BAH ma konto w
BPH. I teraz jest taka lekko niekorzystna sytuacja po fuzji PEKAO S.A. i BPH. Bo w większości miast BPH miało swoją placówkę, natomiast po fuzji PEKAO przejęło pewnie około 50% (a może i więcej) placówek BPH, przez co w tych miastach, gdzie była jedna placówka nie ma już żadnej. I tak jest u mnie w Olsztynie. Była jedna placówka BPH, teraz nie ma żadnej, na miejsce jej wstawili PEKAO przez co powstał mały absurd, bo ta przekształcona placówka znajduje się w odległości około 100 metrów od takiej większej placówki PEKAO ????
Pomyślałem, że przez PEKAO powinna wpłata na kontro
BAH-a pójść najszybciej, ale się chyba pomyliłem. Prowizję wzięli 5 zł (po prostu jestem do tego zmuszony, zostaje poczta
polska 2,5 zł i chyba przez nią będę musiał wpłacać). Podobno zanim dojdzie do
BAH-a, a wpłaciłem dziś o 9 rano, jakieś 2-4 dni. Fuck! Dlaczego tak długo idzie prosta wpłata. Mogę się założyć, że takie absurdy nie występują w US & A.
Dzisiejsza wpłata jest moja pierwszą do internetowego buka. Założyłem sobie także dzisiaj konto bankowe w mBanku. Za jakieś 2 tygodnie kurier przywiezie mi kartę gotówkową i będę wpłacał kasę do wpłatomatu, a później robił przelew z konta mBanku do
BAH-a za 0,50 groszy i pewnie szybciej dojdzie kasa niż tradycyjną wpłatą w banku na konto. I tak się składa, że w Olsztynie w centrum Alfa mają "miniplacówkę" (bo większych chyba nie ma) mBanku, konto w banku z podpisaniem umowy załatwiłem sobie w 15 minut! Do tego jeszcze konto całkowicie darmowe, ew. opłata to za przelew do innego banku i ubezpieczenie karty, o ile takie będę chciał za 1,6 zł miesięcznie ????