Pervak wygra ten mecz.
Peace.

andre@ 4,3K

andre@

Użytkownik
Pervak1.55✅ - Rezai

Starałem się doszukać niespodzianki w tym spotkaniu. Ale nic nie wskazuje na to! Francuska cały czas pod kreską, wiekszość meczy przegrywa z kretesem. Swiatełkiem w tunelu są wygrane sety z dobrymi grajkami. Pervak rosnie w silę. Fajne wyniki, dobre mecze. Rosjanka zdecydowaną faworytką. Mam nadzieję że Rezai nie wyskoczy w tym meczu z formą. Cały czas problemy poza kortowe są widoczne w jej wynikach. Ale jak wystrzeli i wskoczy na tory z zeszłego sezonu to szybko wróci do top30 i wtedy moze wygrać z każdą panną w turze. Jednak Pervak powinna być w tym momencie górą...

Andre@

---

@ czasami ten tenis i bukmacherka wydają się takie lekkie, łatwe i przyjemne! Na takim luzie Pervak że szok!

...hm, kiedy znowu mnie sponiewiera i sprowadzi na ziemie...

pozdro, Andre@

Otrzymane punkty reputacji: +5
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom