>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Wimbledon '12 - typy z kwalifikacji kobiet

Status
Zamknięty.
giocatore 6

giocatore

Użytkownik
Misaki Doi JPN (4)
Madison Keys USA

Misaki Doi pomimo słabych warunków fizycznych (1.59 m wzrostu, 55 kg wagi), jest na korcie bardzo agresywna. Jej największą bronią jest potężny forehand uderzany z linii końcowej. Japonka ma świetnie opanowany wyrzucający serv na stronę przewag, po którym często kończy piłki volleyem. Więcej wymian zobaczymy po podaniu na stronę równowag. W tym kierunku Japonka serwuje słabo, ale jeśli nie gra z dobrze odbierającą tenisistką jest w stanie rozegrać punkt na swoich warunkach tzn. gra agresywnie do backhandu rywalki i biegnie do siatki.
Madison Keys ma warunki fizyczne, które pozwoliły jej szybko zaistnieć w &quot;dorosłym&quot; tenisie. 1.78 m wzrostu ułatwia serwis, który Madison regularnie zagrywa z prędkością 160 km/h. Jej styl to aggressive baseliner, czyli dzisiejszy standard. Slice przydatny na trawie, Amerykanka ma na niskim poziomie, o volleyu nie wspominając.
Doi jest doświadczona w grze na trawie i w pełni korzysta z możliwości jakie daje ta nawierzchnia. Amerykanka gra prosty tenis, który może przynieść powodzenie w razie fatalnego występu rywalki. Takowy może mieć dzisiaj miejsce, tego nie da się przewidzieć, ale jeśli Japonka zagra na swoim normalnym poziomie 17-letnia Amerykanka zwyczajnie się pogubi.
Misaki Doi JPN (4) @ 1.457 Pinnacle 8/10
✅ 5-7 7-5 6-3

Otrzymane punkty reputacji: +6
civilpl 280

civilpl

Użytkownik
Camila Giorgi - Alexa Glatch 1 1.72 bwin
Młoda Włoszka jest w dobrej formie, zabrakło jej nie wiele by wejść do turnieju Roland Garros, teraz gra w ostatniej rundzie kwalifikacji z rywalką niżej sklasyfikowaną.
Glatch nie bez problemów ograła Rezai, która gra tragicznie a na trawie w zasadzie nawet jak była 2 lata temu w formie to grała bardzo źle. Myślę, że przy takim kursie warto zagrać Giorgi, która ma według mnie około 75% szans na zwycięstwo.

michal-bajor 379

michal-bajor

Użytkownik
Karatantcheva - Zaniewska: 2 [3:6 6:4 4:6] ✅
W trzeciej rundzie kwalifikacji do Wimbledonu spotykają się dwie zawodniczki które odpadły w 3 rundzie kwalifikacji w French Open. Jednej z tych zawodniczek uda się sztuka awansu do turnieju głównego Wielkiego Szlema i mam nadzieje że będzie to nasza rodaczka.
Na trawie ich bilansy w tym roku przedstawiają się następująco: 4/2 i 3/1 więc obydwie wiele nie pograły. Zaniewska przegrała jeden pojedynek z solidna Zheng, a jej przeciwniczka z solidną Makarową i tajką Lertcheewakarn z którą polka gładko wygrała (6:1 6:1) w pierwszej rundzie kwalifikacji. Wczoraj Zaniewska również gładko wygrała (6:3 6:1) z faworyzowaną rumunką a jej przeciwniczka męczyła się w 2-godzinnym pojedynku z brytyjką Whybourn. Według mojej skromnej opinii kursy powinny być bardziej wyrównane i w takim 2.36 (Bwin) widze małe value na Zaniewską.

E: I mamy 3 polską zawodniczkę w turnieju głównym ????

Otrzymane punkty reputacji: +6
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom