Nara 1.63 Unibet
Fajny kurs na zawodniczkę z Japonii. Doświadczenie i ogranie po jej stronie. Myślę, że regularnością i dobrą grą w obronie przyczyni się do niewymuszonych błędów u rywalki, która prezentuje raczej ofensywny styl gry w przeciwieństwie do Japonki. Chinka bez znaczących wyników w tym roku, z pierwszej setki ograła tylko Bouchard, no ale jaką formę miała Gienia to każdy wie. Po za tym grywała głównie
ITF i rywalizacja z zawodniczkami z dalszych pozycji chluby nie przynosi. Nara to mimo wszystko półka wyżej, może też poniżej oczekiwań, ale tutaj to już minimum
WTA 250. Tutaj jest szansa na złapanie pkt do rankingu i lekki awans z drabince, w 1 rundzie ograła Chinkę Zhang, czyli poziom podobny do jej dzisiejszej rywalki. Dobra obrona i regularność powinny być górą.
Schiavone 1.50 Unibet
Franka była już opisywana przez Maciasa, sam ją pograłem w rywalizacji ze słabszą z sióstr Pliskowych. Dzisiaj może i nie mamy już tak atrakcyjnego kursu jak w poprzednim spotkaniu, ale myślę, że Włoszka również bez problemu poradzi sobie z rywalką. Wiadomo, że Schiavone oprócz mączki, najlepsze wyniki osiąga w hali na twardej nawierzchni. Wiadomo, że jest u schyłku kariery i raczej dorabia sobie do emerytury. Opisywać jej stylu nie ma co, bo zrobił to dobitnie Macias. Franka ma szansę złapać parę pkt do rankingu, w tamtym roku dotarła tutaj do 1/2 finału i tym razem będzie chciała dotrzeć jak najdalej, i trzeba zaznaczyć, że pomimo nawierzchni twardej, potrafi rywalizować z najlepszymi, prezentując przy tym bardzo dobrą grę. Jej rywalka bez sukcesów w tym roku, głównie
ITF,
WTa tylko na poziomie kwali, ograła niby Voegele, ale Szwajcarka po Linzu i Luksemburgu zawsze opada z sił i gra piach, więc nie brałbym tego jako wyznacznik jej dobrej formy. Włoszka bije swoją rywalkę doświadczeniem i to moze nawet wystarczyć do wygranej.
Hogenkamp 4.20 1xbet
Na koniec spore value oczywiście przeciwko dość pewnej faworytce spotkania. Z Turniejem pożegnała się już Svitolina (mając parę piłek meczowych), Beck, Kovinic, czyli najwyżej rozstawione zawodniczki, które raczej mają w nosie takie zawody. Możliwe, że dzisiaj przyjdzie pora na Garcie, która już powtórzyła wynik sprzed roku i nie musi martwić się o stratę pkt w rankingu, zresztą o czym my tu mówimy, kasa za wygranie tego turnieju bardzo mała, pkt też mało i moim zdaniem nie będzie się francuska spinała, zwłaszcza, że mamy końcówkę sezonu. Wczoraj strasznie męczyła się z mało znaną Rosjanką z 3 setki rankingu, dzisiaj zagra z Hogenkamp, która prezentuje przynamniej poziom wyżej od Rosjanki. Oglądałem urywkami jej wczorajszy mecz z Dodin, zagrała bardzo solidnie, mając pod kontrolną całe spotkanie. Rozumiem tak mały kurs na Garcie, ale nie w takich zawodach, gdzie faworytki grają na pół gwizdka, po czym udają się na zasłużone wakacje. To jest właśnie turniej dla takich zawodniczek jak Holenderka, która w tamtym roku dotarła do 1/4 finału i uległa dopiero Schiavone. Garcia jest tutaj spokojnie do ogrania, i nie wierzę, żę zagra na 100% swoich możliwości, pomimo tego, iż gra na własnej ziemi, jednak w mało płatnym turnieju i małym zainteresowaniu przez kibiców.