>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

World Grand Prix 2007

Status
Zamknięty.
daimler 14

daimler

Forum VIP
:siata: Japan-Kazachstan 1 1.17 ✅ 3:0

Co tu duo pisac,faworyt tego meczu jest jeden i nie wyobrazam sobie innej opcji jak zwyciestwo Japonek.Są faworytkami tego meczu , graja u siebie przed wlasna publicznoscia.A jak wiadomo Kazachstan to nie jest potega siatkowki,wiec w tym meczu duzych szans na wygrana nie maja.Analiza nie jest jakas super itd.. ale to dopiero poczatek GP i coś wiecej bede mogł napisać po obejrzeniu meczów.Kurs dosyć lipny,ale można dorzucić na podbicie ;-)

krygav 0

krygav

Użytkownik
:siata: Rosja - Chiny
TYP: Rosja
KURS: 2.00
BUK: STS

Dwa zespoły reprezentujące wysoki poziom. Rosja wielokrotne mistrzynie Europy, świata i olimpijskie, obecne liderki rankingu FIVB. Chinki złote medalistki olimpijskie z 2004, zwyciężczynie z 2003 roku na PŚ. Rosja wystąpi w Rzeszowie ze swoimi najlepszymi zawodniczkami: Sokołova, Gamova, czy Godina, skład jest bardzo zgrany. Rosja posiada także dobrego trenera jaki jest Giovanni Caprara. Chinki będą miały ciężką przeprawę, bo są bardzo młodym zespołem, być może nie są jeszcze do końca zgrane lecz w zespole wystąpi aż 6 zawodniczek z Aten. Według bukmacherów to Chiny są faworytem. Ja stawiam na Rosję, wydaje mi się, że mają równiejszy skład i lepiej zgrany co jest dużym + dla zespołu. Więcej o zespołach można będzie coś powiedzieć po meczu. Po pierwszym dniu rozgrywek grupy C będzie można osądzić, który zespół ma szanse na wygranie kolejnych meczy oraz kto wyjdzie z grupy.

Pozdrawiam ????

daimler 14

daimler

Forum VIP
:siata: Brazil - Netherlands 1 1.14 ✅

Tu podobnie jak we wcześniejszym typie,kurs bardzo niski ale zachecający i dobry do pary z innym zdarzeniem.Holenderki wprawdzie mogą ugrać seta ,ale nic po za tym.Jest to prwszy mecz tych zespołów w tegorocznym GP,wiec ze stawkami nie ma co szaleć.Kurs niski ale według mnie pewny.

:siata: Polska - USA 1 1.85 ⛔ ????

Dużo osób stawia na USA, ja tak nie potrafie... szanse oceniam 50 na 50 w tym meczu.Sercem jestem z Polska, dziewczyny mają szanse sie zrehabilitować i coś w końcu wygrać, po tej serii beznadziejnych porażek.Nowy trener, nowe metody szkolenia.. mam nadzieje ze to przyniesie żądany efekt.Do zespołu powróciła Świeniewicz,a to duży ✅ dla naszego Teamu :wink: W USA ma ponoć nie zagrać Lindsey Berg i Nancy Metcalf i sądze ze te braki moga być widoczne, jest kilka nowych zawodniczek i sam trener mówił że będą eksperymentować ze składem... Kolejnym plusem dla naszych &quot;złotek&quot; jest to że grają na własnym terenie przed wlasna publicznoscią ,która mam nadzieje ze dzisiaj dopisze.Amerykanki przyleciały we wtorek do Polski po długiej i meczącej podróży, możliwe ze to wplynie na ich dzisiejsza gre.Jeśli polki zagrają dziś na swoim wysokim poziomie to zwycięstwo jest w spokojnym zasięgu.

Oto skład Polek na GP podany przed trenera PRK Marco Bonitt&#39;e

1. Katarzyna Skowrońska- Dolata
2. Mariola Zenik
3. Eleonora Dziękiewicz
4. Izabela Bełcik
6. Anna Podolec
7. Joanna Frąckowiak
8. Dorota Świeniewicz
9. Agnieszka Bednarek
12. Milena Sadurek
13. Milena Rosner
14. Maria Liktoras
17. Dominika Leśniewicz

Trzeba wierzyć że dziś nastapi przełamanie :!:
:!: :!:

dubel grany za średnią stawke,na razie ostrożnie bo to początek GP i nie wiadomo w jakich formach są zespoły.

edit: Brazylia ładnie i bez problemów, natomiast Polki wygrywały 2-0 i przegrały 2-3 .. poprostu żał...
daimler

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
:siata: Rosja - Chiny
TYP: Rosja
KURS: 2.00
BUK: STS

Dwa zespoły reprezentujące wysoki poziom. Rosja wielokrotne mistrzynie Europy, świata i olimpijskie, obecne liderki rankingu FIVB. Chinki złote medalistki olimpijskie z 2004, zwyciężczynie z 2003 roku na PŚ. Rosja wystąpi w Rzeszowie ze swoimi najlepszymi zawodniczkami: Sokołova, Gamova, czy Godina, skład jest bardzo zgrany. Rosja posiada także dobrego trenera jaki jest Giovanni Caprara. Chinki będą miały ciężką przeprawę, bo są bardzo młodym zespołem, być może nie są jeszcze do końca zgrane lecz w zespole wystąpi aż 6 zawodniczek z Aten. Według bukmacherów to Chiny są faworytem. Ja stawiam na Rosję, wydaje mi się, że mają równiejszy skład i lepiej zgrany co jest dużym + dla zespołu. Więcej o zespołach można będzie coś powiedzieć po meczu. Po pierwszym dniu rozgrywek grupy C będzie można osądzić, który zespół ma szanse na wygranie kolejnych meczy oraz kto wyjdzie z grupy.

Pozdrawiam ????
Z moich informacji wynika, że podstawowa atakująca Rosji, liderka i jednocześnie kapitan zespołu nie zagra ... Chodzi mi o Sokołovą ... Z zespołem podróżuje jednak grać nie będzie ... To troszeczkę zmienia postać rzeczy ... Bo w ekipie Rosji na start nie ma 3 podstawowych zawodniczek ... Chinki oczywiście też osłabione jednak moim zdaniem ich potencjał w defensywie i finezja gry doprowadzi do ich zwycięstwa ...

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Zapomnieliście o tym, że Chinki mają pewny awans do rundy finałowej i nie muszą &quot;gryźć parkietu&quot; aby pokonać Rosjanki.

radek03 90

radek03

Forum VIP
ja dla mnie w pierwszych meczach jest troche trudno wytypowac zwyciezcow poniewaz nie znamy obecnej formy zespolow. O ile w starciach Wlochy-Tajwan czy Japonia-Kazachstan zwyciezca moze byc tylko jeden, to juz w meczach Rosja-Chiny czy Polska-USA moze byc róznie. W obu spotkaniach moze wygrac jeden jak i drugi zespol. A nalezy pamietac ze dla wiekszosci zespolów z Europy GP jest kolejnym etapem przygotowan do ME. Ja zawsze odpuszczam sobie w takich turniejach ( LŚ czy GP) obstawianie pierwszej kolejki spotkan, by moc sie rozeznac kto jaka prezentuje forme, ale podam swoje typy:

Rosja-Chiny typ:2
Polska-USA typ:1

daimler 14

daimler

Forum VIP
:siata: Polska - Chiny 2.5-0 1 1.70 ✅ 2-3

Po wczorajszym meczu Polek juz sam nie wiem co mam myśleć o naszych zawodniczkach....2 pierwsze sety grały bardzo ładnie,a pozniej to.....może ta przerwa bodajże 10 minutowa po 2-gim secie wpłyneła tak niekorzystnie na nasze zawodniczki... Ogladalem mecz Chinek z Rosjankami i za dużo w tym meczu nie mogły powiedziec ... nie grały jakoś super i na jakimś meeega poziomie, wiec wciąż wierzę że &quot;Złotka&quot; ugrają dzisiaj seta i nie tylko seta...zakład bardzo kusi i kurs także przyzwoity ;-)Zobaczymy czy dzis siatkarki sie pozbierają i wygrają....

ulas 0

ulas

Użytkownik
Spotaknie: Włochy - Polska
Typ: Polska +2,5 seta ✅
Kurs: 1,72
Bukmacher: Unibet

Kiedy zobaczyłem ten kurs to mało co nie spadłem z krzesła. To , że Włoszki sa faworytkami tego spotkania rozumiem , ale nasze &quot;złotka&quot; po prostu nie przegrają tego meczu 0-3. Analitycy Unibetu wystawili ten kurs chyba tylko i wyłącznie w oparciu o wyniki pierwszego weekendu Grand Prix , gdzie Polki grały wprawdzie przed własną publicznością , ale w najsilniejszej grupie i potrafiły dwukrotnie doprowadzać do pięciosetowych spotkań. Prawda jest taka , że dzisiaj czołówka światowa to 4 druzyny - Rosjanki , Kubanki , Brazylijki i Chinki. Z tej grupy Polki walczyły z dwiema nacjami a Włoszki tylko z Brazylijkami , ulegając im 2-3. Oprócz tego Włoszki pokonały przeciętne Holenderki i debiutantki z Tajwanu.

Pojedynek ten bedzie bez watpienia pojedynkiem włoskiej myśli szkoleniowej i taktyki. Aktualny trener reprezentacji Polski Marco Bonitta doprowadził reprezentację Włoch do Mistrzostwa Świata w 2002 , więc o swojej rodzimej siatkówce wie wszysko ( prowadził wiele z aktualnych reprezentantek Włoch , zna ich taktykę i styl gry).To przemawia zdecydowanie na korzyść Polek. Druga sprawa to fakt , iż obecny selekcjoner reprezentacji Włoch , Masimmo Barbolini nie powołał do gry w World Grand Prix 3 zawodniczek z podstawowej &quot;szóstki&quot; - środkowej Elizy Togut , libero Paoli Cardullo i największej gwiazdy - prześlicznej Francesci Piccinini.

Podsumowując, mimo iż Włoszki sa faworytkami tego meczu , to nie wyobrażam sobe sytuacji , w której nasze siatkarki nie ugrałyby jednego seta i taki kurs na handicap +2,5 seta na Polki uważam za wielki prezent od buka.

daimler 14

daimler

Forum VIP
Witam

Zgadzam sie z Tobą ulas, gdy przeglądalem oferte i zobaczylem ten typ z takim handi i po takim kursie az sie zdziwilem ,jakie małe szanse dają naszym.Myśle ze &quot;złotka&quot; są w stanie ugrać co najmniej 1 set.Poprzednia kolejna troche nie fartowna dla Polek bo 2 razy przegrana w 5-tym secie i to z dobrymi rywalkami.Widać włozoną cięzką prace Bonity i jestem pewny ze przyniesie ona bardzo wysokie rezultaty , może jeszcze nie dziś ale beda... Typ jednak warty grania :wink: Zoabczymy co Włoszki pokażą :mrgreen:

dobranoc

K 0

krawat74

Użytkownik
witam,

ja niestety jestem mniej optymistyczny. Tzn nie zgodzę się z myślą &quot;nie mogę sobie wyobrazić aby Polki przegrały do zera&quot;. Zawsze się może zdarzyć, że przy wyrównanych setach wszystkie 3 wygrają Włoszki.
Otóż mogą, bo nieraz tak robily. Przegrały na MS z Wloszkami do zera, przegrały tydz temu z Rosjankami. Grały dobrze na początku, to fakt, a teraz ?
Podróż do Hongkongu krótka nie jest, Swieniewicz mówi coś o zwątpieniach, srubokręt na treningu (zdenerwowanie ?).

Oba zespoły są nieco zmienione i osłabione (m.in Togut i Glinka), trener Bonita i jego znajomość Wloszek to nasz plus, ale czy to wystarczy do wygrania seta ?

Podsumowując: nie uważam że to promocja od buków, a po prostu realna ocena rzeczywistości. Jasne że można zagrać, obym się mylił i nasze dziewczyny pokazały jak się walczy ????

pozdrawiam

daimler 14

daimler

Forum VIP
:siata: Rosja - Kazachstan under 167.5 pkt 1.28 ✅ 3-0

Witam, wybrałem ten typek bo według mne to pewniak,fakt mały kurs ale zawsze cos :mrgreen: .Rosjanki dzisiaj powinny rozjechać Kazachstan 3-0.Kazachstan to jeszcze zbyt słaba drużyna, grają dużo Piłek na lewe skrzydło do Pavlovej,ale ona sama meczu nie wygra.Jeśli dziś Godina z Gamovą zagrają dobry mecz,to nie ma o czym mówic ;-)Mam nadzieje ze sie Gamova przebudzi i pokaze na co ją stac ,bo jak na razie to Godina jest liderem zespołu jeśli chodzi o atak... Kazaszki popełniają dużą ilość własnych i nie wymuszonych błedów.Również ich rozgrywająca nie &quot;rozsyła&quot; piłek w dobry sposób...O 9.30 startuje meczyk wiec miłego oglądania. ;-)

sparta 309

sparta

Użytkownik
:siata: Japonia - Tajwan +2.5 1 1.47 ✅ 3-0

Tajwanki w pierwszej fazie GP nie zdobyly seta, co gorsza przegrywaly je do 13, 9 i podobnie! Japonki graja u siebie w Tokio i myśle że pewne zwycięstwo 3-0. Mecz zaraz sie rozpoczyna

daimler 14

daimler

Forum VIP
Japonia - Tajwan +2.5 1 1.47
powinno być -2.5 1
albo
+2.5 2 xD

Japonia - Tajwan 3:0 :!:

oglądalem ten mecz i on był fenomenalny dla Japonek.Japonki zmiażdżyły Tajwan.Pierwszy set wyglądał na to że bedziemy oglądać zaciętą walke ,ale przy stanie 17-17 na zagrywke w zespole Japonii weszła Saori i przy jej zagrywce Japonki odskoczyły na 5 pkt pod rząd. 2-gi set to juz wyrazna dominacja Japonek, miały dwie serie po 5 pkt. zdobywanych pod rząd!.Trzeci set to juz absolutna dominacja Japonek, rzekłbym nawet że zrobiły miazgę z Tajwanek wygrywając tego seta 25:5 :wowsdf:
Japonki pobiły chyba rekord, w 3-cim secie zdobyły 10 punktów pod rząd w jednym ustawieniu ???? To był piekny mecz, dużo obron i dłuugie wymiany. Na pochwały i szczególne uznanie za ten mecz i ogolnie za dotychczasowe rozegrane mecze w GP2007 zasługują: Libero Japonii Sano która grała dzis fenomenalnie i broniła takie piłki ze sie w glowie nie miesci. Saori , Kurihara świetny mecz!! warto było ogladać :wink:
Japonki dziś dominowały we wszystkich statystykach, bloku, ataku,obronie,serwisach,kontraatakach itd...

Wiecej sie nie bede rozpisywał bo to była by księga ;) ale napisalem to co zaobserwowalem i zapisalem w notatkach xD

pozdrawiam !

P.S. Kibicuje od poczatku GP Japonii ;-)

K 0

krawat74

Użytkownik
Japonia - Holandia -2.5 1 1.45

Japonki grają u siebie, a Holandia to nie jest zespół który może im zagrozić. Myśle ze bedzie kolejne pewne 3-0
sorry, ale cos jest nie tak.
Taki kurs jest na wygraną, a handi -1,5 to juz 1,85. Handi -2,5 SETA nie widze nigdzie. :wowsdf:
Poza tym niby Holandia jest słaba, ale jakoś dzisiaj ostro wałczyły z Brazylijkami.
A może jak Polki, zwiększają formę ?

pozdrawiam

ulas 0

ulas

Użytkownik
witam,

ja niestety jestem mniej optymistyczny. Tzn nie zgodzę się z myślą &quot;nie mogę sobie wyobrazić aby Polki przegrały do zera&quot;. Zawsze się może zdarzyć, że przy wyrównanych setach wszystkie 3 wygrają Włoszki.
Otóż mogą, bo nieraz tak robily. Przegrały na MS z Wloszkami do zera, przegrały tydz temu z Rosjankami. Grały dobrze na początku, to fakt, a teraz ?
Podróż do Hongkongu krótka nie jest, Swieniewicz mówi coś o zwątpieniach, srubokręt na treningu (zdenerwowanie ?).

Oba zespoły są nieco zmienione i osłabione (m.in Togut i Glinka), trener Bonita i jego znajomość Wloszek to nasz plus, ale czy to wystarczy do wygrania seta ?

Podsumowując: nie uważam że to promocja od buków, a po prostu realna ocena rzeczywistości. Jasne że można zagrać, obym się mylił i nasze dziewczyny pokazały jak się walczy

Powiem Tobie tak: za długo siedzę w tym sporcie a także w bukmacherce żebym nie potrafił wyłapywać takich &quot;promocji&quot; w Unibecie , jak kurs 1,72 na ugranie seta przez dwukrotne Mistrzynie Europy w meczu z grającymi bez połowy &quot;podstwawowej szóstki&quot; Włoszkami

pozdro

daimler 14

daimler

Forum VIP
Witam

:siata: Japan v Netherlands Under 196.5 pkt. 1.44 ⛔ 2-3

pasuje mi ten typek, 196 pkt to bardzo dużo,aby przełamać tą granice musi być 5 setów, wątpię żeby mecz zakonczyl sie wynikiem 3-2 dla którejś z tych drużyn.Mogą być długie wymiany i walka do konca,lecz mysle ze bedzie 3-1 badz 3-0.Taka krótka &quot;analiza&quot; bo co tu pisac? to loteria w pewnym stopniu...

:siata: Japonia v Holandia 1 1.60 ⛔ 2-3

Myśle ze dzisiaj mój ulubiony zespoł wygra te spotkanie, po tym co wczoraj pokazały Japonki to są faworytkami dzisiejszego meczu. Fakt Holandia z meczu na mecz gra coraz lepiej,ale ne zapomnijmy że Japonką lepiej sie gra z drużynami Europejskimi...Japonki grają o wiele lepiej w obronie i to jest ich duuuży atut.Poza tym mają wspaniałą rozgrywającą i libero Sano ;-) Także atakujące są wysokiej klasy Saori,Kurihara to są zawodniczki które są motorem tego zespołu.Dosyć ładny kurs jak na Panie z kraju kwitnącej wiśni ;-)

edit: Niestety wtopa na całego ;/
daimler

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom