>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

WTA Tour - Bad Gastein & Bastad, 15-21.07.2013

Status
Zamknięty.
matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
Medina-Garrigues - Dominguez- Lino 1 @1.67 Unibet ⛔

Mecz 1.rundy turnieju w Bastad. Dwie Hiszpanki to niemal rowiesniczki (31 i 32 lata). Obie w tym sezonie poczynaja sobie przecietnie. Graly ze soba 5-krotnie (co prawda ost. raz w 2009r wiec dawno) ale warto zauwazyc, ze wszystkie pojedynki wygrala Medina. Ta zawodniczka broni tu punktow za 2.runde w ub. roku a jej rywalka odpadla wtedy w 1.rundzie. Mysle, ze w tym roku bedzie podobnie.

Dziwia mnie tak niskie kursy na Pennette vs Duque-M. (mniej niz 1.40) i pewnie poszukam jutro jakiegos handi- w druga strone. Wloszka bardzo szczesliwie doszla w Wimbledonie do IV rundy a tak poza tym to mierne wyniki. Mloda Kolumbijka moze tu sie pokusic o niespodzianke! 2(+1.5seta) @1.80 Betathome✅

W meczu Szwedek - Larsson v Arvidsson - spodziewam sie zwyciestwa tej mlodszej, faworyzowanej Larsson @1.41✅ Betfair H2H 4-4 ale ostatnie 3 mecze to juz zwyciestwa Johanny. Arvidsson w tym roku tragedia. Tutaj mlodsza rok temu polfinal, starsza cwiercfinal...

Jesli chodzi o turniej w Austrii - w meczu Knapp-Solovyeva zdecydowanie widze zwyciestwo Wloszki. Na clay&#39;u 15-9 w tym roku (PF w Bogocie, Final ITF w Trnavie, ostatnio porazka w Palermo z Zakopolova po dlugim boju), w Wimbledonie az IV runda. Solovyeva w minionym tygodniu II runda w Budapeszcie, a ogolnie caly sezon bardzo przecietny (13-18 ogolem, 9-12 clay)...

Z kolei Torro-Flor powinna latwo ograc Holenderke Rus. Hiszpanka jest na &quot;maczce&quot; grozna a Arantxa ma ten rok tragiczny i spadla do trzeciej setki w rankingu...

Knapp - Solovyeva 2:0 @1.55 Expekt ✅
Torro-Flor - Rus 2:0 @1.55 Expekt ⛔

katalonczyk 480

katalonczyk

Użytkownik
Grandin/Martic - Kapshay/Mircic 1 1,30 Expekt
Znalazłem na dziś fajny typ, kurs nie powala, no ale można połączyć z jakimś innym meczem. Kursy wg mnie powinny być max 1,2, no ale skoro tak dali to pobieram. Szczerze nic nie mogę napisać o rywalkach, po prostu ich nie znam... Mircic chyba coś o niej słyszałem, ale to chyba przelotnie... Kapshay ? dla mnie no name. Pierwszy mecz grają ze sobą i niestety nie widzę innej opcji jak ich porażka... Grandin/Martic zagrały do tej pory dwa mecze w Gastein, gdzie pokonały dość pewnie Olaru/Solovyevą w stosunku 2-0, następna runda to porażka 2-0 z triumfatorkami turnieju, czyli Hradecka/Hlavackova. Zdecydowanym faworytem meczu jest Grandin w parze z Martic ????
+ Olaru/Solovyeva 1,17 Expekt
Jedna wielka żenada... nie ma co tykać debli kobiet :/
bez żadnej analizy bo mija się z celem, po prostu są lepsze i wygrają ????

matthiasvandal 616

matthiasvandal

Użytkownik
WTA Bad Gastein:
C. Withhoeft - I.C. Begu 2 @1.53 Unibet ✅

Kolejna propozycja z turnieju w Austrii. 18-letnia Niemka (ranking 186) startuje tu z &quot;dzika karta&quot;. Trudno cos o niej powiedziec, niemal same starty w ITF-ach, jedyne co zwraca uwage to przebrniete kwalifikacje Wimbledonu, gdzie odpadla w I rundzie z Date-Krumm. Poza tym niewiele... 22-letnia Rumunka jest tu rozstawiona z numerem 3. W rankingu jest obecnie 74, choc byla juz w czwatej dziesiatce. W tym roku grala niewiele (kontuzje), ale tutaj broni punktow za 1/8 w 2012 i jesli nie chce jeszcze bardziej obsunac sie w rankingu na pewno trafia jej sie dobra okazja do powrotu na &quot;wlasciwe tory&quot;...

R 41

ronni1000

Użytkownik
Karin Knapp - Alexandra Cadantu 1.95 Tobet
Bardzo zachecajacy kurs na rumunke ostatnio gra bardzo dobrze na ziemi. Doszła do 1/2 finału w Budapeszcie, gdzie przegrała z rewleacyjna Halep po wyrównanej walce ????
Rumunka rozegrała znacznie wiecej spotkań od swojej rywalik na ziemi w tym roku i to jest jej żywioł, jesli chodzi o nawierzchnie.Kanpp jak najbardziej w zasiegu Cadantu a kurs zacheca ????

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Yvonne w tym sezonie ma 3/4 finały na cegle 4odbyte, 3wygrane i jedna porazka w ten weekend z Riske w Budapeszcie. Więc bilans ma się tak 30spotkań wygranych 8 przegranych.
Przy czym ten sezon dla Begu jest podsumowaniem formy tragicznej, dla mnie jednym z ważniejszych osiągnięć to jest 3setówka z Cadantu w Katowicach (11.04) więc trochę dawno i przez 3miesiące próby tylko w 5turniejach. Przed wczoraj kurs na nią był przyzwoity, bo grała z równą sobie..

Teraz słowo obserwacji nie statystyk, Yvonne w Budapeszcie ogladałem kilkukrotnie razy Halep, Scheepers, Beck i w wszystkich tych spotkaniach (prócz finału) zaprezentowała się bardzo dobrze, mało wyrzuconych piłek, dużo rozwiązań ryzykownych ale przemyślanych, (prócz finału) mało niewymuszonych i niepotrzebnych błędów. Teraz widzę, że odprawia Tinjic dwa razy sześć zero, sześć zero. Także nie wróciła w formie gorszej i pobieram typy na jej zwycięstwo i DW.

Meusburger Y. wygra 1.27 Unibet
Meusburger Y. DW 2:0 1.66 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +4
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
F. Pennetta - J. Larsson - 1 (1,60)⛔
Pinnacle Sports

Włoszka bardzo dobrze się czuje w tym roku na mączce i pokazała to już niejednokrotnie w innych turniejach. Obserwuje ją w tym turnieju i powiem wprost że Włoszka gra solidnie. Jutro czeka ją trudniejsze zadanie niż dzisiaj, ponieważ będzie grała z gospodarzem turnieju. Szwedka ma za sobą dobre wyniki w tym turnieju jednak rywalki według mnie nie porywają. Arvidsson jest zupełnie rozsypana od dłuższego czasu. Bratchikova to już w ogóle zapomniała jak to jest schodzić z kortu drugą w kolejności. Jedno wielkie pasmo porażek. Johannson podobna sytuacja. Turniej przypomina nagrodę pocieszenia dla tenisistek bez formy w tym sezonie. Nie wiem tylko co w tej obsadzie robi Serena Williams. Flavia również nie należy do tego grona. Ona w przeciwieństwie do rywalek Larsson grała już w finale na mączce, półfinale i ćwierćfinale. Za każdym razem przegrywała z dobrymi zawodniczkami. Ciekawostką jest fakt że zarówno Pennetta jak i Larsson odpadły w Strasbourgu na mączce grając z L. Hradecką. Lucie najpierw grała z Flavia Pennetta którą ograła dopiero po trzech setach. Potem grała z J. Larsson którą ograła w w dwóch setach. Osobiście uważam że może to być pojedynek nawet na trzy sety ale górą powinna być Flavia Pennetta.

Otrzymane punkty reputacji: +1
roxanne 5,7K

roxanne

Forum VIP
W 100% zgadzam sie z kolega wyzej. Nie czesto typuje WTA Tour ale w tym przypadku warto. Przede wszystkim Larsson jest piekielnie slaba zawodniczka. Obecnypoziom WTA jest jaki jest wiec praktycznie w kazdym tygodniu beda slabe zawodniczkiw cwiercfinalach czy nawet polfinalach. Pennetta to jest poziom wyzej. Zawodniczka wybiegana i inteligentna. W zasadzie pod kazdym wzgledem lepsza od rywalki. Spokojnie Larson sobie przeszla do tej fazy ale warto sprawdzic z kim grala, tam sie nie dalo przegrac. Flavia w Palermo mocno zawiodla, teraz w Bastad wyglada solidniej ale wprzypadkuwta to zawsze jakies mikro stawki.

pawacki 4,4K

pawacki

Użytkownik
????Meusburger-Kanpp DW 0:2 (kurs 3,20) betclick
Rzadko tu coś piszę ale dziś trzeba.
Gospodyni turnieju w Bad Gastein Yvonne Meusburger zmierzy się z Karin Knapp.
Obie panie w ostatnich dnia prezentują dobrą formę:

Lecz ja w swojej analize niechce prezentować statystyk,rankingów itd.
Meusburger to taka damska odmiana Ferrera,jej gra polega na ciągłym odbieraniu piłki niczym ściana.
http://www.youtube.com/watch?v=HfgNfi1ojaw
Knapp to inteligentna zawodniczka,która swoim stylem gry prezentuje urozmaicony wachlarz zagrań i moim zdaniem różnorodność zagrań będzie sukcesem w tym pojedynku.
Przeciwko Meusburger nie trzeba prezentować jakiejś wybitnej formy a wystarczy mieć spokojną głowę,niestety nie pokazały tego Tnjiic oraz Rus,które się mocno gotowały i gra Meusburger doprowadzały ją mocniejszego atakowania a co za tym idzie bardzo dużo błędów własnych na tym własnie Joanna bazuje.
Moim zdaniem to będzie jednostronny pojedynek.

Otrzymane punkty reputacji: +2
lubiekebab 997

lubiekebab

Użytkownik
Serena Williams - Klara Zakopalova
Typ: 2
Kurs: 14,00 (BetFair)
Wynik: ⛔ 2/0

A tutaj tak trochę dla zabawy, trochę poważnie. Z jednej strony Serena, na którą wszyscy są trochę ślepo zapatrzeni (patrz Wimbledon i przegrana z Lisicki). French Open udało jej się wygrać, ale dla mnie na mączce to ona nigdy nie była wirtuozem. Tutaj jej dotychczasowe przeciwniczki to Karatantcheva, Tatishvili, Dominguez-Lino. Dopiero Zakopalova to może być jakiś sprawdzianik, czy tam kartkówka. Forma Czeszki rośnie. W Palermo odpadła w półfinale z Errani, wcześniej wygrała m.in. z Pennettą. W Bastad na razie gładko, ale podobnie jak Williams, jeszcze nie miała przed sobą nikogo groźniejszego. Także zanosi się na ciekawe widowisko. Klara to jedna z tych, której mimo braków wyników, ignorować nie można, bo stać ją na wiele.

kontekst 1,3K

kontekst

Ococho?
Forma Czeszki rośnie. W Palermo odpadła w półfinale z Erran
No właśnie, w Palermo spotkanie Zakopalovej z Sarą było jedno z lepszych gdzie nawet przez chwilę myślałem iż Sarę pokona, a tutaj (Bastad) w porównaniu do tego co zagrała tam (Palermo) jest regres ogromny, wczoraj po tym co prezentowała na korcie mozna śmiało ją postawić przy poziomie Meusburger - Rus, czy innych spotkaniach których się nie da ogladać z własnych błędów zawodniczek.. Także przez chwilę 1seta zastanawiałem się czy ona gra na poważnie czy żartuje, ale set 2gi był potwierdzeniem tego, ze tutaj a tydzień temu było całkiem co innego..
specjalnie nie szukałbym żadnych niespodzianek w tym spotkaniu dlatego gdybym grał to był zagrał Williams wygra @1.07 MarathonBet Williams DW 2:0 @1.25 Bwin
Natomiast jezeli chodzi o typ Pawackiego to również, gdzieś potwierdzam jego słowa. Yvvone ostatnio szuka gry stanowczej, statycznej bez eksperymentów - o tyle ile turniej wcześniej grała bardzo dobrze tak w finale wszystkie te wartości zostały zatracone, tutaj 3 rundy, 3 zwycięstwa z zawodniczkami nie oszukując się które formę mają chwilowo odłozona. Ja gram
Knapp K. +1.5 seta @1.35 PinnacleSports

dx2 277,8K

dx2

Użytkownik
Hlavackova-Meusburger 2 @1.33
Bardzo zycze Austriaczce wygranej. Niewatpliwie Meusburger ma duzo wygranych turniejow na poziomie ITF przez swoja kariere (bedzie tego z -nascie zapewne, ale nie w tym rzecz konkretnie). Bad Gastein - w tym austriackim turnieju Meusburger prawie zawsze spisywala sie dobrze (polfinaly, cwiercfinaly itd), ale wygrac turniej to jednak jest wielka rzecz, niezaleznie czy gra sie w ojczyznie czy to turniej nieduzej rangi. Uwazam, ze tym razem moze sie jednak jak najbardziej udac. Forma Mesuburger przyszla wczesniej i to procentuje. Oczywiscie ten Budapeszt i final. Widzialem 2 i 3 seta z Halep i naprawde dobrze sie czuje Austriaczka na korcie. Smialo powiem, ze gdyby nie bylo Simony Halep, ktora rowniez spisuje sie swietnie na przestrzeni ostatnich tygodni, to Meusburger by juz w Budapeszcie wygrala. Ale to nie jest tylko Budapeszt, bo juz tydzien czy dwa wczesniej byl w niemieckim ITF w Versmold, byla w polfinale i przegrala tam bardzo dlugi wyrownany mecz z triumfatorka Dinah Pfizenmaier. Zyciowa szansa wiec dla Austriaczki, zeby wygrac turniej cyklu WTA i pewnie druga taka moze sie juz nigdy nie powtorzyc. Nie wiem jak tutaj wyglada ta Hlavackova, ale regularnosc jest po stronie Mesuburer i to bez watpienia Hlavackova bedzie chciala skracac te wymiany i bic pilke mocniej. Licze jednak, ze Austriaczka wyjdzie z tego pojedynku zwyciesko. Do kombinacji tylko, tym bardzije ze gra Hlavackovej jest dla mnie jednak zagadka nie ogladajac zadnego meczu, a nie raz tak bylo, ze finaly pan wygrywaly undergogi.

namemartin 550

namemartin

Użytkownik
Bad Gastein
Hlavackova Andrea v Meusburger Yvonne
Typ: Hlavackova Andrea +4,5 ⛔
Kurs:1,83
Buk:Bet365
Krótko, bo mecz o 13tej się zaczyna.
Austriaczka w tym turnieju nie prezentuje nic wybitnego. W zasadzie minimalizuje własne błędy i to wystarczyło, by dojść do finału. Strategia przebijania i w miarę stabilna psychika sprawdza się znakomicie. Jeśli Czeszka wyjdzie skoncentrowana i będzie atakować mecz może nawet wygrać. Na Meusburger nie trzeba zbyt wiele, może nawet dokładniej przebijać...
Ed: Za mało precyzji, bardzo spięta, chociaż pierwszy set dość obiecujący. Serwis... Austriaczka bez zbędnych szaleństw konsekwentnie +

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom