Ale ze mnie osioł ???? Sorka pomyliłem turnieje :;/: ,bo jest przecież
ATP i
WTA w Sydney. Mogłbym prosić admina o przeniesienie ;-)
Kilka fantastycznych spotkań będzie dzisiaj w nocy/jutro rano ????
Turniej pokazowy na Kooyong'u - nie ma takiego tematu,więc pozwoliłem sobie napisać w tym miejscu ????
Roddick A. vs Haas T. 2 (GB kurs 2,75) (nie doceniłem Amerykanina,a może przeceniłem możliwości Niemca - wynik 6-2;6-3 = pogrom :;/: )
Moim zdaniem będzie to bardzo ciekawe spotkanie. W zeszłym sezonie Haas rozpoczął sezon wyśmienicie i gdyby nie Feddy
,to mógłby wygrać AO.Haas jednak urwał Szwajcarowi 2 sety, wcześniej w turnieju bodajże w Doha również był w stanie wygrać seta z mistrze. Roddick ostatnio nie może sobie poradzić z faktem,że nie jest w stanie wygrać z Federerem i jego forma nie jest już tak dobra,jak to mieało miejsce 2-3 sezony temu. Oczywiście jest to nadal bardzo dobry gracz. Niemniej jednak uważam,że Tommy jest w stanie wygrać ten pojedynek. Bukmacherzy zdecydowanie typują Amerykanina. Będzie to wyrównane spotkanie,a Niemiec ma w nim 50% szans. Kurs wręcz bajeczny ???? . Jeżeli ktoś ma możliwość,to można stawiać na pojedynek 3-setowy
.
Safin M. vs Nalbandian D. 1 (GB kurs 1,75) Moj pupilek pokazał Argentyńczykowi jak się gra w tenisa ????
Po zakończeniu kariery przez Samprasa :sad: , Rosjanin jest moim ulubionym graczem. Moim zdaniem jest/był on równie utalentowanym graczem co Federer. Tylko niestety bardzo często przeszkadzały mu kontuzje. Jeżeli jest jednak w pełni zdrowy, jest w stanie wygrać z każdym graczem. Nawet Federer przekonał się o jego sile w poprzednim AO. Ale to był wspaniały pojedynek :spokodfhgfh: . Jeśli chodzi o Nalbandiana,to nie pokazał on nic w poprzednim turnieju i odpadł zaraz na początku. Uważam,że i w tym przypadku będzie podobnie i Marat rozpocznie ten sezon bardzo udanie. Kurs również bardzo ładny ????
Ginepri R. vs Korolev E. 1 (GB kurs 1,37) Pechowa noc :/ Ginepri prowadził w decydującym secie 3:1 i przegrał
Amerykanin od dwóch sezonów gra bardzo dobrze. Szczególnie udanie wypada w turniejach na twardej nawierzchni. Korolev w ostatniej chwili zastąpił Tursunova i mocno się napocił,żeby wygrać z Lee. Teraz jednak po drugiej stronie siatki stanie mocny rywal i Rusek nie sprosta zadaniu. Kurs niski,ale typ wydaje się być pewny ????
Na koniec dość ryzykowny,aczkowiek jak najbardziej możliwy typ :
Mathieu P-H. vs Davydenko N. 1 (GB kurs 3) Rusek dostał w pierwszym secie i skreczował :/
Francuz bez większych problemów ograł swojego kolegę z reprezentacji Clement'a. Rosjanin natomiast pokazuje dobitnie,że nie jest w najlepszej formie na początku sezonu. Widać bukmacherzy kierują się tutaj rozstawieniem i bilansem gracza w poprzednim sezonie,a ten wygląda u Rosjanina wspaniale. Jest on w końcu trzecią rakietą świata. Uważam,żę Mathieu nie jest zawodnikiem słabszym aniżeli Murray,który w zeszłym tygodniu pokonał Davydenko. W tym pojedynku szanse oceniam 50-50,a kurs jest super.
Oczywiście nie analizuję tutaj pojedynku :
Federera,Ancica,Blake'a,bo kursy na nich to po prostu śmiech na sali,a w tenisie wszystko jest możliwe-no może poza tym,że Federe przegra ze Stepankiem. Ten musiałby grać z Hingis,żeby pokonać Szwajcara,a i tak by pewnie nie dali rady
Pozdrawiam i życzę wysokich wygranych ????