>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Wisla Krakow - FC Twente 14.12.2011, Środa godz. 21:05

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Wisla Krakow - FC Twente​

Może tak &quot;Fulham ma punkt więcej od Wisły i lepszy bilans bezpośrednich meczów. Wisła do awansu musi wygrać z Twente i liczyć, że Fulham nie pokona Odense&quot;. Wiec sprawa jest jasna by Biała Gwiazda mogła myśleć o play-off musi na Reymonta bez względu na wszystko pokonać Twente, no i może szczęście się uśmiechnie.

Zapraszam do dyskusji.

borys333 278

borys333

Użytkownik
Czytałem o kontuzjach wisły i o rezerwowym składzie twente. Jednak stawiałbym na wisłe. Mimo wszystko wydaję mi się, że Fulham wygra swój mecz...

golditalia 27

golditalia

Użytkownik
Zależy jak potoczy się spotkanie Fulham z Odense. Jeśli Wiślacy będą podsłuchiwać że Fulham rozwala rywala to na live może puścić że nie wygrają spotkania. Ale tak z góry to dawałbym na Wisełkę.

Otrzymane punkty reputacji: +1
kabacik 410

kabacik

Użytkownik
Sądzę, że nie ma tutaj co specjalnie pisać analiz, bowiem nie mamy pojęcia jak zagra trochę rezerwowe Twente. Niemniej, przyznać należy, że głupio byłoby gdyby Wisła nie wykorzystała faktu, że Twente ewidentnie odpuszcza troszkę ten mecz :] Z Fulham w podobnych okolicznościach się udało, tym razem determinacja jest znacznie większa, liczę, że się uda. O ile ludzie nie zaczęli stawiać od niedzieli, to sam bukmacher się zorientował, że szanse Wisły wzrastają, bowiem kurs znacznie już spadł - obecnie ok. 2,25 Uważam, że warto spróbować ???? Wiślacy powinni podejść do sprawy ambitnie, awans wątpliwy, ale powalczyć powinni. Pozdrawiam :]Mój typ:
Wisła Kraków kurs: 2,25

tbm 642

tbm

Forum VIP
Spadki kursów na Wisłę. Twente zapewne w eksperymentalnym zestawieniu defensywy. Nie mniej jednak linia pomocy i ofensywy przynajmniej na papierze wygląda ok. Jak jednak będzie w praktyce? Przekonamy się ok godziny przed meczem.
Niby wszystko wracało na wlaściwe tory, ale porażka z Polonią dała trochę do myślenia.
Zagrałem skromnie na Wisłę jeszcze po 2,55, ale im bardziej kurs wędruje w dół staje się to mniej opłacalne. Osobiście uważam, że Biała Gwiazda nie przegra. Upragniony awans? To byłoby coś! Jednak los nie jest tylko w swoich rękach.

C 7

crazy_hardbass

Użytkownik
Twente nawet w rezerwowym skladzie jest mocniejsze od Wisly. nie wiem czy zagram to spotkanie ale jezeli mial bym typowac to na 2. bardzo realny wydaje sie typ ze obie druzyny strzela gola
Fulham rozniez wygra swoj mecz. nie widze tu innego scenariusza.

igorini 12

igorini

Użytkownik
Przypomnijmy że Wisła jest bez defensywy, podobno po meczu z Polonia wypadł także M.Jovanovic, jest możliwość ze Nunez a nawet Kirm zagrają w obronie. Bardziej szukałbym overa, bo Wisła nie ma nic do stracenia, może coś strzeli, tak jak Twente, nawet jesli rezerwy, to ambitne i mogą strzelić coś z po kontrze przeciw ofensywnie usposobionej defensywie Wisły.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Twente nawet w rezerwowym skladzie jest mocniejsze od Wisly. nie wiem czy zagram to spotkanie ale jezeli mial bym typowac to na 2. bardzo realny wydaje sie typ ze obie druzyny strzela gola
A do Legii ?
-----------------------------------------------
Kadra Twente na mecz w Krakowie
Bramkarze: Filip Bednarek, Nick Marsman.
Obrońcy: Rasmus Bengtsson, Steven Berghuis, Thijs Bouma, Bart Buysse, Tim Cornelisse, Nils Röseler, Stefan Thesker, Dwight Tiendalli.
Pomocnicy: Emir Bajrami, Nacer Chadli, Chris David, Willem Janssen, Denny Landzaat.
Napastnicy: Ninos Gouriye, Mark Janko, Ola John, Luuk De Jong. Źródło: fctwente.nl

bradlley 9

bradlley

Użytkownik
Wisła napewo podejdzie do spotkania z zamiarem wygrania go ale nie oszukujmy sie i nie łudzmy Twente to nie byle jaka ekipa i nawet w rezerwowym skladzie pokaze Krakowiakom jak sie gra i podtrzymaja swoja passe 4 zwyciestw i 1 remisu dodajac kolejne ptk .
Wydaje mi sie ze Fulham nie przepusci okazji grac w LE i pokona Odense i informacja o prowadzeniu Fulham napewno ostudzi zapały bialej gwiazdy licze na 1:3 dla Tw.lub bezbramkowy remis

oli12300 553

oli12300

Użytkownik
patrząc po składnie stwierdzam, iż Twente to spotkanie wygra. Nie łudźmy się Wisła ostatnio coś nie gra za dobrze, a z taką ekipą jak Twente na pewno nie poradzi sobie nawet jeśli będą grać oni u siebie.
Wystarczyło mi tylko popatrzeć na Napastników, ze będzie Luuk De Jong.
Więc po sprawie mój typ to 0:2.
A co do Fulham to bez wątpienia poradzi on sobie z Odense.

C 7

crazy_hardbass

Użytkownik
a co to ma do rzeczy? czy to temat o meczu Wisły cze Legii? ale jezeli juz podrażniłem twoje ego to odpowiem: tak od Legii też są lepsi i jezeli Legia trafi na nich w 1/16 to odpadnie. jestes happy?

jednak poronujac oba kluby to musicie wiecej zagranicznego szrotu ściągnąć to może wreszcie zaczniecie coś grac i wygrywać, bo juz zagraniczne kluby sa bardziej polskie niż ta krakowska drużyna. pierwszy skład 1 polak w porywach do dwóch a szkolenie młodzieży też kiepsko, wiec zero perspektyw że nadejdą lepsze czasy.

ja tego nie pisalem zlosliwie tylko patrzac realnie. nie kazdy ma kompleks krakowa jak krakusy warszawy. ale rozumiem cie. twoj klub, bron go. jednak na roznych forach sami kibice Wisly uwazaja podobnie jak ja i wielu innych klubów.
pozdrawiam

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
No proszę ile można się dowiedzieć o sobie po 8 literowej wypowiedzi którą zacytowałeś, powinieneś robić na TVN-e za wróżkę w godzinach nocnych.
Zadałem pytanie czy rezerwy Twente są gorsze od Legii a nie czy odpadniecie z nimi w kolejnej fazie, no chyba że sądzisz że także wystawią rezerwy.
Co do zagranicznych graczy to policz ich lepiej w swojej drużynie mierny napinaczu, bo to że ktoś nie jest murzynem nie znaczy że jest Polakiem.
Pokaż mi jeden mój post gdzie bronię Wisłę na siłę.Nie rozumiem jak można stawiać na drużynę która wystawia rezerwy a sama drużyna ma awans z pierwszego miejsca? Kocham logikę cepa na jeden mecz, według takiej osoby każdy kolejny musi być jak ostatni.
Co ty w ogóle wiesz o rezerwach Twente? Założę się że raptem słyszałeś o 2-3 zawodnikach a teraz prędko musisz zapuścić żurawia do wikipedii żeby nadrobić swoją kumatość, to powiem ci tak:
Nawet jak piłkarsko rezerwowi gracze Twente są lepsi od pomocy po atak co jest kompletną brednią to zwróć uwagę że to jest jednak profesjonalna piłka a nie kopanie na boisku szkolnym i brakiem zgrania wiele nie pokażą, a nawet jak ich zasilą paroma graczami z pierwszej jedenastki nikt z nich nogi nie dostawi.No tak Twente nie ma co robić tylko się martwić żeby mieć bilans z jednym remisem czy tam bez porażki, zrozumiał bym jeszcze jakby grali ostatni mecz w tym roku ale tak nie jest, w weekend jadą gonić czołówkę na Feyenoordzie.
Ostatnio w temacie ligowym chwaliłem Cracovie w meczu z Legią, właśnie sobie uświadomiłem że to był kompleks Warszawy
Co do obrony Wisły to wbrew pozorom nie brał bym ich dosadnie bo całą obrona grałą do dupy, i wcale się nie zdziwię jak jakiś pomocnik odkryje nowe powołanie.Zresztą to poruszanie kwestii obrony to brak zwrócenia uwagi na ofensywę, Wisła będzie grać ostro to Twente nie będzie zbytnio szarżować bo po co im kolejny uraz?Co do Jovanowica to zamiast pisać chyba lepiej wejść na stronę i sprawdzić, bo chyba to może prędzej zagrać niż nie.
Nie mam nic przeciwko własnej opinii popartej jakimiś chociażby przemyśleniami przez co można podjąć jakąś dyskusje, a nie jakieś puste bzdety że ktoś jest mocniejszy ale nie wiem czy zagram, widać lepiej wychodzi ci się pospinać niż wyjaśnić dlaczego według ciebie Twente to wygra, może ci wejdzie to się wykażesz po meczu.
Jedyne co potrafisz napisać to że na forach klubowych nawet obstawiają za Twente, ciekawe tylko dlaczego kursy na Wisłę spadają bo w takim wypadku powinny rosnąć.
ja tego nie pisalem zlosliwie tylko patrzac realnie. nie kazdy ma kompleks krakowa jak krakusy warszawy
no wiadomo...

omerta 968

omerta

Użytkownik
Kilka słów na temat dzisiejszego spotkania Wisły Kraków z Twente Enschede z holenderskiego punktu widzenia ;)
Trener wicemistrzów Holandii Co Adriaanse już przed ostatnim ligowym meczem z NEC Nijmegen (wygranym 2-0), zapowiedział, że w tym roku interesować go będzie już tylko i wyłącznie Eredivisie oraz KNVB Beker, a konkretnie dwa kluczowe spotkania z Feyenoordem Rotterdam (w najbliższą niedzielę) oraz PSV Eindhoven (w przyszły czwartek). Spotkanie 6. kolejki Ligi Europejskiej w Polsce traktuje drugoplanowo i zgodnie z obietnicą, nie zabrał do Krakowa swoich wszystkich podstawowych zawodników.
Poza kadrą znaleźli się dwaj bramkarze - ten z numerem 1, reprezentant Bułgarii Nicolay Mihaylov (19/0) oraz jego zmiennik, doświadczony, bo aż 41-letni Sander Boschker (2/0). Warto wspomnieć, iż w tym sezonie bronił już trzeci golkiper, 21-latek Nick Marsman, który zagrał pełne 90 minut w spotkaniu z RKC Waalwijk i zachował czyste konto, a także wpuścił trzy bramki w starciu pucharu Holandii z amatorskim SC Genemuiden. W środę w barwach Tukkers nie zobaczymy także trzech obrońców - grającego na prawej stronie defensywy, ale też często ustawianego w linii pomocy ze względu na ofensywne nastawienie Roberto Rosalesa (17/0), a także dwóch środkowych defensorów Douglasa (22/2) i Petera Wisgerhofa (21/0). Ponadto nie zagrają pomocnicy Wout Brama (22/2) oraz Leroy Fer (18/6).
Co oczywiste, szansę występu mają otrzymać młodzi piłkarzy, na co dzień reprezentujący barwy Jong Twente, którzy w rozgrywkach Beloftencompetitie Eredivisie (coś na wzór Młodej Ekstraklasy w Polsce) są na pierwszym miejscu, a w ligowej tabeli wyprzedzają między innymi mistrzów poprzedniego sezonu - PSV Eindhoven, czy też Ajax Amsterdam. Poza tym, nie można zapominać, że w kadrze Tukkers znajdują się i tak podstawowi zawodnicy, którzy regularnie występują w holenderskiej ekstraklasie (Denny Landzaat, Dwight Tiendalli, Ola John). Czy wystąpią od pierwszych minut? Moim zdaniem część na pewno, bo szkoleniowiec wicemistrzów Holandii na pewno nie pośle do boju samej młodzieży (podkreślam, że naprawdę uzdolnionej). Warto dodać, że kilku piłkarzy ma także coś do udowodnienia - między innymi Marc Janko (ostatnio siedzący częściej na ławce rezerwowych), ale też Necer Chadli (wracający do gry po dłuższej przerwie).
Podsumowując, uważam, że Twente grając na luzie, postawi opór Wiśle. Różnicę pomiędzy polskim, a holenderskim futbolem nie tak dawno pokazała ekipa PSV Eindhoven, bardzo pewnie wygrywając z warszawską Legią.

Otrzymane punkty reputacji: +1
TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Twente przyjechało, aby odnieść zwycięstwo. Inaczej byśmy tutaj nie przyjeżdżali - zapewnia Co Adriaanse.
Kadra Twente na rewanżowy mecz z Wisłą jest mocno zmieniona, w porównaniu do wcześniejszych spotkań rozgrywanych przez zespół. - Zdecydowaliśmy się na takie rozwiązanie, by dać szansę młodym zawodnikom. Zbliżają się dwa ważne mecze: ligowy z Feyenoordem i w Pucharze Holandii z PSV, dlatego konieczna jest rotacja - tłumaczy trener.
Co Adriaanse będzie chciał wystawić jutro najsilniejszy skład, choć wiadomo, że da pograć mniej doświadczonym zawodnikom. - Oprócz de Jonga i Janko jest też Chadli, który może grać w napadzie. Nieprawdziwe okazały się natomiast doniesienia o kontuzjach obrońców, które dotarły do Krakowa. - Nie ma żadnych kłopotów z defensywą, wszyscy obrońcy są zdrowi. Obrońcy rozegrali dużą ilość meczów i dlatego odpoczywają - wyjaśnił szkoleniowiec Twente.Tak jak wcześniej napisałem nikt z Holendrów nie będzie tu grał na maxa i dostawiał nogi może prócz młodych co chcą się wykazać ale z połowicznym zaangażowaniem to ciężko o wynik.
Holender ustali wyjściową jedenastkę po wieczornych zajęciach. - Zależna jest ona także od stanu murawy, boiska oraz temperatury - powiedział.
Co Adriaanse uważa, że mecz z Wisłą nie jest dla elementem, który korzystnie wpłynie na przygotowanie zespołu do wyjazdowego meczu z Feyenoordem. - Lepiej byłoby przygotowywać się w normalny sposób do meczu ligowego, z drugiej strony jest to okazja do ogrania młodych zawodników.
Przy okazji poprzedniego spotkania obu zespołów, szkoleniowiec nie szczędził komplementów pod adresem naszego ówczesnego trenera, Roberta Maaskanta. - W Holandii wszyscy byliśmy zaskoczeni jego zwolnieniem, bo przecież w poprzednim sezonie zdobył mistrzostwo Polski. Nadal myślimy, że jest zdolnym, młodym trenerem i ma wielki potencjał, by odnieść sukces.

wislakrakow.com
Ten artykuł trochę zmienia postać rzeczy na temat wyniku jeśli nie okaże się to gadką szmatką, ale dalej podtrzymuję to co napisałem na temat postawy drużyn.Ostra i twarda gra będzie sprzymierzeńcem Wisły która jednak wyboru nie ma i musi postawić na offens w tym meczu także over w tym meczu coraz bardziej mnie przekonuje jako bezpieczniejszy typ.Nie wierze jednak że trener Twente będzie tu piłował swoich najlepszych graczy, chodzi tu bardziej o zgranie młodych czyli klasyczne treningowe podejście do meczu, nogi będą trzymać z daleka.

C 7

crazy_hardbass

Użytkownik
uuuuuu powiało twardzielem. nie masz kompleksu warszawy, Legii? dziwne bo zobaczyles skad jestem i odrazu pomyslales aha to musi byc Legioista. do tego takie rozpisanie. i kto tu jest internetowym napinaczem? prawie zrobila na mnie wrazenie twoja wypowiedz. naprawde. ale dobrze. skonczmy tą glupia dyskusje i wrocmy na wlasciwy temat bo my raczej sie nie dogadamy a temat glupie gadanie mozna skonczyc w nieskonczonosc.

ja dalej utrzumuje ze Twente mimo ze byc moze wyjdzie rezerwami, wygra to spotkanie. wg mnie, pilkarsko jest to lepszy klub, bardziej zgrany i poukładany taktycznie, wie czego chce. dobrze płacą wiec warto zaryzykować. Wisla niestety w tym sezonie gra ponizej oczekiwan a jej wygrane sa bardziej z przypadku niz umiejetnosci

rickyfcb 159

rickyfcb

Użytkownik
uuuuuu powiało twardzielem. nie masz kompleksu warszawy, Legii? dziwne bo zobaczyles skad jestem i odrazu pomyslales aha to musi byc Legioista. do tego takie rozpisanie. i kto tu jest internetowym napinaczem? prawie zrobila na mnie wrazenie twoja wypowiedz. naprawde. ale dobrze. skonczmy tą glupia dyskusje i wrocmy na wlasciwy temat bo my raczej sie nie dogadamy a temat glupie gadanie mozna skonczyc w nieskonczonosc.

ja dalej utrzumuje ze Twente mimo ze byc moze wyjdzie rezerwami, wygra to spotkanie. wg mnie, pilkarsko jest to lepszy klub, bardziej zgrany i poukładany taktycznie, wie czego chce. dobrze płacą wiec warto zaryzykować. Wisla niestety w tym sezonie gra ponizej oczekiwan a jej wygrane sa bardziej z przypadku niz umiejetnosci
Takim składem Twente przypuszczam zagra pierwszy raz w życiu. Wątpie aby byli bardziej zgrani niż zespół Mistrza Polski. Co nie zmienia faktu iż pomimo że jestem kibicem Wisły to uważam że będzie cholernie trudno o wygrania tego spotkania.

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Wisła DNB - Twente @ 1.72 ✅ 2:1
To spotkanie jest do wygrania przez Wisłe, lecz takie zwycięstwo może nic nie dać ale jednak będzie to chociaż jakieś lekkie ukojenie po fatalnej połówce sezonu trzeba przyznać, a przecież po meczach ze Skonto czy Liteksem i pierwszym meczem z APOEL-em Valckx i Maaskant byli już koronowani na wreszcie ludzi którzy moga to wszystko uporządkować, ugrupować na lata, no ale jednak według mojego zdania trafili na złe lata bo w Krakowie jest więcej niż przedtem zwykłych najemców niż graczy którzy mają Wisłe w sercu.
Ekipa z Holandii ewidentnie wpadła tutaj odbębnić spotkanie i wracać do siebie na poważny mecz z Feyenoordem, póżniej PSV bo po co się męczyć jeśli ma się awans i zapewnione pierwsze miejsce, nie bede tutaj strzelał jakimiś nazwiskami czy pojęciami czysto piłkarskimi, ale jednak jeśli zostawia się spore grono w Holandii i nie bierze na wyjazd to już daje do myślenia że mecz jest olewany i oby te 90 minut minęły jak najszybciej, co może być lustrzanym odbiciem spotkania jak z Fulham, bo Twente wyczekuje już na losowanie przeciwnika w Piątek i na mecz z rywalami z Rotterdamu, a nie na mecz o nic z jakimś tam zespołem z Polski, choć kibicuję im od groma lat to jednak już dawno Europa tak spostrzega nasz zespół.
Już nie takie cuda przeżywałem bo mecz z Saragossą, czy Parmą podając na szybko ale dzisiaj trzeba liczyć nie tylko na siebie ale też na w ogóle bezbarwnych Duńczyków.

prof 62,3K

prof

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Liga Europejska
Spotkanie: Wisła Kraków - Twente
Typ: ponizej 1.5
Kurs: 4.33
Bukmacher: Bet365
Analiza:

o 21:05 rozpocznie sie prawdopodobnie ostatni mecz dla Krakowskiej Wisły w tegorocznej LE. Ostani bo ciezko sobie wyobrazic aby Wisła pokonała Twente i w miedyzczasie Fulham uleglo Odense. Twente ma teraz wazniejsze sprawy na głowie i pewny awans w kieszeni przez co wystawi dzis w wiekszosci rezerwowy skład. Wisełka w walce o honor zapewne postara sie go uratowac ale watpie by przy dyspozycji i nieskutecznosci gospodarzy padlo tu duzo bramek. Widze tu 1 gola bo jak wiadomo polskie druzyny z tak mocnymi firmami rzadko strzelaja duzo goli a tylko przewaznie je traca. Dodatkowo rezerwowy sklad gosci napewno nie jest tak zgrany jak ten podstawowy przez co okazji moze byc znacznie mniej dla samego Twente i o zwyciestwo na terenie Polski moze byc rownie ciezko. Wisła zbyt słaba a Twente na looziku eksperymentalnie pozwoli pograc mlodziezy dlatego bedzie ponizej 1.5 gola w meczu. Mysle ze dzisiejsze spotkanie moze zakonczyc sie remisem lub skromna wygrana Wislakow.

omerta 968

omerta

Użytkownik
Za niespełna godzinę rozpocznie się mecz w Krakowie, a uefa.com zaprezentowała składy, w których wystąpią oba zespoły. W bramce Twente Enschede zgodnie z oczekiwaniami wystąpi trzeci golkiper Nick Marsman, a w defensywie zobaczymy - na prawej stronie Tima Cornelisse&#39;s (to moim zdaniem będzie pewny punkt, bo to bardzo doświadczony zawodnik), w środku zaś 20-letniego Stefana Theskera (debiutant!!) oraz Rasmusa Bengtssona (do Szweda większego przekonania nie mam, przeciętny piłkarz), z kolei na lewej stronie Barta Buysse&#39;a (Belg na pewno będzie chciał się wykazać). Uważam, że największym problemem będzie postawa środkowych obrońców. Do linii pomocy oraz ataku nie można mieć żadnych zastrzeżeń, bo Co Adriaanse do gry posłał swoich najlepszych zawodników (nie licząc dwóch pomocników). Dlatego też jestem tego zdania, że dzisiaj Wisła będzie miała ogromny problem i zaryzykuję stwierdzenie, że dziś Tukkers po raz drugi w tej edycji LE udowodnią swoja wyższość nad polskim zespołem. Ofensywa naprawdę robi wrażenie i jeśli defensywa spisze się na dobrym poziomie, to gospodarze zaliczą porażkę.

ajax4 11

ajax4

Użytkownik
VS

Wisla Krakow v Twente
Typ: Twente 2.75 ⛔
Typ: Over 2.5 1.75 ✅
Typ: Twente DNB 2.00
⛔
Nie ma co się oszukiwać między dwiema drużynami jest duża różnica klas. Wisła nie radzi sobie w naszej lidze ze słabeuszami, ostatnie mecze w jej wykonaniu to tragedia. Wygrana ze słabym Odense na otarcie łez jest wystarczająca i podsumowuje fatalną postawę Wisełki w Lidze Europejskiej. Goście natomiast grają jak natchnieni i nawet dziś w wymieszanym składzie (cześć rezerwowych i debiutantów) są bardzo mocną ekipą. Niby mecz o pietruszkę dla gości ale przypomnijmy sobie ostatni taki mecz Legia-PSV niby nic, a tu łatwa wygrana gości.
Sądzę, że dziś wieczorem możemy się spodziewać podobnego scenariusza co w meczu Legi z PSV.
Powodzenia!!!
ED: A jednak Wisełka powalczyła i awansowała dalej. Odense w doliczonym czasie pomogło ????

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom