>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wolontariat-Euro2012

rybex 3

rybex

Użytkownik
Witam
Po pierwsze zamierzam wybrac sie na casting. Jednym z wymagan wolontariusza oprocz bycia sympatycznym i komunikatywnym jest znajomosc jezyka angielskiego i wlasnie po to zakladam ten temat. Z tego co sie dowiedzialem rozmowa kwalfikacyjna moze trwac do 30min i bedzie w calosci prowadzona w jezyku angielskim i chcialbym was zapytac czy myslicie ze trzeba bedze rozmawiac biegle na rozne tematy czy wystarcza proste scenki typu: ktos nie moze znalezc stadionu, powiedz mu jak moze sie tam dostac. Moze ktos z was byl juz wolontariuszem i opowiedzialby jak to wyglada, licze na dyskusje.
Pozdrawiam

benek_27 4,5K

benek_27

Forum VIP
Nie byłem wolontariuszem, ale nie sądzę by wymagania były jakieś wygórowane. Poza tym spójrze na różnego rodzaju turnieje tenisowe etc. - choć nie znam warunków tamtejszego wolontariatu - często są to jeszcze dzieci w wieku 15+. Moim zdaniem warto spróbować ;)

olo 2,4K

olo

Użytkownik
To zależy co się robi. Na EuroBaskecie jak pracowałem to byłem na trybunach, to nic specjalnego nie musiałem robić, gadać z tymi VIP-ami tylko, którzy tam przychodzili i mówić im gdzie mają siadać.
Jak pracowałem na All-Star Game Euroligi Kobiet to się zajmowałem zawodniczkami no to jasne, że wypadało do takiej roboty gadać. Ja tam się spokojnie i po angielsku i po hiszpańsku dogadywałem, trzeba było dziewczynom mówić co, kiedy i jak, bo wiadomo, że to poza meczem jakieś imprezy towarzyszące. Poza tym byłem tłumaczem na konferencji, z hiszpańskiego na nasze, też było spoko, takie oklepane zwroty były głównie używane.
Generalnie nie sądzę, żeby był wymagany jakiś mega poziom języka, tak żeby się dogadać w podstawowych sprawach i tyle.

No i na Euro jest o tyle inna sprawa, że w mieście będą różni kibice z różnych państw i będą chcieli bardzo różnych rzeczy. Ale i to nie powinno być przeszkodą.

yarson 0

yarson

Użytkownik
@rybex dowiedziałeś się czegoś więcej o tym wolontariacie bo ostatnio też zacząłem się nad tym zastanawiać, głownie interesuje mnie w razie co do kiedy można by było zrezygnować jeśli by się zostało wybranym i jak by to wyglądało na ME.

marqs3lby 10K

marqs3lby

Użytkownik
A takie pytanie - zgłoszenie należy wypełnić w języku angielskim?
I drugie pytanie - nie znam Poznania na tyle aby komuś tłumaczyć jak gdzie dojść itd. - czy to mnie dyskwalifikuje jako kandydata?

rybex 3

rybex

Użytkownik
@rybex dowiedziałeś się czegoś więcej o tym wolontariacie bo ostatnio też zacząłem się nad tym zastanawiać, głownie interesuje mnie w razie co do kiedy można by było zrezygnować jeśli by się zostało wybranym i jak by to wyglądało na ME.
Jedna z najwazniejszych rzeczy jest własnie dyspozycyjnosc, oczywiscie ze nikt Cie tam na łancuchu ciagal nie bedzie, na stronie Uefa masz ankiete tam sa pytania szczegołowe np w jakim okresie mozesz byc wolontariuszem czy na okres mistrzostw czy takze przed nimi i wiele innych;)
A takie pytanie - zgłoszenie należy wypełnić w języku angielskim?
I drugie pytanie - nie znam Poznania na tyle aby komuś tłumaczyć jak gdzie dojść itd. - czy to mnie dyskwalifikuje jako kandydata?
Tak, zgloszenia w jezyku angielskim, jesli jeszcze nie widzialem formularza to musisz wyslac zdjecie, napisac dlaczego mieliby cie wybrac i co moze ci dac bycie wolontariuszem. W formularzu takze zaznaczysz jak dobrze znasz miasto ktore sobie wybrales, moja znajomosc Warszawy takze pozsotawia wiele do zyczenia.
Jesli juz zaciekawisz ich swoim formluarzem to zaprosza cie na rozmowe ktora bedzie trwala okolo 30min w jezyku angielskim.
Widzialem gdzies ze koszt szkolenia jednego wolontariusza to 1400euro ;)

Do góry Bottom