I RUNDA
Austria - Włochy
Austria 1,16
Belgia - Polska
Belgia 1,12
Anglia - Hiszpania
Anglia 1,14
Irlandia Północna - Japonia
Irlandia Północna 1,33
AKO: 2,00 Bet365
Analizę dopiszę później. Gram mocniej.
Będzie krótko bo strasznie zalatany jestem ostatnio.
Kupon ten gram mocniej. Poszczególni darterzy reprezentują tutaj swój kraj, grają drużynowo odpowiadając też za kompana z zespołu. Sport zna wiele takich przypadków, kiedy walcząc np. w sztafecie zawodnicy uzyskują lepsze wyniki niż solo i podobnie powinno być w World Cupie.
Dzisiaj, tzw. w czwartek z tasiemki zagra jedynie
Belgia. Dwóch braci Huybrechtsów - Ronny i Kim. Obaj są rozpoznawalnymi nazwiskami w świecie dartu. Kim w formie to zawodnik, którego stać np. na ćwirćfianł Mastersa w tym roku. W rankingu 14. lokata. Starszy brat mniej utytułowany, ale swój poziom jakiś trzyma, pierwsze rundy często przechodzi. W rankingu może i 82, ale gdzie do tego nasi - Kzysztof Ratajski jest 131., a Mariusz Paul 666.
Reszta gra jutro. Austriacy ciekawą mieszanką spokojnego do bólu Suljovicia i młodziutkiego Rowb Rodrigueza. Mensur ostatnio rzuca bardzo dobrze, w granicach drugiej dzięsiątki
PDC jest, zawsze trzma swój poziom. Rowby talent ma duży, choć często się spala, gdy coś mu nie wychodzi. Mensur jednak raczej go tam ogarnie, a zreszta co ma mu nie wychodzić z naprawdę słabymi Włochami - rywale miejsca w rankingu 1130 oraz 1489.
Anglicy zmierzą sie z całkiem niezłymi Hiszpanami. Reyes i Alcinas - ranking 80. i 216. Coś tam może by ugrali, no ale nie z Anglikami. Phil Taylor, czli obecny TOP 3 i Adrian Lewis czyli na świecie pozycja jak dla mnie 4. Będą chcieli tu zgarnąć tytuł i nie odpuszczą tego meczu.
Na koniec wziąłem Irlandczyków z Północy. Solidny duet - Brendad Dolan, 43. w rankingu, czasem stać go na dobre wyniki jak np. 1/8 Mastersa w 2015 czyli ćwirćfinał UK Open rok wcześniej. Towarzyszyć mu będzie Daryl Gurne, 42. w rankingu ale za to z niezłym rokiem - 1/16 Mistrzostw Świata czy 1/8 jednego z turnieji European Tour. Są to w miarę soldine nazwiska, a grają z totalnymi amatorami - Muramatsu jest 452. a Ono 234. Nie ten kaliber na dwóch jednak bądź co bądź solidnych graczy.
Gram to mocniej, gdyż liczę, że zawodnicy nie będą chcieli zawieść swojego kraju ze słabiakami, to jest jednak jakaś odpowiedzialność, którą powinni unieść.