>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Bad Gastein, Stambuł 20.07.2015 - 26.07.2015

Status
Zamknięty.
macias00 6,5K

macias00

Użytkownik
Miejsce: Bad Gastein, Austria
Data rozgrywania: 20.07.2015-26.07.2015
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: International
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.gastein-ladies.at/
Lista startowa: http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=912593
Drabinka:
Plan gier:
Zestawienie kursów:
Miejsce: Stambuł, Turcja
Data rozgrywania: 20.07.2015-26.07.2015
Nawierzchnia: Clay
Kategoria: International
Pula Nagród: $226,750
Oficjalna strona turnieju: http://www.istanbulcup.com/
Lista startowa: http://www.tennisforum.com/showthread.php?t=912585
Drabinka:
Plan gier:
Zestawienie kursów:

Zapraszam wszystkich do merytorycznej dyskusji i pisania analiz​

psotnick 1M

psotnick

ModTeam
Członek Załogi
O.Savchuk vs Z.Yang
Typ: Yang, Zhaoxuan @ 1.65 ⛔ 6-3 6-3 kompletna pomyłka, nie wiedziałem, że Chin eczka nie umie serwować.. 11 DF..
Typ: Yang, Zhaoxuan 2-0 @ 2.53 ⛔
Marathon
Sawczuk ledwie kilkanaście godzin temu grała finał debla w Bastad. Mecz skończył się ok. 19, Potem transport do Helsingborga i lot przez całą Europę do Stambułu (z przesiadką w Sztokholmie). Sam lot to jakieś 4-5 godzin w samolocie, doliczmy transport itp. i spokojnie zrobi się z tego 7 godzin. Nawet jeśli Ukraince idealnie się ułożyły połączenia, to w najlepszym razie będzie zmęczona po podróży, a w najgorszym po prostu niewyspana, nie mówiąc już o samym rozegranym wczorajszym meczu. Nie ma siły żeby była dzisiaj rano świeża i w pełni sił, dodatkowo wyraźnie singiel nie jest dla niej priorytetem, skupiła się na deblu i całkiem nieźle jej to wychodzi, debel rozegra dopiero jutro, więc dzisiejszy mecz może sobie potraktować jako rozruch i przetarcie. W normalnych okolicznościach Yang byłaby lekką faworytką, ale przy spodziewanej gorszej formie psychofizycznej Ukrainki jej szanse wydają się dużo większe. Dlatego zaryzykuję typ w stronę dużo świeższej Chinki.

rm6330 3,5K

rm6330

Użytkownik
Richel Hogenkamp v Darya Kasatkina
Suma Gemów - Powyżej 19.5 @ 1.80 Bet365 ⛔⛔⛔
Pogrom to mało powiedziane.. przy serwisie Rosjanki, Holenderka nawet nie pisnęła.. Mocna 18-tka z Daryi..
Dziś na kortach ziemnych w kwalifikacjach Bad Gastein zmierzą się Holenderka Richel Hogenkamp i Rosjanka Darya Kasatkina. Richel jest zawodniczką doświadczoną, która grała tu w 2012 roku. W 1 rundzie kwalifikacji, nie bez problemów pokonała gospodynię Grabher. O Daryi Kasatkinie pisałem już wcześniej, w Bukareszcie uległa po bardzo dobrym początku spotkania Julii Goerges. Darya rewelacyjnie czuję się na nawierzchni ziemnej. Myślę że będzie to wyrównane spotkanie, bukmacherzy faworyzują Rosjankę, jednak Holenderka nie powinna łatwo przegrać, a liczba gemów powinna być przekroczona.

--------------------------------

Otrzymane punkty reputacji: +23
dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
A wystarczylo przed meczem spojrzec w drabinke i bylo wiadomo ze Hogenkamp juz na pewno miejsce jako &quot;lucky loser&quot; ma w turnieu glownym... Moze sie nie znam, ale wynik mowi sam za siebie.

gusto 695

gusto

Forum VIP
Mało tu piszecie o kobitkach dlatego ja coś napiszę. To jest mój konkursowy typ dnia.

Arruabarrena-Vecino Lara - Hradecká Lucie 2 2,34 PinnacleSports ✅
Analiza: Kursy wyrównane ze wskazaniem na Hiszpankę ale to chyba tylko dlatego, że doszła do półfinału w Baastad. Doszła i wydawało mi się, że wygra w tym półfinale z Barthel ale przegrała z kretesem. To pokazuje, że mimo, pokonania takiej zawodniczki jak Stosur, to zdarzają się Jej wpadki. Obydwie zawodniczki dobrze grają na cegle. W tym roku Hradecka przeżywa chyba druga młodość bo ma bilans na tej nawierzchni 15-6, o dwie wygrane więcej niż jej dzisiejsza rywalka. Czeszka doszła już w tym sezonie do finału w Pradze i półfinału w Charleston. Dodatkowo już raz ze sobą grały, co prawda 4 lata temu, ale górą był własnie Hradecka. Hradecka od Wimbledonu nie grała singla więc powinna być wypoczęta, natomiast Arruabarena może być trochę zmęczona po Baastad. To tez jest kolejny argument przemawiający za zwycięstwem Hradeckiej.

Otrzymane punkty reputacji: +33
maykixd 1,7K

maykixd

Użytkownik
Ula @4.0 powrot jak najbardziej udany ???? Ula podolala BABCI ???? !
Dawno mnie nie bylo, ale niestety praca pochlania 90% mojego czasu, takze i pisac niebardzo mam kiedy, dzisiaj szukam dalej niespodzianek, tym razem w WTA stara Jelena, niegdys nr1 tenisa, vs nasza rodaczka, ktora moim zdaniem gra duzo fajniejszy tenis od swojej starszej siostry, jak wiadomo jest to niewielki turniej, wiec sytuacje gdzie wygrywa teoretycznie slabszy sa na porzadku dziennym, tym razem czuje, ze moze byc podobnie i delikatnie probujemy Ule, jezeli utrzyma chociaz kilka razy swoj serwis powinno byc dobrze.

Otrzymane punkty reputacji: +12
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Martic vs Hogenkamp 1.55 MARTIC
Po takiej miazdze jakiej jej zafundowala mloda Kasatkina, ne spodziewam sie, ze dzis ogra Martic. Martic gra solidny, silowy tenis. W tym turnieju swietnie rozrzuca po korcie. Zdarzaja sie oczywiscie slabsze gemy ale zaraz sie dziewczyna zbiera w sobie i gra swoje nie pozostawiajac za duzo czasu rywalce na zastanowienie. Jak zagra tak jak woczoraj Martic powinna dzis wygrac.
WYNIK: 6:4 6:3 Patologiczny mecz MArtic. Od dzis jest na mojej black liscie, 6 przelaman w dwu setach parodia tenisa.
Pereira vs A.Beck A.BECK 2.15
Tutaj bardziej ide w kierunku swojej intuicji. Beck cos ostatnio w sredniej dyspozycji ale mysle, ze dzis bedzie przelamanie zlej passy. Jak juz przegrywala to po walce 3 setowej, ostatnio z Mitu 1:2. Pereira glownie wygrywa ze slabszymi rywalkami. Porazka z Niculescu, ktora gra patologie i to ugrywajac zaledwie 5 gemow pokazuje klase rywalki. Ide w kierunku Niemki.
WYNIK: 2:5 i krecz rywalki. Beck gra dalej. ????

Myslalem tez o Schiavone, ktora tez w koncu musi cos wygrac ale odpuszczam, bo nie wiem jak gra ta karatancheva ostatnio.
WYNIK: Schiavone zmiotla rywalke 6:0 6:1.

M 676

mmichael83

Użytkownik
WTA Bad Gastein
Johanna Larsson - Vogele Stefanie
bwin 2,75
SPotkanie 1 rundy w Austri gdzie zawsze pogoda daje się we znaki, lipcowy deszcz czesto przerywa spotkania, a co za tym idzie nawierzchnia jest wolna, pilki ciezkie, moze tak byc i jutro . Szwedka notuja niezla serie, od 7 lipca wygrana w Bastad i final ITF, plus zwyciestwo w deblu, zatem 10 meczy singla i 4 debla, niezle jak na taki okres czasu, nie wierze jakos w to ze kolejny tydzien bedzie na takiej fali i w koncu sie sie przytrafi slabszy dzien, po drugiej stronie szwajcarka ktora notuje kiepskie wyniki w tym sezonie, dziewczyna ma potencjal, niezla technicznie i mocne uderzenia, ale ma problem z fochami ,glowa i niestety z kontuzjami . broni tutaj QF za zeszly rok, wiec chyba sie dobrze tutaj czuje, poza tym granie jako DOG zawsze jest latwiejsze.
bet dnia jak dla Mnie

Otrzymane punkty reputacji: +4
tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Tsurenko 2.00 Pinnacle
Bardzo krótko, bo ostatnio mam bardzo mało czasu na analizy i dokładne śledzenie spotkań. Ukrainka na hardzie notowała w tym roku bardzo dobre wyniki, widziałem jej spotkania w Indian Wells i grała wręcz perfekcyjnie dochodząc do 1/4 finału i ulegając dopiero Jankovic. Ponadto porażki z zawodniczkami z topu i notującymi zwyżkę formy m.in. Kerber, Bacsinszky czy Keys. Na trawie i zwłaszcza na mączce nie szło już tak kolorowo, ale w końcu wrócił beton i gra wygląda o niebo lepiej. Wczoraj wyrównane spotkania z dobrze prosperującą Gavrilovą, która moim zdaniem ma w tym momencie więcej argumentów i forma przede wszystkim lepsza od Hantuchovej. Słowaczka, oprócz turnieju w Tajlandii, gdzie wygrała - gra można śmiało napisać, bardzo słabo. Przegrywała m.in z naszą Ulką, czy Magdą, oraz Koukalovą. Tutaj 3 sety z mało znaną Turczynką, więc jakoś nie wierzę , że nagle będąca już u schyłku kariery Daniela, trafi z mega formą na ten turniej. Wystarczy, że Tsurenko zagra swój agresywny tenis i to może wystarczyć na mimo wszystko defensywny tenis pięknej tenisistki. Po takim kursie myślę, że warto spróbować, zwłaszcza, że Hantuchova nie broni żadnych pkt i bodajże gra tutaj w Turcji pierwszy raz.

Otrzymane punkty reputacji: +12
yebaka 1,4K

yebaka

Użytkownik

HRADECKA LUCIE - Hercog Polona
HRADECKA @ 1.83 bet365⛔

Hradecka dobry sezon bilans 34/15 w tym 16/6 na ziemi , wczoraj ograła w dwóch setach Arrubarrene , gdzie wyciągneła w pierwszym secie 1-4 na swoją korzyść i w drugim już było pozamiatane z hiszpanką . Ostatnie turnieje w Francji i Włoszek to odpadniecie z zawsze mocną Azarenką , wcześniej w maju finał w Pradze i w kwietniu SF w Charlston ( oba turnieje rozgrywane na ziemi).
Odrazu wpada w oko , że czeszka bardzo dobrze sie czuje na clayu .
Hercog w tym sezonie 24/19 czyli na ogół średnio .. na ziemi 9/8 , tutaj ograła w dwóch setach Babos , ale wg. mnie nie było to dość pewne zwycięstwo Babos obudziła się dopiero , gdy Hercog serwowała na zwycięstwo w meczu , ale to było za późno ..
Wg. mnie kurs nie jest adekwantny do tego meczu , a z takich promocji trzeba korzystać .

@yebaka

e: Popieram typ na Tsurenko dodatkowo polecam :
Larsson @ 1.36 bet365 ✅
Vinci @ 1.30 bet365✅

cuadrado 296

cuadrado

Użytkownik
Tsvetana Pironkova - Ula Radwańska
Radwańska @ 2.38
2:6 6:3 6:7 ✅✅✅

A pójdę w stronę Polki. Wydawało mi się że kursy będą równe więc tym bardziej pobieram te 2.38. Polka gra tu równiej od Bułgarki. Nie mówię że całkiem równo bo do tego jeszcze trochę brakuje jednak jest w miarę regularna. Ogółem nieźle gra,wiadomo jeszcze jest trochę za dużo niewymuszonych błędów,ale stara się naciskać na rywalkę i kończyć co często jej wychodzi. W obu jej meczach było trochę przełamań,ale to Radwańska częściej utrzymywała własny serwis. W tym sezonie jej najlepsze wyniki to ćwierćfinały w Monterrey i Auckland. Oba turnieje rozgrywane na hardzie, podobnie jak ten turniej w Stambule. Widać że ta nawierzchnia jej najbardziej pasuje,ma fajny bilans 19/6 choć spora część wygranych pochodzi z jakichś kwalifikacji (ale też pokonane np. Vandeweghe czy Hantuchova). Wyżej cenię pokonane przez Ulę w tym turnieju Janković i Jovanovski niż zawodniczki które pokonała Pironkova (Gasparyan i Nara).
Bułgarka strasznie tu faluje, potrafi przegrać pierwszego seta 0:6 żeby następne dwa sety wygrać po TB jak z Rosjanką czy wygrać seta 6:3 by następnego przegrać 1:6 z Japonką. Nie wygląda pewnie w tym turnieju choć też potrafi skończyć akcję. W tym roku równiez nic specjalnego (może oprócz półfinału Sydney,który wygrała w tamtym roku, czy ćwierćfinału w Eastbourne na trawie).
Myślę że jak Radwańska będzie naciskać tak jak w poprzednich meczach to spowoduje duże problemy Bułgarki których konsekwecjami będą błędy. Jak mówiłem Tsvetana skończyć potrafi ale w swoich atakach nie jest teraz tak regularna jak Polka.

Otrzymane punkty reputacji: +6
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Dzisiaj ide w Schiavone. Wloszka wczoraj zagrala niezle spotkanie, Giorgi raz trafiala, raz kilometry za linia ale w wymianach wcale gorsza Francesca nie byla. Byla dosc regularna jak i jej rywalka Flipkens, ale za wloszka przemawia fakt, ze lepiej trzyma serwis, Flipkens wygrala z Cornet tylko dlatego, ze ta zaczela w kolejnych setach mnostwo pilek psuc. Flipkens gra tylko slajsem, BH nie istnieje, a FH raz wejdzie a raz nawet nie leci w pol siatki. Czesto grala wczoraj drugi serwis,wiec jak dzis jeszcze i serwis nie bedzie siedzial to pozamiatane. Wloszka nie bedzie psula tyle co jej mlodsza rodaczka Giorgi i mysle ze dzis wygra. Kurs 2.05 SCHIAVONE
2:6 4:6 Obejrzyjcie powtorke... Wloszka sprzedajna oddala mecz Flipkens tenis haha beka ????

dx2 278,9K

dx2

Użytkownik
K.Bondarenko-Tsurenko 2 @1.8
Mlao widzialem, jedynie troche meczu Lesii Tsurenko z Daria Gavrilova i walka byla ostra. Duzo serca na korcie dziewczyny zostawily w upale. Tsurenko ogolnie fajna tenisistka. Dla Kateriny Bondarenko to pierwszy tak dobry wystep w tourze po powrocie do tenisa, nie wliczajac wynikow w turniejach ITF, glownei tych mniejszych. Oczywisice zwyciestwo nad Venus Williams itd, ale takei wygrane to od razu pachna brakiem zaangazowania faworytki i zazwyczaj kolejne zawodniczki dosc szybko koncza przygode chwilowego bohatera/bohaterki. Analiza jako tako troche na przeczucie, ale zagram na Tsurenko. Jakos nei do konca wierze, ze juz tak nagle wrocila swietna forma Bondarenki, a Tsurenko pod Indian Wells grala juz duzo slabiej, a grac potrafi bez watpienia bardzo ladnie i tym zyczeniowym zdaniem zakoncze.

Otrzymane punkty reputacji: +6
cuadrado 296

cuadrado

Użytkownik
Lesia Tsurenko - Urszula Radwańska
Radwańska @1.94

Nareszcie Polka jest faworytką. Dała solidnie zarobić w tym turnieju,zresztą Ukrainka również. Na obie grałem nieustannie od drugiej rundy,ale w finale postawię na naszą rodaczkę. Muszę przyznać że nie oglądałem dzisiejszych półfinałów z powodu braku czasu,więc będę oceniał na podstawie suchych wyników. Wydaje mi się że to Tsurenko miała łatwiejszą drogę niż Radwańska.
Gavrilova,Hantuchova,Bondarenko,Flipkens to w mojej opinii gorsze zawodniczki niż Jankovic,Jovanovski,Pironkova i Rybarikova. Lesia straciła tutaj tylko jednego seta - w 1R - ale jakoś wybitnie nie gra. Miała problemy w meczu z Bondarenko (chyba z oddychaniem czy coś takiego,nie wiem dokładnie)
,obroniła kilka setowych i zdołała wygrać ze swoją rodaczką choć ten cały mecz stał na niskim poziomie, wysoko latające piłki, generalnie dosyć słaby. Nie będę mówił głupot że nie potrafi skończyć czy coś takiego,ale mimo dobrych wyników w pierwszej części sezonu teraz jakoś mnie nie przekonuje.
Polka dziś klasycznie dobry pierwszy set, słabszy drugi i wyciągnęła w trzecim.
Radwańska ma lepszy serwis,lepsze uderzenie kończące i jest w tym tygodniu równiejsza niż Ukrainka. Ma wszystko żeby wygrać ten cały turniej i z całego serca jej tego życzę.

ganador1988 845

ganador1988

Użytkownik
Mysle ze Usia ma ogromne szanse na pierwszy turniej w karierze kiedy jak nie teraz? Bardzo pewnie w tym turnieju wyglada Polka po ograniu w 1 rundzie Jankovic nabrala wiatru w zagle idzie jak burza forma jest doskonala przyznam szczerze ze nie wierzylem ze ULa wroci do swojej dyspozycji z przed kontuzji a tu niespodzianka final w Istanbulei tytul rangi WTA na wyciagniecie reki.Tsurenko jest jak najbardziej do ogrania,nic specjalnego nie pokazuje w tym turnieju

bukmacherd 537

bukmacherd

Użytkownik
Stosur - Knapp 1 1.42 pinakl
Grzechem jest tego nie zagrać . Po pierwsze Kanpp zagrała przed chwilą 2,5 h z Errani. Po drugie Stosur jest o klase lepszą zawodniczką. Po trzecie oglądałem mecz Samanty z Szmidlową i od razu wiedziałem że pogram na nią w finale obojetnie czy zagra w finale z Errani czy z Knapp. Stosur gra tu kapitalnie , nie dała żadnej szansy na BP Kovinic w QF, w półfinale tylko 1 BP z szmidlową. Przy swoim podaniu jest mega mocna a Knapp była łamana przez Errani praktycznie co gem więc Stosur też szanse będzie mięc co chwila. W normalnych okolicznościach bitą faworytką jest Australijka a co dopiero gdy Knapp będzie grać po maratonie z Errani. Ten bet trzeba grać i już, radze czym prędzej bo kursy polecą na łeb na szyje , do meczu pewnie bedzie max 1.25.

conors 5,6K

conors

Użytkownik
Tsurenko - Ula Radwańska
pow. 2,5 seta @2.05

Śledzę karierę Ulki od lat i w tak dobrej formie jej jeszcze nie widziałem. Jest pozytywnie zmotywowana. Gra tenis na tak. Gra mocno, a co najważniejsze trafia, wytrzymuje wymiany. Nie panikuje, nie widać strachu w jej oczach. Potrafi zwolnić i nie wali na siłę po ścianach. Widać, że trafiła z formą i dobrze jej robi współpraca z dobrym trenerem Synówką, który wrócił z USA po współpracy z Coco.
Obie są na podobnym poziomie tenisowego dorobku: Statystyki Tsurenko 291/183, a Ula 299/219. Na hardzie dużo częściej gra Ula. Tsurenko preferuje korty ziemne.
Cóż. Lepiej wygląda na papierze moim zdaniem Ulka, ale to finał i WTA. Dlatego przewiduję trzysetowy mecz walki.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom