>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

WTA Amelia Island (USA)

Status
Zamknięty.
widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
WTA
Czas trwania: 02.04-08.04
Uczestników: 56
Nawierzchnia: Green clay outdoor
Pula nagród: $600.000
Strona: http://www.blchamps.com

Finały 2006
Singiel: (1) Nadia Petrova (RUS) d. (3) Francesca Schiavone (ITA) 64 64

Zapraszam do analizowania spotkań!

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Sybille Bammer (AUT) - Ashley Harkleroad (USA)

Mamy zmiane nawieszchni...Obie zawodniczki dwa razy spotkały sie na hardzie wiec na innej nawieszchni, ale to wg. mnie zawodniczki innych klas. Amerykanka przeważnie odpada w pierwszych rundach, a Bammer stac na naprawde dobrerezultaty. W Miami odpadła jednak w pierwszej rundzie, ale ze słabą przeciwniczką jaką jest Ashley na pewno sobie poradzi...

Tu, Meilen vs Pennetta, Flavia

Jestem zwolenikiem tenisa Tu, to młoda i bardzo utelentowana amerykanka która niezywkła odpadać w pierwszej rundzie, jak przegrywa mecze to juz z duzy wyżej klastfikowanymi zawodniczkami. Wtym meczu kurs na nia duży dlatego mozna zaryzykowac...Pennatta ostatnio przegrywa mecz za meczem, zobaczymy jak długo bedzie szukać formy!

Peng, Shuai vs Birnerova, Eva

Peng jest dosyć spectficzną zawodniczką, w pierwszej rundzie potrafi rozbic swoją przecowniczke bez straty...gema aby pozniej przegrac dzień pozniej bez wiekszej walki.... Eva to zdecydowania zawodniczka z którą powinna wygrac bez wiekszych problemów. To zawodniczka którap przeważnie odada w pierwszych rundach, nie daje jej zadnych szans!

Muller, Martin vs Bremond, Severine

Zawodniczki mają b. zblizony ranking, lecz niska Muller jest wg. mnie duzo lepsza tenisitką która w tym turnieju powinna cos osiagnac,na pewno wiecej niż pierwsza runda. W Miami odpadła juz po pierwszym meczu po zacietej walce z Razzano teraz nie pozwoli sobie na powrót do domu po pierwszym meczu!

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Sybille Bammer (AUT) - Ashley Harkleroad (USA)
Typ jak najbardziej popieram dlatego że Sybille po zmianie trenera gra o niebo lepiej. Rok temu przegrywała mecz za meczem a dziś normalnie jest reinkarnacja. Buki prawdopodobnie wystawią kursy po 1,8 na obie panie nie widząc faworytki (sugerują się H2H). Moim zdaniem wygra to Sybille ;)

/edit

Chciałbym poinformować że Sybille Bammer nie będzie grała przeciwko Ashley Harkleroad. Jej rywalką będzie T. Tanasugarn a kurs na Bammer 1,22 :roll: Ashley się wycofała z turnieju z bliżej mi nie znanych przyczyn /

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Alicia Molik - Jie Zheng
typ: Molik
kurs: 1,55
buk: GB
godzina: 18:15
/mecz został przeniesiony na godzinę 19:30

Alicia Molik to bardzo piękna i dobra zawodniczka, typowy średniak. Dodatkowo bardzo dobrze ustawia się na korcie i umie czytać grę. Jeżeli serwis będzie na przyzwoitym poziomie to powiedziałbym że ta zawodniczka to solidny średniak. Ostatnio prezentowała się dość solidnie, choć przegrała ostatnio z Tatianą Paszek - uważam to za przemęczenie po Indian Wells-gdzie odprawiła z kwitkiem Annę Medinę Garrigues (30 w WTA), Avarene Rezai (młodziutka francuska-50 w WTA) zawodniczki jej pokroju, dopiero Anna Ivanović (14 rakieta kobiecego tenisa) pokonała Molik. Alicia potrafi się zmobilizować co pokazała na turnieju w Tokio gdzie pokonała Ai Sugiyamę (wielka niespodzianka, bo Sugi jest 20) przed własna publicznością, a Japonka dopóki nie grała z Molik szła przez turniej jak huragan eliminując każdego. Juang Zheng to zawodniczka z Chin. Ma dobrą motorykę ale niestety ona jest swtorzona moim zdaniem do gry deblowej w której osiąga duuużo lepsze rezultaty (debel Yang/Zheng).
Chinka grała niedawno na hardzie i nie pokazała swoich walorów (Agnieszka Radwańska ją ograła i to bardzo przekonywująco), poprzednio też przegrywała lekko i gładko z dużo niżej notowanymi rywalkami (Vitoria Azarenka 83 w rank WTA, w Tokio pokonała Bethnie Mattek [130 w WTA]ale to jest zawodniczka którą chyba można ograć grając proste piłki, w Australian Open przegrała z Julią Schruff (98 w WTA ale moim zdadniem spokojnie powinna być ok 65 miejsca -zawodniczką jej pokroju) Chince brakuje jej ogrania singlowego oraz czytania gry no i forma też niestety jest słabiutka. Nie wiem skąd jej wysoka 44 pozycja w rankingu WTA :? (Molik jest 30)

Atutem który dodatkowo przemawia za Molik jest nawierzchnia typu hard. Czyli taka na jakiej najczęściej uczyła się grać w Australii ;)
Wg mnie spotkanie jednostronnie na swoją korzyść rozstrzygnie Molik.

Po meczu postaram się wstawić rezultat (w postaci cytowania)

See you ;)

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
Alicia Molik - Jie Zheng
typ: Molik ⛔ :zy3ou:
kurs: 1,55
Mecz bardzo dziwny dla mnie (śledziłem live) jak można ze stanu 40-0 przegrać gema a o każdą piłkę walczyć jak lew (lwica). Jak po przełamanym serwisie rywalki można przegrać do 0 własne podanie :?: Tak właśnie dziś grała Alicia. Typ out pudło ???? :przeklina: :zoltakartka:

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Iveta Benesova (CZE) - Akiko Morigami (JPN)

Japonka dwa razy spotkała sie z Czeszką i dwa razy bez straty seta wygrała. Japonka jest ostatnio w b.dobrej formie wygrała ostatnio seta z samą Clijster, stać ją naprawde na dobre wystepy. W tym sezonie 7 meczy wygrała i tyle samo przegrała. Iveta w ostatnich dwóch turniejach z serii mistrzowskiej zaprezentowała sie dobrze-dwa razy dochodząc do II rundy. W tym sezonie jej milans to 5-6. Mecz bedzie na pewno b.zaciety ale ja mysle, ze wygra Japonka...

Nathalie Dechy (FRA) - Aiko Nakamura (JPN)

Dechy w Miami o mały włos a wygrała by z samą Petrovą, gdzie w trzecim secie przegrał dopiero po tiebraku! Aiko odpadła po pierwszym spotkaniu...Reprezentatka Francji ma dużo lepsze warunki fizyczne i mysle ze poradzi sobie z Japonką.

Vera Dushevina (RUS) - Dominika Cibulkova (SVK)

Rosjanka bez większych problemów pokonała wczoraj Pratt, w Miami w zeszłym tygodniu przegrała dopiero w IV rundzie z samą Vaidisovą. Jednak Słowaczka sprawiła dzisiaj najwieksza niespodzianka pokonuja w dwóch setach Medina Garrigues, która jednak fatalnie serwowała i do było powodem jej porażki, Dominika po tym zwyciestwie na pewno bedzie chciała powalczyc z Vera ale awans do II rundy jest i tak dla niej dobrym rezultatem, zawodniczka ta swoje wystepy kończy na I lub co jakis czas na II rundzie jestem pewien, iz tym razem nie bedzie inaczej!

Mara Santangelo vs. Jie Zheng [15]

Włoszka duzo wyzsza od Jie, wygrała dzisiaj swoje spotkanie po trudnej trzy setowej walce. Zheng ostatnio notuje b. słabe wyniki ostatnich dwóch turniejach z serii mistrzowskiej odpadła po pierwszych meczach. W Miami odpadła po zdecydowanej przegranej z...Agnieszką Radwańska! Wczesniej odpadła z Azenenka rowniez po dwóch setach. Mara myśle ze bedzie umiała wykorzystac swoje zdecydowanie lepsze warnki fizyczne i Jie która jest jedna z lepszych deblistek nie bedzie miała wiekszych szans! Włoszka w tym sezonie spisuje się naprawde dobrze w Miami IV runda gdzie wróciła po kontuzji po której nie ma już sladu...

shon19 40

shon19

Użytkownik
Jak dla mnie to jedynm pewnym spotkaniem jest Vera Dushevina (RUS) - Dominika Cibulkova (SVK). Myślę, żę tutaj bez problemów zwycięży Rosjanka a wczorajsze zwycięstwo Słowaczki wynikało przede wszystkim ze słabości przeciwniczki. Pewna 1.

kolejorz1980r 0

kolejorz1980r

Użytkownik
Ivanovic-Peng 1 1,35

Spotkanie zawodniczki z 17 miejsce rankingu WTA z 37. Peng jest to średniej klasy zawodniczka która dobrze gra ze słabszymi i równymi sobie rywalkami ale nie umie sprawić niespodzianek. Ivanovic ostatnio również gra na tym samym poziomie, porażki ze Schvedovą nie można traktować jak niespodzianki gdyż ta jest obcnie w znakomitej formie. Myśle że po przepięknym dla bukmacherów turnieju Indian Wells(bardzo dużo niespodzianek) pora na ustabilizowanie tego dla mnie 1

Dechy-Daniilidou 1 1,65

Mecz dosyć ryzykowny. Po serii fantastycznych meczów greczynka odpadła w ostatnich dwóch turniejach w pierwszych rundach i z przeciwniczkami które słabo sięspisywały. Dechy jest to zawodniczka która nieźle radzi sobie ostatnio, przegrywa mecze tylko z zawodniczkami ze światowej czołówki. Typ troche ryzykowny ale myśle że taki kurs jest wart zaryzykowania, no i wkońcu francuzka musi wyrównać wynik bezpośrednich starć bo narazie jest niekorzystny(0:1-porażka w 2003)

kolejorz1980r 0

kolejorz1980r

Użytkownik
V. Williams- Schnyder 2 2,88

No i teraz rodzynek dzisiejszych potyczek. Typ mocno na czuja. Wszystko zależy od Patty jeśli się nie obrazi to myśle że pokona w dwóch setach Williams. Ona musi wkońcu zacząć wygrywać bo ostatnio nie zachwyca swoją formą. Schnyder nie gra tak źle na clayu i Williams również dobrze się spisuje ale myśle że jednak nie jest jeszcze w takiej formie aby wygrywać turnieje. Jeśli nie masz co dopisać do kuponu a masz niski kurs to ten typ z pewnością Ci podbije

TUTAJ COś Z INNEGO TURNIEJU

Massu-Dorsch 1 1,25

Kurs niezły na podbicie. Dużo na temat tego meczu nie będe pisał. Rozgrywany jest on na clayu ulubionym terenie argentyczyka i jest on głównym pretendentem do wygrania turnieju. O przeciwniku nie za wiele wiem. Bałem sie troche że jest on zawodnikiem gospodarzy, ale okazało się ze jest niemcem.

drago 108

drago

Użytkownik

No i teraz rodzynek dzisiejszych potyczek. Typ mocno na czuja. Wszystko zależy od Patty jeśli się nie obrazi to myśle że pokona w dwóch setach Williams. Ona musi wkońcu zacząć wygrywać bo ostatnio nie zachwyca swoją formą. Schnyder nie gra tak źle na clayu i Williams również dobrze się spisuje ale myśle że jednak nie jest jeszcze w takiej formie aby wygrywać turnieje. Jeśli nie masz co dopisać do kuponu a masz niski kurs to ten typ z pewnością Ci podbije
Tutaj jestem zdecydowanie za Venus.

Po pierwsze Venus moim zdaniem doszła do tego, aby wygrywać turnieje.

Po drugie musi wygrywać dużo, by poczuć się pewniej na korcie i grać lepiej

A po trzecie to Venus jest faworytką...

... i to ona powinna wygrać to spotkania. Ogólnie lubię Patty, ale gdy gram na nią, kiedy nie jest faworytką nie wchodzą, a przeciwko niej owszem ????

A 0

a-rod

Użytkownik

[...] i Williams również dobrze się spisuje ale myśle że jednak nie jest jeszcze w takiej formie aby wygrywać turnieje.[...]
[...]
co do tego argumentu się nie zgodze
25 lutego bodajże wygrała w Memphis
także nie tak dawno. :jezora:
w Miami odpadła w 3 rundzie ale z Szarapową.

del-potro 0

del-potro

Użytkownik
[center:e38a6c4944]

???? Nadia Petrova vs Jie Zheng 1 1.15 ✅ ✅ (6-2 6-3) [/center:e38a6c4944]
Chinka po słabych występach w Sony Ericsson Open i Pacific Life Open gdzie przegrała kolejno z Azarenką i Radwańską zaskakuje formą w tym turnieju. Pokonując Molik i Santangelo sprawiła według mojej oceny swego rodzaju niespodzianki. Teraz przyjdzie jej się zmierzyć z Rosjanką Petrova która według mnie jest główną pretendentką do wygrania tego turnieju. Nadia bardzo dobrze spisała się w turnieju poprzedzającym Bausch &amp; Lomb Championship gdzie w 1/4 finału przegrała po zaciętym pojedynku z J.Henin (7-6 7-6). W teraźniejszym turnieju Nadia zagrała jedno spotkanie z Kanepi. Po szybkim meczu wygrała 2-0 (6-4 6-0) , jak widać Rosjanka jest w dobrej formie i według mnie nie da Chince szans.

del-potro 0

del-potro

Użytkownik
[center:4fcefae5a9]

???? Hantuchova vs. Cibulkova 1 1.16 ✅ ✅ (6-1 6-4) [/center:4fcefae5a9]

Spotkanie dwóch Słowaczek w którym zdecydowaną faworytką jest 14 w rankingu WTA Daniela Hantuchova.Cibulkova sklasyfikowana na 150 miejscu sprawiła dwie niespodzianki a mianowicie wyeliminowała z turnieju Dushevine i Medine Garrigues.Obie zawodniczki spotkały się już w tym roku na turnieju ASB Classic gdzie Daniela pokonała Cibulkovą 2-1 (1-6 6-3 2-6).Hantuchova w turnieju rozegrała jedno spotkanie- pewnie pokonała Llagostere Vives 2-0.Wyżej sklasyfikowana Słowaczka wygrała już w tym roku Pacific Life Open gdzie w finale pokonała samą Kuznetsovą. Cibulkova zapewne będzie chciała sprawić jeszcze jedną niespodziankę ale myślę , że z bardziej doświadczoną i w dobrej formie Hantuchovą jest bez szans.

del-potro 0

del-potro

Użytkownik
[center:fad425fb7e]

???? Hantuchova vs. Bammer 1 1.65 ⛔ ⛔ (6-2 2-6 2-6 ) [/center:fad425fb7e]

Spotkanie trudne do wytypowania.Obie zawodniczki prezentują dobrą formę , Sybille w tym turnieju wygrała kolejno z Tanasugarn , Razzano i Sprem po szybkich dwusetowych meczach.Hantuchova natomiast rozegrała dzisiaj swoje drugie spotkanie w turnieju z Cibulkovą, pewnie wygrała 6-1 6-4. Obie zawodniczki spotkały się w Porsche Tennis Grand Prix rok temu, wtedy górą była Hantuchova , która wygrała po zaciętym spotkaniu 2-1 ( 6-3 , 5-7 , 6-3).Daniela zazwyczaj dobrze radzi sobie z zawodniczkami pokroju Bammer , której często zdarzają się wpadki jak w Meksyku gdzie dała pokonać się Errani (151 w rankingu WTA).Uważam , że Słowaczka pokona typową średniaczkę jaką jest Bammer.

kolejorz1980r 0

kolejorz1980r

Użytkownik
Jankovic- Ivanovic 1 1,45

Spotkanie koleżanek z Belgradu. Jednak faworytką tego spotkania jest oczywiście starsza Jankovic i myśle że ona wygra to spotkanie. Grały ze sobą one trzykrotnie i narazie jest stan 2:1 dla Ivanovic. A w tym roku(początek lutego) Ivanovic wygrała 2:1, jednak grały wtedy na hardzie. Myśle że pora wyrównać ten stan. A Jankovic idzie jak burza w tym turnieju straciła tylko 5 gemów. Dla mnie 1

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
A. Ivanovic vs T. Golovin 2.02

Serbka pokonała Jankovic bez straty seta podobnie jak Francuzka Venus. Anna wygrała z Jankovic po raz drugi w tym sezonie wiec to nie jest zadne zaskoczenie, mała niespodzianka moze byc tak zdecydowane zwyciestow Tatiaty, która mogła drugiego seta skończyc tracąc góra dwa gemy, ale pod koniec meczu odpuściła troche i doprowadziła do nerwej sytuacji. Jutro na pewno od poczatku do końca bedzie grac na 100% i tak jak dzisiaj bedzie prawdziwą maszynka do przebijania piłek i bedzie prowokowac do błedów. Ana i Tatiana w tym turnieju prezentuja sie naprawde wyśmienicie. Bilans bezpośerdnich pojedynków to 5:0 na SERBKI!!!! Ale wg. mnie jutro Tatiana wygra mecz bo jest w lepszej formie....

krzysztof1985 68

krzysztof1985

Użytkownik
A. Ivanovic vs T. Golovin 2.02
Widzu pisałem Ci na gg że to mój typ i ja go wpiszę :p

Zachowałeś się nie fair no ale cóż trudno się mówi, nie będę robił jakichś wyrzutów ale next time dotrzymuj słowa ????

Wczoraj Ana naprawdę kiepsko zagrała. Sama sobie przeszkadzała w grze. Serie niewymuszonych błędów. Swoje podanie w meczu utrzymała chyba 3 razy. Jankovic gdyby zagrała nawet PRZECIĘTNIE to by ją zmiotła z kortu. Tylko że była jeszcze gorsza. A Tatiana w meczu z Venus ciągle była w natarciu. Mocne uderzenia z głębi kortu, umiejętne podchodzenie do siatki i jak się już tam znalazła to zazwyczaj wygrywała piłkę. Ivanovic natomiast ładowała piłki w pół siatki. Paranoja.

Recenzja meczu od kolegi który oglądał mecz ????

widzu 4,5K

widzu

Forum VIP
Przestań człowieku, napisałem do Ciebie w innej sprawie a Ty nagle zaczoles kozaczyc ze pisze do Ciebie bo chce jakis typ :-? Wtedy se pisałem ta analize A ty powiedziałes ze Ana przegra i nic nie dodałes wiec nie wiem po co to wogle wspominasz ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom